Armageddon nyomában

„Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” „Jézus, szabadíts meg minket, tehetetlen bűnösöket, ellenségeidtől.”

Magyarországon alig ötszáz ember támogatja Soros civiljeit

Nyilvánosságra jutottak a G. Soros nevéhez köthető álcivil szervezetek 1%-os adófelajánlásaival kapcsolatos adatok. Kiderült: az általuk képviselt szélsőséges nézeteknek semmilyen társadalmi támogatottsága nincs Magyarországon.

Azért kapnak százmilliós támogatásokat külföldről a “nyílt társadalmat” és az emberi jogi fundamentalizmust hirdető álcivil szervezetek, mert Magyarországon gyakorlatilag senki nem támogatja őket – derült ki az Origo.hu összesítéséből. Soros civil-szervezet hálózatának alig ötszáz ember ad támogatást Magyarországon, külföldi pénzinfúzió nélkül a szervezet működéséhez szükséges adminisztratív költségeket sem tudnák fedezni.

“A Soros-birodalom egyik hazai zászlóshajójának 516 magyar ajánlotta fel adójának egy százalékát. A Figyelő ennek apropóján fésülte át a NAV legfrissebb, 2017-es adatsorát, amely nem vet túl jó fényt a médiamegjelenésekben dúskáló, és így a magyar közbeszédben jelentős teret kapó hazai Soros-hálózatra” – írták. A lap összegzése szerint a Helsinki Bizottság mindössze hárommillió forintot kapott magyar állampolgároktól. Összehasonlításként: a szervezet teljes költségvetése százmilliókra rúg, és szinte kizárólag a magyar kormányt megrendszabályozni akaró külföldi erőktől kapnak támogatást.

A lap összesítése szerint ugyanez a helyzet a Soros-hálózat többi tagjával is: főként külföldről fizetik őket, és amennyi pénzt magyar adófizetőktől kapnak, abból nem tudnák fedezni működésüket. A Menedék – Migránsokat Segítő egyesületnek mindössze 52-en ajánlottak fel pénzt, az Eötvös Károly Intézetet 30 ember támogatta, a Krétakör Alapítványt 26-an támogatták, a Transparency Internationalt pedig mintegy 400-an.

Érdemes emlékezni: ezek olyan szervezetek, melyek rendszerint összeülnek és úgynevezett kerekasztal-beszélgetéseket tartanak, amit a liberális médiatúlsúly utána úgy mutat be, mintha az egész magyar társadalom nevében nyilatkozó szervezetek tanácskoztak volna. Pedig – mint a jelentésekből kiderül – egy nagy felfújt buborék az egész: alig tucatnyi támogatójuk van, amit a szintén külföldi érdekkörökhöz kötődő médiafelületek próbálnak valós társadalmi erőként felmutatni.

http://www.hidfo.ru/2018/01/magyarorszagon-alig-otszaz-ember-tamogatja-soros-civiljeit/


A titkosszolgálatok nem elég hatékonyak a Soros-hálózat felderítésében”

Szél Bernadett, és pártja, az LMP élesen kritizálta a titkosszolgálatok Soros-hálózattal kapcsolatos vizsgálódását. Elmondása szerint a titkosszolgálatok nem végeztek kellően alapos munkát a hálózat felderítésének megkísérlésekor.

A hatóságok több erőforrást kell fordítsanak arra, hogy sikerüljön felderíteni a Magyarországon működő, “Soros-hálózat” néven ismertté vált külföldi-ügynök hálózatot – derült ki az LMP vezetőjének közleményéből. Szél Bernadett szerint a titkosszolgálatok nem végeztek kellően alapos munkát, és mindössze a nyilvánosan elérhető információkat vizsgálták a nemzetbiztonsági jelentés összeállításakor.

“A titkosszolgálat olyan minőségű anyagot mutatott be, amit bárki össze tud gyűjteni az internetről”mondta.

A politikus elmondása szerint a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központhoz fordult azzal a kéréssel, hogy oldják fel a hálózat működésével kapcsolatos dokumentumok titkosítását, mert ezáltal kiderülne, hogy “a jelentés felül van minősítve, és ha nyilvánosságra kerülne, akkor a közvélemény világosan látná, hogy nincs semmiféle Soros-hálózat.”

Amennyiben a fenti állítás igaz, ezt egyben azt is jelentené, hogy a titkosszolgálatok mindeddig nem fordítottak kellő erőforrást a külföldi ügynökhálózat érdemi feltérképezésére, mindössze az azzal szembeni politikai fellépés lehetővé tételére tettek lépéseket. Ebben az esetben kétségkívül felmerül annak igénye, hogy a hivatalok több erőforrást kapjanak a veszélyes ügynökhálózat elleni fellépésre.

http://www.hidfo.ru/2018/01/a-titkosszolgalatok-nem-eleg-hatekonyak-a-soros-halozat-felderiteseben/Soros-ÁFA:
megadóztatják a külföldről fizetett ügynökszervezeteket

A kormány egy új törvényjavaslata szerint a külföldről finanszírozott ügynökszervezetek támogatásaik 25%-át be kellene fizessék az állami költségvetésbe. Több százmilliós összegekről van szó, amit akár a felforgatás elleni hatósági fellépésre is lehet fordítani.

Egy új törvényjavaslat szerint 25%-os illetéket kellene fizessenek azok a szervezetek, melyek támogatásaikat túlnyomórészt külföldről kapják, vagyis pusztán a bejegyzett működésüket is külföldi támogató finanszírozza – derült ki egy kormánypárti lap beszámolójából.

“Ha külföldről érkezik pénz egy alapítványhoz Magyarországra, és az egy nagyobb összeg, mint amennyit egy állampolgár támogatásából az állam vesz igénybe, illetéket kell fizetni. Az illeték a tervezet alapján az elutalt pénznek a 25 százaléka. Ezeket a tranzakciókat a NAV ellenőrzi majd”írták. A 888.hu szerint a bíróság folyamatosan ellenőrizhető és megtekinthető nyilvántartást fog vezetni az illegális bevándorlást elősegítő szervezetekről, melyek az új illetékkötelezettség fő alanyai lesznek.

Az új törvénnyel kapcsolatos hírek azt követően jutottak nyilvánosságra, hogy kiderült; a Soros-hálózathoz köthető álcivil szervezetek a magyar állampolgárok adóegyszázalék-felajánlásaiból nem tudnának működni, mert alig pár tucatnyi ember támogatja őket.

A kormány emellett lehetőséget teremtene arra, hogy az ún. idegenrendészeti távoltartás intézményével távol tartsa egymástól a Soros-szervezetek kulcsfiguráit és külföldi kiképzőiket.

Az intézkedéssel az illegális bevándorlást támogató külföldi személyeket tartanák távol Magyarországtól, emellett eltiltanának az illegális bevándorlást támogató magyar állampolgárokat a schengeni zóna 8 kilométeres határövezetétől. Ez egyben a határátlépés lehetőségét is megtagadhatja az adott személytől, hiszen ahhoz, hogy valaki elhagyja a schengeni övezetet, előbb meg kell közelítenie a határt. Ilyen határátkelőhely van például a Liszt Ferenc repülőtéren, ahonnan a Soros-szervezetek fizetett ügynökei gyakran utaznak külföldi feletteseikhez továbbképzésre.

Külföldi továbbképzésekre gyakran utazgató liberális újságírók hangosan tiltakoztak a tervezett új szabályozás ellen.


http://www.hidfo.ru/2018/01/soros-afa-megadoztatjak-a-kulfoldrol-fizetett-ugynokszervezeteket/

Lavrov: az USA nem akar tisztességes versenyt az európai gázpiacon

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint az Egyesült Államok fél az egyenlő piaci versenytől, ezért megpróbálja ellehetetleníteni az Északi Áramlat 2 gázprojekt megvalósítását.

“Megtorlás zajlk az energiaszektorban az Északi Áramlat 2 ellen. Az Egyesült Államok átpolitizáltnak nevezi az üzletet, azt mondják, ez megosztja Európát és megfojtja Ukrajnát. Washingon egyértelműen arra kényszeríti az európaiakat, hogy elálljanak az Északi Áramlat 2 gázprojekttől”mondta a külügyminiszter egy hétfői sajtótájékoztatón.

Az orosz diplomata kifejtette, hogy az új gázvezeték kétezer kilométerrel rövidebb mint az Ukrajnán át húzódó, a szállítás költsége felére csökken, ami a gázárakat is alacsonyabbá tenné. Az Egyesült Államok azonban arra akarja rákényszeríteni Európát, hogy megvegye az ennél jóval drágább amerikai cseppfolyósított földgázt.

Lavrov kifejtette; az Egyesült Államok nem akar tisztességes piaci verselyt, ehelyett politikai alapon akarja rákényszeríteni Európát a saját, drágább termékeinek megvételére, s teszi ezt azért, mert egyenlő piaci feltételek mellett nem lenne amerikai gáz Európában.

Az Oroszország és számos vezető európai energetikai cég által közösen tervezett “Északi Áramlat 2” a Balti-tenger talapzatán át évente 55 milliárd köbméter földgázt szállítana az orosz gázmezőkről Németországba. A projekt ellen különösen Lengyelország és a balti országok tiltakoznak. Szerintük az “Északi Áramlat 2” megvalósulása esetén orosz monopólium jönne létre az európai gázpiacon.

http://www.hidfo.ru/2018/01/lavrov-az-usa-nem-akar-tisztesseges-versenyt-az-europai-gazpiacon/

A szélsőjobboldal miatt változhat Merkel migrációs politikája

A tömeges bevándorlás vált az egyik elsődleges problémává Angela Merkel pártja és a szociáldemokraták közös koalícióalkotási kísérlete során. Miközben Merkel szövetségesei a migránsok kötelező orvosi vizsgálatát szorgalmazzák, az SPD alapjaiban ellenzi ezt a törekvést. A Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozó politikai szakértő szerint drámai fordulatot vehet a német bevándorláspolitika.

“A koalíciós tárgyalások eredményeivel kapcsolatban kiadott jelentés igencsak meglepő volt, tekintve, hogy a migrációs politika terén elfogadták mindazokat a követeléseket, melyeket a bajor CSU és az AfD egyaránt megfogalmazott Merkel pártjával szemben – beleértve a menekültek kötelező orvosi vizsgálatát és kormeghatározását. Már-már azt mondhatnánk, hogy a kancellár migrációs politikája teljes fordulatot vett, és ha a közeljövőben ez válik Németország hivatalos migrációs politikájává, ez az integrációs törekvések szempontjából is pozitív hatást gyakorol majd”mondta Dr. Werner Patzelt a Szputnyik rádiónak nyilatkozva. A szakértő szerint az erősebb integrációs törekvés enyhítheti a társadalmi feszültségeket, és visszafordíthatja a német társadalomban a polarizálódás folyamatát, amit a migrációs válság beindított.

Patzelt elmondása szerint 2015 előtt a németek számos illúziót tápláltak a menekültek befogadásával kapcsolatban, ami 2016-ra már egyfajta romanticizmusba csapott át, de mostanra ez mind szertefoszlott – a migrációval kapcsolatos kijózanító tapasztalatok megkövetelik a kormánytól, hogy megtegyen bizonyos lépéseket, melyek megakadályozzák, hogy a tömeges menekülthullám idején történt sokkoló esetek újra megismétlődjenek. Ugyanakkor, ebben a változásban igen nagy szerepe van a szélsőjobboldali pártok megerősödésének, melyek ezáltal állandó nyomást gyakorolnak a kormányra.

“Elsősorban azt láthatjuk, hogy a jobboldali populistának nevezett AfD nélkül ez a fordulat soha nem következett volna be. A kereszténydemokraták megértették, hogy a migrációval szembeni passzív hozzáállás miatt nagy mértékben megerősödhet az AfD” – mondta.

A szakértő hozzátette, hogy eközben maga a szélsőjobboldali pártok megjelenése és megerősödése már eleve annak a következménye, hogy a kormány teljes passzivitást tanúsított a bevándorlással és annak negatív következményeivel kapcsolatban. “Végső soron a demokrácia úgy működik, ahogy működnie kell” – összegezte, utalva arra, hogy a szavazatok elvándorlása a szélsőségek irányába végső soron a társadalom által elvárt valós változtatások megtételére ösztönözte a kormányt.

http://www.hidfo.ru/2018/01/a-szelsojobboldal-miatt-valtozhat-merkel-migracios-politikaja/

A CDC elkezdi az amerikaiak felkészítését a nukleáris háborúra.

A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) nemrég bejelentette , hogy január 16-án tájékoztatást fog vezetni az Egyesült Államok égboltjaira " nukleáris robbanás közegészségügyi reagálására " vonatkozóan. A bejelentést csendesen elengedték a karácsonyi szünet után 2017. december 27-én, hogy elkerüljék a tömeghisztériás eseményt az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti fokozott feszültség közepette.

asd

A közleményben a CDC hangsúlyozta a tervezési és előkészítési szakaszokat, mielőtt a nukleáris támadás végső soron csökkentené a halálozás és a betegség valószínűségét. Például a CDC azt a feltevést állítja fel, hogy az amerikaiak többsége rosszul tájékozódik a nukleáris robbanás fennmaradásáról, és azt állítja továbbá, hogy "a szövetségi, állami és helyi ügynökségek a közvetlen reagálási erőfeszítéseket fogják vezetni, a közegészségügy kulcsszerepet fog játszani válaszolni. "

"Bár a nukleáris robbanás valószínűtlen, pusztító eredményeket hozna, és korlátozott idő lenne a kritikus védelmi lépések megtételére" - olvasható a CDC weboldaláról szóló közlemény . Az ilyen eseményt fenyegető félelem ellenére a tervezés és az előkészítés csökkentheti a haláleseteket és betegség. A legtöbb ember nem veszi észre, hogy a legalább 24 órás tartózkodás létfontosságú az élet megmentése és a sugárterhelés csökkentése szempontjából "- mondta a CDC.

Megállítottak egy amerikai katonai konvojt Németországban

Egy német rendőr ujját a magasba emelve elmagyarázta az amerikai katonáknak, hogy Németországban mit szabad az utakon és mit nem – írja a Bild.de német napilap.

