Armageddon nyomában

„Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” „Jézus, szabadíts meg minket, tehetetlen bűnösöket, ellenségeidtől.”

Több mint ezren jelentették fel Merkelt hazaárulásért (Mit lehet belőle leszűrni, ezer körül vannak a német családok Németországban)

Mióta 2015 végén elmérgesedett a migrációs válság, több mint ezer német állampolgár tett feljelentést Angela Merkel ellen hazaárulás miatt.

Frauke Köhler, a szövetségi ügyészség szóvivője a Mannheimer Morgen lapnak nyilatkozva elmondta, hogy természetesen valamennyi ilyen Merkel elleni feljelentést alaptalannak találtak.

A Mannheimer Morgen német lap információi szerint az esetek többségében olyan személyek tettek feljelentést, akik a muszlim bevándorlást ellenző Alternatíva Németországnak (AfD) pártot támogatják.

Az AfD programjában az áll, hogy az iszlám gyakorlása sérti a “szabad, demokratikus társadalom alapjait, az európai kultúra humanista értékeit és a német törvényeket”, emellett hangsúlyozzák, hogy a német menekültügyi törvény szerint Németország nem lenne köteles befogadni az afrikai és közel-keleti menekülteket.

Merkel egy keddi konferencián azzal indokolta korábbi döntését, hogy 2015 végén azonnal reagálnia kellett a kialakult válsághelyzetre, és nem hosszú távú stratégia mentén, hanem humanitárius megfontolások miatt engedte be a “menekülteket”.

http://www.hidfo.ru/2017/08/tobb-mint-ezren-jelentettek-fel-merkelt-hazaarulasert/

Újabb kasmíri háború? – Már India is provkálja Kínát: Fizikai összecsapás indiai és kínai határőrök között

A ‘Béke sziklája’ a kínai-indiai határon

Miközben a világ összes médiája a koreai konfliktussal van elfoglalva, szép csendben a fű alatt kibontakozóban van egy újabb és minden eddiginél súlyosabb konfliktus, melynek katasztrofális hatása lehet a világbékére nézve.

India, mely atomhatalom, már több hete ingerli a kínai sárkányt, vitatott területi igényével, s csak a kínai vezetés hidegvérének, diplomatikus tárgylókészségének, s nem utolsósorban a kínai hadsereg felvonulásának is köszönhető, hogy immáron megoldhatónak tűnik az eddig súlyosnak ígérkező konfliktus.

Míg keletről a tengeren az Egyesült Államok, nyugaton Ujgurisztánban az Iszlám Állam, dél-nyugaton a Himalájában, Tibet és Kasmír határán, pedig India hergeli és provokálja a Kínai Népköztársaságot.

Ismereteink szerint a magas hegyekben történt indiai-kínai konfliktusról eddig (a kínai médián kívül), csak nagyon kevés média tudósított.

A történések tehát a következők:

CRI, 2017. augusztus 25. – A Kínai Nemzetközi Rádió információi szerint;

Folytatódik a konfrontáció kínai-indiai határnál

Az indiai határőrség a határt illegálisan átlépve behatolt Kína területére, és immáron két hónapja dacol a kínai határőrséggel.

Indiai egység a Pangong tónál

Kína többször tudatta határozott álláspontját Indiával, és követelte, hogy az indiai hadsereg vonja vissza az országhatáron keresztül eljuttatott berendezéseket, személyi állományt, és közölték: minden lehetséges módon készek tárgyalni.

Az elmúlt két hét során súlyosbodott a feszültség a kínai-indiai határ mentén. A határ nyugati részén fekvő Bangonghu (Pangong-tó) területén találkoztak a kínai és az indiai katonák, és fizikai konfliktus is történt.

Erről Hua Chunying kínai külügyi szóvivő a héten elmondta, hogy augusztus 15-én a kínai határőrség járőrözött a kínai-indiai határ nyugati részén fekvő Bangonghu területén, a határt meghatározó tényleges vonal kínai oldalán. Őket akadályozta és zavarta meg az indiai határőrség.

Az indiai fél erőszakosan lépett fel, és ekkor került sor a fizikai tettlegességre, amelynek kínai sérültje is van.

Az indiai fél tette sérti a két fél által a határterület békéjéről és nyugalmáról kötött konszenzusokat és ez veszélybe sodorja a kínai-indiai határ nyugati részének státusát. Kína határozott felháborodásának adott hangot, és a határkérdéssel kapcsolatban komoly tárgyalásra tett javaslatot az indiai félnek.

2017. augusztus 29.

A kínai hadsereg határozottan megvédi az ország területi integritását és szuverenitását

Kínai katonák Tibet határán

Wu Qian kínai védelmi szóvivő egy hétfői sajtókonferencián elmondta, hogy hétfőn 14 óra 30 perckor India visszavonta a kínai–indiai határon átkelt embereit és berendezéseit India oldalára, amit már megerősített a kínai egységek helyszínen tartózkodó szóvivője is.

A kínai hadsereg továbbra is éber és határozottan megvédi a területe fölötti fennhatóságát.

A szóvivő szerint június 18-án az indiai határőrök illegálisan belehatoltak a határon túli oldalra és beléptek a Kínában fekvő Donglang területre, amivel feszültséget okoztak. A kínai hadsereg határozottan ellenezte ezt a cselekedetet, megerősítette a határellenőrzést, határozottan megvédte az ország területi integritását és törvényes jogait – jegyezte meg a védelmi szóvivő.

„A kínai–indiai határ békéje és csendje a térség békéjét és stabilitását érinti, megfelel a két ország és két nép érdekeinek. Indiának le kell vonnia a tanulságot az incidensből, be kell tartania a határról szóló megállapodásokat és tiszteletben kell tartania a nemzetközi norma alapelveit” – hangsúlyozta a kínai védelmi szóvivő.

A Pangong-tó

A Pangong tó látképe

Pangong Tso egy gyönyörű sós tó, mely 4350 méter magasan fekszik a Himalájában. Pangong Tso jelentése: “hosszú vékony elbűvölő tó”. Ennél pontosabb nevet nehezen adhattak volna neki. A 134 kilométer hosszú tó 60%-a Kínához, Tibethez, – 40%-a pedig Indiához tartozik. Összesen 604 négyzetkilométeren terül el. A Pangong tó legszélesebb része meghaladja az 5 kilométert. Kopár, barna hegyek ölelik körbe.

Ezt az egzotikus tavat a geopolitikai helyzete teszi olyan fontossá a környező katonai hatalmak számára. Mivel India és Kína határán, vagyis Tibet és Kasmír határán fekszik. Ám Kasmírra a muzulmán Pakisztán is igényt tart, s ezért évtizedek óta elmérgesedett konfliktusban áll Indiával, (számtalan fegyveres összecsapással és halottal). Így könnyen meglehet, hogy a Pangong-tó körül kialakult konfliktusba előbb utóbb Pakisztán is belekeveredik.

És, ha a három ázsiai atomhatalom között komoly fegyveres konfliktus alakulna ki, egy valójában kicsiny lakosságú magashegyi tartomány miatt, – az beláthatatlan következményeket vonhat maga után.

CRI – Szabad Riport / Fort András

Továbbküldték az ukrán frontra az amerikai fegyvereket

Az Egyesült Államok által Ukrajnába küldött “katonai segély” egy részét továbbküldték a konfliktus-zónába – derült ki az ukrán Nemzeti Gárda kedden kiadott közleményéből.

Szombaton az Egyesült Államok ukrán tárgyalásokért felelős különmegbízottja, Kurt Volker azt mondta, James Mattis védelmi miniszter augusztus 23-24-i kijevi útjával “védelmi felszereléseket” is vittek Ukrajnába. A látogatás során Mattis elismerte, hogy az USA az utóbbi évek során 750 millió dollár értékű “katonai segítséget” küldött Ukrajnába.

Az ukrán belügyminisztérium sajtószolgálata szerint ráadásul Jurij Allerov, az ukrán Nemzeti Gárda parancsnoka egyértelműen kijelentette: “Ebben az évben lényegi segítséget kaptunk az Egyesült Államoktól, ennek egy része már a Donbassz területén van, az ott zajló katonai művelet részeként.”

Ukrajna korábban számos alkalommal kért fegyvereket az Európai Uniótól és az Egyesült Államoktól. Oroszország ennek kapcsán kifejezte tiltakozását, mert a külföldi katonai jelenlét nem segíti elő a konfliktus békés rendezését, ehelyett eszkalálódáshoz vezet.

http://www.hidfo.ru/2017/08/tovabbkuldtek-az-ukran-frontra-az-amerikai-fegyvereket/

Juncker: Oroszországgal együtt kell garantálni Európa biztonságát

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker szerint az Európai Unió a jelenleginél megfelelőbb retorikát kell találjon az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokban, mert Moszkva nélkül nem garantálható Európa biztonsága.

