Armageddon nyomában http://nyomaban.blogger.hu „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” „Jézus, szabadíts meg minket, tehetetlen bűnösöket, ellenségeidtől.” hu Az amerikaiak szerint nincs sajtószabadság, ezért saját kézbe veszik az ellenzéki médiát http://nyomaban.blogger.hu/2017/10/18/az-amerikaiak-szerint-nincs-sajtoszabadsag-ezert-sajat-kezbe-veszik-az-ellenzeki-mediat

Az amerikai nagykövetség ügyvivője szerint nincs sajtószabadság Magyarországon. Emiatt megragadják az alkalmat, és felvásárolják az ellenzéki sajtóorgánumokat, hogy biztos kézben legyen a médiaellenzék.

A Magyar Újságírók Szövetségénél tartott beszédében bírálta a kormány médiapolitikáját David Kostelancik, az USA budapesti nagykövetségének ügyvivője – derült ki a 444.hu beszámolójából. Az elhangzottak szerint Magyarországon már nem tud elég nyomást gyakorolni a kormányra a külföldi kézben lévő ellenzéki sajtó, emiatt megszűnt a sajtószabadság.

„A közelmúltban a kormányzatot támogató személyekhez kötődő vállalatok megszerezték az ellenőrzést az utolsó, még megmaradt független megyei lapok felett” – mondta.

Az ügyvivő beszédéből azonban az is kiderült, hogy

ellenzéki újságírók rendszeres kapcsolatban állnak az amerikai nagykövetséggel.

“Azok az újságírók, akik ezeknél a médiumoknál dolgoznak vagy dolgoztak, úgy tájékoztattak minket, hogy az új tulajdonosok diktálta szerkesztőségi irányvonalat kell követniük, és nem lehet kormánykritikus cikket megjelentetniük” – mondta Kostelancik, a 444.hu beszámolója szerint.

Szerdán a külügyminisztérium közleményben reagált az ügyvivő kijelentésére. Eszerint a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének a sajtószabadságról tett keddi nyilatkozata, és az ahhoz hasonló megnyilvánulások nem értelmezhetőek másként, mint kéretlen beavatkozásként a magyar belpolitikába.

Bár a külügyminisztérium mindeddig csak az ideiglenes ügyvivő kijelentésére reagált, úgy tűnik, az amerikaiak épp arra készülnek, hogy saját kézbe vegyék az ellenzéki médiát Magyarországon.

Szeptember végén az Origo.hu arról számolt be, hogy a legnagyobb ellenzéki médiabirodalommal rendelkező – egyébként Bilderberges kötődésű – milliárdos, Simicska Lajos egy budapesti kávézóban amerikai közvetítőkkel tárgyalt. A lap szerint az oligarcha arra készül, hogy amerikai tulajdonba adja a kezében lévő ellenzéki médiabirodalmat, és az Egyesült Államokba menekül az elszámoltatás elől.

A sajtóhírek alapján a hazai titkosszolgálatok és az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága egyelőre nem foglalkoznak annak kockázatával, hogy a Magyarországi működő legnagyobb ellenzéki sajtóorgánumok nemsokára egy idegen ország kezébe kerülnek.

http://www.hidfo.ru/2017/10/az-amerikaiak-szerint-nincs-sajtoszabadsag-ezert-sajat-kezbe-veszik-az-ellenzeki-mediat/

]]>
Wed, 18 Oct 2017 18:03:54 +0200 171039_47095
Utasítást osztogat a bíróságoknak a Soros-szervezet http://nyomaban.blogger.hu/2017/10/18/utasitast-osztogat-a-birosagoknak-a-soros-szervezet A külföldről finanszírozott "civilek" régóta aktívan részt vesznek a belpolitikában.

A Társaság a Szabadságjogokért nevű, külföldről finanszírozott szervezet szerint a sajtószabadság csak az ellenzéki sajtóorgánumokra lehet érvényes, és a bíróságok ennek megfelelően kell ítélkezzenek.

“A sajtószabadság […] értelemszerűen csak az államtól ténylegesen független újságírókat és szervezeteket illetheti meg.” – írja a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) képviselője egy az Index.hu-n megjelent ideológiai útmutató cikkben.