A német rendőrség megállított egy amerikai katonai konvojt, ami nem rendelkezett a Németországban szükséges dokumentációval – derült ki a Bild német napilap beszámolójából. A konvojjal egy lengyel vállalat szállított 6 M109 önjáró tarackot egy meg nem nevezett helyre, amit az amerikai hadsereg működtet Németországban. Legalábbis ezt állították az amerikai katonák, akik semmilyen hivatalos irattal nem tudták alátámasztani, hogy hova viszik a páncélosokat.

“A szükséges dokumentáció egésze hiányzott, a szállítmány túl széles volt, és mindenek felett túl nehéz” – derült ki a német rendőrség beszámolójából.

Az intézkedés eredményeként a szállítmányozó céget és az amerikai katonákat egyaránt megbírságolták.

http://www.hidfo.ru/2018/01/megallitottak-egy-amerikai-katonai-konvojt-nemetorszagban/

Hivatalos: az USA ellenzéki médiát finanszíroz Magyarországon

Egy republikánus kongresszusi képviselő, Andy Harris szerint le kellene állítani az ellenzéki sajtó finanszírozását Magyarországon.

“Andy Harris republikánus kongresszusi képviselő arra kéri frakciójának tagjait, hogy írják alá az általa fogalmazott levelet, amelyben sürgeti az USA külügyminisztériumát, hogy javítsa kapcsolatait Magyarországgal és azonnal függessze fel azt az Obama-adminisztrációtól örökölt gyakorlatot, hogy amerikai pénzből finanszírozzák meg az ellenzéki média működését, hogy így avatkozzanak bele a választásokba”írja a 888.hu, a Breibart.com értesülésére hivatkozva.

Mint kiderült, mégse összeesküvés-elmélet, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormányellenes sajtót pénzel Magyarországon, hiszen amerikai politikusok teljesen nyíltan beszélnek arról, hogy legyen-e finanszírozva a magyarországi ellenzéki sajtó, vagy ne.

A Breibart említi, hogy Harris magyar felmenőkkel rendelkezik, és úgy gondolja, hogy amennyiben az USA ellenzéki sajtót finanszíroz egy demokratikus országban, ez a választott kormánnyal szembeni inzultus, márpedig a magyar kormány az Egyesült Államok egyik legértékesebb szövetségese Európában.

Az amerikai külügyminisztérium november 7-én teljesen nyíltan bejelentette, hogy 700000 dollárt különített el egy magyarországi médiafelület számára. A támogatás megszerzésének feltétele, hogy az adott médiatermék ne a kormány narratíváját közvetítse, emellett véleményformálást kell folytasson külpolitikai kérdésekben.http://www.hidfo.ru/2018/01/hivatalos-az-usa-ellenzeki-mediat-finansziroz-magyarorszagon/

Magyar munka(halál)tábor vs."rezervátum" és az EU vérfertőzési programja...

Magyar munka(halál)tábor vs."rezervátum" és az EU vérfertőzési programja...Sötét és rövid jövőt jósol az emberiség számára egykor az indiánok, a jelenben Palesztina és Magyarország, valamint Európa, Oroszország és az USA önpusztítónak tűnő menetelése a halálba, mely említetteket "klasszikus módszerek" alkalmazása szerint ért el a "fertőzés". Van az atomháborútól is rosszabb. Az, amikor a gazdatestet felfalják élősködői, bár csak minimális idővel élhetik túl létezésük biztosítóit. Az ilyen folyamatok nem gyorsak és főleg nem túl látványosak, de elkerülhetetlenül bekövetkeznek amikor a folyamatosan gyengülő immunrendszer már nem képes legyőzni kórokozóit. Ezek a "kórokozók" folyamatosan csepegtetik mérgüket a vérkeringésbe, és érthetetlen módon megmérgezik vele saját magukat is. A szervezet immunrendszere, ha nem találkozott még ilyennel, vagy ha jól álcázza magát a "kórokozó", nem ismeri fel a veszélyt.

Megszívlelendő Martin Niemöller német teológus, az emberekre vonatkozó viselkedési formáról írt "szösszenete" a megoszthatóságáról: "Mikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista. Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el, csendben maradtam, hisz nem voltam szakszervezeti tag. Amikor a szocialistákat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam szocialista. Amikor a zsidókat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó. Amikorra engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna."


Ahogy közeledik 2018-as "választás" Magyarországon, "látszólag" egyre durvábbá válik a "választási küzdelem" az esélyesnek, vagy fix befutónak tartott, évek óta médiatámogatott pártok között, de azért nem árt tisztázni, milyen jogállami feltételek lennének szükségesek ahhoz, hogy egyáltalán választást lehessen tartani. A Magyarország nevű terület létezik ugyan, van érvényes és jogilag legitim államformája is, amit úgy hívnak "király nélküli királyság", de a sakterek (sóchet) által végrehajtott trianoni amputálás után, melynél csak a fejet és a belső szerveket hagyták meg, nem maradt más, mint az egykori önálló ország legyengült szervezetének maradványai. 1944-óta megszállás alatt áll ez a terület, bár megszállói próbálják elhitetni a világgal és az ország lakosságával, hogy létezik államrendszer, hogy Magyarország szuverén állam, nem áll megszállás alatt, és hogy látszólag a beleegyezésünkkel rabolnak ki bennünket... A valóság az, hogy 73 éve nincs magyar és főleg független kormányzás. Magyarország csak névlegesen állam egy olyan nemzetközi, de egy gazdájú összeesküvés eredményeként, amely bűnszervezet kölcsönösen elismeri a "testvérszervezetként" bűnöző rablóbandák törvényesnek nevezett, de valójában törvénytelen létjogosultságát, látszólagos, de nem létező joghatalmi felhatalmazását...

Ami egyszer jogszerűen hatályba lett helyezve (népi megerősítéssel), az mindaddig hatályos, amíg hatályon kívül nem helyezi a nép egy tisztességesen lefolytatott népszavazással. "Törvénytelenség jogot nem alapít", márpedig 1944. március 19-től a németek, majd 1945. április 4-től a szovjetek foglalták el Magyarországot. Az 1945. I. és az 1949-es XX-as törvény - az utóbbi a pártok felszámolása, tagok és vezetők letartóztatása mellett, csak a Hazafias Népfront részvételének szovjet engedélyezésével - megszállás alatt jött létre. A Történeti Magyar Alkotmány, a Nemzetközi Jog, az ENSZ alapokmánya, de az Emberi Jogok Nyilatkozata alapján is érvénytelen minden olyan törvény, rendelkezés, amely megszállás alatt, erőszak hatására jött létre. Többségről csak olyan esetben beszélhetünk, ami az itt "bolsevik rendet biztosító" szovjet alakulatok létszámát illette. Az 1936-os buharini mintára, a szovjet-csatlósállamok számára kidolgozott 1949-es XX-as törvényként elhíresült "alkotmány" sohasem volt érvényes! Az 1944-es Alkotmány vagy az 1920-as I. Törvény jogszerű hatályon kívül helyezéséről ezért nem is beszélhetünk (talán a bolsevikok vagy a szovjetek hatálytalaníthatták volna, akiknek többek közt ehhez sem volt joga?), de ez a római jog alaptézise is: "Törvénytelenség jogot nem alapít", és ha ez kevés, még mindig ott van az ENSZ 1960-as 1541-es határozata, vagy az alapokmány I. fejezet 2. cikk 4. pontja. Ide vonatkozik 78. cikk és szinte valamennyi, és mivel szovjet részről is aláírták az ENSZ alapokmányát 1945. július 26-án, már akkor törvénytelen helyzetet hoztak létre. De ugyanúgy érvényteleníti akár az 1949-es, akár az 1989-es alkottákolmányokat az Emberi Jogok Nyilatkozata 8. cikk, a 21. cikk 3. pontja és természetesen a 30. cikk.


Az 1989-es, MSZMP által 1 év alatt összetákolt ideiglenes alkotmány (1988-1989) azon kívül, hogy nem erősítette meg népszavazás - nem hatálytalanítva semmilyen korábbi jogrendszert és államformát - belső jogi ellentéteket is tartalmaz. Például a néphatalom és a "kollektív bizalmatlanság intézménye" beépített jogi ütközését. Nincs néphatalom felelősségre vonhatatlan, leválthatatlan kormány és képviselők esetén, ezt ugyanis már úgy hívják: diktatúra. Hiába adtak a "torzszülött, belterjességben szenvedő gyereknek" köztársaság nevet. Persze "Rákosi-pajtás" is a "törvényes és alkotmányos rend élharcosaként" vonult be a történelembe!?! Ha 1920-tól végig követjük az alkotmányok "jogfolytonosságát", az első törés 1944. december 22-én következett be, amikor létrejött a debreceni ideiglenes bolsevik kormány, majd 1945. évi I. törvény, amelyben létrehozói megbízzák saját magukat, majd sötét diktatúrába kényszerítették az országot. A tényszerűség kedvéért: 1989-ben sem az országgyűlés alkotmányozott, hanem az MSZMP. És mivel az országgyűlés sem rendelkezett népi felhatalmazással, ezért kapott "ideiglenes" kiegészítő elnevezést az alkotmányuk. 1996-ig minden volt szovjet csatlós-ország alkotmányozott és alkotmányaikat népszavazással erősítették meg, kivéve Magyarországot. A többi "érv", már ami az "alkotmányozhatunk" mellet szól, elfogadható lenne hirdetőitől, ha 5 millió magyarra nem jutna csonkolt hazánkban - a nem magyar, de magyarnak titulált, és általuk törvénytelenül osztogatott állampolgársággal rendelkező - kb. 5 millió zsidó (ebből legalább 3,5 millió még Izraelben), 1,5 millió cigány, és 2 millió egyéb, nem magyar, de magyar állampolgársággal rendelkező (ne feledkezzünk meg arról az egyszerű tényről, ami a TB adatbázisban is megtalálható, hogy 2010-ben már 13,5 millió TB-igazolvány volt kiadva, ami állampolgársághoz kötött, de az ország "hivatalosan bevallott" lélekszáma már akkor sem érte el a 10 milliót). A helyreállítandó 1920-as vagy 1944-es Magyar Alkotmányok szerint még lehetne újra szabad Magyarország, de a mostani megszállt helyzetben, ilyen "állampolgársági" viszonyok mellett alkotmányozni csak "alapos tisztogatás" után lenne ésszerű és célszerű. Persze ész nélkül is lehetne (ha Orbánék, Netanjahuék, Obamáék, Merkelék, Mayék, Macronék és Putyinék, de főként a Rothschild-Rockefeller klán hagynák), ám jelen viszonyok szerint kiakaszthatjuk a táblát, hogy New Israel, mert örökre leszavaznának bennünket a saját ellopott, elrabolt országunkban. Először ki kell takarítani az országot, visszavonni az illegitim, idegen kormányok által kiadott állampolgárságokat és csak utána lehetne a nemzeti önrendelkezést aktualizálni... De ezt történt az indiánokkal és ugyanígy szorítják ki hazájukból a palesztinokat is...

Súlyos kérdéseket vet fel nem csak a jogállamiság kérdése, de kiindulási pontként az államként való létezés témaköre is, ugyanis egy államrendszer rendelkezési és szabályozási jogalapját mindig az a társadalmi szerződés képezi (amelyeket népszavazással elfogadott Alaptörvénynek és Alkotmánynak hívnak), és amit az adott ország lakossága köt választott köztisztviselőivel, ezen törvények kidolgozóival. Egyben ezen a két alapkövön nyugszik a jogrend és jogérvényesítés lehetősége is. Amikor ilyen "szerződés" nem készül egy korábban népi felhatalmazással létrehozott alkotmányos rend utód - vagy azt megszüntetni akaró államformájánál, vagy nincs népi felhatalmazással "szentesítve" - gyarmati helytartóságról vagy diktatúráról kell beszélni az adott területen. Az előbbi szerint nincs is utódállam (a törvényes rendszer nem változik, csak nem érvényesíthetők az állampolgári jogok az erőszak miatt), az utóbbi szerint pedig megszállás mellett és demokratikus jogok nélküli önkényuralmi rendszert hoznak létre valamely belső vagy külső erőszakszervezet (általában mindkettő), leigázó vagy bérenc erői beavatkozásával. Mindkét eset - a hangzatos nemzetközi és be nem tartott egyezmények betartása esetén - kizárt lenne a 21. századi Európában, tekintetbe véve az USA, helyesebben az amerikai háttérirányítás "demokratizálásra" hivatkozó és buzdító, megszállást és saját embereit beültető tevékenysége hivatkozási alapjait. Valójában csaknem Európa minden államában bábkormányok tartanak fenn hasonló diktatórikus uralmat, és mindezek szövetségeként jött létre a lisszaboni EU a bűnszervezet fejeként. 2009. december 1-es hatálybalépése is olyan volt mint későbbi léte, csalásokkal, megtévesztésekkel, az EU lakosságának félrevezetésével, Európa kifosztására és a nemzetállamok szétdarabolására kihegyezve. A nemzetállamok megosztása (spanyol-katalán, skót-angol-Ír-walesi, flamand-vallon, svéd és a bevándorlók, magyar-cigány-zsidó, olasz-Velence-Szícília stb.), mind, mind kínálkozó lehetőség a nemzetállamok "felszalámizására", vagyis a szétdarabolás és belső ellentét szítása mellett, a kisebb, védekezésre képtelen egységek kialakítására. De maradjunk egyenlőre még a "magyar törvényes rend" helyreállításának próbálkozásainál. Jogilag, de népi felhatalmazás hiányában felesleges köröket futnak azok, akik akár a 2014. előtti, akár az 1989-es ideiglenes köztársaságot illetve ideiglenes alkotmányát szeretnék visszaállítani.

