Armageddon nyomában http://nyomaban.blogger.hu „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” „Jézus, szabadíts meg minket, tehetetlen bűnösöket, ellenségeidtől.” hu Vladimir Putin orosz elnök, a valaha elhangzott legrövidebb beszéde az Orosz Parlamentben. http://nyomaban.blogger.hu/2017/12/11/vladimir-putin-orosz-elnok-a-valaha-elhangzott-legrovidebb-beszede-az-orosz-parlamentben „Oroszországban oroszként szeretünk élni. Bármely kisebbség, bárhonnan is érkezett, ha élni, dolgozni és táplálkozni kíván Oroszországban, oroszul kell beszélnie és az orosz törvényeket kell tiszteletben tartania. Ha valaki Sharia Törvénye szerint a muszlimok életét akarja élni, őszintén azt ajánljuk számukra, hogy menjenek és éljenek ott, ahol az az állam törvénye. Oroszországnak nincs szüksége muszlim kisebbségre. A kisebbségeknek van szükségük Oroszországra, és nem biztosítunk számukra előjogokat, vagy a törvényeinket nem próbáljuk a szájuk íze szerint módosítani, tekintet nélkül arra, hogy milyen hangosan visítják: „diszkrimináció”.
Nem fogjuk tűrni az orosz kultúrával szembeni tiszteletlenséget.
Jobban tesszük, ha a „demokráciának” nevezett öngyilkosságokból tanulunk — Amerika, Anglia, Németország, Franciaország és Hollandia — amennyiben, mint nemzet túl akarjuk élni. A muszlimok elfoglalják ezeket az országokat, de nem fogják elfoglalni Oroszországot.
A mi orosz kultúránk nem kompatibilis a kultúra hiányával vagy a Sharia Törvényének, és
a muszlimok primitív életmódjával. Amikor ez a tiszteletreméltó törvényhozó testület új törvények megalkotására gondol, elsősorban az orosz érdekeket kell szem előtt tartania, nem figyelmen kívül hagyva, hogy a muszlim kisebbségek nem oroszok.”

Az orosz DUMA öt percig állva ünnepelte Putyint.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 14:14:35 +0100 171039_47501
Kiberbűncselekményt követtek el az Index újságírói http://nyomaban.blogger.hu/2017/12/08/kiberbuncselekmenyt-kovettek-el-az-index-ujsagiroi

Az Önkéntes Kiberjogászok Szervezete feljelentést tett az Index.hu Zrt. ellen információs rendszer vagy adat megsértése bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt, miután kiderült, hogy a liberális sajtóalkalmazottak egy biztonsági rést kihasználva hozzáfértek a Magyar Posta ügyfeleinek személyes adataihoz.

Saját bevallásuk szerint egy biztonsági rést kihasználva hozzáfértek a Magyar Posta ügyfeleinek személyes adataihoz az Index.hu Zrt. alkalmazottai, miután egy állítólagos olvasójuk tájékoztatatta őket a rendszer sebezhetőségéről. Az állítólagos olvasó korábban maga is elkövette a bűncselekményt, ezután próbálták ki az Index újságírói, hogy tényleg működik-e. A liberális lap alkalmazottai a bűncselekmény elkövetését fotókkal is illusztrálták.

A lapot kiadó cég ellen az Önkéntes Kiberjogászok Szervezete a mai napon feljelentést tett, így a nyomozóhatóságok elviekben ki kellene hallgassák a feltételezett elkövetőket.

“Az újságíró alábbi állítása:

„Az Indexhez írt levelében pontosan leírta milyen lépésekkel, milyen jellegű adatokhoz lehet jutni. Kipróbáltuk, a biztonsági rés valóban létezik, tetszőleges alkalommal reprodukálható (természetesen itt nem írjuk le, hogy milyen lépések szükségesek a Magyar Posta ügyféladatainak megszerzéséhez):”

véleményem szerint meglapozza a feljelentésemben nevezett bűncselekmény tényállását, mivel az újságíró jogosulatlanul, a rendszer kereteit túllépve fért hozzá harmadik személyek személyes adataihoz.

A fentiekben leírtak alapján kérem T. Nyomozó Hatóságot, hogy az eljárást lefolytatni szíveskedjenek.” – áll a nap folyamán nyilvánosságra hozott dokumentumban.

Végrehajtás alatt áll az Index.hu
Mivel az ügyben eddig kihallgatások nem történtek, nem került megállapításra, hogy a cikk szerzője egyedül követte-e el a bűcselekményt, vagy tettestársai is voltak.

Egyelőre nem tudni, hogy a hatóságok hibrid háborús kontextusban értelmezik-e a történteket. Ennek lehetősége annak kapcsán felmerülhet (fel kellene merüljön), hogy a liberális lap alkalmazottai már korábban is követtek el olyan cselekményt, melynek során ráirányították a nyilvánosság figyelmét magyarországi infrastruktúra sebezhetőségeire, ezzel további potenciális terhelésnek kitéve a sebezhető pontokat, ami hátráltathatta az adott rendszer működését.

Ameddig az illetékes hatóságok nem vizsgálják ki a felbujtó személyi kilétét, egyelőre nem egyértelműen kijelenthető, hogy az Index.hu újságírói nem külföldi ráhatásra hozták nyilvánosságra magyar infrastruktúra sebezhető pontjait.

Az Index.hu alkalmazottai korábban már megpróbáltak káoszt okozni azáltal, hogy a BKK informatikai rendszereinek sebezhetőségét nyilvánosságra hozták, ezzel gyakorlatilag minden amatőr hacker figyelmét ráirányítva a “könnyű prédára”, tömegessé téve a visszaéléseket.

A BTK 423. §(1) bekezdésbe ütköző cselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, de a büntetés bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény jelentős számú információs rendszert érint – és a Magyar Posta minden bizonnyal annak minősül.