A megtévesztő módon “vitacikk” néven közölt harcparancs a külföldről finanszírozott civil szervezetek képzésein résztvevő bírák számára közli félreérthetetlen formában a Soros-szervezet állásfoglalását a sajtóperekre vonatkozóan. E szerint a bírósági döntések során csak a külföldről finanszírozott – ellenzéki – szervezeteket támogató sajtóra érvényes a sajtószabadság, a nem velük egy alomból származó lapokra viszont nem érvényes.

A Soros-szervezet tagja szerint a jogegyenlőség egy elvetendő dolog, és az igazságszolgáltatásnak kivételeznie kell a kormánybuktatásban érdekelt újságírókkal.

“Mivel a sajtónak járó alkotmányos védelem csak a kiegyensúlyozott tájékoztatásra képes, a kormánytól független orgánumokat illeti meg, a bíróságok ítéleteinek tükrözniük kell, hogy független lap vagy egy kormánypropaganda-média ügyében döntöttek-e” – írták.

A Soros-szervezet tagja ráadásul kifejti, hogy a kormánypárti sajtóorgánumok alkalmazottaira nem kellene érvényes legyen se a véleménynyilvánítási jog, se a sajtószabadság, és szerintük a bíróságok ennek megfelelő ítéleteket kellene hozzanak.

“A propagandamédia ilyenkor nem hivatkozhat a sajtószabadságra: amikor egy politikus magánügyeiben turkálnak, a politikus magánélethez való jogával szemben nem egy másik alapjog, a polgárok véleménynyilvánítási jogának, a sajtószabadságnak az érvényesítése áll, hanem maga a kormány és annak politikai érdeke. A bíróságnak ezt fel kell ismernie, és ennek megfelelő döntést kell hoznia.”

A TASZ által közölt ideológiai útmutatás szerint a bírák alkalmatlannak bizonyulnak feladataik ellátására, amennyiben nem tudják pozitív diszkriminációban részesíteni a liberális újságírókat.

“A feladat nem könnyű, és súlyos politikai terhet ró a bíróságokra, melyek e szempont mérlegelését a nehézségek ellenére sem kerülhetik meg. Ellenkező esetben alkalmatlannak bizonyulnak egyes alapjogsérelmek orvoslására.”

Korábban az Origo.hu egy oknyomozó írásából kiderült, hogy a külföldről támogatott civil szervezetek gyakran tartanak különböző ideológiai képzéseket bíráknak, ügyészeknek, és megpróbálják saját nézeteik képére formálni a jogásztársadalmat. A történtek után az Országos Bírósági Hivatal egy önkéntesen kitöltendő kérdőívben arról kérdezte a bírákat, hogy tagjai-e valamilyen civil szervezetnek.

Sajtóhírek szerint az amerikai milliárdos több tízmilliós támogatásokat küld a TASZ-nak és számos más szervezetnek. A civiltörvény módosítása után a külföldről finanszírozott civil szervezetek szintén az Index.hu-nak adott interjú formájában hozták nyilvánosságra, hogy nem kívánják betartani a hatályos törvényeket.

Nem tetszik egy törvény a külföldi civileknek, emiatt nem fogják betartani


http://www.hidfo.ru/2017/10/utasitast-osztogat-a-birosagoknak-a-soros-szervezet/

]]>
Wed, 18 Oct 2017 11:02:31 +0200 171039_47092
Kiderült, mitől retteg a CIA ötven éve http://nyomaban.blogger.hu/2017/10/18/kiderult-mitol-retteg-a-cia-otven-eve

Az amerikai katonai hírszerzés szerint az oroszok nem csak választásokat hekkelnek, de a puszta akaratukkal tárgyakat mozgatnak, emellett arra is képesek, hogy telepatikus képességeikkel behatoljanak emberek elméjébe a világ távoli pontján. A mai liberálisok hisztériakeltése semmi ehhez képest, a főállású rettegés számos szakmai fogását tanulhatnák meg ebből a feloldott titkosítású dokumentumból.