A jog mindig az utolsó még törvényes állapot visszaállítását írja elő, ha nincs felülíró érvényesség, ami a magyar alkotmányok esetében egy új alkotmányt hatályosító és egyben a régit megszüntető érvényes népszavazás tehet meg. Ez esetben is a korábbi államforma marad érvényben. Az 1989-es "Ideiglenes Alkotmányt" nem erősítették meg népszavazással (ahogy az 1949-es XX. törvényt sem), de a 2011-es érvénytelen FIDESZ-KDNP alkotmánypótléknak szántat sem. Ez az oka annak, hogy semmilyen szerv, beleértve az álkormányt is hatóságaival együtt, nem tudja népi felhatalmazását és ennek folyományaként joghatalmi felhatalmazását sem igazolni. Ahogy az 1989-es, úgy a 2011-es alkotmány sem lépett hatályba, mert a hatálybalépéséhez és a joghatósági felhatalmazás megszerzéséhez népszavazásra lett volna szükség, vagyis népi felhatalmazásra. A 2010-es választásnál szinte számtalan jogsértést követtek el. Orbánék gyakran hivatkoznak a 2010-es 2/3-ra, de a szavazásra jogosultak 1/3-át tudták csak megszerezni, csalással, meghosszabbított választással, utaztatott, külföldről behozott "átszavazókkal", és köz -és magánpénzen vásárolt voksokkal, több mint 200 választási csalás feljelentései mellett. Megemlítendő, hogy a FIDESZ-KDNP-t senki sem hatalmazta fel arra, hogy "2/3-os többségre hivatkozva" alkotmányozhasson, amikor a jogelődjei - ha lehet ilyenről beszélni a csaló, illegitim rendszerek esetén - 4/5-ös többséget írtak elő már az alkotmányuk módosításhoz is. Az is ide tartozik, hogy a FIDESZ 1998-2002 között még tapsolt az 1989-es "ideiglenes alkotmánynak", mert az alapján kerültek hatalomra. Persze 1989-ben sem merték népszavazásra bocsátani az "ideiglenes" alkotmányukat, mert akkor nem tudták volna 2011-ig elhúzni az álalkotmányozást. Orbánék még így is elég bénán, az általuk érvénytelennek kikiáltott 1949-es XX-as törvény záró rendelkezései alapján léptették hatályba alkottákolmányukat. Valószínűsíthetően ezért jelentette ki korábban a Kúria, hogy a "magyar bíróságok nem jogképesek" (mint tapasztalhattuk, más hatóságnak nevezett szervezeteik sem tudják igazolni ugyanezt a joghatósági felhatalmazást).


Az ún. nemzeti pártok szélmalom harcot vívnak. Mivel nem rendelkeznek sem belföldi, sem külföldi anyagi háttértámogatással és mivel a médiát, elsősorban a televíziót, a rádiót és a nyomtatott sajtót kisajátították a balliberálisnak és jobb-középnek nevezett média szinten is előtérbe tolt álpártok, esélyük sincs ismertségre szert tenni. Ha néhány fővel libsi párt alakul, azonnal nagy médiafelhajtás kíséri, a nemzeti pártok legfeljebb csak céltáblák lehetnek a zsidó médiában, és csak arra a rövid időre amíg kigúnyolják őket...
Egy konzekvens és tájékozott nemzeti oldalon induló párt vezetése tisztában lehet azzal, hogy egy olyan rendszerbe akar betagozódni és részvételével elismerni az illegitim rendszer létjogosultságát, amelyik nem rendelkezik népi felhatalmazással és így törvényes jogalappal sem, ezért annak "választási rendszere és a választás eredménye" is érvénytelen. Akik elfogadják, lemondanának törvényes jogaikról, de ez nem jelenti azt, hogy ettől az illegitim rendszer törvényessé válik. Sajnos csak azok állítanak ki magukról bizonyítványt, akik elfogadják a megszállók saját kényükre-kedvükre hozott szabályozását. Az Orbán-Netanjahu paktum elég világosan fogalmaz. Link Elég béna, önhittnek tűnő kijelentés egyes, magukat nemzeti pártvezetőknek nevezőktől, amint azt mondják, "megmérettetik" magukat, vagy azt, hogy "saját fegyverével kell legyőzni az ellenséget", és ezt a választásoknál akarják megpróbálni, de legalább felismerik, hogy nem politikai riválisokról, hanem az országot rabságban tartó, kifosztó, kiraboló, népirtó és fiainkat lányainkat elüldöző askenázi-kazár maffiáról beszélünk. MINDENKINEK FEL KELL ISMERNIE, HOGY MEGSZÁLLÓINK CSAK AZÉRT RENDEZNEK VÁLASZTÁSOKAT, HOGY FENNTARTSÁK A DEMOKRÁCIA LÁTSZATÁT, ÉS EZ UTÓBBI "NEM LÉTEZŐ FELHATALMAZÁSRA" HIVATKOZVA ELLOPHASSANAK TŐLÜNK MINDENT, HOGY ÁLTALUK TÖRVÉNYESÍTVE KIRABOLHASSANAK, MAJD ELŰZHESSENEK ORSZÁGUNKBÓL! AZ ITTHON MARADÓKAT PEDIG LASSÚ, DE BIZTOS HALÁLRA ÍTÉLHESSÉK.

Közel négy-öt millió szavazásra jogosult nem megy el választani, bár csak kis részüknél tudatosodott, hogy egy jogilag nem létező, társadalmi felhatalmazás nélküli rendszer tart ismét "választást" 2018-ban Magyarországon azért, hogy kikiálthassa magát magyar kormánynak és országgyűlésnek. Mára már beleverték az emberek tudatába azt, hogy 20-30% is lehet többség, miközben 70-80% azért nem szavaz, mert nincs kire. A fősodratú médiában szerepeltetett pártok vezetése és tagjaik zöme is - kevés kivétellel - egykori kommunistának nevezett bolsevik leszármazott. Netanjahu nem véletlenül osztogat utasításokat askenázi testvérkormányának, az illegitim Orbán-kormánynak. Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy az elvándorlás és a zsidó bevándorlás mértéke alapján hamarosan bevezethető lesz az izraeli típusú apartheid-alkotmány, rendszer (zsidó többség által megszavazva), melyben a hamis államrendszerben már hivatalosan is 3-ad 4-ed rendű állampolgárrá minősül a magyar, eltartva a zsidót és cigányt. Így kell elfoglalni egy országot!?! De ez a módszer bizonyíthatóan akkor is csalás, megtévesztés, rablás és népirtás!

Aki támogatja ezt a felállást, hazaáruló, és nem csak a hazáját árulja el, de kisemmizné családját, honfitársait, meggyalázza ősei emlékét is! Legfontosabb feladat, hogy az egész világ tudomására kell hozni ezt a csalást, megtévesztést, magát a módszert is, mert ugyanez történik Európa-szerte, ez történt az USA-val és ezt akarják tenni mindazokkal az országokkal, illetve maradványaikkal, melyeket nem irtanak ki teljesen, illetve nem ítélnek teljes kiirtásra. Mindezt egyre fokozódóbb zsidó sérelmek ismételgetése és az antiszemitizmus, rasszizmus bélyegének rásütése mellett mindenkire aki ellent mer állni, igazát követeli, vagy tesz is ezért, nem hagyva magát és hozzátartozóit kirabolni és meggyilkolni.
Az álválasztás közeledtével egyre gyakrabban vádolnak meg "antiszemitizmussal" elsősorban konzervatívnak vagy szélső-jobboldalinak nevezett, többnyire szintén zsidókat vagy zsidó-bérenceket, akik a magyarság bőrét felöltve látszólag veszélyeztetik létüket (lásd sok éven keresztül a zsidó érdekeltségű Amerikai Magyar Népszavát, vagy akár a kanadait is). Az antiszemitizmus vádját leggyakrabban askenázi-kazár zsidók hangoztatják (úgy tesznek, mintha nem olvasták volna Dr. Shlomo Sand könyvét, vagy az Origo cikkét: Link). A genetikai vizsgálatok szerint az askenázi zsidóknak fajilag semmi köze a közel-keleti zsidósághoz, vagyis nem szemita (sémi) népcsoportba tartozók, mivel az askenázi a genetikai vizsgálatok szerint mediterrán, a vele keveredő kazár-zsidó pedig a Volga, a Don és a Kaukázus közötti területekről származik. Az anti-szemita, vagyis szemita vagy sémi nép ellenes "meghatározás" - ami egy elég sánta megfogalmazás - ez esetben nem is alkalmazható, mivel pl. az arab is sémi, mégsem tüntet "zsidó testvérei mellett", inkább irtja ahol teheti. Az alábbi Haaretz összefoglaló az askenázi zsidóság eredetét taglalja: Link
Mivel ők is tudják, hogy az askenázi-kazár zsidó a zsidóság a világ több mint 90, Izrael lakosságának 98%-át adja, felettébb érdekes kiket akarnak megtéveszteni az antiszemitázásukkal. Magyarországon nagyítóval kell keresni Ábrahám népéből származókat, de Izraelben is csak elenyésző kisebbséget képviselnek. Saját védelmükre hivatkozva főleg olyanok vádolnak másokat "antiszemitizmussal", akiknek semmi köze a szemita (sémi) népekhez. Ez azért is vaskos pofátlanság, mivel a Rockefeller-alapítvány genetikai vizsgálata is megerősítette ezt a zsidóság köreiben amúgy is ismert tényt, bár a gátlástalan pofátlan hazudozás évezredek óta alapkövetelmény volt a nevezettek részéről önmagukkal szemben és ellenünk. Link


Alapvetően nemzeti oldalon indulni az álválasztáson "lájtos" jobbközép programmal csak arra jó, hogy a "FIDESZ-KDNP választási törvénye" szerint a nagy pártok szavazatszámát növeljék, mivel töredékszavazatként szétosztják maguk között az esélytelen, de erőlködő, vagy csak egy kis támogatásért kuncsorgó kicsi, médiatámogatással nem rendelkező pártok szimpatizánsai szavazatát. A FIDESZ-KDNP és a Jobbik számára ez már önmagában is megéri, hisz nem az ő pénzük bánja, de még vissza is követelhető a "támogatás", amivel jobbik esetben csalásra kényszeríthető a "támogatott", rosszabbik esetben behajtásra, árverezésre. Az érdemi felhozatal így is meglehetősen szűk keresztmetszetű. Némi támogatottsággal csak néhány csoport rendelkezik. Megemlítendő a "NEM Párt", amely pártrendszerre is nemet mond, bár szórólapjukból nem sok derül ki. Kásler Árpi új pártja: A "Haza Pártja", csak kismértékű változáson ment át. Alapvető tömegbázisát Árpi vehemenciája által meggyőzött sokszorosan kisemmizett, kifosztott, kirabolt banki adósok adják. Elődje a "Haza nem eladó" párt volt az egyetlen - az előző, 2014-es választáson - amelyik számottevő eredményt tudott produkálni, ami nem véletlen, mert radikális változásokat ígért és követelt volna. Ám ez is kevés volt, hogy bejussanak a zsidó-parlamentbe ("hála a beépített emberkék" aknamunkájának). No, itt nem a Kneszetre kell gondolni, nekünk is ilyenünk van... mint most már Európa legtöbb államának és az EU-nak is, az USA-ról nem is beszélve. Miután itt az oldalon is foglalkoztunk az Új Magyar Front Mozgalom pártjával, mely mint a neve is mondja és mutatja - a szándékok szerint inkább mozgalom, mint párt - említésre azért került, mert az egyetlen, amelynek saját, ugyan nem számottevő médiafelülete van, egy magán kereskedelmi adóként, főleg aktuális problémákat publikálva így téve valamit ténylegesen az emberekért.

Az induló pártok közül az egyik legkorábbi a TEMPO Párt, és történelmi megtestesülése az Apostoli Magyar Királyság, mely utóbbi nem párt, hanem a törvényes és mai napig érvényes Magyar király nélküli Királyság önjelölt (a magyar törvények szerint ideiglenesen jogszerű) képviselője. Mivel a Koronatanácsot a Kormányzó nevezi ki minisztereiből, így a jelenleg magukat "Koronatanácsnak" nevezők saját magukat tették meg Koronatanácsnak, nem sok különbséggel az 1945-ös I. törvény szerinti önhatalmú kinevezéshez, bár erre nem adott felhatalmazást a kormányzói posztot ideiglenesen és átmenetileg betöltő személy, akit Borbély Józsefként ismerünk. Ahogy a Haza Pártjánál, az Új Magyar Front és a TEMPO Párt esetében sem csekély mértékű a nemzetmentés a becsapott, átvert és kirabolt, megtévesztett emberek védelme érdekében. A szavazási szándékot felmérő korántsem pártatlan cégek sorra adják ki előrejelzéseiket, csak azt nem írják meg, hogy az ország fele egyáltalán nem akar szavazni, mert nincs olyan csoportosulás a palettán és elvárásaik szerint, amelyikre érdemes lenne. Mindezek nem zavarják Orbánékat. Ha csak hárman mennének el szavazni és abból kettő rájuk szavazna, már hatalmas pofával hirdetnék ki a kétharmados "többséget", a többit meg hozzátennék "érdekeltekből", de azt sem szabad elfelejteni, hogy az illegitim rendszert nem lehet úgy megváltoztatni, hogy a részévé válunk...


Ma Magyarország és lakossága abban az áldatlan téveszmében leledzik, hogy harmadik köztársaságról beszélnek egyesek, de a szomorú igazság az, hogy egy sem volt... Az első a Magyarországi Tanácsköztársaság nevű proletárdiktatúrának álcázott bolsevik zsidó-terror szerveződés rendszerét nehéz lenne köztársaságnak nevezni, igaz űberelni is. A második, 1946-tól 1949. augusztus 20-ig tartó időszakban - amit szintén köztársaságnak neveznek tévesen - számolták fel a demokrácia maradványait a pártokkal együtt, és harmadikként 1989-től datálnának egy köztársasági formát, amely már ideiglenes alkotmányában sem felel meg a "köztársaság meghatározás" fogalmának és jogi elvárásainak. Orbán diktatúrájáról Link (gyarmati helytartóságáról) már beszélni sem érdemes, bár 2010-ben megpróbáltam egy kicsinyke szeletet mutatni arról, hogy kik is ezek.
Sok embertől hallani, a "Kádár-rendszerben" sokkal jobb volt, de ezek az emberek valószínűleg sohasem neveltek disznót... mert ha neveltek volna, akkor tudnák, hogy a "gondos gazda" elősegíti a szaporulatot (kálium-klorid mérgezéssel csak a hosszú életkort akadályozzák meg), felhizlalja a malackát, időnként még meg is vakargatja a füle tövét etetés közben. De lelki szemei előtt már négylábú kolbászként, hurkaként, sonka és oldalasként jelenik meg a "kis mit sem sejtő kedvenc", vagy egyszerűen csak "bevételként".