A kiberterrorizmus eszközeihez folyamodhatnak Soros ügynökei

http://www.hidfo.ru/2017/12/kiberbuncselekmenyt-kovettek-el-az-index-ujsagiroi/Hibrid háború:
az infrastruktúra elleni támadásban vesznek részt a liberálisok

Szakmailag nehezen lenne indokolható, ha a hatóságok véletlen egybeesésnek minősítenék, hogy a liberálisok mindig pont akkor hozzák nyilvánosságra magyarországi infrastruktúra sebezhetőségeit, amikor az egyébként is rendkívül nagy terhelésnek van kitéve.

Egyszerre támadtak a Magyar Postára álhírterjesztéssel és informatikai sebezhető pontok nyilvánosságra hozatalával a liberálisok, pontosan egy olyan időszakban, amikor – az ünnepek közeledtével – a posta egyébként is fokozott terhelésnek van kitéve.

December 8-án az Index.hu újságírója nyilvánosságra hozta, hogy a Magyar Posta informatikai rendszerének van egy sebezhető pontja, melynek kihasználásával harmadik fél hozzáférhet az ügyfelek személyes adataihoz és a csomagszállításra vonatkozó információkhoz.

Az esetet megelőzően az Index.hu is publikált olyan anyagokat, mely szerint a Magyar Posta működésében zavarok keletkeznek, az ünnepek közeledtével fennakadás mutatkozhat a csomagok kiszállításában. Például ITT és ITT. A liberális lap alkalmazottai tehát tisztában voltak azzal, hogy az ünnepek közeledtével a Magyar Posta fokozott terhelésnek van kitéve, és a túlterhelés miatt a normális működésben zavarok keletkezhetnek.

Ennek tudatában publikálták az újabb anyagot, ami a Magyar Posta informatikai rendszereinek sebezhetőségére hívja fel a figyelmet

– gyakorlatilag célpontként felmutatva a Magyar Posta rendszereit minden, könnyű prédára vágyakozó amatőr hekker számára. Publikálhatták volna korábban, vagy az ünnepek után is, de ehelyett pont abban az időszakban tették meg, amikor a posta egyébként is túl van terhelve, és az ezen felül bekövetkező esetleges hackertámadások már teljesenen bedöntenék a szolgáltatást.

Az Index.hu publikációiból az is egyértelművé vált, hogy a Magyar Posta működési zavarait politikai célokra és feszültségkeltésre akarják használni; miközben a liberális lap címlapon számolt be arról, hogy a kínaiak leveleit gyorsabban küldi ki a posta, más liberális médiafelületekkel együtt rendszeresen jelentettek meg olyan anyagokat, miszerint a magyarokét viszont egyáltalán nem is küldik ki.

A Magyar Posta elleni de facto kibertámadásra felhívással párhuzamosan zajló álhírterjesztésben ráadásul politikai pártok is részt vesznek. A Demokratikus Koalíció weboldalán szintén megjelent egy írás, miszerint a posta nem szállítja ki a leveleket.

Nem ez az első alkalom, hogy a liberálisok szisztematikusan megpróbálják magyar infrastruktúra túlterhelését előidézni. Áprilisban szintén politikai célok mentén történtek ilyen esetek; a CEU-ügy kapcsán hirdetett ellenzéki tüntetésekkel egyidőben több, a budapesti tömegközlekedés megzavarására tett kísérlet történt. Többek között hídlezárás, BKV-sztrájk és taxis blokád volt kilátásban. A metrófelújítást követően a nyugati cégek egy piaci vetélytársa által felújított metrószerelvények kapcsán váltak ismertté szabotázs-akciók, vagy annak előkészületei. A liberálisok minden esetben a működtető vagy más szerződő fél szakmai alkalmasságának hangsúlyozására használták fel ezeket az incidenseket.

Az európai tömegközlekedés szabotálására tett felhívást egy terrorszervezet
Balliberális pártok emellett kitartóan támogatják a tömeges bevándorlást, ami szintén egy az érintett országok infrastruktúrája elleni támadás; a határvédelem működtetése hatalmas forrásokat emészt fel, emellett a 2015-ben jött hirtelen jött tömeges bevándorlási hullám a magyar rendőrséget is lehetetlen helyzet elé állította. A tömeges bevándorlás kezelése forrásveszteség, nem várt kiesést okoz az állami költségvetésben, és túlterheli úgy a rendőri erőket, mint az igazságszolgáltatás hivatalait.

Ezek a külön-külön látszólag jelentéktelen esetek a negyedik generációs hadviselés, az úgynevezett “hibrid háború” eszköztárának részét képezik, melynek különböző forgatókönyveit az Egyesült Államok bizonyítottan több mint 70 esetben használta fel kevésbé együttműködő kormányok elmozdítására. Akarva vagy akaratlanul, de azok a sajtóalkalmazottak, akik a magyar infrastruktúrára nehezedő fokozott terhelés idején még további sebezhető pontokat hoznak nyilvánosságra, vagy más módon további terhelést helyeznek az érintett hivatalokra, egy ilyen hibrid háborús stratégiában eszközként vesznek részt.

Valaki minden áron le akarja bénítani a fővárost


http://www.hidfo.ru/2017/12/hibrid-haboru-az-infrastruktura-elleni-tamadasban-vesznek-reszt-a-liberalisok/

]]>
Fri, 08 Dec 2017 16:17:00 +0100 171039_47491
Kiberbűncselekményt követtek el az Index újságírói http://nyomaban.blogger.hu/2017/12/08/kiberbuncselekmenyt-kovettek-el-az-index-ujsagiroi

Az Önkéntes Kiberjogászok Szervezete feljelentést tett az Index.hu Zrt. ellen információs rendszer vagy adat megsértése bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt, miután kiderült, hogy a liberális sajtóalkalmazottak egy biztonsági rést kihasználva hozzáfértek a Magyar Posta ügyfeleinek személyes adataihoz.