Az amerikai katonai hírszerzés feloldott titkosítású, ma már nyilvánosan elérhető dokumentumaiból kiderült, hogy a ’70-es években a titkosszolgálatok a nemzetbiztonságra leselkedő valós fenyegetésnek tartották az oroszok paranormális képességeit. Az amerikai kormány szerint a szovjetek tökélyre fejlesztették a telepátiát, a hipnózist, emellett képesek arra, hogy behatoljanak az emberek álmaiba, ha már más úton nem megy. A CIA weboldalán elérhető (itt, erre a szürke linkre kattintva) a Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA) “Kontrollált Ellenséges Viselkedés” című jelentése, mely szerint leginkább az alusisak használhat az oroszok ellen, mert egyébként az Egyesült Államokat semmi nem védi az oroszok paranormális képességeitől.

A katonai hírszerzés évtizedeken át titkolta, hogy ilyenekre költik az adófizetők pénzét.

Az 1972-es, mára feloldott titkosítású jelentés azzal kezdődik, hogy Leningrádban és Moszkvában parapszichológusok a tudat telepatikus manipulációját folytatják, és ezen a téren visszaellenőrizhető, bizonyítható sikereket értek el. De nem elég, hogy nagy távolságokból is képesek behatolni az emberek tudatába, a biztonság kedvéért még tárgyakat is mozgatnak a puszta akaratukkal.

“A telekinézis megfigyelése helyett a szovjetek kifejezetten az alkalmazásra összpontosítanak. Mrs. Kulagina testfunkcióit vizsgálták a telekinézis demonstrációja során, és a szovjetek azt látták, hogy amikor a tárgyak mozgásnak indulnak, Mrs. Kulagina életfunkciói – szívverés, légzés, agyi aktivitás – felgyorsulnak, és a teste körüli elektromágneses mező ritmikusan lüktet. A szovjet tudósok szerint ezek a vibrációk tették lehetővé, hogy a tárgyakat magához vonzza vagy ellökje magától” – áll az évtizedeken át titkosított jelentésben, ami egyébként hozzáteszi, hogy

Nina Kulagina képes volt pusztán a gondolataival megállítani egy béka szívverését.

A békának esélye sem volt Nina Kulagina telekinetikus képességeivel szemben. Még mire lehetnek képesek az oroszok?

A DIA által nyilvánosságra hozott dokumentum szerint az oroszok paranormális képességek segítségével például a következőkre is képesek:

  1. közvetlen hozzáférés nélkül betekintést nyerni titkos amerikai dokumentumokba, ellenőrizni az amerikai haderő és a hajók mozgását, emellett megállapíthatják titkos amerikai katonai létesítmények pontos elhelyezkedését.
  2. nagy távolságokból formálhatják amerikai katonai és civil vezetők gondolatait,
  3. a távolból amerikai tisztviselők azonnali halálát (!) okozhatják,
  4. minden típusú amerikai katonai eszközt azonnal hatástalanítani tudnak nagy távolságból, beleértve űreszközöket is.

A dokumentum ezek után megemlíti, hogy mindezek valóban sci-finek hangzanak, de szerintük ez a legvalószínűbb módja annak, ahogy az oroszok a paranormális képességeiket használják. Márpedig az amerikai katonai hírszerzés meg van győződve arról, hogy az oroszoknak paranormális képességei vannak, hiszen ezt részletezi a nyilvánosság elől 40 éven át rejtegetett dokumentum több mint 170 oldalon keresztül.

A titkosított dokumentumok egy részlete.

És hogy miért dolgoznak ezen az oroszok? Az amerikai titkosszolgálatok szerint bármi is legyen ennek oka, ez az egész közvetlen nemzetbiztonsági fenyegetést jelent az Egyesült Államokra nézve. A dokumentum szerint az Egyesült Államok védtelen az oroszok paranormális képességeivel szemben, és ha tíz éven belül nem történik ezen a téren ellenintézkedés, “már késő lesz”.