Magyarországot a "szocialista közvagyon" gyarapítására hivatkozva "felhizlalták", hogy nekik és utódaiknak legyen mit szétlopni. Itthon is, de az összes volt szocialista országban is ez történt. Rákosi és Kádár tudta ezt. 1989-től legpofátlanabbul, leggátlástalanabbul és a legaljasabb módon nálunk, az ukránoknál és az oroszoknál zajlott le az "átalakulás", amit "peresztrojkának" nevezett Gorbacsov főhóhér úr elvtárs, és "rendszerváltásnak" csúfolnak nálunk, de legtöbben csak "gengszterváltásnak" és helyesen közvagyon rablásnak, rablóprivatizációnak, közvagyonnal visszaélésnek, csalásnak, korrupciónak, köztörvényes fosztogatásnak hívnak, bár a rablást és a fosztogatást büntetőjogilag nem hatalmas vagyonokkal "jutalmazzák". Kádárnak szerencséje volt, még időben meghalt, de Gyurcsányt és Orbánt, valamint tetemes létszámot felölelő bűntársaikat már nem zavarja, hogy életükben fejükre olvassák bűncselekményeiket. Elmondható, hogy az utóbbi 29 évben mindent elloptak, elraboltak és védelemért cserébe átadtak külföldi bűntársaiknak álvezetőink, akik még hazaárulásban sem találhatók bűnösnek, mivel egyik sem magyar... viszont a kollaboránsoknak, a Soroshoz hasonlóan fosztogatóknak emberiség ellenes bűncselekményekért ugyanaz jár mint Szaddam Husszeinnek.

Az I. Világháború egy szándékosan létrehozott háborúként a Rothschildok több mint 100 éves aknamunkájának gyümölcse és a szintén általuk pénzelt és kiprovokált 1848-1849-es "forradalmak" folyománya Európa "átrendezésére". Az emberiség elleni támadások tovább fokozódtak és mivel a háború nem ért véget, folytatásaként létrehozták a II. Világháborút is, közben egy szintén általuk létrehozott 1929-es "világválság kifosztásaival" megspékelve. De a II. Világháború sem ért véget, csak átvette a korábbi háborús formák helyét a folyamatos provokációkkal létrehozott hadüzenet nélküli helyi háborúk végtelen sora. A kábítószer-háborúk (Vietnam, Koreai-háború, majd később az afganisztáni), a hidegháború a nem létező kommunizmus és a rablókapitalizmus között, és 2001-től a terrorizmus "elleni harc" és a "demokrácia terjesztése", majd az "Arab Tavasz".
A háborúk első áldozata mindig az igazság. Minél több tájékozatlan vagy buta ember lehet meggyőzni arról, hogy fegyverkezni kell a béke érdekében, hogy vélt vagy valós érdekei sérülése miatt fel is kell használni ezeket a fegyvereket, annál több háborút lehet generálni és ezekből egyre nagyobb hasznot, maguk alá gyűrve a konkurens zsidó klánokat. Ez az ő háborújuk, nem a mienk...

Semmi sem az aminek látszik. Ez utóbbi mondatot már sokan ismételgették a történelem folyamán részigazságokat felismerve, mert ha minden aljasságot ismernénk se lennénk általános tudatosság nélkül sokkal előrébb. Az igazság akkor ér valamit és lehet hatásos, ha a legtöbb ember által ismert. Ezt nagyon jól tudják kifosztóink is. "Az információ aranyat ér". A békés, buta, információhiányos ember azért veszélyes , mert tudatlansága miatt elhisz mindent vagy belenyugszik abba, hogy a történések megértéséhez és észben tartásához nincs elég esze. A félig informált és értelmezési hibákat vétő azért veszélyes, mert gyakran elhamarkodottan ítélkezik, hozza meg döntéseit, amikre építhetne. Félműveltségét kihasználják és ellene fordítják. Akire meg azt mondják, jól informált, visszaélhet vele, amit meg is tesznek azok, akik félrevezetésből élnek. Ilyen félrevezetés a bevándorlás is. Orbán és Soros terve - a sohasem volt egységes Európa szétszakítása - az osztozkodás része. A visegrádi négyek leszakadásához egyre nagyobb mértékű fenyegetést kell produkálni, amit Soros biztosít egyik oldalról, és a szakadáshoz szükséges "ellenzék" emblematikus személyiségévé tették Orbánt a másikról. Mivel az EU-szinten amúgy is hátrányos helyzetbe besorolt keleti blokk már kellően le van terhelve áruló álkormányaik által aláírt nem létező adósságokkal, fizetési kötelezettségekkel, melyek a kilépés után sem törlődnek, nyugodtan lehet menetelni az Eurázsiai Unió megalakítása felé... mindenki jól jár, legalább is zsidó részről...

Orbán Link lopásainak (egy példa az előbbi linken) ellensúlyozására is tökéletesen megfelel az ország, valójában az izraeli gyarmat látszólag "nemzetmentő" megóvása. Jellemzően az emberek már nem azon gondolkodnak el, hogy nem kellene-e lelőni Sorost és az EU irányítást, háborúmentesíteni a Közel-Keletet, kiiktatni as háttérhatalmat, és egy csapásra megszűnnének a bevándorlási problémák, hanem azon, hogy fenekedni kell a zsidók által lerombolt, kifosztott, háborúba taszított országok élősködésre felbujtott, európai bevándorlásra buzdított, bosszúszomjas, belterjes, vallásilag átvert lakossága ellen, akik ugyanolyan fanatizmust örökölnek vérfertőzésükkel, mint a zsidók. Kormánypárti és kormányon lévő zsidóink látszólag bőszen támadják azt a Sorost aki lopott pénzén kineveltette őket, a balliberális "ellenzékük" pedig védi, pedig már Nyugat-Európa szerte, a franciáknál és a németeknél is zsidókra támadnak leggyakrabban a "menekültek". Magyarországon sem lenne másként, bár látszatintézkedésként lehet, hogy itt is azt vezetné be a liberális baloldal, mint a németeknél Merkel, hogy a zsidó és Izrael ellenes bevándorlókat kiutasítanák, de sajnos a Hágai Törvényszék befejezte működését, pedig lenne bőven kiket emberiség elleni bűncselekményekért bíróság elé állítani. Trump nemzeti vészhelyzetet jelentett be az USA-ban és bíróság elé akarja állíttatni az ezt a vészhelyzetet előidéző csalókat, kollaboránsokat vagyonukat elkobozva. Az ún. EU-irányítás a Lisszaboni EU 2007. december 13-as létrehozása és 2009. december 1-es életbeléptetése óta az EU tagországok ellen tevékenykedik. A korábbi és jelenlegi "Soros irányította vezetés" is megszolgálta a kötelet, ahogy kevés kivételtől eltekintve az EU tagországok "nemzetidegen álvezetései" is.
Mindezekből és Bernd Riegert, valamint a német (finomabban megfogalmazva "bal-liberális", de magyarul: NSZK-beli zsidó érdekeltségű sajtó) Magyarország kizárását kezdi már követeli, bár az itthoni balliberális bűnözők még csak ott tartanak, hogy "nem a magyar embereket akarják az uniós támogatások megvonásával sújtani". Magyarul, még az ellopott 20%-os GDP -arányos uniós befizetés visszakapott 1%-át is megvonatnák az MSZP indoklása szerint, legalább is Horváth Csaba ezért a kijelentéséért kapott elismerő helyeslést az ATV-n.


Érdekes kérdéseket vet fel a rablóállam bevételeivel való elszámolás is. Mivel Magyarország szinte mindenkinek fizet (mint a katonatiszt és nem csak mi), érdemes körülnézni ezen az felületen is: Link A GDP-n kívül minden más adat is rendelkezésre áll ezen az oldalon. Hogy 25.900 milliárd a "hivatalos GDP" az itthoni tájékoztatások szerint, nem zavar senkit, és ebből 18.600 milliárd került a 2018-as költségvetésbe, az sem, viszont a fentebb említett, országok kereskedelmi és gazdasági adatait nyilvántartó oldal szerint a GDP kb. 35.000 milliárd. Még érdekesebb a 69.000 milliárdos GNI érték, ami pontosabban mutatja a nemzeti össztermék volumenét, felvetve néhány nehezen megválaszolható kérdést. Orbánék már rendszeresen kivesznek a költségvetési tételekből "bizonyos kiadásokat" és ezek már az általuk hivatalosnak minősített GDP adatokban sem jelennek meg. Természetesen tradingeconomics.com elszámolására nem miattunk van szükség, hanem azért, hogy a belőlünk falatozók követni tudják, ki akarna esetleg többet zabálni belőlünk... de nincs adat arra vonatkozóan, hogy hova tűnik el 50 ezer milliárd forint... ám ez a rendszeresen, minden évben ellopott javaink egy része csak. Ez azért is "bosszantó", mert az amúgy is karcsúsított maradék költségvetést is fosztogatjá, meglopjákk igen nagy tételekkel, ahogy az MNB bevételeit és valutatartalékát is. Az EU-tól a 20%-os GDP befizetésünkből visszakapott 1%-ot is lerabolják, mivel a visszakapott 1% nagy részét is külföldi multik kapják meg, baksisért:Link (letölthetők a KSH adatai)...

A kifosztás Európa-szerte hasonló módszerekkel, bár nem azonos mértékkel folyik. A látszólag alaposan átgondoltnak és "valósnak tűnő elszámolások" lenyeletéséhez "csak" beépített vagy megvásárolt, politikusnak csúfolt egyének szükségesek. Az erre a célra kinevelt, felkészített beépítettek száma azokban az országoknak nevezett vállalatoknál - helyesebb meghatározásuk a fejősteheneknél - magasabb, ahol korábban szocialistának nevezett rendszerek működtek. Ezeknél az országoknál ugyanis már eleve adott volt a bolsevik (zsidó-kommunista) irányítás, így a korábbi nómenklatúra leszármazottai és kineveltjei vehették át az "újnak" feltüntetett "demokratikusnak elnevezett" terepet, amelyeken a nevezettek iszonyú kapzsisággal és hihetetlen mértékben összelopták magukat. Ilyen "politikusnak nevezett" Orbán, Gyurcsány, Merkel, de Putyin stb. is. Orbánék közeledése Putyinékhoz nem csak a tervezett Eurázsiai Unió miatt fontos számukra, de hasonlók a csalási, lopási, rablási, visszaélési módszerek is, ezért azonos a lázadások elleni felkészülés módszertana is, ezzel együtt egymás segítése is. A másik kinevelési módszer az, amikor egy politikusnak szánt egyént (nem embert) maga a központi kifosztó nevel ki (pl. Goldman-Sachs Megabank vagy az oxfordi központjuk), majd nyomásgyakorlással beültetik az adott ország kormányának tevékenységébe. Ilyen delikvens többek közt a görög vagy francia "vezető" is.

Alapvető és egyszersmind gigászi tévedés amikor az említett "vezetőket" emberként, vagy ahogy Orbánt próbálják "rakoncátlan kölyökként" eladni az EU népességének. Olyan szintű gyakorlatra tettek szert a tömegmanipuláció terén az elmúlt 30-40 évben a kiképzésnek és a gyakorlatnak köszönhetően, amit egy átlagos ember fel sem tud fogni, bár az emberinek látszó oldal mutogatása mindig megtéveszti a valóban "embereket". Ennek oka az, hogy a legtöbb embernek minősíthető ember magából indul ki. Ez nagyon jó olyan szempontból, hogy az egyén rendelkezik emberi érzésekkel, ún. empátiával - akkor ember és emberként viselkedik - de sajnos azt feltételezi, hogy aki embernek látszik, az is. Itt hibázik óriásit és végzeteset... és ennek a tévedésnek nagy ára van. A tömegmanipuláció módszerei számottevően az utóbbi 250 évben (és az európai nyomtatás terjedésével) változtak meg alapjaiban, elsősorban a Rothschild-típusú csalók, rablók, tömeggyilkosok megjelenésével, bár a korábbi tapasztalatokat sem vágták sutba...

Az eredményeit, a tervezés "precizitásának javulását" láthatjuk is. Az "előre tervezés" jól megfigyelhető olyan kérdésköröknél, mint az 1848-49-es forradalomhullám, az első világháború, Trianon, a Kalergi-terv vagy a II. Világháború létrehozása, és sorolhatnánk napjainkig. A közelmúlt eseményeinek logikai láncolatáról egy hosszabb visszaemlékezést ezért kell megejteni a későbbiekben, mert bár fent van minden részlet folyamatában is az oldalon, többen kérték, hogy fussunk át újra a közelmúlt eseményeinek értelmezésén, logikai láncolatán, és így a várható jövő elkövetkezendő eseményeit azok is megértik, akik nem látják egyben az összképet. Ez utóbbi esetében senki ne várjon pontos előremutató ütemezést, mert nem mi harcolunk egymással, hanem azok a zsidó-klánok, amelyek több ezer éve manipulálják az emberiség fejlődését. Minden esemény bekövetkezése attól függ, hogy miként tudják egymást segíteni vagy hátráltatni egy-egy saját érdekű tervezet végrehajtásában, kivitelezésében. A konkurenciaharc, "az üzletben nincs barátság", felülírja a hosszú távú célkitűzések prioritásait, márpedig "csak egy maradhat", annak ellenére, hogy az alapvető tervezeteiket sem veszítik, veszíthetik szem elöl.


