A németek szerint Merkel nem oldja meg a migrációs válságot

A német lakosság több mint 70%-a szerint Angela Merkel nem tud európai megoldást találni a migrációs válságra két hét alatt, emiatt végül le kell zárni Németország határait.

A német lakosság több mint 70%-a szerint Angela Merkel nem tud európai megoldást találni a migrációs válságra két hét alatt, vagyis nem tudja teljesíteni a Keresztényszociális Unió által adott ultimátum feltételeit – derült ki egy a Die Welt megrendelésére készült közvélemény-kutatásból.

A június 18-19-én végzett kutatás szerint a német lakosság 74,7%-a gondolja úgy, hogy Merkel nem tudja kezelni a migrációs válságot, és mindössze 18,1%-uk adta azt a választ, hogy a válságnak pozitív kimenetele lehet. A megkérdezettek 7%-a nem válaszolt a kérdésre.

Horst Seehofer német belügyminiszter napokkal ezelőtt közölte, hogy az Európai Unió két héten belül elő kell álljon egy megoldással arra vonatkozóan, hogyan lehet a Németországba érkező migránsokat visszaküldeni más uniós tagállamokba. Amennyiben ez a feltétel nem teljesül, arra az esetre a belügyminiszter a német határok lezárását helyezte kilátásba.

http://www.hidfo.ru/2018/06/a-nemetek-szerint-merkel-nem-oldja-meg-a-migracios-valsagot/

A belügyminiszter azt akarja, hogy az Európai Unió két héten belül álljon elő a megoldással, hogyan lehet kizárni Németországból azokat a migránsokat, melyeket a perifériaországokban már regisztráltak.

Horst Seehofer német belügyminiszter ultimátumot ad Angela Merkel német kancellárnak az illegális bevándorlással kapcsolatban – írja a Bild napilap. A beszámoló szerint ezúttal azt próbálja elérni a bajor vezető, hogy két héten belül sikerüljön uniós szintű megoldást találni arra, hogyan lehet kitiltani Németországból azokat a migránsokat, melyeket már egy másik tagállamban regisztráltak.

Az intézkedés lényege, hogy amennyiben a perifériaországok – Görögország, Oalszország, Spanyolország és Magyarország – már regisztráltak egy bevándorlót, az ne utazhasson tovább Németországba.

Amennyiben a követelést nem teljesítik, Seehofer egy miniszteri rendelettel arra utasítaná a rendőrséget, hogy kezdje el ellenőrizni a határokat és visszafordítani azokat a migránsokat, melyek nem rendelkeznek érvényes menedékjoggal Németországban.

A Die Welt értesülései szerint a belügyminiszter azt is mondta, hogy a továbbiakban nem tud együttműködni Angela Merkellel.

http://www.hidfo.ru/2018/06/ultimatumot-kapott-merkel/

A német Szociáldemokrata Párt elkezdett felkészülni egy esetleges előrehozott országgyűlési választásra, miután a bevándorlás kapcsán konfliktus robbant ki Angela Merkel pártja és a Keresztényszociális Unió közt.

A Focus magazin szerint a szociáldemokraták három zártkörű találkozót tartottak az elmúlt hetek folyamán, azzal a céllal, hogy előkészítsenek egy gyors választási kampányt arra az esetre, ha a migrációs válság miatt új választásokat kell kiírni.

Az SPD vezetői szerint az előrehozott választásokat szeptemberben tarthatják.

Horst Seehofer belügyminiszter – aki egyúttal a CSU vezetője is – napokkal ezelőtt javasolta, hogy Németország küldje vissza a perifériaországokba azokat a migránsokat, akik regisztrációját valamelyik perifériaországban végezték el. A politikus a német határok lezárását is kilátásba helyezte abban az esetben, ha nem sikerül két héten belül európai megoldást találni a tömeges bevándorlásra.

Miközben a CSU vezetője két héten belül lezárná a határokat, Merkel inkább hosszas tárgyalásokat akar folytatni Olaszországgal és Görögországgal arról, hogy ne engedjék tovább a migránsokat Németország irányába.

Az SPD márciusban kötött koalíciót a CDU/CSU pártszövetséggel, miután Merkel pártja közel fél év alatt sem tudott kormányt alakítani. A szeptemberi választások során harmadik helyen végzett egy bevándorlásellenes párt, majd a kormányalakítás nehézségei miatt népszerűségben átmenetileg megelőzte a szociáldemokratákat.

http://www.hidfo.ru/2018/06/nemetorszagban-elorehozott-valasztas-lesz-a-migransok-miatt/