Az Európai Unió fontolóra kell vegye az Oroszországgal ápolt kapcsolatok javítását, mert a következő néhány évszázadban Európa biztonsága nem lesz garantálható Oroszország nélkül – mondta kedden Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

“El kell gondolkoznunk azon, hogyan érhetünk el jobb kapcsolatokat Oroszországgal. Oroszországon és rajtunk egyaránt múlik. Európa biztonságát a következő évszázadok során nem lehet garantálni Oroszország nélkül” – mondta Juncker az uniós nagykövetek konferenciáján.

A Bizottság elnöke hozzátette, hogy az EU a jelenleginél helyénvalóbb retorikát kell találjon Moszkva vonatkozásában, de anélkül, hogy elutasítaná az európai értékeket és alapelveket.

“Európa 5,5 millió négyzetkilométer, Oroszország pedig 17,5 millió négyzetkilométer. Van kérdés?” – mondta.

Juncker beszédében kifejtette, hogy az európai GDP a globális termelés 24-25%-át teszi ki, de ez az arány tíz éven belül 20 százalékra csökken. Az európai lakosság az évszázad kezdetén még a világ összlakosságának 10%-át jelentette, de az évszázad végére ez alig néhány százalékra csökken.

A nagykövetek éves konferenciája, melyen 140 uniós delegáció vezetői és az EU vezető tisztviselői gyűlnek össze, hétfőn vette kezdetét, és péntekig tart.

2014-ben az Európai Unió és Oroszország közti viszony az ukrán válság miatt jutott mélypontra. Juncker azonban több évszázados távlatokról beszélt az EU és Oroszország közti biztonsági együttműködés kapcsán.

http://www.hidfo.ru/2017/08/juncker-oroszorszaggal-egyutt-kell-garantalni-europa-biztonsagat/Merkel:
Európa biztonsága csak Oroszországgal együttműködve garantálható

Angela Merkel német kancellár szerint Európa biztonsága csak Oroszország részvételével garantálható, ezért javítani kell a Moszkvával folytatott párbeszéden.

A biztonságos Európa csak Oroszország részvételével elérhető cél, emiatt tovább kell folytatni a NATO és Oroszország közti párbeszédet – mondta Angela Merkel német kancellár egy szombaton nyilvánosságra hozott videoüzenetben. A kancellár szerint ő mindig is támogatta a NATO és Oroszország közti párbeszédet, “annak ellenére, hogy Ukrajna kapcsán nézeteltérések merültek fel”.

“Európa biztonságának kereteit csak Oroszország segítségével formálhatjuk” – mondta, hozzátéve, hogy az Európai Unió állandó párbeszédet kellene folytasson Moszkvával az európai biztonsági és védelmi politika kapcsán.

Merkel ugyanakkor ragaszkodott ahhoz, hogy Európa Oroszországhoz közeledéséhez előbb szükség van arra, hogy teljesüljenek a minszki egyezmény feltételei.

“Ha ez sikerül, van egy kiindulópontunk az intenzív egyeztetések számára” – mondta.

A minszki egyezmény egy Németország, Franciaország, Oroszország és Ukrajna által egyaránt elfogadott intézkedéscsomag, melynek célja, hogy elérje a konfliktus rendezését a kijevi hatóságok és az Ukrajna délkeleti részéről leszakadó független köztársaságok közt.

http://www.hidfo.ru/2017/09/merkel-europa-biztonsaga-csak-oroszorszaggal-egyutt-garantalhato/

Németország – 3 év börtön egy tüntetésen részvételért

31 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy holland állampolgárt, amiért részt vett a G20 csúcstalálkozó elleni tüntetésen.

Németországban 31 hónap börtönbüntetésre ítéltek egy 21 éves holland állampolgárt, amiért részt vett a G20 csúcstalálkozó idején, Hamburgban zajló tüntetéseken.

A július 7-8-án tartott találkozó alatt békés és erőszakos tüntetések egyaránt zajlottak a városban, utóbbiak során 476 rendőr sérült meg.

A bíróság által elítélt holland állampolgár július 6-án Hamburgban két üveget dobott rendőrökre. A Die Welt szerint életveszélyes testi sértéssel és közrend megzavarásával vádolták a holland fiatalt.

Ez az első bírósági ügy, ami kapcsolatban áll a G20 találkozó idején zajló tüntetésekkel. Egy másik külföldi személy – egy lengyel állampolgár – tárgyalása kedden kezdődik. Összesen 32 személy van előzetes letartóztatásban a zavargásokban részvétel miatt.

http://www.hidfo.ru/2017/08/nemetorszag-3-ev-borton-egy-tuntetesen-reszvetelert/

Kelet-Németország: erősödik a népi ellenállás, – az államilag támogatott muszlim hódítással szemben

…”Aki ismeri a németeket, az eddig is ezt mondta; “kis türelem – a németek, ha eljön az ideje, rövid időn belül megszervezik az ellenállást, – méghozzá német módon.”…

Németországi kollégánk információi szerint, egyre komolyabbra fordulnak a tiltakozások a nagyszámú migráns befogadása miatt Németországban. Ebben élen járnak a keleti területek (volt Kelet-Németország, DDR), lakosai, ahol Lipcsében, Drezdában és más keleti településeken egyre inkább kezd kibontakozni a népi ellenállás a migránsbarát (vagyis muszlimbarát), német politika és politikusok ellen.

Kollégánk szerint a népi felkelők egyre komolyabban fenyegetik fizikailag is a politikusokat, autókat gyújtottak fel, tüntetést szerveznek és tartanak a polgármesterek házai előtt, a migránsok befogadása ellen.

A hivatalos német propaganda pedig természetesen elővette a náci kártyát, s kijelentették, hogy a népi ellenállást teljes egészében a neonácik csinálják.

Pedig az ellenállók jelszava a; “Mi vagyunk a nép!” – ugyanaz, amivel elindították a két Németország “egyesítését”.

Egyelőre “még csak” egy halott van, – de nagy a valószínűsége annak, hogy lesz még több is.

“Mindegyik politikus hazaáruló – skandálják a népi ellenállók, a politikusok közül pedig egyre többen kezdenek el rettegni a nép haragjától.

Többen közülük a háttérbe vonulnak, az igazságügyminisztert kifütyülték egy gyűlésen, sőt szó szerint elzavarták onnan, kétségbeesett menekülésre késztetvén a politikust.

Mindeközben a hivatalos “német” politika a “demokráciát” félti.

Míg az ellenállás egyre erősebb lesz, addig az állami cenzúra keményen blokkolja azokat az információkat, amelyek az igazságot tennék közzé.

“Az állami cenzúra megóv téged a realitástól” – s élen Heiko Maas, az “igazságügyminiszter”. – Ez az ellenállók másik jelszava. – Ha Merkel a választási kampány során bárhova elmegy, kórusban kiáltják: “Hau ab!” (Tünj el!”).

Magyarországon sokan kritizálták az utóbbi időben a német embereket, mondván, hogy teszefoszák, s bárki, bármit megtehet velük. Ám úgy tűnik, hogy ők most teljes egészében megcáfolják ezt a róluk kialakult negatív képet. Aki ismeri a németeket, az eddig is ezt mondta; “kis türelem – a németek, ha eljön az ideje, rövid időn belül megszervezik az ellenállást, – méghozzá német módon.”

Az események folyásában, s hangulatában rengeteg hasonlóság fedezhető fel azzal a történelmi időszakkal, aminek következtében aztán a két Németországot egyesíteni kellett, a német nép erős nyomásának következtében.

Kollégánk meglátása szerint a német politikának nincs semmi ereje arra, hogy ezt a kezdődő társadalmi válságot megakadályozza, s a helyzet ezek után csak súlyosbodni fog.

Claymore, Júlia – SzRTI
(A fotók, illusztrációk)

Zeman: a menekült terroristák fenyegetést jelentenek Európára


A cseh elnök szerint Bosznia-Hercegovina területén telepedhetnek le a terroristák, akik a vereség miatt elmenekültek Irakból és Szíriából.

Milos Zeman cseh köztársasági elnök vasárnap aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az Iszlám Állam terroristacsoport (Daes) veresége Irakban és Szíriában azzal járhat, hogy a még életben maradt fanatikusok a bevándorlási hullámokkal Európába érkezve a Balkánon telepednek meg.

“Az iraki és szíriai vereség után az iszlamisták megtelepedhetnek Afganisztánban, ahol nagy esélyük van a sikerre. De jelen van az a fenyegetés is, hogy a menekülő terroristák központot alakítanak ki itt, Európában. Bosznia egy ilyen központ lehet, egyrészt nemzetiségi összetétele miatt, másrészt, mert a Daes fekete zászlaja már így is számos boszniai városban és faluban fel lett vonva” – mondta Zeman a Blesk hírügynökségnek nyilatkozva.

A cseh elnök szerint, amennyiben az Irakból és Szíriából menekült terroristák Boszniában telepednek meg, szükségessé válik, hogy Európa nyomást gyakoroljon a helyi hatóságokra a kérdés rendezése érdekében.

