A brit titkosszolgálat kézikönyvet osztogat üzletembereknek, melyben arra kérik őket, hogy amikor Oroszországban járnak, ne részegedjenek le, ne drogozzanak, és lehetőleg kerüljék az orosz nőkkel ismerkedést, amikor beszámíthatatlan állapotban vannak.

Az MI5 brit titkosszolgálat arra figyelmezteti az Oroszországba utazó üzletembereket, hogy minden sarkon kémek leselkednek rájuk, és ha nem kellően elővigyázatosak, akár a tudtukon kívül is kiadhatnak érzékeny információkat egy idegen országnak. Az MI5 emiatt arra kéri az üzletembereket, hogy erkölcsös életmódot folytassanak, amikor Oroszországban járnak, mert az orosz titkosszolgálatok rendszerint a züllött nyugati mentalitás miatt jutnak hozzá bizalmas információkhoz, akár államtitkokhoz.

A kézikönyv szerint az Oroszországba utazó üzletemberek számára ajánlott, hogy kerüljék a kábítószerhasználatot, a túlzott alkoholfogyasztást, a szerencsejátékot, attraktív nőkkel folytatott interakciót, akár online ismerkedést. A figyelmeztetés szerint a brit üzletemberek kihágásaik miatt zsarolhatóvá válnak, emellett az általuk képviselt céget és az egész országot rossz színben tüntetik fel.

MI5: Ha Oroszországba mész, nem szabad inni, drogozni, flörtölni és kaszinóba menni.

További figyelmeztetéseket fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy kerüljék a nyilvános Wi-Fi hálózatok használatát, ne adják meg tartózkodási helyüket a közösségi médiában, utólag változtassanak jelszót minden olyan fiókon, amit idegen országban használtak, emellett lehetőleg ne beszéljenek érzékeny témákról nyilvános helyen, még akkor sem, ha úgy gondolják, hogy a környezetükben senki nem ismeri az angol nyelvet.

A kézikönyvet azt követően publikálták, hogy a brit kormány bizonyítékok nélkül Oroszországot vádolta meg egy volt kém meggyilkolásával. Korábban a dán Védelmi Hírszerző Szolgálat is hasonló irányelveket fogalmazott meg a balti országok kocsmáiban tivornyázó NATO-katonákkal kapcsolatban. Elmondásuk szerint nem a nyugati katonák folytatnak züllött életmódot, hanem az orosz titkosszolgálat szándékosan küld női ügynököket azokba a kocsmákba, ahol a NATO-katonák tartózkodnak.

http://www.hidfo.ru/2018/03/a-nyugati-mentalitas-teljes-feladasara-kerik-a-brit-uzletembereket/