A szerző szerint a komoly nemzetbiztonsági fenyegetést főleg azzal lehetne elhárítani, ha további költségvetési forrásokhoz jutna az ő kutatási részlege. Ez nagyjából párhuzamba állítható a ma is megfigyelhető “minden bokorban ott vannak az oroszok, de ha jól megfizettek minket, mi elhárítjuk ezt a fenyegetést” mentalitással, de a mai liberálisok hisztériakeltése semmi ehhez képest; a főállású rettegés számos szakmai fogását tanulhatnák meg ebből a feloldott titkosítású dokumentumból.

http://www.hidfo.ru/2017/10/kiderult-mitol-retteg-a-cia-otven-eve/

]]>
Wed, 18 Oct 2017 10:14:58 +0200 171039_47091
Veszélyben van a francia atomerőművek többsége http://nyomaban.blogger.hu/2017/10/17/veszelyben-van-a-francia-atomeromuvek-tobbsege Közel 30 atomreaktor hűtőrendszere kerülne veszélybe egy természeti katasztrófa esetén – derült ki a francia atomenergia-biztonságért felelős hatóság (ASN) jelentéséből.

Hétfőn az ASN kiadott egy jelentést, mely szerint 8 atomerőmű 20 reaktora esetében felmerül annak veszélye, hogy egy természeti katasztrófa esetén a teljes hűtőfolyadék elveszne, ami a nemzetközi radiológiai eseményskála szerint kettes fokozatú eseményt jelentene. További kilenc reaktor esetében a hűtőfolyadék “részleges elvesztésével” számolnak.

A francia atomerőműveket működtető cég, az EDF korábban maga is közölt egy jelentést, mely szerint 20 reaktor nem tudna kiállni egy földrengést, esetükben ez a hűtőrendszer összeomlásához vezetne. További kilenc reaktor esetében a hűtés szintén veszélynek van kitéve, amennyiben bekövetkezik egy földrengés.

Az ASN szerint a Belleville atomerőmű esetében 2017 júniusi vizsgálatok felfedték, hogy az épület fémszerkezete túl vékony, ahhoz, hogy ellenálljon egy földrengésnek. A gyengeség felfedése után elkezdték a szerkezet megerősítését a veszélyben lévő erőműveken.

Az EDF október 11-i közlése szerint 20 atomreaktor esetében csöveket kellett cserélni, hogy megakadályozzák a hűrőrendszer összeomlását. Az ASN jelenleg vizsgálja ennek eredményeit.

Franciaországban összesen 58 reaktor működik. A földrengések által jelentett kockázat miatt a Fessenheim atomerőművet 2020 áprilisáig véglegesen leállítják.

Repülőgépek zuhannak le, atomerőművek meghibásodnak - háború a XXI. században


http://www.hidfo.ru/2017/10/veszelyben-van-a-francia-atomeromuvek-tobbsege/

]]>
Tue, 17 Oct 2017 15:00:23 +0200 171039_47089
Kilépnének a NATO-ból a brit fiatalok http://nyomaban.blogger.hu/2017/10/16/kilepnenek-a-nato-bol-a-brit-fiatalok

A brit Munkáspárt ifjúsági szárnya elfogadott egy határozatot, melyben felszólítja a Munkáspárt vezetőit, hogy támogassák a NATO-ból kilépést.

A Young Labour ezzel szembehelyezkedik a Munkáspárt vezetőivel, akik viszont inkább meg akarnák tartani az ország NATO-tagságát.

A “Támogasd Corbynt és az internacionalizmust, ellenezd Trumpot és a NATO-t” című határozat szerint

a NATO egy fasiszta gyarmatosító hatalom, ami agressziót folytat a világ országai ellen

ezzel az Egyesült Királyságot is kevésbé biztonságossá téve. A határozat szerint a NATO-tagsággal az Egyesült Királyság az amerikai tengerentúli agresszió eszközévé vált.

http://www.hidfo.ru/2017/10/kilepnenek-a-nato-bol-a-brit-fiatalok/

]]>
Mon, 16 Oct 2017 19:33:09 +0200 171039_47082
Aranyláz: Oroszország úgy halmozza fel az aranyat, mintha már nem lenne holnap http://nyomaban.blogger.hu/2017/10/16/aranylaz-oroszorszag-ugy-halmozza-fel-az-aranyat-mintha-mar-nem-lenne-holnap Az Orosz Központi Bank a közelmúltban példátlan ütemben vásárolt aranyat. Gabriel Rubinstein argentin pénzügyi szakértő szerint ez a poli...