Saját bevallásuk szerint egy biztonsági rést kihasználva hozzáfértek a Magyar Posta ügyfeleinek személyes adataihoz az Index.hu Zrt. alkalmazottai, miután egy állítólagos olvasójuk tájékoztatatta őket a rendszer sebezhetőségéről. Az állítólagos olvasó korábban maga is elkövette a bűncselekményt, ezután próbálták ki az Index újságírói, hogy tényleg működik-e. A liberális lap alkalmazottai a bűncselekmény elkövetését fotókkal is illusztrálták.

A lapot kiadó cég ellen az Önkéntes Kiberjogászok Szervezete a mai napon feljelentést tett, így a nyomozóhatóságok elviekben ki kellene hallgassák a feltételezett elkövetőket.

“Az újságíró alábbi állítása:

„Az Indexhez írt levelében pontosan leírta milyen lépésekkel, milyen jellegű adatokhoz lehet jutni. Kipróbáltuk, a biztonsági rés valóban létezik, tetszőleges alkalommal reprodukálható (természetesen itt nem írjuk le, hogy milyen lépések szükségesek a Magyar Posta ügyféladatainak megszerzéséhez):”

véleményem szerint meglapozza a feljelentésemben nevezett bűncselekmény tényállását, mivel az újságíró jogosulatlanul, a rendszer kereteit túllépve fért hozzá harmadik személyek személyes adataihoz.

A fentiekben leírtak alapján kérem T. Nyomozó Hatóságot, hogy az eljárást lefolytatni szíveskedjenek.” – áll a nap folyamán nyilvánosságra hozott dokumentumban.

Végrehajtás alatt áll az Index.hu
Mivel az ügyben eddig kihallgatások nem történtek, nem került megállapításra, hogy a cikk szerzője egyedül követte-e el a bűcselekményt, vagy tettestársai is voltak.

Egyelőre nem tudni, hogy a hatóságok hibrid háborús kontextusban értelmezik-e a történteket. Ennek lehetősége annak kapcsán felmerülhet (fel kellene merüljön), hogy a liberális lap alkalmazottai már korábban is követtek el olyan cselekményt, melynek során ráirányították a nyilvánosság figyelmét magyarországi infrastruktúra sebezhetőségeire, ezzel további potenciális terhelésnek kitéve a sebezhető pontokat, ami hátráltathatta az adott rendszer működését.

Ameddig az illetékes hatóságok nem vizsgálják ki a felbujtó személyi kilétét, egyelőre nem egyértelműen kijelenthető, hogy az Index.hu újságírói nem külföldi ráhatásra hozták nyilvánosságra magyar infrastruktúra sebezhető pontjait.

Az Index.hu alkalmazottai korábban már megpróbáltak káoszt okozni azáltal, hogy a BKK informatikai rendszereinek sebezhetőségét nyilvánosságra hozták, ezzel gyakorlatilag minden amatőr hacker figyelmét ráirányítva a “könnyű prédára”, tömegessé téve a visszaéléseket.

A BTK 423. §(1) bekezdésbe ütköző cselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, de a büntetés bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény jelentős számú információs rendszert érint – és a Magyar Posta minden bizonnyal annak minősül.

A kiberterrorizmus eszközeihez folyamodhatnak Soros ügynökei

http://www.hidfo.ru/2017/12/kiberbuncselekmenyt-kovettek-el-az-index-ujsagiroi/Hibrid háború:
az infrastruktúra elleni támadásban vesznek részt a liberálisok

Szakmailag nehezen lenne indokolható, ha a hatóságok véletlen egybeesésnek minősítenék, hogy a liberálisok mindig pont akkor hozzák nyilvánosságra magyarországi infrastruktúra sebezhetőségeit, amikor az egyébként is rendkívül nagy terhelésnek van kitéve.

Egyszerre támadtak a Magyar Postára álhírterjesztéssel és informatikai sebezhető pontok nyilvánosságra hozatalával a liberálisok, pontosan egy olyan időszakban, amikor – az ünnepek közeledtével – a posta egyébként is fokozott terhelésnek van kitéve.

December 8-án az Index.hu újságírója nyilvánosságra hozta, hogy a Magyar Posta informatikai rendszerének van egy sebezhető pontja, melynek kihasználásával harmadik fél hozzáférhet az ügyfelek személyes adataihoz és a csomagszállításra vonatkozó információkhoz.

Az esetet megelőzően az Index.hu is publikált olyan anyagokat, mely szerint a Magyar Posta működésében zavarok keletkeznek, az ünnepek közeledtével fennakadás mutatkozhat a csomagok kiszállításában. Például ITT és ITT. A liberális lap alkalmazottai tehát tisztában voltak azzal, hogy az ünnepek közeledtével a Magyar Posta fokozott terhelésnek van kitéve, és a túlterhelés miatt a normális működésben zavarok keletkezhetnek.

Ennek tudatában publikálták az újabb anyagot, ami a Magyar Posta informatikai rendszereinek sebezhetőségére hívja fel a figyelmet

– gyakorlatilag célpontként felmutatva a Magyar Posta rendszereit minden, könnyű prédára vágyakozó amatőr hekker számára. Publikálhatták volna korábban, vagy az ünnepek után is, de ehelyett pont abban az időszakban tették meg, amikor a posta egyébként is túl van terhelve, és az ezen felül bekövetkező esetleges hackertámadások már teljesenen bedöntenék a szolgáltatást.

Az Index.hu publikációiból az is egyértelművé vált, hogy a Magyar Posta működési zavarait politikai célokra és feszültségkeltésre akarják használni; miközben a liberális lap címlapon számolt be arról, hogy a kínaiak leveleit gyorsabban küldi ki a posta, más liberális médiafelületekkel együtt rendszeresen jelentettek meg olyan anyagokat, miszerint a magyarokét viszont egyáltalán nem is küldik ki.