Isaac Asimov úgy hívta ezt Alapítvány-triológiájában, hogy a "pszicho-história tudománya", a jövő eseményeinek kiszámítása, de a jóslás és a tervek végrehajtása között azért annyi különbség van, hogy mehet egy folyamat "spontán úton", de mehet irányítottan, mederbe terelve is. Ha elég alapos a tervezés, csak kismértékű korrekciókat kell alkalmazni. Látni kell, hogy már nagyon régóta minden eseményt megterveznek, és próbálnak minden számításba vehető tényezőt figyelembe venni. A globális lehallgató és megfigyelő rendszer, az elektronikus hírszerzés már egyén szintű, nyilvántartva minden adatot ami fellelhető az egyénről és csoportosulásairól. A háttérhatalom közvetlenül szondázza a világ lakosságnak túlnyomó részét, érdekei szerint szabályozza az időjárást, hoz létre háborúkat, katasztrófákat, de nem mind arany ami fénylik. Veszélyes vizekre eveztek, amikor olyan eseményeket idéznek elő, amelyeknek nehezen irányítható a végkimenetele. Ilyen a bevándorlási kérdés is. A növekvő bevándorlásnak van egy olyan hatása is, amire a szemlélők közül szinte senki sem figyel. A főleg iszlám hívő bevándoroltatottak leggyűlöltebb ellensége a zsidó. Franciaországból (és már az NSZK-ból is) tömegesen menekülnek a zsidók, mivel egyre több támadás éri őket, miközben Magyarországon Orbán garantálja a védelmüket, igaz, nem csak Orbán, de hatalmas idegen haderő is szintén Magyarországon.

Az utóbb említettek miatt Izrael lakossága folyamatosan növekszik, ami újabb területfoglalásokhoz szolgáltat erősen megkérdőjelezhető jogosultságú indokot. Korántsem a betetőzést jelenti Jeruzsálem fokozódó kisajátítása. Ehhez viszont Trump adta meg az újabb lökést (Orbánék természetesen elsők között támogatták), és még mondja valaki, hogy nincs "gazdája" egyiknek sem, ráadásul nem csak ennek a kettőnek ugyanaz. A módszerek megegyeznek a korábbiakkal. Beszivárgás vagy erőszakos indokgenerálás a betörésre, a közigazgatás átvétele miközben az őslakosságot kiszorítják ezekről a területekről, minden stratégiai ágazat irányításának megszerzése sajátosan kifejlesztett zsarolási, megvesztegetési és erőszakos módszereik szerint, majd az őslakosok gettósítása és lassú vagy gyorsított kiirtása következik. Ez történt az amerikai indiánokkal, ezt teszik a palesztinokkal, de velünk is, és csak a megalkuvó, gyáva ember próbálja elhitetni magával, hogy megúszhatja... Ez ugyanaz, mint amikor a zsidók lerohantatják egy szintén belterjes népesség (testvérnépük) ösztönlényeivel Európát, ráadásul a tőlünk lopott pénzen. Nálunk adott a "lelakásos technika" a cigányokon keresztül, és kiszorítós is az Izraelből folyamatosan beáramló zsidók miatt Netanjahu parancsára. Európa országait saját embereik irányításba ültetésével, a demokratikus rend "látszatával és szolgáltatásaival" tudták becsapni, felhasználva a tudatlan embereket egymás ellen. Mert mit csinál a rendőr, a katona, a köztisztviselő? Nem veszi észre, vagy nem is akarja észrevenni, hogy saját népe, saját fajtája ellen használják fel, miközben neki, családjának, rokonainak, barátainak és honfitársainak is kilopják a szemét, majd elhappolják munkahelyét is, mert kell a hely az újonnan érkezőknek! Az Izraelbe franciáktól és németektől "menekülő zsidó" átveszi azon zsidók helyét Palesztinában (Izraelben), akik már megtanulva magyarul, magyar állampolgárként bejöhetnek Magyarországra...

Nyugat-Európában egyre gyakoribbak a bevándorlók által elkövetett erőszakos bűncselekmények, ezeken belül is a nemi erőszakra irányulók. A média azt sulykolja a lakosságba, hogy ez utóbbiaknál az alacsony társadalmi fejlettségük okozza ezt, nem vizsgálva az ún. "vallási szokásokat, és az ezekből fakadó genetikai hibákat", pedig a kérdést egy másik aspektusából is meg kell vizsgálni, nem elfelejtve, hogy Mohamedet is a Vatikán hozta létre, képezte ki. Az iszlám részévé tették a Korán által amúgy tiltott vérfertőzést. Az erőszakos bűncselekmények elkövetőinek és ezen belül a nemi erőszakot elkövetők genetikai állományát figyelembe kell venni. Az erőszakra hajlamos embernek látszók esetében a 23. kromoszóma párnál (vagy a jelenleg 23-24-nek nevezettek) a normális, férfiakra jellemző XXXY, vagyis három női és egy férfi kromoszóma helyett XXXYY vagy rosszabb esetben XXXYYY, vagyis plusz "Y" kromoszómák is találhatók (Link). A "többlet" okozza az elkövetők "erőszakos természetét". Az ilyen génszerkezet leggyakrabban és szinte kizárólagosan a vérfertőzés eredményeként jön létre, ezért sokkal gyakoribb a "meleg", leszbikus vagy biszexuális is ezekben a populációkban (erőszakos=XXXYY, nagyon erőszakos=XXXYYY, leszbikus= XXXXX, biszexuális= XXXXY stb.). Jellemzően csak az egyik fajt, az arabot és az iszlám vallásúakat említi a dán tanulmány, bár ugyanez a belterjesség érvényes az ún. "zsidókra" és cigányokra is (általában a társadalmi és vallási szokásokra hivatkozó belterjesség miatt). Igaz, kromoszómahibákra nem utalva, hiszen az "rasszizmus és antiszemitizmus lett volna a részéről" a zsidók megemlítése esetén (elégedjünk meg azzal, hogy a tanulmány szerzője ránk bízta, kiket sorolunk még a cikkben említettekhez, de azért az asszociáció egyáltalán nem nehéz): Link A címben szerepelő "vérfertőzés" ezért nem csak hatásvadászat... és bár nem igazán kedvelem Bayer Zsoltot, igaza van, igaz, bár ő is csak a haszidokig merészkedett a zsidók megemlítésében: Link
A bevándoroltatásra és EU-s céljaira már 2010-ben is figyelmeztettem, a 120 milliós "vérfrissítésre" is. Az "Arab Tavasz" szintén előre látható volt, egyrészt a 2010-es terméscsökkenések okozta 2011 elejére várható éhínségek, másrészt az "Angolszász Misszió" Közel-Kelet és Afrika kiirtási céljai miatt. Mindegyikről írtam korábban.


Akik arra gondolnak, hogy az ember alattiak csak néhány évszázada formálják saját igényeiknek, céljaiknak és szembenállásuknak megfelelően a világot, tévednek. A Lisszaboni EU részleges széthullása, illetve rövid időn belüli amúgy is kívánatos csonkulása bekövetkezik, mert így tervezték el. Ez már létrejöttekor is egyértelmű volt. Mint minden birodalom esetében amelyek a történelem folyamán létrejöttek, egyre kisebb darabokra szeletelte a judeo-kereszténység, vagyis a zsidó irányítású Vatikán és 1067-től City of London. De a Lisszaboni EU nem ezért jött létre. Elsődleges feladata Európa országainak kifosztása és önállóságuk felszámolása. Európa esetében a skót és katalán kiválási szándék, a várható további ország-feldarabolódások már egyértelműen jelzik, hogy Ukrajnához hasonlóan még több állam fog részekre hullani, mert ismert célú és érdekeltségű külső ösztönzés hatására Európát tehetetlen és gyenge részekre szabdalva kialakítható egy USA mintájú polgári szinten magatehetetlen sokkal rosszabb állampolgári jogokat kínáló mini-államok "közössége", amelyek önálló létezésüket csak egy "nagytestvér" oltalma alatt tudják a nekik meghagyott lehetőségek mértékében vezetni, irányítani és fenntartani. Ugyanolyan utasításokat fognak kapni ezek a "nemzeti szerveződések", mint ahogy Orbánt eligazította Macron, Netanjahu, Putyin, a háttérben pedig a Bilderber Group, City of London és a Rothschild-Rockefeller klán. Talán ilyen megvilágításban más értelmezést kap sokak elméjében Trianon, hogy miért számolták fel az Osztrák-Magyar monarchiát, majd darabolták fel Magyarországot. Európa lakosságának nyugati része hamarosan megkapja az Európai Egyesült Államok minden "áldását" USA felügyelettel (AIPAC irányítással), ahogy Európa keleti része az Eurázsiai Unióban ugyanezt, csak púpnak még az utóbbi Izrael lakosságát is budapesti logisztikai központtal. Jogosan vetődik fel a kérdés, mi lesz a bevándorlókkal, a közel-keleti és afrikai konfliktusokkal, az iráni tüntetésekkel, Szíriával, Palesztinával, Észak-Korea atomfenyegetésével, Kínával és Indiával, de számunkra legfontosabb kérdésként: mi lesz velünk (bár ugyanennyire fontos Európa népeinek a sajátja)?

Aki még ezek után is bírja a hosszúra nyúlt, de így is erősen rövidített írás olvasását, válaszokat kaphat a fenti kérdésekre, bár csak röviden...

Nem árt figyelni arra az "apróságra", hogy a bevándorlókat már itt-ott felfegyverzik és kiképzik és itt jön a képbe az a közel 400 ezer migráns, akik szőrin-szálán eltűntek már 2015-2016. környékén. Hamarosan mehetnek haza rendet csinálni az európai haderőkkel együtt a most besorozottak, mert az EU szakadását követően az USA "segítséget nyújt" Nyugat-Európának az s.2277-es amerikai törvény szerint, vagyis átveszi Európa érintett és EU-ban maradó (egyesíteni szándékozott) részének a katonai irányítását. Nem utolsó szempont, hogy a vegyes haderővel a nyugat-európai lakossága még jobban sakkban tartható, a kelet-európainál meg nem ismeretlen a szovjet irányítású diktatúra. Közel-Kelet és Afrika olyan mértékű lakosságritkítást fog elszenvedni a "rendcsinálás" címszóval, hogy Líbiához hasonlóan csak nyomokban marad lakosság. Az iráni zavargások meggyengítik a perzsa államot, felszítva a síta-szuníta ellentétet, ami Szaud-Arábia és Irán között bekapcsolja a háborúba Jement, Libanont, Szíriát és más közel-keleti és afrikai országokat. Izrael "kihasználja" ezt (hiszen benne volt a tervezésben), miközben szorgalmasan ijesztgetik a világot az atomháborúval és a kínai-orosz irányítású Észak-Koreával. Az iráni konfliktus alapvetően befolyásolja a kínai energiaellátást, mi több, súlyosan veszélyezteti azt. Az indiai-kínai háború még csak Pakisztán-India szinten tart, de a kínai Iránból érkező energiaellátás akadozása, esetleges megszűnése a szintén forrongó Mianmaron és az orosz szállítási vonalakon keresztül is csak részben megoldható. Bár ez a közeljövő, de még nem a jelen problémája, ahogy Kína iparának leállása és az ezt követő zavargások sem.

Magyarország magyar lakosságának (kb. 50%), végig kell szenvednie egy újabb elcsalt választást egy népi felhatalmazás nélküli álrendszerben, de ez amúgy is csak egy figyelemelterelő hadművelet. A "választás eredményeit" már régen megtervezték, kialakították. Csak a kellő végeredményű lebonyolításra kell figyelniük és függetlenül attól, hogy jogilag ez sem lesz érvényes választás, hivatkozni fognak rá, ha nem lépünk fel adott keretek között erőteljesen. A bevándorlókkal ijesztgetés az egyetlen ami ellensúlyozza Orbánék féktelen lopásait, csalásait és hihetetlen mértékű korrupcióját, ország-kiárusítását, lakosság elüldözését, a jogérvényesítési rendszer maradékának teljes szétrombolását, amit még fokozni fog a Közel-Keleten hamarosan beinduló háború és az ez miatti "egyezmény szerinti" zsidó menekülthullám nálunk lecsapódó része. Kétségtelen, hogy fontos Trianon rendezése, de kinek, kiknek egyesítenék Magyarországot lelkes aktivistáink? Az EU-s kilépés vagy kiléptetés és a V4-ek csatlakozása a FÁK-hoz az utolsó lehetőségek elvesztésének időpontjai... amelyekkel kapcsolatban csak hátráltató tényező és időpocsékolás a jogilag és történelmileg is érvénytelen, amúgy is illegitim rendszerek visszaállítási kísérletei... inkább arra lenne szükséges összpontosítani, hogy addig kellene jogi zavart okozni, ameddig nem hirdetnek ki szükség vagy rendkívüli, esetleg hadi állapotot terrorveszélyre hivatkozva. A konkurens zsidó klánok ellentéte kihasználható a javunkra is...
Orbán már készül (lop ezerrel és hatalmat gyűjt) a zsidókkal elárasztott Magyarország zsidó konfliktusaira, mert Izraelben is egyre kevésbé tudják féken tartani az átvert lakosságot, akiknek már elege van Netanjahuékból Link és a tolvaj, korrupt kormányából. Rászabadítva ezeket Magyarországra, eleinte mind azt fogja hinni, eljött a zsidó messiás, de egymást is kifosztják Izraelben, itt sem lesz másként...


/Tulok/

Négy biztos módszer, amivel erővé formálható a félelem

Manapság az embert elárasztja a média olyan – alapvetően jó szándékú – üzenetekkel, miszerint felül kell kerekedni saját félelmeinken. Ezek a tanácsok azonban ellenségünkké teszik a félelmet, ahelyett, hogy barátunkká tennék – írja egy népszerű ausztrál életmód-blog. Az Addicted2 Success publicistája szerint a félelem átalakítható egy olyan erővé, ami segíti az embert előrelépni az életben.

Manapság az embert elárasztja a média olyan – alapvetően jó szándékú – üzenetekkel, miszerint felül kell kerekedni saját félelmeinken. Ezek a tanácsok azonban ellenségünkké teszik a félelmet, ahelyett, hogy barátunkká tennék. Néhány egyszerű gondolati trükkel a félelem átalakítható egy olyan erőből, ami visszatart, egy olyan erővé, ami segít előrelépni az életben – írja a több mint félmillió ember által követett ausztrál blog publicistája.