Itt az új aranyfedezetű valuta, mellyel lecserélhető a dollár, és valamennyi fizetőeszköz a világon
A Világbank informátora azt állítja, hogy a dollár össze fog omlani, és helyére egy új, aranyfedezetű valuta lép

Az Orosz Központi Bank a közelmúltban példátlan ütemben vásárolt aranyat. Gabriel Rubinstein argentin pénzügyi szakértő szerint ez a politika az orosz gazdaság válsághelyzetben történő védelmére irányul, beleértve az USA dollárral kapcsolatos "manipulációit" is.

"Az országok aranyat stratégiai és védelmi okokból halmoznak fel, például abban az esetben, ha a nemzetek közötti kapcsolatok megsérülnek, és pénzeik elvesztik értéküket," - mondta Gabriel Rubinstein pénzügyi tanácsadó, az Argentin Központi Bank korábbi képviselője.

Ha ilyen helyzet alakulna ki, akkor a szakértő szerint az aranytartalékok egy új valuta vagy más értékes eszközök számára jelentenének alapot a jövőben.

"Az arany, ez az örök pénzügyi forrás valódi értéket rejt magában más pénzügyi eszközökhöz képest. Az orosz kormány úgy véli, jobb, ha több aranytartalékkal rendelkeznek, mint dollárral. Elméletileg, ha Oroszország tonnányi amerikai dollárt tartalékolna és az Egyesült Államok kárt kívánna okozni az orosz gazdaságnak, ezt megtehetné valuta manipulációkon keresztül," - mondta Rubinstein hozzátéve, hogy az arany tulajdonképpen garancia egy ilyen forgatókönyv ellen.Az Orosz Központi Bank jelentősen növelte az arany vásárlásának ütemét. A 2017 januári és szeptemberi időszakban a szabályozó 4,2 millió troy uncia értékben vett a nemesfémből több mint 5 milliárd dollárért, 15 százalékkal többet, mint tavaly.

Október 1-jétől az Orosz Központi Bank 73,6 milliárd dollár értékű aranytartalékkal rendelkezik, szemben az egy évvel ezelőtti 65,5 milliárddal.

Oroszország azt követően kezdte növelni a veretlen arany vásárlását, miután az Egyesült Államok és az Európai Unió szankciókat foganatosított a 2014-es krími népszavazásra és a kelet-ukrajnai katonai konfliktusra hivatkozva. Azóta a Világ Arany Tanács szerint az Orosz Központi Bank hathavonta hozzávetőlegesen 100 tonnával növeli az aranytartalékait, ami több, mint amennyit bármely más központi bank vásárol a világon.

Oroszország jelenleg a világ hetedik legnagyobb aranytartalékkal rendelkező országa, és ha az arany vásárlások mostani üteme tovább folytatódik, akkor valószínűleg a hatodik helyre fog kerülni, megelőzve Kínát, amelynek jelenleg 1842 tonnányi aranytartaléka van.

Az elmúlt évtizedben az Orosz Központi Bank megváltoztatta arany- és devizatartalékainak kezelését, beleértve az euró 40 százalékos részarányának 26 százalékra történő csökkentését, valamint aranytartalékainak növelését 8 milliárdról 73,6 milliárd dollárra az idei év október 1-jétől. (1)

https://sputniknews.com/analysis/201710141058226369-russia-gold-reserves/
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2017/10/aranylaz-oroszorszag-ugy-halmozza-fel.html

]]>
Mon, 16 Oct 2017 18:54:56 +0200 171039_47083
Nem fog megerősödni az ellenzék a Soros-egyetem bezárásán http://nyomaban.blogger.hu/2017/10/16/nem-fog-megerosodni-az-ellenzek-a-soros-egyetem-bezarasan

A kormány a választások utánra halasztja a CEU-kérdés rendezését; 2019. januárjáig nem írnak alá megállapodást az egyetem továbbműködéséről.

Orbán Vikor miniszterelnök indítványozta az oktatási törvény módosítását, amiről már akár kedden szavazhat is az Országgyűlés – derült ki az ATV beszámolójából. Az újabb módosítás szerint a Magyarországon működő nem-európai egyetemeknek további egy év állna rendelkezésre ahhoz, hogy teljesítsék a korábbi módosításban megszabott feltételeket. Ennek megfelelően a G. Soros által alapított Central European University további egy évet működhet Magyarországon a törvénymódosításban meghatározott feltételek teljesítése nélkül.