Zeman szerint az újabb fenyegetés kezelése érdekében az európai országoknak könyörtelenül deportálniuk kell minden olyan személyt, akivel kapcsolatban felmerülhet, hogy terrorszervezet befolyása alatt áll.

http://www.hidfo.ru/2017/08/zeman-a-menekult-terroristak-fenyegetest-jelentenek-europara/

Buta, primitív ellenségkép-gyártást kezdtek a liberálisok

Budapestre érkezik Vlagyimir Putyin orosz államfő – a liberális sajtó teljes fokozatra kapcsolt az ellenségkép-gyártásban, miközben azt hazudják maguknak és olvasóiknak, hogy az ő erkölcsi magaslataikban soha nem gyártanak ellenségképet.

Tóta W. Árpád, a HVG szoros mederbe szorított publicistája egy ma reggel közölt írásban szolidaritást vállal a Magyarországot gyalázó holland nagykövettel, és megismételte a diplomata kijelentéseit, miszerint a kormány ellenségkép-gyártást folytat, migránsokkal, Brüsszellel, Soros Györggyel.

A szerző mélységesen megveti a kormánysajtót ezért az ellenségkép-gyártásért, illetve egyelőre még nyomdafestéket is elszenvedő módon kifejti, hogy a kormány ezzel tartja össze a nyájat, miközben a fejlett-nyugatiak nem folytatnak ellenségkép-gyártást, mert nekik nincs nyáj, amit össze kell tartani.

Miközben a szerző erkölcsi magaslatokból folytatott prédikációjából kiderült, hogy a liberálisok és a fejlett-nyugati eurokraták soha nem gyártanak ellenségképet, a liberális sajtó szájából ömlik a szennyvíz, elég ehhez a címlapokat megnézni.

Azt hazudják maguknak és olvasóiknak, hogy ez nem ellenségkép-gyártás, mert az ő ellenségképük az igazi ellenségkép, emiatt nem szabad annak nevezni. Lássuk tehát, mivel okádták tele eddig a közéletet. Az ipari propaganda szokásos üteme szerint estére Vlagyimir Putyint gyalázó címekkel lesz tele minden liberális címlap, de szerintük ez nem ellenségkép-gyártás, hiszen a felvilágosult nyugatosok közt nem szokás az ilyesmi.

Index.hu: “Tíz magyar, aki meghalt Vlagyimir Putyin háborújában.” Figyeljük a sugallt képzettársításokat – Putyin és háború, Putyin és magyarok halála. Az eredeti cím ráadásul ez volt: “Tíz magyar, aki meghalt Vlagyimir Putyin terrorista háborújában”. Utóbbi már a szerkesztőknek is durva lehetett, mert levették címlapról, de a cikk címében és URL-címében még benne van. Ez a képzettársítás a “Putyin és terrorizmus”, ami egyébként teljesen ráfekszik az amerikai külügyminisztérium által korábban sulykolt ellenségképre, miszerint Oroszország és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentik a legfőbb globális biztonsági kihívásokat.

444.hu: Momentum-reklám, és az orosz vezetőt gyalázó punkzene ajánlása az olvasóknak. Putyin – kommunista Oroszország párhuzam. Egyelőre ennyi a mai felhozatal, de biztos lesz még több is, miután a független-függő újságírók bevették a mai teljesítményfokozót.

24.hu: Momentum-reklám, Oroszországgal közös energetikai projekt napirenden tartása negatív kontextusban, de az autósoknak is utálniuk kell Putyint, hiszen mindenhol csak lezárások lesznek miatta, és nyilvánvalóan ez a legfontosabb tényező, amikor egy külföldi vezető Budapestre jön.

168óra: “Putyin – ne hagyjuk”. A lap olyan nyilatkozatot idéz címlapon, miszerint Magyarországon nem is volt rendszerváltás – nyilván Putyin tehet mindenről, ami az Európai Unió és NATO tagjaként történt velünk.

A jobboldali szavazókat kábító HírTV szintén Putyin-ellenes nyilatkozatot hoz címlapon. Az orosz államfő gonosz, gyarmatosítani akarja Magyarországot, a jobboldali szavazóknak utálniuk kell Putyint.

Tehát ez volt a független sajtó, amiért elviekben aggódnunk kellene, nehogy a kormány – vagy Putyin – valamit csináljon vele. Ellenségkép-gyártás még nyomokban sem, hiszen ők a felvilágosult nyugatiak, és az ő ellenségképük legitimebb, mint másé. Erkölcsi magaslatokból beszélnek a magyarokkal, szájukból a szennyvíz ömlik, és egy pillanatig sem feltételezhetjük róluk, hogy az amerikai narratíván felül valami mást is megjelentetnek címlapon, hacsak nem az olvasottság megtartását szolgáló vicces-aranyos dolgokat.

Viszonylag új jelenség, hogy utóbb már a jobboldali választók is célközönséggé váltak a liberális sajtóban; elsősorban abból a célból, hogy megpróbálják őket Washington riválisai ellen fordítani. Az atlantista ukrán hatóságok által besorozott magyarok halálával riogatás például egy ilyen irányvonal, ahol a nemzeti összetartozást fontosnak tartók körében próbálnak ellenséges érzületeket szítani Vlagyimir Putyinnal és általában Oroszországgal szemben.

http://www.hidfo.ru/2017/08/buta-primitiv-ellensegkep-gyartast-kezdtek-a-liberalisok/

Száz brit politikussal végezhettek volna a parlamentbe bejutó terroristák (Ezzel bakot löttek, mint anno Norvégiában)

Egy a londoni rendőrség által végzett titkos szimuláció szerint a terroristák öt perc alatt be tudnának jutni a parlamentbe, ahol száz képviselőt is meggyilkolhatnának – derült ki a Telegraph brit lap beszámolójából.

A szimuláció során a terroristák hajóval, a folyón keresztül kerültek közel a parlament épületéhez, ahová mintegy öt perc alatt be is jutottak. A szimulált támadás, ha a valóságban megtörténik, mintegy száz parlamenti képviselő halálával végződött volna – áll a beszámolóban.

A Telegraph a gyakorlatról értesített személyekre hivatkozva azt írja, a parlamenti képviselők többségét nem értesítették a szimulációról, a politikusok a gyakorlat idején nem tartózkodtak az épületben.

A szimuláció eredményei alapján a rendőrség számos javaslattal állt elő a parlament biztonságának fokozásához; többek közt akadályokat helyeznek el a folyón, hogy onnan ne lehessen megközelíteni az épületet, emellett fegyveres őröket helyeznek el a víz felőli bejáratnál.

Az Egyesült Királyságban számos terrortámadás történt 2017-ben, ezek egy része a parlament közvetlen közelében.

http://www.hidfo.ru/2017/08/szaz-brit-politikussal-is-vegezhettek-volna-a-parlamentbe-bejuto-terroristak/

Moldova az EU-tól és Oroszországtól kérne biztonsági garanciákat

Igor Dodon moldovai elnök vasárnap közölte; fontolóra veszi, hogy Oroszország és az Európai Unió vezetőit, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetet kéri meg arra, hogy segítsenek Moldovában a stabilitás és biztonság fenntartásában.

Az elnök elmondása szerint a jelenlegi helyzet Moldova körül egyre feszültebb, az ország a Kelet és Nyugat ütközése miatt újabb geopolitikai kihívásokkal kell szembenézzen – ennek okán akarnak az Európai Uniótól és Oroszországtól egyaránt segítséget kérni az államiság megőrzéséhez. Dodon elmondása szerint Vlagyimir Putyin orosz államfőt, az Európai Unió vezetőit, és az EBESZ elnökét kérné meg a közös segítségnyújtásra, különös tekintettel a Dnyeszter Menti Köztársaság helyzetének rendezésére.

A főként orosz és ukrán lakosságú Dnyeszter Menti Köztársaság 1990-ben szakadt el a Moldovai Szovjet Köztársaságtól, Románia és Moldova egyesülésétől tartva. Az elszakadás fegyveres konfliktushoz vezetett, amely 1992-ben tűzszünettel véget ért, de a terület státusza máig nem egyértelmű: bár a moldovai hatóságoknak nincs fennhatósága a terület felett, hivatalosan Moldovához tartozik, egyetlen ENSZ-tagország sem ismeri el önállóságát.

http://www.hidfo.ru/2017/08/moldova-az-eu-tol-es-oroszorszagtol-kerne-biztonsagi-garanciakat/

Mindennapossá vált a terrorizmus Belgiumban

A belgiumi szövetségi ügyészség az év kezdete óta 189 büntetőeljárást nyitott meg terrorcselekménnyel kapcsolatban. Az országban majdnem minden napra jut egy terrorizmussal kapcsolatos ügy.

A De Tijd napilap szerint az ügyészek főként azokra a terroristagyanús személyekre összpontosítanak, akik soha nem hagyták el Belgium területét, szemben azokkal, akik elutaztak egy külföldi országba fegyveres harcot folytatni.