A Magyar Posta elleni de facto kibertámadásra felhívással párhuzamosan zajló álhírterjesztésben ráadásul politikai pártok is részt vesznek. A Demokratikus Koalíció weboldalán szintén megjelent egy írás, miszerint a posta nem szállítja ki a leveleket.

Nem ez az első alkalom, hogy a liberálisok szisztematikusan megpróbálják magyar infrastruktúra túlterhelését előidézni. Áprilisban szintén politikai célok mentén történtek ilyen esetek; a CEU-ügy kapcsán hirdetett ellenzéki tüntetésekkel egyidőben több, a budapesti tömegközlekedés megzavarására tett kísérlet történt. Többek között hídlezárás, BKV-sztrájk és taxis blokád volt kilátásban. A metrófelújítást követően a nyugati cégek egy piaci vetélytársa által felújított metrószerelvények kapcsán váltak ismertté szabotázs-akciók, vagy annak előkészületei. A liberálisok minden esetben a működtető vagy más szerződő fél szakmai alkalmasságának hangsúlyozására használták fel ezeket az incidenseket.

Az európai tömegközlekedés szabotálására tett felhívást egy terrorszervezet
Balliberális pártok emellett kitartóan támogatják a tömeges bevándorlást, ami szintén egy az érintett országok infrastruktúrája elleni támadás; a határvédelem működtetése hatalmas forrásokat emészt fel, emellett a 2015-ben jött hirtelen jött tömeges bevándorlási hullám a magyar rendőrséget is lehetetlen helyzet elé állította. A tömeges bevándorlás kezelése forrásveszteség, nem várt kiesést okoz az állami költségvetésben, és túlterheli úgy a rendőri erőket, mint az igazságszolgáltatás hivatalait.

Ezek a külön-külön látszólag jelentéktelen esetek a negyedik generációs hadviselés, az úgynevezett “hibrid háború” eszköztárának részét képezik, melynek különböző forgatókönyveit az Egyesült Államok bizonyítottan több mint 70 esetben használta fel kevésbé együttműködő kormányok elmozdítására. Akarva vagy akaratlanul, de azok a sajtóalkalmazottak, akik a magyar infrastruktúrára nehezedő fokozott terhelés idején még további sebezhető pontokat hoznak nyilvánosságra, vagy más módon további terhelést helyeznek az érintett hivatalokra, egy ilyen hibrid háborús stratégiában eszközként vesznek részt.

Valaki minden áron le akarja bénítani a fővárost


http://www.hidfo.ru/2017/12/hibrid-haboru-az-infrastruktura-elleni-tamadasban-vesznek-reszt-a-liberalisok/

]]>
Fri, 08 Dec 2017 16:17:00 +0100 171039_47490
Görög dráma: több országot magával húzhat a német politikai válság http://nyomaban.blogger.hu/2017/12/08/gorog-drama-tobb-orszagot-magaval-huzhat-a-nemet-politikai-valsag

Görögországban a szokásos gazdasági válság kirobbanására készülnek, miután egyértelművé vált, hogy Németország elhúzódó politikai instabilitásba süllyed.

Görögország előzetes gazdasági intézkedéseket hoz arra az esetre, ha Németországban vagy Olaszországban tovább mélyülne a politikai válság – mondta Dimitris Papadimitriou görög gazdasági miniszter a CNBC-nek nyilatkozva.

“Nem tudjuk, mi történik Olaszországban, és egyelőre nem látjuk, mi fog történni Németországban, tehát továbbra is számos kérdés marad megválaszolatlan” – mondta. A gazdasági fejlesztésért felelős miniszter szerint Görögország megelőző jellegű intézkedéseket hoz és felkészül arra a helyzetre, ha esetleg valami olyan készül az Európai Unióban, ami idegességet okoz a befektetők közt.

“Annyit mondhatok, hogy folytatunk bizonyos előkészületeket arra az esetre, ha valami történik, nem feltétlen Görögországban – tudja, egy instabil Európai Unió részei vagyunk” – mondta. Papadimitriou szerint az ember “nem csak arra kell felkészüljön, ami a saját házában történik, de arra is, ami a szomszéd házában.”

Olaszország tavasszal tart parlamenti választásokat, ami egy újabb kockázati tényező a 2018-as évre nézve. Olaszországban – akárcsak az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban – a választók elfordultak a fővonalú politikától, így felmerül annak lehetősége, hogy az új olasz kormány szembefordul a Brüsszel által megszabott szigorú fiskális politikával.

Németország szintén kockázati tényező a görögöknek, hiszen a görög adósság kezelése elsősorban Berlin döntésein múlik. Bár a német parlamenti választásokat már több mint két hónapja tartották, egyelőre nem tudni, megalakul-e egy új kormánykoalíció, és ha igen, ez milyen feltételek mentén történik. A német politikai válság kimenetele pedig nagyban befolyásolja, hogy lesz újrastrukturálva a görög államadósság.

Papadimitriou szerint Görögország számára az lenne kedvező, ha Angela Merkel koalíciót kötne Martin Schulz pártjával, de egyelőre nem látható egyértelműen, hogy van-e erre esély, illetve hogy ennek pontosan milyen következményei lesznek.

http://www.hidfo.ru/2017/12/gorog-drama-tobb-orszagot-magaval-huzhat-a-nemet-politikai-valsag/

]]>
Fri, 08 Dec 2017 16:13:11 +0100 171039_47479
Külföldi újságírókat környékeznek meg az amerikai titkosszolgálatok http://nyomaban.blogger.hu/2017/12/08/kulfoldi-ujsagirokat-kornyekeznek-meg-az-amerikai-titkosszolgalatok

Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint amerikai titkosszolgálatok megpróbálnak beszervezni külföldi újságírókat. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője maga is elismerte, hogy a követség rendszeres kapcsolatot tart ellenzéki újságírókkal.