A beszámoló szerint “a törvényjavaslat mielőbbi elfogadásához fűződő kormányzati érdek” indokolja a hirtelen döntést.

Az országgyűlés április 4-én fogadta el a felsőoktatási törvény módosítását, ami előírja, hogy nem-európai felsőoktatási intézmény csak akkor működhet tovább Magyarországon, ha annak elvi támogatásáról a két érintett nemzetállam megállapodást köt.

Az áprilisi törvénymódosításnak köszönhetően a CEU további sorsa közvetlen az országgyűlési választások előtt dőlt volna el, mindenféleképpen ellenzéki pártok megerősödésének irányába befolyásolva a magyar közvéleményt. Amennyiben kampányidőszakban a kormány megállapodást köt a CEU továbbműködéséről, ez a Jobbik számára ad lehetőséget szélsőjobboldali szavazatok megszerzésére, azáltal, hogy hangsúlyozzák, a kormány nem gondolta komolyan a Soros-egyetem elleni fellépést. Amennyiben a választásokat megelőzően a CEU működési engedélyét visszavonják, ez vélhetően kiterjedt tömegdemonstrációkat von maga után, újra lendületet adva egyébként a megszűnés szélén álló balliberális pártoknak.

A határidő kitolására válaszként a CEU egy közleményt adott ki, mely szerint elfogadhatatlannak tartja az újabb módosítást, és arra kéri a kormányt, hogy mihamarabb írja alá a CEU továbbműködését lehetővé tévő megállapodást New York állammal.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a történtek kapcsán azt mondta, a törvénymódosítást követően 2019 január előtt okafogyottá válik a továbbműködést garantáló megállapodás aláírása.http://www.hidfo.ru/2017/10/nem-fog-megerosodni-az-ellenzek-a-soros-egyetem-bezarasan/

]]>
Mon, 16 Oct 2017 16:07:43 +0200 171039_47080
Eldőlt: jön az oroszok saját kriptopénze http://nyomaban.blogger.hu/2017/10/16/eldolt-jon-az-oroszok-sajat-kriptopenze Hosszú hónapok találgatása után úgy néz ki, eldőlt: Oroszország saját kriptorubelt bocsájt ki. Az új kriptopénz azonban több tulajdonságában eltér majd a ma ismert kriptovalutáktól.

Júniusban már hivatalosan is szó volt arról, hogy Oroszország hamarosan saját kriptopénzt bocsát ki. Olga Szkorobogatova, az orosz jegybank elnökhelyettese június elején egy konferencián azt mondta: terveik szerint nemzeti kriptodevizát fog létrehozni az orosz központi bank, a bevezetésről hatástanulmány készül.

Orosz lapértesülések szerint Vlagyimir Putyin döntött: létrehozzák az orosz kriptorubelt, amely azonban nem ugyanúgy fog működni, mint a már létező nyílt kriptopénzek. Az egyik legfontosabb különbség, hogy nem bányászhatja akárki, ezt a tevékenységet a kormányzat végzi majd el, ugyanakkor blockchain alapú lesz az új deviza, a használata biztonságos lesz.

Ezen felül a kormány azt mondja, ha a kriptorubel tulajdonosa nem tudja megmondani, honnan van nála a pénz, akkor 13 százalékos adót kell fizetni, és ugyanekkora adókulcs vonatkozik majd az árfolyamváltozásból származó nyereségre is.

Habár Oroszország belép a kriptodevizák világába, ez a lépés egyáltalán nem jelenti azt, hogy a bitcoint vagy más kriptopénzt legalizálnának. Épp elenkezőleg, a bitcoint és társait Oroszországban betiltották, és ehelyett a saját kriptopénzüket vezetik be, amit képesek kontrollálni.

(Cointelegraph, TechCrunch)

]]>
Mon, 16 Oct 2017 14:04:08 +0200 171039_47081
Bahrein is megvásárolná az Sz-400 rakétakomplexumot http://nyomaban.blogger.hu/2017/10/16/bahrein-is-megvasarolna-az-sz-400-raketakomplexumot

Egy újabb közel-keleti ország fejezte ki érdeklődését az orosz rakétavédelmi rendszer megvásárlása iránt.