2015-ben összesen 313 terrorizmussal kapcsolatos büntetőügy zajlott Belgiumban, annak köszönhetően, hogy belgiumi állampolgárok is Szíriába utaztak harcolni valamelyik terrorszervezet oldalán.

Áprilisi rendőrségi beszámolókban még az állt, hogy 18874 olyan személy él az országban, aki kapcsolatban állhat terroristákkal. Ezek közül 2248 fő szerepel a rendőrség adatbázisában mint erősen radikalizálódott személy.

Belgiumban magas fokozatú terrorkészültség van érvényben, mióta 2016 márciusban öngyilkos merénylet történt Brüsszel repülőterén és egy az uniós hivatalok közelében található metróállomásnál.

http://www.hidfo.ru/2017/08/mindennapossa-valt-a-terrorizmus-belgiumban/

Líbia uniós támogatással épít elektromos kerítést a migránsoknakLíbia miniszterelnöke arra kérte az Európai Uniót, hogy az Európába irányuló migráció megfékezése érdekében segítsen elektromos kerítést építeni az ország déli határán.

Fayez al-Sarraj, az ENSZ által támogatott egységkormány vezetője a The Times-nak adott interjú során bírálta az Európai Unió tömeges bevándorlásra adott válaszát, és azt mondta; Európa el kellene tántorítsa a migránsokat attól, hogy átkeljenek a Földközi-tengeren.

Az interjú során a miniszterelnök követelte, hogy az EU gyakoroljon nyomást a schengeni övezetben élő migránsokra, hogy térjenek vissza származási országaikba. Líbia emellett elvárja a fegyverembargó eltörlését, hogy a haditengerészet képes legyen felfegyverezni magát az egyre veszélyesebbé váló embercsempészekkel szemben.

Sarraj kijelentése szerint Líbia semmit nem profitál a migrációból, viszont állandó biztonsági kockázatot jelent számukra az országra zúduló fekete-afrikaiak tömege, akik közt terroristák is rejtőzhetnek.

A miniszterelnök arra kéri Európát, hogy segítsen egy elektromos kerítés megépítésében az ország déli határa mentén, ami lehetővé tenné a belső-Afrikából érkező tömegek megállítását.

2015-ben, miután a magyar kormány döntést hozott a déli határ megvédéséről és kerítés építéséről, a német sajtó arról számolt be, hogy két német nagyvállalat is beszüntette a szögesdrót exportját Magyarországra. Az egyik vállalat, a Mutanox azzal indokolta a döntést, hogy az általuk árusított szögesdrótot börtönök számára gyártják, de azt “nem szabad menedéket kereső emberek ellen használni”.

http://www.hidfo.ru/2017/08/libia-unios-tamogatassal-epit-elektromos-keritest-a-migransoknak/

Hivatalos: eddig tarthat az USA atombombákat Németországban

Német területen addig van szükség az amerikai atomfegyverekre, ameddig külső fenyegetés létezik és más országok a katonai konfliktusok megoldási lehetőségének tartják az atomfegyver bevetését – mondta Ulrike Demmer kormányszóvivő egy szerdai sajtótájékoztató során.

“Meg kell értsük, hogy bizonyos országok máig a katonai konfliktusok végső megoldásának tartják az atombombát. Ameddig ez így van, és jelen van a külső fenyegetés, addig szükség van nukleáris elrettentésre, amit számunkra a NATO biztosít”mondta.

A sajtótájékoztató azt követően történt, hogy Martin Schulz, a szociáldemokraták vezetője és kancellárjelöltje javasolta az amerikai atomfegyverek kivonását Németország területéről.

A sajtótájékoztató során Demmer arra a kérdésre, hogy a kancellár is egyetért-e Schulz álláspontjával, azt a választ adta, hogy Angela Merkel a teljes nukleáris leszerelést tekinti célnak, abban az értelemben, hogy a világ semelyik országa ne rendelkezzen atomfegyverrel.

Különböző becslések szerint jelenleg mintegy 20 B61 amerikai atomtöltetet tárolnak a Büchel légibázison Nyugat-Németországban.

A világ országai régóta próbálják elérni a teljes nukleáris leszerelést, többek közt ennek okán hozták az Észak-Korea elleni szankciókat is, ami egy újabb atomhatalom születését hivatott megakadályozni.

Az amerikai atomfegyverek jelenléte azonban nagyobb fenyegetést jelenthet, mint az észak-koreai atomprogram, hiszen az Egyesült Államok a világ egyetlen olyan országa, ami már ténylegesen bevetett atomfegyvert egy másik ország ellen, ezzel közvetlen meggyilkolva civilek százezreit.

http://www.hidfo.ru/2017/08/hivatalos-eddig-tarthat-az-usa-atombombakat-nemetorszagban/Az amerikai atombombák kivonását követelik a németek

A múlt hét folyamán Martin Schulz, a Szociáldemokrata Párt vezetője és kancellárjelöltje ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén megkéri az amerikai kormányt a Németországban tárolt atombombák kivonására. Az amerikai katonai jelenlét kampánytémává vált Németországban.

Schulz kijelentését követően Ulrike Demmer kormányszóvivő kitérő választ adott; eszerint a német kormány abban érdekelt, hogy a világ összes országa felhagyjon az atomfegyverkezéssel. A német külügyminiszter, Sigmar Gabriel azonban nyíltan támogatásáról biztosította Schulz kezdeményezését. Szerinte az amerikai atomfegyvereket ki kell vonni német területről: ez a nyilvánosan elérhető adatok szerint 20 B61-es atomtöltetet jelent, melyeket a Büchel katonai bázison tartanak, nyugat-Németországban.

Az a tény, hogy az amerikai atomfegyverek kivonását a két szociáldemokrata vezető nyíltan képviseli, arra utal, hogy ez párt szinten célkitűzéssé válik, amit a választások után megpróbálnak majd keresztülvinni, a szavazás eredményétől függetlenül. A békepártiság és az amerikai katonai jelenlét mint kampánytéma korábban főként kisebb pártokra korlátozódott (pl. Die Linke), a két szociáldemokrata vezető álláspontja azonban azt mutatja, hogy ez bejutott a politikai fősodorba.

Az Amerikai Egyesült Államok augusztus 8-án hajtott végre újabb atomfegyver-tesztelést. A korszerűsített, nagyobb gyilkolásra képes fegyvereket szintén Németországban akarná tartani az amerikai kormány.

Németországban szeptember 24-én tartanak szövetségi választásokat, melynek eredményeként új kormányt és kancellárt választanak. Bár a nyugati közvélemény inkább az iráni és észak-koreai atomprogramtól tart, mindeddig az Egyesült Államok az egyetlen ország, amely atombombát dobott le egy másik országra, ezzel meggyilkolva civilek százezreit.

http://www.hidfo.ru/2017/08/az-amerikai-atombombak-kivonasat-kovetelik-a-nemetek/

Figyelmeztette a kurdokat a török külügyminiszter

Mevlüt Cavosoglu török külügyminiszter felszólította az iraki kurd autonóm régiót, hogy mondják le a szeptember végére tervezett függetlenségi népszavazást. A függetlenségi referendum Törökország területi egységét is veszélybe sodorná.

Júniusban az Erbil központú iraki Kurdisztán hatóságai bejelentették, hogy szeptember 25-én népszavazást tartanak a függetlenségről. A régió elnöke, Maszúd Barzani egyértelműen kijelentette, hogy a szavazás elhalasztásáról nem lehet szó.

Az Anadolu hírügynökség szerint azonban Törökország külügyminisztere szerdán közölte: elvárják Erbiltől a referendummal kapcsolatos tervek feladását.

Hétfőn a török külügyminisztérium beszámolt Cavosoglu iraki látogatásáról, mely az iraki és kurd tisztviselőket hivatott meggyőzni a függetlenségi referendummal kapcsolatos tervek feladásáról.

A kurdok egy jelenleg 30-35 milliós fős etnikumot képeznek a Közel-Keleten, de saját államot nem alkotnak. Négy ország területén élnek – több milliós – kurd közösségek: Irán, Irak, Szíria és Törökország. A CIA adatai szerint Törökország területén él a legtöbb kurd, mintegy 14 millió fő, ami az ország összlakosságának 18 százaléka.

2005-ben az iraki alkotmány módosításával elismerték Kurdisztánt autonóm régióként, ami azóta a kurd regionális kormány irányítása alatt áll. Ha a terület kikiáltja függetlenségét, ez ösztönző erőként hathat a másik három országban élő kurd közösségek számára is, így szélsőséges esetben Törökország is destabilizálódna vagy megbomlana az ország területi egysége.

http://www.hidfo.ru/2017/08/figyelmeztette-a-kurdokat-a-torok-kulugyminiszter/

Német miniszter: a további migráció destabilizálná Európát

A német kormány üdvözölte az amerikai elnök azon döntését, hogy még több katonát küld Afganisztánba. Ugyanakkor a külügyminiszter figyelmeztetett; az afgán helyzet eredményeként migránsok indulnak útnak, ami destabilizálhatja Európát.