Az amerikai titkosszolgálatok külföldi újságírók beszervezésével kapcsolatos kísérletei is szóba kerültek az amerikai és orosz külügyminiszterek legutóbbi találkozója során. Rex Tillerson és Szergej Lavrov az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) csúcstalálkozója alkalmából találkozott, ennek során a legfontosabb témák egyike voltak az amerikai titkosszolgálatok kiújuló beszervezési kísérletei.

Lavrov elmondása szerint az amerikai szervek nyomást gyakorolnak az orosz médiamunkásokra és diplomáciai gárdára, illetve számos olyan kísérlet történt, melynek során az amerikai titkosszolgálatok megpróbálták információszerzés céljából beszervezni a külföldi újságírót – ami ellen az orosz fél hivatalosan is tiltakozott az EBESZ-csúcstalálkozó alkalmából.

Ezt a problémát korábban már az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova is említette. Ő azt mondta; az utóbbi időben orosz újságírók fokozott nyomásnak vannak kitéve a titkosszolgálatok részéről, és számos beszervezési kísérlet történt. Elmondása szerint főként azok az újságírók érintettek, akik munkájukat részben vagy egészben az Egyesült Államok területén végzik.

Zaharova részletesen kifejtette az egyik érintett újságíró esetét, akit először előnyös együttműködés ígéretével, később zsarolással és pszichológiai nyomásgyakorlással próbáltak beszervezni az amerikai titkosszolgálatok – majd amikor egyértelművé vált, hogy ez nem működik, életveszélyes fenyegetést kapott.

A szóvivő elmondása szerint ráadásul ez egy széleskörűen jelentkező probléma, ami súlyosan korlátozza a szólásszabadságot.

“A szólasszabadság korlátozásának részeként teintünk erre a gyakorlatra. Ez nem pusztán Oroszország elleni agresszió, hanem általánosságban véve a szólásszabadság elleni támadás” – mondta.

Október 17-én a 444.hu-n megjelent egy beszámoló, mely szerint az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője a Magyar Újságírók Országos Szövetségének egy rendezvényén felszólalva nyíltan elismerte, hogy kapcsolatban áll ellenzéki újságírókkal. David Kostelancik beszédéből kiderült; a kormányellenes újságírók információkat adtak át az amerikai nagykövetségnek a magyar médiapiaci viszonyokkal kapcsolatban.

Kifizetéseket kaptak, külföldre jelentettek liberális újságírókhttp://www.hidfo.ru/2017/12/kulfoldi-ujsagirokat-kornyekeznek-meg-az-amerikai-titkosszolgalatok/

]]>
Fri, 08 Dec 2017 10:29:17 +0100 171039_47477
Magyarország 2025-re kell kilépjen az Európai Unióból http://nyomaban.blogger.hu/2017/12/07/magyarorszag-2025-re-kell-kilepjen-az-europai-uniobol

Martin Schulz, a német szociáldemokraták vezetője azt mondta, legkésőbb 2025-ig létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, és aki ebben nem akar részt venni, annak ki kell lépnie az Európai Unióból.

A német Szociáldemokrata Párt vezetője, Martin Schulz kijelentette, hogy szerinte 2025-ig létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, és ha egy ország ebben nem akar részt venni, azt rá kell kényszeríteni arra, hogy elhagyja az Európai Uniót.

Schulz az SPD pártkonferenciáján 600 ember előtt elmondott beszédében kifejtette, hogy azok az országok, melyek nem akarják aláírni az Európai Egyesült Államokat megalapító új európai alkotmányt, mindenféleképpen el kell hagyják az EU-t, hiszen az Európai Egyesült Államok jelenti az Európai Unió jövőjét.

Később egy Twitter-üzenetben ismét hitet tett az Európai Egyesült Államok létrehozása mellett.

“Új alkotmányt akarok, hogy létrehozhassuk az Európai Egyesült Államokat. Egy olyan Európát, ami nem jelent fenyegetést tagállamaira, hanem hozzájárul azokhoz.”

A politikus ráadásul egyértelművé tette, hogy az Európai Egyesült Államok alkotmányát a Soros-hálózat tagjaival egyeztetve akarja megírni, és amelyik tagállam nem írja alá ezt a dokumentumot, az “automatikusan elhagyja az Európai Uniót.”

Az egyezményt a civil szférával szoros együttműködésben fogjuk megírni. “Ennek eredményeit a tagállamok elé terjesztjük. Bármely állam, amely nem írja alá ezt az egyezményt, automatikusan elhagyja az Európai Uniót.”

Angela Merkel már korábban tett arra utalásokat, hogy Magyarországot ki kell zárni az Európai Unióból, amiért szembeszáll Brüsszel központosítási törekvéseivel. A kancellár szeptember 13-án a Berliner Zeitungnak nyilatkozva azt mondta, a migránsok kényszerbetelepítésének elutasításával Magyarország kockára teszi uniós tagságát.

Schulz szavait emiatt különösen komolyan kell venni, hiszen az SPD jelenleg tárgyalásokat folytat Angela Merkel pártjával a kormányalakításról, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben ez – a behódolást elutasító tagállamok kizárása – lesz a német külpolitika hivatalos álláspontja.