Az állandó félelemben élés árt az embernek, de kellő odafigyeléssel a félelem mozgásba lendít, és akár a valaha látott legerősebb motivációs erővé válhat, segít átlendülni a legnehezebb élethelyzeteken. Derek Doepker szerint “úgy kell gondolni a félelemre, mint egy rakétára, amivel fellőnek egy űrsiklót és segít megszabadulni a gravitációs erőktől, de hátrahagyható, amikor már nincsen rá szükség”.

“A félelem átmenetileg hasznos lehet. Ugyanakkor, kell legyen valami, ami felé szeretet által vezérelve haladunk, hogy fenntartsuk a motivációt” – írta. A publicista szerint alapvetően négy út létezik, amivel a félelem erőforrássá formálható.

Az egyik legegyszerűbb módszer a komfortzónából kikerülésre a komfortzóna szándékosan kényelmetlenné tétele. Ha nem tudunk leszokni egy káros dologról, kényelmetlenné kell tenni a folytatását. “Tegyük fel, hogy Sarah imádja nézni a Netflixet éjszaka, ahelyett, hogy a blogját írná. Rákényszeríthetné magát a munkára, de úgy soha nem fogja annyira kényelmesen érezni magát, mint filmnézés közben” – írta.

“Mi lenne, ha Sarah ehelyett ígéretet tenne öt barátjának?” Megszabja, mennyi munkát kell fektetnie az adott dologba, és ha ezt nem teljesíti, mindegyiküknek fizetnie kell 100 dollárt. Így a blogolás helyett az éjjeli Netflix-nézés kevésbé komfortossá válik, mint a munka elvégzése. Félni fog a pénz elvesztésétől, a szava megszegésétől, emellett attól is, hogy mások látni fogják; kudarcot vallott.

Az elszámoltathatóság az egyik módja annak, hogy a komfortzónát kevésbé komfortossá tegyük.

Ugyanakkor emellett léteznek más megközelítések is. A lényeg, hogy a komfortzónát kellemetlenebbé kell tenni, mint azt a tevékenységet, amiről biztosan tudható, hogy elősegíti a fejlődést, az előrejutást.

Egy másik megközelítés, hogy meg lehet próbálni máshogy “súlyozni” az egyént érő kritikát és dícséreteket. “A legjobb teljesítményt nyújtó emberek gyakori félelme; mi van, ha kritika ér engem?” Emellett pluszban rosszul érzik magukat, amiért aggódnak a kritika miatt, és azt gondolják, “nem kellene foglalkoznom azzal, mit gondolnak az emberek.” Doepker azonban hangsúlyozza; egy normális emberi személyiségnek természetes velejárója, hogy foglalkoztatja, mit gondolnak róla mások. “Egyszerűen úgy vagyunk kitalálva, hogy be akarunk illeszkendi és elfogadást akarunk.”

A szerző szerint az a nagy titok, hogy át kell értékelni a minket érő vélemények közti súlyozást; az első lépés, hogy egy építő jellegű megjegyzés nagyságrendekkel többet nyomjon a latban, mint egy negatív megjegyzés. Népszerű bloggerekre, celebekre vetítve ez a következőket jelenti; ezer olyan ember, aki érti, amit mondani akarsz, sokkal többet számít, mint az a tízezer ember, aki egyáltalán nem érti. Második lépés: ha engedsz annak a tízezer embernek, akik csak gyűlölködnek, mit fog gondolni az a kevés ember, aki tényleg megértette, amit mondani akarsz? A megértő kevesek véleményétől való félelem szembefordítható a sokak véleményével, ezáltal motivációvá válik. Akik látják a hanyatlást, a középszerűvé válást – az ő tekintetük félelmetesebb, mint a gyűlölködőké.

Egy másik hatékony megközelítés, hogy szembesíteni kell a jövőbéli énünket a mai életmódunkkal. Kitűzni egy ambíciózus célt, és elképzelni azt a kudarcélményt, amikor szembesülünk azzal, hogy mindezt nem tudtuk elérni. Borzalmas lehet ez a csalódás és kiábrándultság! De mi lenne, ha a csalódástól való félelmet saját előnyünkre fordítanánk?

“Képzeld el magad, milyen leszel 10 év múlva úgy, hogy nem valósítottad meg álmaidat. Visszanézel az elmúlt 10 évre, és gondolj arra, hogyan hagytad elúszni a lehetőségeket, hogyan süllyedtél vissza a középszerűségbe. Milyen érzés?”

“Most képzeld el magad a halálos ágyadon. A sírköveden az áll; itt nyugszik XY, ésatöbbi. Ő egy átlagos ember volt, aki senkit nem inspirált. Gyorsan elfelejtjük őt” – milyen érzés, hogy az élet helyett a kiszámíthatóságot választottad?

Nagyon hatékony kép ez; az élet elpazarlásának felismerése összezúzza az ember lelkét. Melyik elfogadhatóbb: elfogadni az átmeneti kényelmetlenségeket és a részleges eredménytelenséget, vagy meglátni a teljes kudarcot mint az élet egészét jellemző “igazi énünket”?

Soha ne félj kipróbálni valami újat! Amatőrök építették Noé bárkáját, és szakértők építették a Titanicot (ami elsüllyedt).

A félelem mint tanítómester

“Nem tudom véghez vinni!” – A felszínt tekintve ez egy önkorlátozó félelemnek tűnik, ami megbénítja az embert; ha nem hiszünk abban, hogy egy adott dolgot megvalósíthatunk, nem is próbálkozunk vele teljes erőből és meggyőződéssel. De mi a helyzet akkor, ha a félelem valójából arra akar rábírni, hogy megtanuljunk valamit, amit nem tudunk?

A szerző erre példaként azt írja; ha egyedül nem tudunk megvalósítani valamit, és emiatt rettegünk a kudarctól, lehet, hogy mindössze annyit kell felismernünk; egyedül nem megy, ezért többen, közösen, együttműködve kell megoldanunk egy adott feladatot. “A félelem felszabadított az alól a hamis képzet alól, hogy egy adott dolgot egyedül kell megoldanom. Lehet segítséget kérni, és lehet megoldani ugyanazt másokkal együttműködve is.”

Doepker szerint, bár vannak olyan félelmek, melyek valóban logikátlanok, legbensőbb félelmeink többsége sokkal inkább fel akarja hívni a figyelmet valamire, amit mindössze amiatt nem látunk, mert kívül esik a komfortzónánkon. Az ember leginkább az ismeretlentől, a szokatlantól fél, és a félelmet fel lehet használni erőforrásként. “Ha rettegünk attól, hogy valamit nem tudunk idő előtt véghez vinni, kereshetünk egy mentort, építhetünk csoportot a feladat megoldására, vagy nagyobb erőfeszítést tehetünk egy szükséges képesség elsajátítására.”

Ahelyett, hogy a félelem legyőzésén dolgoznánk, sokkal jövedelmezőbbé válhat a félelem erőforrásként felhasználása; elismerni a félelmet, elismerni, hogy valamilyen képességnek nem vagyunk birtokában – és ezt a félelmet átlényegíthetjük üzemanyaggá, akaraterővé, amivel végre elsajátíthatjuk ezeket a képességeket. Mindig a nehezebb úton járni – a legnagyobb buktató, hogy a félelem önmagában jelenik meg, és soha nem egyértelmű, hogy valójából mitől fél az ember.

Elég körbenéznünk a világban ahhoz, hogy felismerjük a fentiek egyszerű, hétköznapi hasznosságát. No-go zónák? Fizikailag alkalmassá kell válni ahhoz, hogy bemenjünk a No-go zónába. A fiaink és lányaink is fizikailag alkalmassá kell váljanak. Hatósági zaklatás? Fel kell ismernünk, milyen magasabb cél érdekében használhatjuk fel azt az erővonalat, amit más indított el – talán olyan erővel, amivel mi nem rendelkezünk, és soha nem is fogunk. A félelem mindig erőforrássá formálható, ez csak szándék kérdése.

http://www.hidfo.ru/2018/01/negy-biztos-modszer-amivel-erove-formalhato-a-felelem/

“Polexit”: Tusk szerint Lengyelország kiléphet az EU-ból

 

A lengyel kormány az Európai Unióból kilépés mellett dönthet, ha az EU gazdasági szankciókat hoz Lengyelország ellen és megvonja az uniós forrásokat – mondta Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Tusk a Tygodnik Powszechny hetilapnak adott interjú során kifejtette, hogy a Jog és Igazságosság párt számára az uniós tagság nem jelent többet, mint pénzforrásokat, és a közös piac, jogrend, “garantált biztonság” stb. semmerre nem billenti a mérlegnyelvét ebből a szempontból – ha az EU többé nem funkcionál pénzforrásként Lengyelország számára, Varsó a kilépés mellett dönthet.

Az Európai Bizottság 2017 decemberében indított eljárást Lengyelország ellen 13 törvény elfogadása miatt, melyek a Bizottság alelnöke Frans Timmermans szerint lehetőséget adnak arra, hogy a kormány politikai döntések mentén beavatkozzon a bírói hatalom működésébe.

A 2015-ben hatalomra jutott jobboldali kormány azzal védte a bírói hatalom működésébe beavatkozás szükségességét, hogy felülkerekedjen a bírói korrupción és átalakítsa az igazságszolgáltatásnak azt a rendszerét, ami még a kommunista múltból maradt hátra.

Az Európa Bizottság által kezdett eljárás Lengyelország szavazati jogának felfüggesztésével végződhet. Tusk szerint Brüsszel még mindig arra számít, hogy a lengyel kormány a törvények visszavonása mellett dönt, és reménykedik abban, hogy Lengyelország az Európai Unió tagállama marad.

“Brüsszelben még mindig él a remény – bizalmat itt nem mondhatok, mert az már elveszett -, hogy Lengyelország ennek ellenére is az Európai Unió tagja marad” – mondta.

Mateusz Morawiecki, az új lengyel kormányfő az Európai Bizottság ülése előtt azt mondta, az általa átalakított kormány egy olyan erő akar lenni, ami rendbeszedi a gazdaságot, és egyensúlyra törekszik a globális, az európai és helyi erők közt.


http://www.hidfo.ru/2018/01/polexit-tusk-szerint-lengyelorszag-kilephet-az-europai-uniobol/Migránsunió:
a brüsszeli kvóták miatt távozhat Lengyelország

A brit függetlenségpárt EP-képviselője szerint Lengyelország az Európai Unióból kilépés mellett dönthet, ha Brüsszel rá akarja erőltetni az országra a migránskvótákat.

Brüsszel azon törekvése, hogy rákényszerítse a varsói kormányt a kötelező migránskvóták elfogadására, döntő hatást gyakorolhat arra, hogy Lengyelország továbbra is tagja marad-e az Európai Uniónak – mondta a brit függetlenségpárt egy EP-képviselője a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva. Raymond Finch szerint minél inkább erőlteti Brüsszel a kötelező migránskvóták elfogadását, annál valószínűbb, hogy a lengyelek álláspontja a kilépés irányába mozdul el.

“Minél erősebb nyomást gyakorol az EU a lengyel kormányra a kötelező elosztási kvótákkal kapcsolatban, annál inkább rákényszerítik őket, hogy megkérdőjelezzék helyüket az Európai Unióban”mondta.

A politikus szerint, amennyiben Varsó az EU tagállamaként többé nem határozhat szabadon saját törvényeivel és határaival kapcsolatban, az uniós tagság feladása egyre vonzóbb alternatívává válik.

Szerdán az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk szintén azt mondta, hogy a lengyel kormány lépéseket tehet az Európai Unióból kilépés irányába, és egy ahhoz hasonló népszavazást írhat ki az uniós tagságról, mint amit a britek tartottak 2016 nyarán. Ez a népszavazás akkor kerülhet kiírásra, ha Brüsszel megvonja az uniós forrásokat, ezáltal Lengyelország nettó befizetővé válik.

December 7-én az Európai Bizottság a magyar, cseh és lengyel kormányok kapcsán jelentette ki, hogy nem teljesítették a kötelező migránsbefogadást, így a közeljövőben a három ország nagyobb nyomásgyakorlással kell szembenézzen az uniós hivatalok részéről.

http://www.hidfo.ru/2018/01/migransunio-a-brusszeli-kvotak-miatt-tavozhat-lengyelorszag/

Észrevette a migránsbarát sajtó, hogy Európában is van munkanélküliség

“Zárt határok, rasszizmus, xenofób támadások, visszautasított menedékkérelmek, szegénység és hosszú várakozási idő” – ezek várnak az Európába érkező menekültekre az Al-Dzsazíra szerint, ami ezúttal észrevételezte, hogy a menekültek azért nem kapnak meg mindent azonnal, amiért az európaiak sem.

Rövid évértékelőben összegezte az Al-Dzsazíra arab-nemzetközi sajtóorgánum, hogy a 2017-es évben mi vár azokra a menekültekre, akik Görögországon át akartak érkezni az Európai Unióba. A lap szerint Görögország nem élhető a migránsoknak, ezért tovább akarnak jutni a gazdagabb európai országokba, de ez a tavalyi év folyamán már egyre nehezebb volt számukra.

Több mint 60000 menekült és migráns rekedt Görögországban, amiért az európai országok lezárták a balkáni bevándorlási útvonal határait – áll a beszámolóban. Az Al-Dzsazíra gyakorlatilag úgy beszél Görögországról, mintha ez az ország még nem az Európai Unió része lenne – azt írták, a Görögországban várakozó menekültek az Európai Unió és Törökország közt rekedtek. Később részleteket közölnek a balkáni úton elinduló migránsok tapasztalatairól, ami sok esetben a teljes kiábrándultság jeleit mutatja, de az egyértelműen kiderül belőle, hogy a migránsok nem így képzelték el az Európai Uniót.