Németország kormánya is támogatja az amerikai elnök azon döntését, hogy fokozza az Afganisztánban jelen lévő katonai erő létszámát – derült ki a Local német lap beszámolójából.

Sigmar Gabriel német külügyminiszter szerint Németország nem fokozza katonai jelenlétét Afganisztánban, de elvárja, hogy az Egyesült Államok Európával közösen hozzon döntéseket az afgán misszióra vonatkozóan.

Elmondása szerint

a stabil Afganisztán Európa érdeke is, mert a konfliktusok eredményeként rengeteg afgán kér menedékjogot Európában.

“A további migráció destabilizálná Európát, és Afganisztánt is”mondta.

Donald Trump hétfőn jelentette be, hogy visszavonja a kampány során tett kijelentését, miszerint az amerikai fegyveres erők ki kell vonuljanak Afganisztánból. Az Egyesült Államok ehelyett újabb négyezer katonát küld Afganisztánba, ezzel duplájára növelve az amerikai katonai jelenlétet.

http://www.hidfo.ru/2017/08/nemet-miniszter-a-tovabbi-migracio-destabilizalna-europat/

Afrikában várakoztatná a migránsokat az AfD

Az Alternatíva Németországnak nevű párt hétfőn kezdeményezte, hogy az Észak-Afrikából érkező migránsokat és menekülteket küldjék vissza észak-afrikai menekülttáborokba, hogy ott várják meg a menedékkérelmeik elbírálását.

Az AfD szerint az afrikai országokból érkező menekültek az országaikhoz közel működő menekülttáborokban kell megvárják menedékkérelmeik elbírálását, és “csak a legkiszolgáltatottabbakat kell befogadni”, majd a migránskvóták alapján elosztani a tagállamok közt.

“Mindenkit, aki 2017 szeptember 1 után illegálisan lép be az Európai Unió területére menedékkérőként, vissza kell küldeni az Észak-Afrikában működő táborokba, hogy ott várják meg a menedékkérelmek elbírálását” – áll a párt közleményében.

A dokumentum szerint a német haditengerészet együtt kell működjön az olasz és líbiai tengeri erőkkel a Földközi-tengeren át zajló migráció megfékezésében.

Németországban szeptember 24-én tartanak parlamenti választásokat, a várakozások szerint ezen mintegy 10%-ot szerezhet az AfD. Az országban a nagyobb pártok mindegyike támogatja a tömeges bevándorlást, a viták mindössze arról szólnak, hogy a menedékkérelem elbírálása idején a migránsok szabadon mozoghassanak-e a schengeni övezetben.

http://www.hidfo.ru/2017/08/afrikaban-varakoztatna-a-migransokat-az-afd/

Megjósolta az egyik legsúlyosabb válságot, most háborúra számít

Marc Faber a Gloom, Boom & Doom tőzsdei hírlevelek szerzője részben arról ismert, hogy örökösen pesszimista hangvételű kijelentéseket tesz a részvénypiacokkal kapcsolatban. Legutóbbi interjújában azonban a legendás befektető nem a részvénypiacokról, hanem a geopolitikai kockázatokról beszélt, szerinte egy háború kirobbanása elkerülhetetlen, azonban ezt nem tankokkal és rakétákkal, hanem sokkal inkább virtuális fegyverekkel fogják megvívni, így ha nem akarjuk elveszíteni a vagyonunkat, akkor épp itt az ideje, hogy felkészüljünk erre az eshetőségre is.

Marc Faber ismét riogat


Marc Faber szerint arra meglehetősen kicsi az esély, hogy bárki lerohanja Kínát, vagy az Egyesült Államokat, az viszont reális veszély, hogy olyan kibertámadás áldozatává válunk, amely akár az egész amerikai áramellátást is veszélyeztetheti.

A szakember szerint amennyiben ez a forgatókönyv lép életbe, a fizikai arany egy helyettesíthetetlen csereeszköze lesz a gazdaságnak, így nem árt, ha még időben rendesen bespájzolunk belőle. Azonban nem ez az egyetlen ok, amit Marc Faber felhozott az arany tartása mellett.

Marc Faber élete
Marc Faber 1946. február 28-án született Zürichben, Genfben járt iskolába. Közgazdászként végzett a Zürichi Egyetemen, 24 éves korában Ph.D. fokozatot szerzett. Az 1970-es években Faber a White Weld & Company cégnél dolgozott New Yorkban, Zürichben és Hongkongban. Az ázsiai városba 1973-ban tette át a székhelyét, 1978-1990 között ügyvezető igazgatója volt a Drexel Burnham Lambertnek. A cég megszűnése után saját céget alapított, Marc Faber Limited névvel. Jelenleg Thaiföldön él, Chian Mai-ban.


A Marc Faber egy befektetési tanácsadó cég, alapvetően érték alapú stratégiát követ, azonban ez a befektetési politika sokszor keveredik a piac ellen játszó megoldásokkal. Faber általában szeret elvonatkoztatni az éppen aktuálisan mainstream nézettől és inkább alternatív befektetési megoldások iránt mutat érdeklődést. Legnagyobb megérzései között említik, amikor az 1987-es tőzsdekrach előtt egy héttel a részvénypiaci kiszállás mellett érvelt, bár később ő is beismerte, hogy életveszélyes volt ez a tanács.

Véleménye szerint a piaci időzítés a legfontosabb, Faber persze nem tökéletes, 1999-ben például nagyon sok pénzt vesztett azzal, hogy az amerikai piac esésére játszott, 2000 óta viszont minden nagyobb trendet helyesen játszott meg. Megjósolta az olaj, a nemesfémek és egyéb nyersanyagok árfolyamának felrobbanását, sőt a feltörekvő piacokat mindig is a legjobb piacok között emlegette. A pénzügyi válságot is nagyjából jól látta előre, 2007 közepén már nagyobb korrekció eshetőségéről beszélt, 2008 júniusában a Bloombergnek adott interjújában azt vetítette előre, hogy gyakorlatilag minden eszközosztály (részvény, ingatlan, nyersanyag) esés elé néz.

A Doktor Doom névre keresztelt befektető sikeres megérzéseinek köszönheti hírnevét, ő jegyzi a Gloom, Boom and Doom hírlevelet, számos konferencián vesz részt előadóként, interjúkat ad a CNBC-nek és a Bloombergnek.Diverzifikáljunk a bankrendszeren kívül


Faber nem sokkal a második világháború után született Svájcban, így a háborút követő nehéz időkben gyorsan megtapasztalta, hogy milyen értékálló tulajdonságai vannak az aranynak a készpénzzel szemben.

Az 50-es, 60-as, 70-es években egy millió dollár rengeteg pénz volt. Manapság már egy millió sajnos egyáltalán nem sok. Nonszensz mikor az emberek arról beszélnek, hogy egyáltalán nincs infláció a gazdaságban. Más eszközökhöz képest a pénz rengeteget veszített a vásárlóerejéből.Miután Faber két étvizedet lehúzott a Wall Streeten, a portfóliója főként kötvényekből, részvényekből és ingatlanokból állt. Elmondása szerint a 90-es években jött rá, hogy diverzifikálnia kell a portfolióját a bankrendszeren kívül is, így elkezdett fizikai aranyat vásárolni minden hónapban.

A Fed rendre figyelmen kívül hagyja az aranyat, mint eszközt, mivel az arany kínos a jegybankok számáraMikor lekapcsolódnak a fények, a Bitcoin is semmivé lesz


Faber szerint attól nem kell tartani, hogy fizikai háborúra sor kerül, a tényleges fenyegetettség abban rejlik, hogy a következő háborút nem tankokkal vívják majd, hanem virtuális eszközökkel. Képzeljük csak el, ha valaki képes lesz arra, hogy lekapcsolja a világítást, az áramellátást, vagy az internetet mondjuk New Yorkban. Manapság egyre többen úgy tekintenek a Bitcoinra, mint a digitális aranyra a decentralizáltság, és az aranyhoz hasonló tulajdonságai miatt, azonban ha ez forgatókönyv lép életbe, akkor az emberek valami fizikai eszközt keresnek majd csereeszközként, ami egyértelműen az arany lenne.

Az aranyat a pénznyomtatás is hajtja


A legendás befektető szerint a Fed monitáris lazítása csak a felső 0,01 százaléknak kedvezett, míg az átlagos amerikaiak csak szenvednek miatta:

Az amerikaiak 50 százalékának egyáltalán nincsen vagyona. Ők nem profitálnak a pénznyomtatásból. Sőt, ők hátrányba kerülnek, mivel a megélhetési költségek folyamatosan emelkednek, jóval nagyobb mértékben, mint az a fogyasztói árindex (az infláció jelzésére szolgáló indexszám) alapján indokolt lenne.Faber továbbá arra is kitért, hogy a fedezet nélküli hitelek volumene elképesztően gyorsan nő, ami pedig egy újabb pénzügyi összeomláshoz vezethet.