Méregként csöpögtetik a választóknak Magyarország felszámolását


http://www.hidfo.ru/2017/12/magyarorszag-2025-re-kell-kilepjen-az-europai-uniobol/

]]>
Thu, 07 Dec 2017 17:54:20 +0100 171039_47473
Keresztül Eurázsián – A cég, mely tehervonatokon hozza az árut, egyenesen Kínából http://nyomaban.blogger.hu/2017/12/07/keresztul-eurazsian-a-ceg-mely-tehervonatokon-hozza-az-arut-egyenesen-kinabol

A ‘Xiang Ou Teher-Express’ mely eddig a Changsha-Budapest útvonalon szállította a kínai árukat Európába, – most azonban idén 2017. november 27-én először szállított visszafelé Kínába is európai árut konténerekben, a Budapest-Changsha útvonalon. (Fotó: Xinhua / Völgyi Attila)

Az első Transz-Eurázsia-Expressz tavasszal érkezett, – jelentős magyar részvétellel

Április 1-én egy 41 konténert szállító tehervonat futott ki a kínai Xi’an vasúti kikötőjéből, és végül 9.312 kilométert tett meg egészen Budapestig. A Xinhua kínai hírügynökség jelentése szerint ez volt az első Kínából, Magyarországra érkező tehervonat. És ennek megvalósulásában jelentős szerep jutott az Ekol Logistics Kft.-nek.

Kovács Ákos, az Ekol magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója, húsz éve dolgozik a logisztikában. A több mint egy hetes májusi kínai üzleti út célja az volt, hogy megállapodást kössön olyan vasúti cégekkel, amelyek Európába szerveznek fuvarokat. A tárgyalások eredményeként a YUXINOU (Chongqing) Vasútlogisztikai Társasággal született megállapodás, de több más vállalat képviselőivel is találkozott.

Igyekezett minél több kínai cégnek felajánlani azt a szolgáltatást, amelyet Magyarországon tudnak nyújtani. Ez a szolgáltatás a vonatok fogadását jelenti, melyet követően tovább terítik az árut Magyarországon, valamint Közép- és Kelet-Európa és Dél-Európa országaiban.

A YUXINOU és az Ekol között született egyezmény értelmében; a cég a kínai partnerének vonatainál vásárol majd folyamatosan helyet, ami azt jelenti, hogy rendszeresen tudják majd szállítani az Ekol konténereit, és júniustól már fogadták Budapesten a YUXINOU vonatait. A magyar fővárosban intézik majd az áruk vámkezelését, és továbbszállítását Európa több országába. A tervek szerint Törökországot és Észak-Afrikát is bekapcsolják a projektbe,

tehát az Ekol segítségével Kínát összekapcsolják Észak-Afrikával.

A cél az, hogy minél több városból fusson be vonat Budapestre, hogy a tengeri szállításhoz viszonylag hosszú idejéhez képest, – az importőrök, a kereskedők hamarabb, sokkal rövidebb idő alatt jussanak hozzá az árukhoz.

„Kínából Európába leginkább autót, ruházatot, textilt és elektronikai cikkeket szállítunk. A tengeri forgalomban több ezer konténert mozgatunk meg évente, és jelentősen, dinamikusan növekszik a vasúti szállításaink volumene is” – nyilatkozik Kovács Ákos, hozzátéve, hogy Európában minden szükséges megoldást biztosítani tudnak, ami a logisztikai feladatok ellátásához szükséges: vámügyintézés, raktározás, kiszállítás a címzetthez, csomagolás, címkézés, importtevékenység.

Kínában a fő megállapodásuk egy dél-kínai yiwui céggel született, a YUXINOU a második, és további cégek bevonására is készülnek.

„Regionális partnert keresünk, de nem arra törekszünk, hogy minden céggel megállapodjunk” – mondja Kovács. A legtöbb megrendelőjük az autóipar és az elektronika szektorából kerül ki, de sok a gyógyszeripari és a textilipari megrendelőjük is.

Itt a gyorsaság döntő tényező. „Nálunk a 40-45 napos szállítási idő nem nagyon fér bele a sztenderdbe, tehát keressük az egyéb megoldásokat és úgy gondoljuk, hogy a hosszú szállítási határidők problémájának kiküszöbölésére a vasút a megoldás.” – véli az Ekol ügyvezető igazgatója.

Az 1990-ben megalakult Ekol jelenleg 6500 alkalmazottat foglalkoztat 15 országban. 15 országban kínálnak szolgáltatásokat, illetve egész Európát lefedik. Kovács szerint a cégcsoport a tavalyi évben közel 600 millió eurós árbevételt ért el. Korábban Kínából csak tengeri és légi fuvarokat szerveztek, de 2017 elejétől már vasúti fuvarokat is lebonyolítanak egész Európába. Az Ekol magyarországi cége, az Ekol Logistics Kft. három éve működik több mint háromszáz munkatárssal.

És hogyan működik az Ekol vasúti szolgáltatása, illetve milyen megoldások szükségesek hozzá?

„Az Ekolnak van a legnagyobb flottája, fuvareszközparkja Európában, tehát kapacitásban nincs problémánk, árumennyiségtől függetlenül is bárkit ki tudunk szolgálni, és komplex szolgáltatásokat nyújtunk” – magyarázza az ügyvezető igazgató.

Tehát a kínai exportőrök, kereskedők nagyon sokféle logisztikai megoldással fordulhatnak az Ekolhoz. Magyarországon van egy olyan vámszolgáltatás, amelynek segítségével megkönnyíthető az áfa fizetés, sőt akár el is kerülhető, és ez egy nagyon nagy előny a kínai kereskedők számára, a cashflow szempontjából. A teljes bevételükből a kínai fuvarok még csak mintegy 10 százalékot tesznek ki, de Kovács szerint az új megállapodások eredményeképpen ez az arány mindenképp nőni fog.

Az Ekolnál két országra helyezik a hangsúlyt: Kínára és Iránra.

„Ezeknek az országoknak a kereskedelmét tekintve szeretnénk jelentősen bővíteni a tevékenységünket vagyis, – nagyon rövid távon, – minimum a duplájára szeretnénk növelni a forgalmat” – teszi hozzá. A vámhivatal statisztikái alapján a Kínából származó import legnagyobb részének vámkezelését az Ekol végzi Magyarországon.