Az Al-Dzsazíra beszámolója többek közt említi, hogy a migránsok nagyon sokat kell várakozzanak, mielőtt a hatóságok bármit is kezdenek a menedékkérelmeikkel. A menedékkérelmek elbírálása egy évbe is telhet, addig sokan egy szigeten összezárva kell vesztegeljenek. Kiderült; a görög hatóságok már nem engedik őket a kontinensre, ameddig nincs érvényes menedékkérelmük. A lap szerint ennek ellenére is tavaly 170 ezren érkeztek a Földközi-tengeren át, és több mint háromezren meghaltak útközben.

Az Al-Dzsazírának nyilatkozva a menekültek elmondták, hogy többé már nem érzik magukat szívesen látott vendégnek ebben az országban. De aki mégis Görögországban marad, az a megélhetés illegális formáit választja. “Rengeteg menekültet egyszerűen letartóztatnak és börtönbe visznek. Az emberek utcákon élnek, rossz helyzetben vannak.”

A nemzetközi arab lap ennek kapcsán egyértelműen kijelenti, hogy amit a liberálisok mindvégig tagadtak, az igaz;

korábban ők mondták a menekülteknek, hogy jöjjenek Európába és adjanak be menedékkérelmet.

– írták. Az arab sajtóorgánum szerint a menekültek nem ilyen bánásmódot vártak Európától, azután, hogy az európaiak meghívták őket. Kifogásolják, hogy az egyedülálló férfiak menedékkérelmét gyakran elutasítják, de akik megkapják a menedékjogot, azok is sokat kell várjanak rá.

“Sátorban laktam egy évet és hat hónapot. Most egy szemetes konténerben élek” – mondta az egyik menekült, az arab lapnak nyilatkozva. “Van egy hősugárzónk, de nem működik. Télen hideg van. Nyáron nincs légkondicionáló. Ha szőnyeget kérek, azt mondják, nincs.” Emellett hozzátette; az étel is olyan rossz, hogy inkább nem is eszik meg.

A menekültek kiábrándult beszámolóiból ráadásul kiderült; rájöttek, hogy nem csak őket nem látják szívesen, de az európaiaknak sincs pénze.

“A görögöknek sincs pénze. Ha Görögországban a magasan képzett embereknek nincs munkája, hogyan találhatnának munkát a menekültek?”

“Európa korábban szerette a menekülteket. Most gyűlöli a menekülteket. Megpróbálják rákényszeríteni a menekülteket, hogy hagyják el az országot. Már látjuk, hogy nincsen itt jövőnk” – mondta.

Az Al-Dzsazíra által megszólaltatott migránsok elmondták, hogy számukra gyakorlatilag lehetetlen munkát találni Európában. Szemetet gyűjtögetnek, megpróbálnak vashulladékot eladni illegálisan, és néha, amikor elegen összegyűlnek, megkísérelnek áttörni egy nemzeti határon. Végül sokan kiábrándulnak, és inkább visszatérnek származási országaikba.

http://www.hidfo.ru/2018/01/eszrevette-a-migransbarat-sajto-hogy-europaban-is-van-munkanelkuliseg/

Amerikai helikopter kényszerleszállást kellett végrehajtson Japánban

Technikai hibák miatt kényszerleszállást kellett végrehajtson egy amerikai helikopter Japánban – derült ki a Japan Today beszámolójából. A lap szerint rendszeresen hullik az égből az amerikai csúcstechnika, a helyiek besokalltak.

Kényszerleszállást kellett végrehajtson szombaton az amerikai tengerészgyalogság egy UH-1 szállító-helikoptere Okinava szigetén. A helyi hatóságok elmondása szerint egyelőre ismeretlen technikai hiba történt, emiatt kaptak utasítást a kényszerleszállás megkezdésére.

Az incidens során sikerült megmenteni a személyzet életét, és ezúttal a helikopter sem semmisült meg.

Nem ez az első alkalom, hogy az amerikai hadsereg helikopterei meghibásodnak és kényszerleszállást kell végrehajtsanak. A Kyodo hírügynökség szerint rendszeresen esnek le az amerikai gépek, és ez az újabb eset is csak hozzájárul ahhoz, hogy a helyiek többsége az amerikai haderő kivonását, a bázisok költöztetését akarja.

A beszámoló szerint a meghibásodott helikopter alig száz méterrel egy lakóház mellett ért földet.A hírügynökség beszámolója visszaidézi, hogy a múlt hónap folyamán Ginova városában zuhant le egy amerikai helikopter, melynek eredményeként tömeges tüntetések kezdődtek az amerikai katonai jelenlét ellen. A heves tiltakozást az váltotta ki, hogy a helikopter ablaka egy iskola udvarába zuhant – akkor több mint 50-en tartózkodtak a helyszínen, gyermekek is meghalhattak volna.

Taro Kono külügyminiszter a sorozatos balesetek miatt azt mondta, “szorgalmazni fogja, hogy az amerikai fél lehetőleg akadályozza meg az ehhez hasonló incidenseket.”


http://www.hidfo.ru/2018/01/amerikai-helikopter-kenyszerleszallast-kellett-vegrehajtson-japanban/

Leváltották a lengyel védelmi- és külügyminisztert

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök kormányátalakítást hajt végre, mielőtt megkezdi az EU-val a Lengyelország elleni szankciókkal kapcsolatos tárgyalásokat.

Lengyelország miniszterelnöke, Mateusz Morawiecki leváltotta Witold Waszczykowski külügyminisztert és Antoni Macierewicz nemzetvédelmi minisztert – derült ki a Wiadomosci lengyel lap értesüléseiből.

A sajtóhírek szerint a miniszterelnök az államfő Andrzej Duda elé terjesztette a döntést egy kormányátalakítási ceremónia keretén belül. Waszczykowski és Macierewicz azonban nem vett részt a rendezvényen, hanem öt perccel annak kezdete előtt elhagyta az elnöki palotát.


Waszczykowski helyére a volt belügymi államtitkár-helyettes Jacek Czaputowicz lép, Macierewiczet pedig a volt belügyminiszter Mariusz Blaszczak váltja.

Beata Szydlo volt kormányfő 2017 végén mondott le, miután elmérgesedett a szuverenitási vita az Európai Unió és a lengyel kormánypárt közt. Szydlo helyére Mateusz Morawiecki lépett, akit a nemzetközi körök megbízhatóbbnak tartanak.


Decemberben a Európai Bizottság döntést hozott arról, hogy jogi eljárást indít Lengyelország ellen, amiért eltér a bevándorláspártiság és a liberális demokrácia eszméjétől.

http://www.hidfo.ru/2018/01/levaltottak-a-lengyel-vedelmi-es-kulugyminisztereket/

Fenevad beszélni akar Irán vezetőivel az iráni tüntetésekről

Sigmar Gabriel német külügyminiszter elmondása szerint meghívta Javad Zarif iráni külügyminisztert Európába.

Meghívta az iráni külügyminisztert Sigmar Gabriel német külügyminiszter, hogy megbeszéléseket folytasson az Európai Unióval az Iránban folyamatban lévő tüntetésekről. Elmondása szerint a meghívás az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével, Federica Mogherinivel egyetértésben történt, és a következő hétre időzítették.

“Megállapodtunk az EU kül- és biztonságpolitikai képviselőjével, hogy jövő hétre meghívjuk az iráni külügyminisztert, ha lehetséges” – mondta Sigmar Gabriel vasárnap a ZDF televíziónak adott interjú során.

A német politikus hozzátette; Németország tiszteletben tartja a tüntetések szabadságát.

2017. december 28-án Teheránban és több iráni nagyvárosban kezdődtek tüntetések. Az emberek eredetileg a munkanélküliség, a szegénység, a növekvő megélhetési költségek ellen tiltakoztak, majd elkezdték követelni Irán legfelsőbb vezetőjének lemondását. A hatóságok közleménye szerint teljes mértékben irányítás alatt tartják a helyzetet.

Korábban Irán ENSZ-nagykövete nyilvánosan közölte, hogy bizonyítékaik vannak, melyek alátámasztják, hogy a tüntetéseket külföldről szervezték, a felbujtók az Egyesült Államokból és Európából adnak utasításokat az erőszakos cselekmények kiprovokálására. A tüntetések során egy európai állampolgárt is letartóztattak.http://www.hidfo.ru/2018/01/az-eu-beszelni-akar-iran-vezetoivel-az-irani-tuntetesekrol/Meg nem erősített hírek szerint letartóztatták a volt iráni elnököt
Brit sajtóorgánumok nemhivatalos értesülésekre hivatkozva azt írják, hogy az iráni hatóságok letartóztatták Mahmud Ahmadinezsád volt elnököt.

Mahmud Ahmadinezsád volt iráni elnököt letartóztatták kormányellenes lázadás szítása miatt – írja a Daily Mail brit napilap egy londoni központtal működő nemhivatalos forrásra hivatkozva. A sajtóhírek szerint Ahmadinezsád december 28-án tett látogatást Busehr városában, ekkor fogták el.

A volt iráni elnök letartóztatásának oka, hogy nyilvánosan olyan kijelentéseket tett, amit a hatóságok a külföldről támogatott tüntetések támogatásaként értékeltek. Ahmadinezsád kijelentette, hogy az ország vezetői elszigetelődtek az egyszerű emberektől, és semmit nem tudnak a mai társadalmi valóságról. Emellett azt is állította, hogy Irán a jelenlegi elnök helytelen kormányzásának következményeitől szenved.

Iránban december 28-án kezdődtek tüntetések a romló életkörülmények és emelkedő megélhetési költségek miatt. A hírek szerint a volt elnököt már aznap letartóztatták. Azóta kezdeményezték házi őrizetbe helyezését.

Decemberben Ahmadinezsád volt helyettesét, Hamid Baghaeit 15 év börtönbüntetésre ítélték gazdasági bűncselekmények miatt, de a vádak között szerepelt többek közt a “bírósági tisztviselők inzultálása” is. Korábban, 2015-ben már letartóztatták egyszer 7 hónapra, de ennek okát később nem hozták nyilvánosságra.

2011. májusában Ahmadinezsád kabinetfőnökét és több kollégáját letartóztatták okkultizmus vádjával. A vádak szerint “dzsinneket idéztek meg”.

http://www.hidfo.ru/2018/01/meg-nem-erositett-hirek-szerint-letartoztattak-a-volt-irani-elnokot/

Stoltenberg jól hazudja, hogy a NATO nem akar hidegháborút Oroszországgal

A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg azt mondta, az észak-atlanti szövetség nem akar újabb hidegháborút Oroszországgal.

Miközben az észak-atlanti szövetség a hidegháború óta először kelet-Európára is kiterjeszti parancsnoki struktúráját, a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg egy német lapnak nyilatkozva arról beszélt, hogyan tervezi a kapcsolatépítést Oroszországgal.

Elmondása szerint a NATO nem akar újabb hidegháborút, és megtesz mindent annak érdekében, hogy fenntartsa a politikai párbeszédet Moszkvával.

“Figyelembe kell vennünk azt a tényt, hogy ma egy jóval magabiztosabb Oroszországgal van dolgunk. Ugyanakkor, az is egyértelmű kell legyen: nem akarunk egy új hidegháborút, és nem akaruk fegyverkezési versenyt. Mi politikai párbeszédet akarunk Oroszországgal – még ha ez nem is lesz könnyű”mondta.

Stoltenberg kijelentése szerint intenzívebb kapcsolattartás kell kezdődjön a NATO és Oroszország közt. Azt mondta; “Arra számítunk, hogy több találkozónk lesz, és a katonai csatornákon gyakoribbá válik a kommunikáció. Mindkét területen van előrelépés, és a szövetség egésze támogatja ezt.”

Novemberben a NATO tagállamai megállapodtak arról, hogy egy új adaptív parancsnoki struktúrával próbálják elősegíteni a fegyveres erők gyorsabb áthelyezését Európában. Stoltenberg szerint ez egy garancia arra, hogy a NATO a jövőben gyorsabban tudjon “szövetségesei segítségére sietni”.

Az utóbbi évek során a NATO az ukrán válságra hivatkozva fokozta katonai jelenlétét Kelet-Európában. Moszkva számos alkalommal egyértelművé tette, hogy provokációként és fenyegetésként tekint az amerikai fegyveres erők Oroszország határain fokozódó jelenlétére, ami újabb fegyverkezési versenyt idézhet elő.

http://www.hidfo.ru/2018/01/stoltenberg-szerint-a-nato-nem-akar-hideghaborut-oroszorszaggal/

A migránserőszak miatt erődítménnyé alakítják a német városokat

Karácsonyi vásár Németországban.

Németországban megszaporodtak a külföldi állampolgárok által elkövetett erőszakos bűncselekmények. A Welt német lap azt írja, a terrorveszély miatt gyakorlatilag erődítménnyé kell formálni a német városokat.

Berlinben, Barcelonában, Londonban, Párizsban és más európai nagyvárosokban ártatlan nők, férfiak és gyermekek válnak erőszakos bűncselekmények áldozatává, pedig semmit nem tettek, mindössze el akartak menni egy karácsonyi vásárra vagy egy bevásárlóközpontba – áll a Welt német lap beszámolójában. Az újság szó szerint említi, hogy a német városok egyre inkább erődítménynek néznek ki a terrorellenes intézkedések miatt.

Egyre inkább az a benyomásunk támad, hogy a belvárosok erődítménnyé formálódnak

– írja a német lap, majd kifejti, hogy a terrorellenes intézkedések szükségessége miatt a hatóságok egyre több fém- és betonakadályt helyeznek el a német nagyvárosokban, hogy ezzel megakadályozzák a gépjárművel elkövetett gázolásos terrortámadásokat. Az újságíró szerint, ezen a látványon az sem segít sokat, hogy a karácsonyi vásárok védelmére kihelyezetett méteres betontömböket ajándéknak becsomagolták színes papírokba. Hiszen ezek a betontömbök nem ajándékok, a németek kényszerűségből együtt kell éljenek a látványával, mely a terrorfenyegetés jelenlétére emlékezteti őket.

“Az akadályként elhelyezett betontömbök mindenhol jelen vannak Németországban. Különösen a karácsonyi vásárokon, de gyakorlatilag minden nagyobb tömegrendezvényen nélkülözhetetlenné váltak.”