Ha vannak részvényeink, aranyunk, és kis kitettségünk kötvényekben akkor a portfóliónk már kellőképp diverzifikáltnak mondható. Ebben az esetben reménykedhetünk, hogy ha elérkezik az igazság órája, csak a vagyonunk 50 százalékát veszítjük el, míg a szomszédaink valószínűleg mindent. Szóval mondhatni, hogy relatíve nézve meglehetősen jól teljesítettünk.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/megjosolta_az_egyik_legsulyosabb_valsagot_most_haborura_szamit.259923.html

Menedékjogot kért, hogy finneket késelhessen

A Finnországban történt késeléses merénylet első számú gyanúsítottja egy 18 éves marokkói menedékkérő.

A Turku (Finnország) területén történt késeléses merénylet első számú gyanúsítottja menedékkérőként érkezett az országba – derült ki a finn közszolgálati média rendőrségi forrásokra hivatkozó beszámolójából.

Pénteken két embert gyilkoltak meg és nyolc másik személy megsebesült Turku piacterén. Az Yle rádió elmondása szerint az első számú gyanúsított egy 18 éves marokkói menedékkérő, aki tavaly érkezett Finnországba. Az elkövető kizárólag nőket szemelt ki áldozatának, a nyolc másik személy – főként férfiak – az áldozatok segítségére siettek, eközben sérültek meg.

Korábban a finn nyomozóhivatal közleményében az állt, a késeléses merénylet kapcsán négy másik személyt is letartóztattak, akikről feltételezik, hogy közük lehetett a gyilkosság kiterveléséhez.

http://www.hidfo.ru/2017/08/menedekjogot-kert-hogy-finneket-keselhessen/Csatlakozni akart a terrorszervezethez a marokkói késes migráns

Abderrahman Mechkah, a Finnországban késes merényletet elkövető menedékkérő csatlakozni akart az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez.

Csatlakozni akart az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez az a marokkói menedékkérő, aki Finnországban civilekre támadt és több embert megkéselt.

Az Yle hírügynökség keddi beszámolójából kiderült, hogy Mechkah az okostelefonján radikális muszlim vezetők prédikációit hallgatta, és korábban az őt befogadó menekültközpont is értesítette már a hatóságokat a marokkói fiatal erőszakos, fenyegető viselkedéséről.

Abderrahman Mechkah

A marokkói menedékkérő pénteken két embert meggyilkolt és nyolc másik személyt megsebesített Turku piacterén.

Mechkah tavaly érkezett Finnországba. A gyilkosság után kiadott rendőrségi közlemény szerint menedékjogot kért, de a hatóságoknak hamis adatokat adott meg nevére és életkorára vonatkozóan.

http://www.hidfo.ru/2017/08/csatlakozni-akart-a-terrorszervezethez-a-marokkoi-keses-migrans/

AMERIKA BELSŐ ROHADÁSA

A hazai hírekben a kisvárosi lázadást (Charlottesville) elég mérsékelten mutatták, képeket alig vagy sehogy sem mutattak, igyekeztek az ügy komolyságát eltussolni. Valójában igen komoly tünetek ezek a megosztott Amerikáról. Hazai oldalon csak egy-két cikk kezdte pedzegetni a jelenség okait és igen sötét jóslatokat is megeresztettek Amerika sorsát illetően. Éppen erre az időre esett Trump elnök ámokfutása is, ami szerint az alig féléves közeli munkatársait már mind kirugta. S ami a legérdekesebb, hogy a bika módjára nyilatkozó Trump, most a városi lázadásnál teljesen elbizonytalanodott, mert nem mert egyik oldal mellé sem állni. Valójában a NEMZETI TÜNTETŐK  mellé kellett volna állnia, ezt ő is tudta, de a zsidók fékezték és elkezdett zavarosan beszélni. A városi csatákban se vetette be határozottan a rendőröket a csürhék és vörös söpredékek ellen, hanem hagyta hogy a tömeg majd csak megoldja a helyzetet. kézitusával. Ez így is történt. A HVG a fehér nemzeti tüntetőket nácik-nak állította be.

 

 

A FELSZÍN ALATT IZZIK A PARÁZS

Amerika megoldhatatlan, ősi bajokba kormányozta magát és jelenleg úgy tünik, semmi esély a kilábalásra, ehelyett inkább fokozódik a zűrzavar. A fehér-fekete ellentét mindig is megvolt, de újabban a GLOBALISTÁK, a cionisták sugallmazásaira bevetették a harcokba az ANTIFASISZTA (ANTIFA) nevű, fölfegyverzett rohamcsapataikat. Persze a robbanás ki volt provokálva a zsidók által, hogy Trump helyzetét még jobban aláássák. A kisvárosban van az amerikai polgárháború hős tárbornokának, Robert E. Lee-nek a lovasszobra, s ezt a csőcselék ledöntötte, leköpdösték és hasonlók. A déli államok voltak a fő rabszolgatartó államok és eredetileg ki akartak lépni az Unióból, de aztán leverték őket. Most a FEHÉR NEMZETI tüntetők újból elővették a régi konföderációs zászlót, amit az előző években mocskoltak, gyaláztak és betiltottak. Ugyanis ezek a déli államok a FEHÉR ÉRDEKEK mellett álltak ki  és harcoltak a néger bűnözés ellen. Tehát a másfélszáz éves bajok most újra előjöttek, hiszen a zsidók mindenütt a négereket és színeseket nyomják előre, hogy letörjék az amerikai fehér fajt. Most már a színesek több mint a felét képezik a lakosságnak. Legyen ez figyelmeztető jel a magyarok számára is, mert itt is ezt a felforgató munkát csinálják, hogy a magyarok kisebbségben legyenek, saját hazájukban. Nem véletlen, hogy a mostani fehér tüntetők az utcán ütemesen szidták a zsidókat is (CNN adását erről nálunk cenzúrázták!). Ezek a mostani jelenségek csak tünetek és arra utalnak, hogy az összecsapások később még nagyobb erővel fognak kiújulni, ugyanis a SOROS-Clinton-féle maffiahálózat célja hogy Trumpot mielőbb megbuktassák, hogy egy Obama-féle pojácát vagy egy másfajta zsidóbérenc bábot ültessenek a helyébe. Most úgy tünik, hogy Trump mintha elvesztett volna a talajt a lába alól, hiszen semmiféle megoldással nem jött még elő. A horogkeresztes zászlós kép a Huffpostból és az utána lévő három kép. Az utolsó képek az antifák bostoni ellentüntetéséről, ahol a csőcselék örjöngött, de ez a hírügynökségeknek kedves volt, őket nem kommunistázták.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/amerika-bels%C5%91-rohad%C3%A1sa

Holt államok

A terrorszervezetek működésének eredményeként világszerte állam-nélküli övezetek jönnek létre, ahol a törvény és rend fenntartása bizonytalanná válik. Ez az állam-nélküli övezet a no-go zónák megjelenésével és az ukrán válsággal bekúszott Európába. Az államalapítás ünnepét új kontextusba helyezi a globális biztonsági helyzet. A romló biztonsági környezetben az állam felértékelődik, önmagában vett értékké válik. Az állam meggyengítését hirdető ideológiák egy platformra sodródnak a terrorizmussal, az állam és biztonság ellenségévé válnak.

2011; Tunézia, Egyiptom, Líbia, Jemen, Szíria, Bahrain. 2013; Ukrajna. A konfliktusok közös vonása, hogy a kiváltó okokat és a konfliktus lefolyását a világ eltérő régióiban eltérő módon szabad magyarázni. Népfelkelés, polgárháború, demokráciáért kiáltó jogos forradalom? Kormánydöntés külföldről finanszírozott civil hálózattal és fizetett zsoldosokkal? Ami ezekből a konfliktusokból látható, hogy az államiság törékennyé vált. Diktatúrákat, demokratikus berendezkedésű országokat hasonló hatékonysággal törnek meg az állam ellen fegyveres harcot folytató, állandó mozgásban lévő csoportok.

Politikai hovatartozástól függetlenül mindenki mást gondol ezekről a csoportokról. Valaki szerint terroristák – mások szerint lázadók, felkelők. Ami politikai hovatartozástól függetlenül mindenki számára látható, hogy tevékenységük eredményeként az állam elveszíti az ellenőrzést bizonyos területek felett. Ezeken a területeken az állami erőszakszerveknek átmenetileg vagy állandó jelleggel nincs fennhatósága, az államellenes csoport saját törvényeit kezdi rákényszeríteni a helyi lakosságra. Az államellenes szervezetek működését az állami erőszakmonopólium megbomlása kíséri. Tevékenységük eredményeként állam-nélküli övezetek jönnek létre, ahol a korábban ismert törvény és jog érvényét veszti.