Bahrain és Oroszország tárgyalásokat folytat Sz-400 légvédelmi rendszerek megvásárlásáról – mondta Nasser bin Hamad Al Khalifa, Bahrein királyi gárdájának parancsnoka egy hétfői sajtótájékoztató során.

“Mostanra megkezdődött a tárgyalási sorozat, Isten segítségével véghez visszük ezt az üzletet” – mondta egy Bahreinben tartott nemzetközi fegyverkiállításon, újságíróknak nyilatkozva.

“Bahrein és Oroszország széleskörű egyűttműködést épített ki a katonai ágazatban. Találkozókat tartanak, tárgyalások vannak folyamatban, a két ország vezetői közti kapcsolatok kiépültek. Fokozni szeretnénk ezt az együttműködést, valamint az orosz fegyverek számát a bahraeini fegyveres erőkben.”

A közlemény nem sokkal azután hangzott el, hogy Oroszország és Szaúd-Arábia megállapodott az Sz-400 rakétakomplexum értékesítéséről a szaúdi király egy Moszkvában tett látogatása során. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője október 9-én közölte, hogy pozitív kilátások vannak az Sz-400 Szaúd-Arábiának történő értékesítése terén.

Mindemellett, Törökország már ki is fizette az első részletet az orosz légvédelmi rendszerekért. Az orosz és török vezetők szeptember 12-én állapodtak meg az Sz-400 megvásárlásáról.

http://www.hidfo.ru/2017/10/bahrein-is-megvasarolna-az-sz-400-raketakomplexumot/

]]>
Mon, 16 Oct 2017 12:34:56 +0200 171039_47079
Az USA beavatkozott a németországi választásokba (Kevés olyan ország van, amelyikbe nem!!!) http://nyomaban.blogger.hu/2017/10/16/az-usa-beavatkozott-a-nemetorszagi-valasztasokba-keves-olyan-orszag-van-amelyikbe-nem

Friedhelm Klinkhammer, a német kereskedelmi kamara volt vezetője szerint az Egyesült Államok kétségkívül befolyásolta a németországi választások kimenetelét. Az Ifop közvélemény-kutatása szerint az európai lakosság tekintélyes hányada is így gondolja.

Rengeteg német újságíró tagja az Amerika-párti “Atlanti Híd” szervezetének, ami gyakran egyoldalú, elfogult tudósítást folyat bizonyos témákban – mondta Friedhelm Klinkhammer, az egyik legnagyobb német szakszervezet volt vezetője a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva.

“Kinevezésük előtt mindegyik újságíró ellátogatott az Egyesült Államokba, ahol szemmel láthatóan tökéletesítették Amerika-párti álláspontjukat”

– mondta. Klinkhammer szerint a parlamenti választásokat megelőző kampány során Merkel belpolitikáját kritika nélkül kezelték az Atlanti Hídhoz tartozó (számos fővonalú sajtóorgánum alkalmazottjaként működő) újságírók, miközben Merkel külpolitikáját pozitív színben tüntették fel az Egyesült Államokban kiokított német újságírók. Az Atlanti Híd tagjai a német kancellárt kiemelkedő német politikusként, mi több, az Európai Unió vezetőjeként mutatták be.

“Ez a belpolitikai ‘hallgatás fala’ és a külpolitika kihangsúlyozása garantálta, hogy Merkel gyakorlatilag egyáltalán nem kapott negatív figyelmet, annak ellenére, hogy ő egy személyben felelős Németország migrációs stratégiájának következményeiért. Ezáltal az újságírók elterelték a figyelmet Merkel politikájának negatívumairól, inkább az Alternatíva Németország pártot helyezték a kampány középpontjába” – mondta.

Legutóbb az egyik vezető francia közvélemény-kutató intézet, az Ifop felmérése azt mutatta, hogy a német lakosság több mint 40%-a szerint az Egyesült Államok befolyásolja a választások kimenetelét más országokban.

http://www.hidfo.ru/2017/10/az-usa-beavatkozott-a-nemetorszagi-valasztasokba/

]]>
Mon, 16 Oct 2017 11:06:41 +0200 171039_47075