Az Ekol egy kínai leányvállalat létrehozását fontolgatja, amelyen keresztül jobban meg tudják ismerni az egyéb lehetőségeket, és az is elképzelhető, hogy Kínában is nyújtanak majd logisztikai szolgáltatásokat. Kovács tájékoztatása szerint az új leányvállalat célja az lesz, hogy a másik 15 közép és kelet-európai országban jelenlévő Ekolt segítse, annak logisztikai megoldásait támogassa, Kínában és szorosan együttműködjön az olyan kínai vasúti partnerekkel, mint például a YUXINOU.

Magyarország teljes mellszélességgel támogatja az ‘Övezet és Út politikát’ és a fuvarozásban dolgozók mint „végrehajtók” is azon vannak, hogy ez minél népszerűbb legyen, s minél többen használják ezeket a megoldásokat, – mondja Kovács.

„Az Ekol kínai forgalma igen jelentős, és bizonyos országok, így például Magyarország vonatkozásában hihetetlenül gyorsan növekszik. Cégünk a tengeri szolgáltatások mellett nagy hangsúlyt fektet a vasúti megoldásokra” – fejezi be Kovács Ákos, az Ekol magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója.

A ‘Xiang Ou Teher-Express’ mely eddig a Changsha-Budapest útvonalon szállította a kínai árukat Európába, – most azonban idén 2017. november 27-én először szállított visszafelé Kínába is európai árut konténerekben, a Budapest-Changsha útvonalon. (Fotó: Xinhua / Völgyi Attila)

CRI / Xinhua / SzRTI

]]>
Thu, 07 Dec 2017 11:44:16 +0100 171039_47489
Netanjahu: hálásak vagyunk az amerikai elnöknek http://nyomaban.blogger.hu/2017/12/06/netanjahu-halasak-vagyunk-az-amerikai-elnoknek

Donald Trump amerikai elnök hivatalosan elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. Az izraeli miniszterelnök videoüzenetben arra kéri a világ országait, hogy kövessék ezt a példát.

Donald Trump amerikai elnök a nap folyamán közölte, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és ennek megfelelően Tel Avivból Jeruzsálembe költöztetik az amerikai nagykövetséget. Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök arra kéri a világ országait, hogy kövessék az Egyesült Államok politikáját és ismerjék el Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, illetve költöztessék oda nagykövetségeiket.

“Hálásak vagyunk az amerikai elnöknek a bátor kiállásért és a helyes döntésért, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és az amerikai nagykövetség várható költöztetéséért” – mondta Netanjahu egy az amerikai közlemény után megjelent videoüzenetben.

Az izraeli miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy “fenntartja a jeruzsálemi szent helyekre vonatkozó status quot és tiszteleben tartja a zsidók, keresztények és muszlimok jogait”.

Az amerikai elnök már korábban is kijelentette, hogy Izraelnek joga van határozni saját fővárosáról. Donald Trump szerint Jeruzsálem elismerése nem árt az izraeliek és palesztinok közti békefolyamatnak.

A döntés ellen mostanra több muszlim ország vezetője is kifejezte tiltakozását. Abdel Fattah el-Szíszi egyiptomi elnök, Recep Tayyip Erdogan török elnök és Emmanuel Macron francia elnök a közösségi médiában tiltakozott az amerikai elnök közleménye miatt.

Trump Jeruzsálem fővárosként elismerésével egy kampányígéretét tartja be, ebben a kérdésben ugyanis már a 2016-os elnökválasztási kampány során egyértelművé tette álláspontját.

Az izraeli parlament 1950 óta Nyugat-Jeruzsálemben ülésezik, annak ellenére, hogy 1947-ben az ENSZ egy tervezete különleges nemzetközi státuszt akart biztosítani a városnak. Jeruzsálemet 1980-ban nyilvánították Izrael fővárosává, de ezt a státuszt azóta egyetlen ország sem ismerte el.

http://www.hidfo.ru/2017/12/netanjahu-halasak-vagyunk-az-amerikai-elnoknek/A
muszlim országok közösen lépnek fel Jeruzsálem elismerése ellen

Törökország és Franciaország megállapodott abban, hogy rá kell bírni Donald Trumpot az izraeli főváros elismerésével kapcsolatos döntés megváltoztatására. Halva született ötletnek tűnik, viszont a francia elnök ismét kritikák kereszttüzébe kerülhet emiatt.

Emmanuel Macron francia elnök telefonos megbeszélést tartott Recep Tayyip Erdogan török államfővel, melynek során az amerikai elnök nemrég közölt döntését vitatták.

Donald Trump a napokban bejelentette, hogy elismerni Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és a közeljövőben megkezdik az amerikai nagykövetség átköltöztetését Tel Avivból. A döntés általános felháborodást vont magával a nemzetközi politikában; sokan attól tartanak, hogy ez tovább fűtheti a közel-keleti konfliktusokat. A török NTV beszámolója szerint Macron és Erdogan a szombati telefonbeszélgetés során megállapodott, hogy közös erővel próbálják rábírni Donald Trumpot arra; változtassa meg álláspontját ebben a kérdésben.

Erdogan a nap folyamán Azerbajdzsán, Kazahsztán, és Libanon vezetőivel is egyeztetett Jeruzsálem elismerésével kapcsolatban. Elmondása szerint az Egyesült Államoknak ez a lépése aláássa az ENSZ tekintélyét, mert az USA az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagja, de ismét annak megkerülésével hoz meg egy ilyen horderejű döntést.

“Ez a döntés hatalmas csapás az ENSZ Biztonsági Tanácsára nézve, melynek az Egyesült Államok szintén tagja. Nem bízhatunk meg az ENSZ-ben, ha még a Biztonsági Tanács állandó tagjai sem tisztelik” – mondta.