Ilyen állam-nélküli övezetek figyelhetőek meg éveken keresztül a háborúba sodródott Szíriában; akár minden hónapra találhatunk egy újabb térképet, ami bemutatja, milyen területeket tart ellenőrzés alatt egy-egy fegyveres csoport, és melyiket az állam. Ahol az állami ellenőrzés megszűnik, ott az államellenes csoport társadalomformáló ereje kezd érvényesülni. A Daes által ellenőrzött területeken érvényben lévő saría jogrend egy ilyen példa; lényege, hogy ezekben a régiókban az állami erőszakmonopólium többé nem tudja kikényszeríteni az ország törvényeinek betartását.

Fekete-Afrika problémáját importáltuk Európába

Ugyanilyen állam-nélküli övezetek figyelhetőek meg a fekete-afrikai országokban, ahol akár demokratikus választások mellékes jelenléte mellett is bármikor megtörténhet egy fegyveres csoport általi puccskísérlet, elhúzódó gerillaharc, vagy akár gyors lefolyású fegyveres kormányváltás. Állam-nélküli övezet jött létre a forradalom utáni Líbiában is, ahol sok évvel a kormány elmozdítása után évekig nem volt egyértelmű, kivel kell tárgyalni, ha valaki a kormánnyal akar tárgyalni – de ha tárgyalunk is valakivel, nem látható előre, hogy ez az erő képes-e érvényesíteni saját országában a megállapodás ráeső részét. Ennek oka szintén az állami erőszakmonopólium hiánya, az államiság megbomlása.

Az úgynevezett Arab Tavasz lefolyása óta az észak-afrikai országokban a lényegi frontvonal már nem a különböző politikai szándékú csoportok közt húzódik, hanem az államiság és az állam-nélküliség közt. Bizonyos országok sikerrel jártak és az Arab Tavasz lefolyása után stabilizálták az állam fennhatóságát (pl. Egyiptom), más országok elbuktak, az államiságot máig nem sikerült maradéktalanul helyreállítani (pl. Líbia).

Ami a mai biztonságpolitikai környezetben legnagyobb fenyegetést jelenti, az nem egy ellenséges szándékú hatalom befolyási kísérlete, vagy akár a tényleges gyarmatosítás. Egy olyan helyzetben, amiben – akár egy idegen – állami szereplő kontrollhelyzetben van, érvényesül az erőszakmonopólium elve, garantált a rend és jog bizonyos szintű (az idegen hatalom érdekeinek megfelelően módosított) fenntartása.

A mai biztonságpolitikai környezetben legmeghatározóbb fenyegetés nagyságrendileg nem összehasonlítható a gyarmati sorsra jutás veszélyével. A terrorszervezetek tevékenységének eredményeként nem jön létre új államiság, de a korábbi államiság megszűnik, ha a hatóságok nem mutatnak kellően határozott fellépést. Ennek szemléletes példája Líbia, ahol az államellenes fegyveres csoportok elmozdították a regnáló hatalmat, de újra stabilizálni nem tudták az országot. Az egymás ellen elhúzódó fegyveres harcot folytató szervezetek forgatagában az ENSZ külső beavatkozással próbál egy újabb kormányzó erőt megszilárdítani.

A mai biztonsági környezetben legmeghatározóbb fenyegetés az állam-nélküliség terjedése. Korábban ez a jelenség egy afrikai probléma volt, ami Európát nem érintette. Az Arab Tavasszal azonban ez az állam-nélküli régió Fekete-Afrikából felkúszott az észak-afrikai országokba, majd az ukrán válsággal és tömeges bevándorlás által tovább hizlalt no-go zónákkal tovább kúszott Európába. Ma az állam-nélküliség mint fenyegetés már nagyon is európai probléma. Ennek felismerését egyelőre politikai törésvonalak akadályozzák, de politika-mentes állami szereplők már tisztában vannak ezzel a problémával.

Ukrajnában a 2013-14-es forradalom után működésben maradtak a forradalom során megerősödött fegyveres csoportok. Ezek a csoportok ma jelentősen más erőt képviselek, mint a forradalom előtt. Önhatalmúan gazdasági blokádot hirdetnek és valósítanak meg, a regnáló hatalom akarata ellenére, a regnáló hatalomra nézve az utólagos legitimálás kényszerével. Funkcióját tekintve nem lényeges, hogy ezek a csoportok milyen ideológiát képviselnek. Ami lényeges, hogy látszódnak az állami erőszakmonopólium megbomlásának jelei, és ez nem egy kontextus nélkül értelmezendő probléma, mert az ukrán erőszakmonopólium meggyengülése azt jelenti, hogy az állam-nélküli övezet elkezdett bekúszni Európába.

Nyugat-Európában szintén látszódnak az államiság megbomlásának jelei. Ezekben az országokban etnikumtól, történelmi hagyatéktól, aktuális gazdasági erőtől és politikai helyzettől függően másként nyilvánul meg az államiság megbomlása, mint egy afrikai vagy egy közel-keleti országban. Nyugat-Európában az államiság megbomlásának jelei a no-go zónák jelenléte, valami a hatósági személyek no-go zónákkal kapcsolatos attitűdjének megváltozása. Az államiság megbomlásának jele, hogy a hatóságok másként reagálnak egy no-go zónában történt törvényszegésre, mint egy nem no-go zónában történt bűncselekményre.

A no-go zónák jelenléte nem jelenti, hogy az ország egészében megbomlana az államiság. Ehelyett a hatósági személyek attitűdje megváltozik, melynek eredményeként az állam öntudatlanul elengedi az erőszak-monopóliumot bizonyos, méretüket tekintve nem jelentős területeken. Megéri-e a hatósági fellépés egy 3-4 utcányi területen, ahol kivétel nélkül semelyik lakos nem mutat – európai értelemben vett – jogkövető magatartást, és egy ember letartóztatása csak újabb húsz bűncselekmény elkövetését vonja magával?

(Addig büntetlen előéletű emberek csoportosan rátámadnak a hatósági személyekre, akik a közösség egy tagját megpróbálják letartóztatni. Az alábbi felvétel Olaszországban készült.)

A hatósági személyek elkezdenek másként tekinteni a no-go zónában elkövetett “apróbb” bűncselekményekre, pl. lopás, rablás, könnyű testi sértés, mert egyértelmű, hogy ha bemennek elfogni az elkövetőt, ennek eredményeként újabb 10-20 bűncselekmény (hivatalos személy elleni erőszak) történhet, és radikalizálhatnak korábban még nem rendőrellenes személyeket. A no-go zónák hatósági személyek szemszögéből szubjektív módon elkezdenek más megítélés alá esni, mint az ország többi része – ami az állami erőszakmonopólium megbomlásának jele.

Ami egyelőre nem látható, hogy mi történik, ha a no-go zónák nem néhány utcából állnak, hanem ez a jelenség továbbterjeszkedik egy egész városra. Ilyenre egyelőre nem volt példa nyugat-európai országban, de a no-go zónák, párhuzamos társadalmak megjelenése a tömeges bevándorlással megkérdőjelezhetetlenné vált. Az állam-nélküliség megjelenése valós fenyegetés, és ebben a környezetben az államiság újraértékelődik. Az állam megléte, a stabilitás önmagában vett értékké válik, amit minden szükséges eszközzel fenn kell tartani, mert a saját szemünkkel láthatjuk, mi történik ott, ahol megbomlik az államiság.

Állam-nélküliség és politika

Az állam-nélküliség Európában megjelenésével a politikai paletta egésze átrendeződik. Ameddig Európában európai habitusú, európai értelemben vett jogkövető emberek éltek, addig komolyabb veszély nélkül lehetett közéleti vitát folytatni arról, hogy erősebb, vagy gyengébb legyen-e az állam. Voltak olyan vélemények, miszerint erős állam kell, autoriter vezetővel. Más vélemények szerint gyenge állam kell, az egyénre a lehető legkevesebb állami kényszer nehezedjen. Az afrikai típusú állam-nélküliség fenyegetése nélkül ezek pusztán ideológiai viták voltak, melyek kapcsán a legsúlyosabb nemzetbiztonsági fenyegetés az volt, hogy – ellenállás hiányában – egy állam helyett egy másik állam fog gazdasági-politikai fennhatóságot gyakorolni.

Ez a helyzet alapjaiban megváltozik azzal a jelenséggel, hogy az állam-nélküliség elkezdett bekúszni Európába. A Közel-Keletről és Afrikából millió számra Európába érkező személyek jelentős hányada európai értelemben nem jogkövető. Egy tartózkodási engedély megadásával nem törlődik el az ember gyermekkora, múltja, kultúrája, a régi viselkedéskörnyezetből adódó összes reakciója. Az európai jogkövető magatartásnak már a lehetősége sem merül fel, amikor egy afrikai személy anélkül élhet egy európai nagyvárosban, hogy megtanulná az adott ország nyelvét, és mindeközben továbbra is a saját népe közt – Európába hozott afrikai környezetben – szocializálódhat. Ilyen feltételek mellett nem lehet többé társadalmi vitát folytatni arról, hogy az állam gyakorolhat-e nagyobb kényszert az egyénre – mert a kevesebb állami kényszer előfeltétele egy homogén jelleggel jogkövető társadalom volt.