A német lap kifejti, hogy a becsomagolgatott betontömbök kihelyezése csak átmeneti megoldás, ami állandó terhet ró a rendőrségre, és akadályozza a közlekedést. Eközben folyamatban van egy hosszú távú koncepció kidolgozása, ami alapján a német városok méginkább erődítménynek fognak kinézni; a kölni dóm körül már ez a koncepció körvonalazódik, ahogy a rendőrség jól védhető, de a közlekedést kevésbé zavaró helyekre helyezi ki a betontömböket. Emellett zárható kerítéseket, kordonokat építenek, hogy nagyobb tömegrendezvények esetén könnyen ellenőrizhetővé tehessék a környéket.

A Welt információi szerint Düsseldorfban szintén készül egy hasonló koncepció, emellett Duisburgnak már van egy kezdetleges zárt rendszere. A tömegrendezvények állandó biztosítása során ugyanis egyértelművé vált, hogy a fém- és betontömbök rendszeres áthelyezése nem csak logisztikailag megterhelő a hatóságok számára, de kifejezetten drága is. Szerintük a legésszerűbb megoldás, hogy állandó jelleggel ott maradnak az ellenőrzési pontok. Így a tömeges bevándorlás miatt pár éven belül gyakorlatilag egy hatalmas fém-beton gettóban fognak élni a németek, ahol a városon belüli kerítések, kordonok, betonfalak közt igazoltatásra használható állandó beléptetési pontok működnek.


http://www.hidfo.ru/2018/01/a-migranseroszak-miatt-eroditmennye-alakitjak-a-nemet-varosokat/

Németország a “nyílt társadalom” dogmája miatt korlátozza a szólásszabadságot

Németország új “gyűlöletbeszéd” törvénye, ami az online közösségi média használatát szabályozza, valójából egy a szólásszabadság ellen intézett támadás, és az emberek ellenvéleményének elhallgattatását szolgálja.

Németország új gyűlöletbeszéd-törvénye egy a szólás szabadságát korlátozó eszköz, melynek célja a politikai ellenvélemények elhallgattatása – mondta az Alternatíva Németországnak párt tagja, Albert Breininger a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva.

“Az AfD-ben éles kritikával fogadtuk ezt a törvényt. Ez egy újabb korlátozó intézkedés, és a szabad véleménnyilvánítás elleni elnyomó eszköz, ami a szabad sajtó működését is ellehetetleníti. Az a célja, hogy ellehetetlenítse, hogy az emberek és a politikusok felhozzanak bizonyos témákat, és ezzel kapcsolatban kifejtsék véleményeiket, beleértve az iszlamizációt is” – mondta.

Breininger visszaidézte, hogy az AfD parlamenti frakciója vezetőjének egy Twitter-üzenetét kedden egyszerűen elérhetetlenné tették, mert ellenkezett a kormány által képviselt nézetekkel. A német rendőrség ráadásul eljárást indított Beatrix von Storch ellen, amiért újév éjszakáján kifejezte nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy Kölnben a rendőrség arab nyelven tett közzé újévi üzenetet.Az új német gyülöletbeszéd törvény arra kötelezi az online közösségi média üzemeltetőit, hogy távolítsanak el minden olyan bejegyzést és hozzászólást a hálózatról, ami gyűlöletbeszédet vagy terrorista propagandát tartalmaz. A gyakorlatban ez általában a migrációt ellenző vélemények elhallgattatását jelenti.

A törvény, melyet júniusban fogadott el a Bundestag, a bevándorlóországok egy valószínű fejlődési irányát vetíti előre. Korábban Angela Merkel német kancellár egyértelműen kijelentette, hogy szerinte Németország “nyílt társadalommá” kell váljon. A német rendőrség pedig a “nyílt társadalom” értékeinek sértésére hivatkozva tartóztatott le kommentelőket az éjszaka közepén egy-egy bevándorlás-ellenes hozzászólás miatt.http://www.hidfo.ru/2018/01/nemetorszag-a-nyilt-tarsadalom-dogmaja-miatt-korlatozza-a-szolasszabadsagot/

Európai állampolgárt fogtak az iráni tüntetéseken

Külföldi állampolgár szervezte a tüntetőket egy iráni nagyvárosban kezdődő tömegdemonstráción – derült ki a helyi sajtó beszámolóiból. A tüntetéseknek már 20 halálos áldozata van.

Az iráni hatóságok európai állampolgárt vettek őrizetbe egy Borujerd utcáin folyamatban lévő tömegdemonstráción. A New York Times szerint a Tasnim hírügynökség beszámolójában az áll, hogy az őrizetbe vett személyt európai titkosszolgálatok képezték ki, és vezette a felkelőket egy erőszakos cselekményekbe hajló tüntetés során.

December 28. óta több nagyvárosban is tüntetések zajlanak, a romló életkörülmények miatt. A kezdődő zavargásoknak eddig 20 halálos áldozata van, és 450 embert vettek őrizetbe a résztvevők közül.

Hasszán Rohani, Irán elnöke hétfőn azt mondta, a zavargások létező belföldi problémák kapcsán, és ezekre építő külföldi befolyás eredményeként kezdődtek.

http://www.hidfo.ru/2018/01/europai-allampolgart-fogtak-az-irani-tunteteseken/

Átveheti-e az ember helyét a mesterséges intelligencia?

Szinte minden iparágban a munkaerőigény csökkenését hozza a mesterséges intelligencia terjedése, de ez főként a monoton munkát végzőket fogja érinteni – a gépekkel nem helyettesíthető emberi kreativitás fokozottan felértékelődik a közeljövőben.

Egyre több iparágban terjed a mesterséges intelligencia használata, ami alapjaiban változtatja meg a munkaerőpiaci viszonyokat – áll egy a Forbes hasábjain megjelent vélemény-publicisztikában. Anna Powers szerint a közeljövőben a mesterséges intelligencia és automatizáció terjedésének hatására drámaian lecsökken az egyes iparágak munkaerő-igénye, ugyanakkor fokozott piaci igény mutatkozik majd a kreatív, gépekkel nem helyettesíthető munkaerőre.

Kétségkívül mostanra mindannyian találkoztunk a mesterséges intelligencia valamilyen formájával, akár tudunk erről, akár nem. Legyen szó online vásárlásról, “önnek ajánlott” termékek megtekintéséről, a Facebookon felugró hirdetésekről, vagy bankautomata használatáról, a mesterséges intelligencia kezdeményeivel találkozhatunk. Más iparágak – kezdve az egészségügytől és fitnessztől a médiáig, akár párkereső alkalmazásokig – a mesterséges intelligencia bizonyos korlátozott formáját kezdi alkalmazni, hogy optimalizálja, automatizálja a folyamatokat – írta.

A szerző szerint, bár a mesterséges intelligencia csak most kezd széleskörűen ismertté válni, valójából már a ’90-es évek óta folyamatban van a terjedése, és a közeljövőben ez alapjaiban változtatja meg a különböző iparágak munkaerőigényét. Minden olyan munkakörben, amiben gépek használatával ki lehet váltani az emberi munkaerőt, ez meg fog történni. Ugyanakkor nagy mértékben felértékelődik majd a gépekre le nem cserélhető, kreatív emberi munka.

Powers azt írja, az AI terjedése az emberi képzelőerő felértékelődését hozza; az ember el tud képzelni és meg tud teremteni eddig soha nem látott dolgokat, de ez olyan adottság, amit egy program nem tud leképezni. Ahogy Walt Disney mondta; “Ha megálmodod, megteheted.” Az AI erre nem képes, bár a matematikailag leképezhető tevékenységeket extrém hatékonysággal végzi; a mesterséges intelligencia korszakában az emberi kreativitás minden eddiginél jobban felértékelődik.

http://www.hidfo.ru/2018/01/atveheti-e-az-ember-helyet-a-mesterseges-intelligencia/

Toborzó terroristát fogtak egy szíriai menekülttáborban

Egy francia állampolgár, Emilie König letaróztatásra került egy szíriai menekülttáborban, miután a hatóságok arról értesültek, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet számára toborzást folytat.

Emilie König az Egyesült Államok és az ENSZ által is körözött terrorista, aki ezúttal egy kurd menekülttáborban – Észak-Szíriában – próbált migránsokat toborozni a terrorszervezet számára.

Az Ouest-France francia lap szerint a terrorista anyja elmondta, hogy lányával utoljára a múlt hét folyamán beszélt, azóta “fogva tartják a menekülttáborban és kínvallatásnak van kitéve.” Elmondása szerint azt tervezi, hogy Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter személyes közbenjárását kéri lánya hazajuttatása érdekében, majd kegyelmet fog kérni a francia hatóságoktól.

A 33 éves Emilie König azt követően került a radikális iszlám hatása alá, hogy kapcsolatba került első férjével, aki egy algériai migráns volt. 2012-ben elhagyta Franciaországot és – két gyermeket hátrahagyva – Szíriába utazott, ahol több mint 200 francia állampolgárt szervezett be az Iszlám Állam harcosának.

König korábban nyíltan arra buzdította a terrorszervezet tagjait, hogy a francia kormány tagjai és kormányhivatalok ellen hajtsanak végre támadásokat.

http://www.hidfo.ru/2018/01/toborzo-terroristat-fogtak-egy-sziriai-menekulttaborban/

Franciaországban több mint ezer autót gyújtottak fel szilveszteri mulatságként

Franciaorszában több mint ezer gépjárművet gyújtottak fel az újévi zavargások során – derült ki a belügyminisztérium által kiadott hivatalos közleményből.

“Mint az minden évben megtörténik, voltak bizonyos zavarkeltések: 1031 autót gyújtottak fel. Ez a szám kisebb mint 2012-ben és 2013-ban, amikor 1193, illetve 1067 gépjármű égett le, de valamennyivel több a tavalyi 932-nél” – áll a hétfőn megjelent közleményben.

Franciaországban a zavargásokba átcsapó újévi ünnepségek során 510 embert tartóztattak le. Ez szintén meghaladja a tavalyi adatokat, amikor is 454 embert vettek őrizetbe egyetlen éjszaka alatt.

A zavargások során nyolc rendőr is megsérült.

Franciaországban az újévi ünnepségek idején 140000 (140 ezer!) rendőr, polgárőr, katona és tűzoltó gondoskodott a közbiztonságról és az okozott károk minimalizálásáról.

http://www.hidfo.ru/2018/01/franciaorszagban-tobb-mint-ezer-autot-gyujtottak-fel-szilveszteri-mulatsagkent/

Magyarország EU-ból kizárását tárgyalja a német sajtó

A Deutsche Welle német állami tulajdonban lévő hírportál december 31-én megjelentetett egy publicisztikát, ami szerint kizárhatják az Európai Unióból Magyarországot, és több másik országot, melyek szuverén politikát akarnak folytatni.

Kizárhatják az Európai Unióból Lengyelországot és Magyarországot, amiért nem akarnak részt venni a migránsok kötelező elosztásában – írja a Deutsche Welle politikai elemzője, Bernd Riegert. A szerző szerint az uniós források megvonásával fog kezdődni a bevándorláspolitika terén ellenállást kifejtő országok letörése, és ha ez nem oldja meg a problémát, több ország is kizárásra kerülhet az Európai Unióból.

Bernd Riegert

Reigert szerint Lengyelország, Magyarország, a Cseh Köztársaság és Szlovákia “nem teljesen vitte véghez az átmenetet kommunista diktatúrából olyan országgá, mely a jog uralmán alapul.”

“Az alapelvek megsértése azzal kezdődik, hogy elutasították az EU migrációs politikájának végrehajtását” – írta. A szakértő szerint az Európai Uniónak joga van ráerőltetni a migránsokat Magyarországra, és ha a kormány nem kezdi meg a betelepítést, ez valamiféle jogsértést jelent.

2018 meghatározó kérdése lesz, hogy az EU tagállamai rá tudják-e kényszeríteni a visegrádi országokat a jog uralmának tiszteletben tartására

– írta. A szerző szerint, amennyiben ez nem sikerül, az Európai Unió jelenlegi formájában nem működhet tovább. “Az EU ahogyan ma ismerjük, megszűnik létezni.”

Reigert kifetette, hogy amennyiben Magyarország és a térségi országok nem akarják letelepíteni a migránsokat, meg kell fenyegetni ezeket az országokat az uniós források megvonásával. Lengyelország esetében az európai közös piacról kizárást is kilátásba helyezte mint gazdasági szankciót, emellett hangsúlyozta, hogy a kényszerítő intézkedések sikertelensége esetén a renitens országok Európai Unióból kizárása lesz a végső megoldás.

http://www.hidfo.ru/2018/01/magyarorszag-eu-bol-kizarasat-targyalja-a-nemet-sajto/

Egy érdekes idézet Weöres Sándortól

"Négyféle vezetőember lehet egy ország élén: Prokrusztész, Napóleon, Samu bácsi és Szolón.

Prokrusztész egy elgondolás híve, melybe nemzetét belekényszeríteni akarja, ha törik, ha szakad.

Napóleon szenvedélyes játékos és akár nyer, akár veszít, mindenképpen tékozol.

Samu bácsi úgy ül az uralkodói teremben, mint egy fűszerboltban, dekákkal és garasokkal ravaszkodik.

Szolón az isteni ihletre figyel, minden tette az örök mértékből ered és országa virul."
(Weöres Sándor)

Legfrissebb bejegyzések
...

Felelős Szakembereket, nem felelőtlen szakbarbárokat,
Kíváló Szakembereket, nem söpredék pártkatonákat!
Magyar Nemzetért tevő Szakembereket, nem magyarság ellen tevő HAZUGSÁGGYÁR alkalmazottakat!

 

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen”

 

Gróf Széchenyi István

Előzmények uzenek.blogspot.com illetve nyomaban.blogspot.com
Feedek
Megosztás
Honnan
websas.hu

MapFree counters! Free counters! Free counters!

HonlaprendszerüNK

2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

Feedjit Live Blog Stats

Free counters!

 

Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: “Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

Locations of Site Visitors