Franciaország részéről szintén furcsa ez a lépés. A közelmúltban számos zsidó szervezet vádolta azzal a francia kormányt, hogy megpróbálja eltussolni az országban zajló zsidógyilkosságokat. Ezek után a francia elnök ismét kritikák kereszttüzébe kerülhet amiatt, hogy nem ismeri el Izrael fővárosát.

Franciaországban már a nagy bevándorlási hullám előtt, 2010-ben is több mint 6 millió muszlim élt, többségük szunnita kötődésű. A 2015-ös nagy migrációs hullámot követően Franciaországban sokszorosára nőtt az antiszemita indíttatású erőszakos bűncselekmények száma.

http://www.hidfo.ru/2017/12/a-muszlim-orszagok-kozosen-lepnek-fel-jeruzsalem-elismerese-ellen/

]]>
Wed, 06 Dec 2017 20:21:00 +0100 171039_47471
Athénban tüntettek a migránsgettóvá formált görög szigetek lakói http://nyomaban.blogger.hu/2017/12/06/athenban-tuntettek-a-migransgettova-formalt-gorog-szigetek-lakoi

Görög szigeteken több ezer migránst várakoztat az Európai Unió. Kedden a helyi lakosok Athénba vonultak, hogy tiltakozzanak otthonaik migránsgettóvá alakítása ellen.

Leszbosz, Kiosz és Számosz szigetekről érkező tüntetők vettek részt kedden egy athéni demonstráción, melyen követelték, hogy a kormány szállítsa el a szigeteken várakozó migránsokat az ország más területeire. A tüntetésen jelen voltak azon szigetek polgármesterei is, melyek Törökországhoz közel találhatóak és így leginkább sújtja őket a tömeges bevándorlás.

A tüntetők elmondása szerint 2016-ban, az Európai Unió és Törökország közti megállapodással vált elviselhetetlenné a helyzet. A megállapodás alapján a Görögországba belépő migránsok meg kell várják menedékkérelmeik elbírálását a szigeteken épített táborokban, csak ezt követően léphetnek az európai kontinensre. A kérelmek elbírálásának ideje alatt azonban megkeserítik a helyiek életét, akik számára egyre elviselhetetlenebbé vált az élet a lassan migránsgettókká formálódó szigeteken.

A Daily Mail által közölt adatok szerint Leszbosz szigetén háromszoros túlzsúfoltság van a menekülttáborokban, a 2300 főre tervezett befogadóközpontokban több mint 6500 migráns tartózkodik. Összehasonlításként: a sziget összlakossága 86 ezer fő.

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök már tett lépéseket annak érdekében, hogy enyhítse a helyiek problémáit, ennek során több száz migránst szállítottak át Görögország kontinentális részeire. Ez a görögök számára azért fontos lépés, mert azok a migránsok, akiket a kontinensre átszállítanak, már nagy valószínűséggel elhagyják az országot és továbbutaznak valamelyik nyugat-európai országba.

Már Brüsszel is szabadulna a migránsoktól


A görög NGO-k ráadásul elkezdtek egy olyan programot, melynek részeként a migránsokat helyi hotelekben szállásolják el. A civilszervezetek kifizetik a migránsok elszállásolásának költségeit, ezzel állandóvá vált a migránsok jelenléte a sűrűn lakott övezetekben.

http://www.hidfo.ru/2017/12/athenban-tuntettek-a-migransgettova-formalt-gorog-szigetek-lakoi/

]]>
Wed, 06 Dec 2017 11:14:39 +0100 171039_47467
Folyamatosan lehallgatja felhasználóit a Facebook? http://nyomaban.blogger.hu/2017/12/05/folyamatosan-lehallgatja-felhasznaloit-a-facebook

Egy Youtube-felhasználó azt állítja, húsz éve nincs macskájuk, de a Facebook macskatápot reklámoz nekik, mert célzottan egy kísérlet részeként a telefon közelében egész nap a “macskatáp” szót ismételgették. Semmilyen hivatalos adat nem támasztja alá, de mégis úgy tűnik, hogy a Facebook lehallgatja felhasználóit.

“Annyit tettünk, hogy letettük a telefont a közvetlen közelünkben egy asztalra, bekapcsolva hagytuk, a háttérben futott rajta a Facebook Messenger. Mikor a telefon be volt kapcsolva, folyamatosan macskatápról beszéltünk, legalább egy órán keresztül. Két nappal később már macskatáp reklámokat mutat nekünk a Facebook”mondta egy Youtube-felhasználó, akinek feltűnt, hogy

a Facebook rendszeresen jelenít meg neki olyan tartalmú reklámot, amire nem keresett rá, de telefon közelében beszélt róla.

Elmondása szerint idővel gyanússá vált, hogy a Facebookon olyan személyre szabott reklámok is megjelennek, melyek láthatóan tényleg személyre szabottak – de keresési adatok alapján nem jelenhetnének meg, mert az adott téma csak beszéd közben került szóba a telefon vagy számítógép közelében, írott formában nem.

A kísérletet abból a célból kezdték meg, hogy alátámasszák azt a feltételezést, miszerint a Facebook folyamatosan hallgatózik a felhasználók után, és hangfelismerés alapján automatikusan keresőszavakat állít elő, amit felhasznál személyre szabott hirdetések megjelenítéséhez, a hirdetők célközönségének hatékonyabb elérése érdekében. A kísérlet eredménye szerint elég lehet rendszeresen szóban ismételgetni egy dolgot, hogy idővel személyre szabott hirdetéseket láthassunk az adott témában.

http://www.hidfo.ru/2017/12/folyamatosan-lehallgatja-felhasznaloit-a-facebook/
]]>
Tue, 05 Dec 2017 22:18:23 +0100 171039_47464