Azok a személyek, csoportok, melyek ebben a megváltozott biztonsági környezetben a gyengébb állam eszméjét hirdetik, vagy rendkívül alacsony értelmi képességűek, vagy ellenséges szándékúak. Mindkét esetben célszerű gondoskodni arról, hogy a lehető legkevesebb befolyást gyakorolják a közéleti viták alakulására. A nem-beavatkozó állam, az állam nélküli egyén lehetősége megsemmisült abban a pillanatban, ahogy valaki döntést hozott több millió nem jogkövető személy Európába beengedéséről.

Az állam-nélküliség mint fenyegetés Európában megjelenése a liberalizmus eltűnésének előfutára. Az erős állam felértékelődik, az európai jogrend alapjaiban megváltozik. Kevesebb hangsúly helyeződik az emberi jogokra, felértékelődik a stabilitás és biztonság. Az állam önmagában vett értékké válik, és aki az állam gyengítését hirdeti, egy platformon áll a terroristákkal. A terroristák az államellenes erő katonai szárnya, de a liberálisok jelentik a terrorizmus politikai, civil szárnyát. A fenti kontextus mentén lényegi különbség nincs a kettő közt.

Erre emlékezünk augusztus 20-án: a magyar állam évezredes örökségére, ami a mai biztonsági környezetben elsődleges értékké válik. Mi nem leszünk holt állam. Ennek az új és egyetlen társadalmi lövészároknak két oldala van, és aki az élet oldalán áll, társadalmi helyzettől, vagyoni helyzettől, politikai hovatartozástól függetlenül kezdeményező erővé kell váljon.

http://www.hidfo.ru/2017/08/holt-allamok/

Hivatalos: az EU-ban már nem rendkívüli esemény a terrortámadás

2015. november 13. Párizs - holtak a Bataclan koncerttermében.

Az Európai Unió Tanácsának nincsenek arra vonatkozó tervei, hogy rendkívüli találkozót hirdessen az EU igazságügyi és belügyminiszterei számára a Barcelonában történt terrortámadással kapcsolatban.

Az Európai Unió Tanácsának nincsenek arra vonatkozó tervei, hogy rendkívüli találkozót hirdessen az EU igazságügyi és belügyminiszterei számára a Barcelonában történt terrortámadással kapcsolatban – derült ki a Szputnyik hírügynökség beszámolójából.

A lapnak nyilatkozó forrás szerint az Igazságügyi és Belügyi Tanácsot csak akkor hívják össze, ha erről az elnökséget jelenleg betöltő Észtország döntést hoz, az utóbbi napok során Spanyolországban, Németországban és Finnországban történt terrortámadások miatt pedig ezen a gyakorlaton nem változtatnak.

Úgy tűnik, az Európai Unióban olyannyira szokványossá váltak a terrortámadások, hogy az uniós hivatalok munkatervét már annak hatására sem módosítják, ha egymás után több tagállamban gyilkolnak civileket a közel-keleti és afrikai terroristák.

Shadiq Khan, London pakisztáni származású polgármestere hónapokkal ezelőtt kijelentette; a globális nagyvárosok mindennapi életének részét képezi, hogy néha akár terrortámadások is történhetnek.

Manuel Walls volt francia miniszterelnök pedig egy 84 halálos áldozatot követelő merénylet után nyíltan beszélt arról, hogy időnként újabb terrortámadások fognak történni, és mivel a hatóságok ezt nem tudják megakadályozni, “meg kell tanulnunk együtt élni vele.”

http://www.hidfo.ru/2017/08/hivatalos-az-eu-ban-mar-nem-rendkivuli-esemeny-a-terrortamadas/

A tanulásra is hatással lehet a túl sok éjszakai TV-zés

Mit tegyünk, ha a gyerek napi nyolc órán át néz valamilyen képernyőt, és mindezt éjszakába nyúló TV-zéssel koronázza meg? Az úgynevezett “éjjeli baglyok” látása a digitális korszakban már egész kiskorban romlani kezd – szakértők szerint ez a tanulásra is drámai hatást gyakorolhat.

A szülők többsége nincs tisztában azzal, hogy a digitális technológia milyen káros hatást gyakorol a gyermekek szemére – derült ki egy az Alberta Association of Optometrists által végzett felmérésből. A megkérdezés során kiderült, hogy a szülők nem biztatják szünet tartására, a szem pihentetésre a gyermeket, a gyerekek pedig gyakran nem is tudják, hogy az általuk már egészen kiskortól tapasztalt homályos látás nem normális dolog.

A kutatás során kiderült, hogy a szülők 59%-a nincs tisztában a túl sok képernyőnézés káros hatásaival, emiatt nem várja el gyermekétől, hogy rendszeres időközönként szünetet tartson, ezáltal csökkentve a digitális eszköz szemre gyakorolt hatását. A szakértők szerint már 2 órányi képernyőnézés után romlani kezd a látás minősége, a tizenévesek többsége azonban napi 8 órán át néz valamilyen képernyőt, amihez még hozzáadódik a még károsabb éjszakai TV-nézés.

Az eredmény pedig láthatóvá válik a vizsgaeredményeken. A kutatásban résztvevő szakértők szerint az enyhén homályos látással járó kellemetlen érzés önkéntelenül is hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyermekek kevesebb időt fordítsanak tanulásra. A hosszú távú hatások ráadásul egyelőre nem ismertek, mert ez egy egészen új jelenség: a mai fiatal generáció az első, aminek egyáltalán lehetősége van arra, hogy egész nap valamilyen képernyőt tartson a kezében. A rövid távú hatás azonban már látszik a kutatási eredményekből; a gyermekeknek már egészen kiskorban elromlik a szeme. Később nem emlékeznek arra, hogy valaha is jobb lett volna a látásuk, ezért nincsenek tisztában azzal, hogy a látásuk elromlott.

Csökkenteni a fényerőt

“A gyermekek gyakran nem is tudják, hogy amit éreznek, az nem helyénvaló, vagy nem normális, emiatt nem is panaszkodnak. Egyszerűen azt gondolják, hogy a homályos látás a normális” – írták. “Vagy esetleg azt mondják: amikor olvasok, homályos, emiatt többé nincs kedvem ehhez a tevékenységhez.”

A szakértő szerint ráadásul a ma egyre elterjedtebb hiperaktivitás gyakran hibás diagnózis, és a probléma valódi oka, hogy a gyermeket nem tudja lekötni az olvasás vagy más fizikailag passzív tevékenység, mert a szemének ez kellemetlen érzetet okoz.
A szakértők abban egyetértenek, hogy elsősorban a szülők felelőssége megtanítani a gyermeknek a szem romlásának elkerüléséhez szükséges preventív módszereket.

Többnyire olyan egyszerű gyakorlatok ezek, mint a rendszeres szünet tartása, valamint, hogy a sok képernyőnézés közepette minden húsz percben legalább fél percet nézzenek a távolba. Ne tartsák a képernyőt túl közel a szemükhöz – különösen ne hosszú időre -, növeljék a betűméretet, ahol lehetséges, és lehetőség szerint csökkentsék a legalacsonyabbra a képernyő fényerejét.

Napi 8 órát töltenek a képernyő előtt

A kutatás szerint a tizenévesek átlagosan 8 órát töltenek valamilyen digitális képernyő nézésével. A jelenlegi trend szerint ráadásul már az iskolakezdő korú gyermekek is több mint négy órán át néznek képernyőt, ez a szám növekszik tizenévesek esetében közel 8 órára. (2014-ben ez még alig haladta meg a hat órát.)

Az American Academy of Pediatrics kutatása hasonló eredményre jutott: ők szintén közel nyolc órás képernyőnézésről számoltak be, emellett arra hívták fel a figyelmet, hogy azok esetében, akik gyakran nézik a TV-t éjszakába nyúlóan, a kóros elhízás is nagyobb valószínűséggel jelenik meg. A kutatásból ráadásul kiderült, hogy az éjszakai TV-nézés hatást gyakorol az alvásra és a testalkat alakulására.

“Ha van egy TV a gyermek hálószobájában, ez a rendszeres mozgástól függetlenül is hatással lehet a testsúly alakulására. Az éjszakai TV-zésből adódó kevesebb alvás fokozza a ghrelin szintjét, azét a hormonét, ami jelzi, hogy éhes vagy. Emellett csökken a leptin szint – ez a hormon viszont azért felelős, hogy jelezze, ha tele vagy. Egy kialvatlan ember kalóriabevitele napi háromszázzal is megnőhet, és nagyobb igénye van a nassolásra, mint egy kipihent embernek.”

Az Academy of Pediatrics értékelése szerint a szülőknek ma fokozott felelőssége van az ilyen veszélyek elhárításában, de a gyerek utasítgatása önmagában nem segít – elsősorban a közös sporttevékenység érhet el érdemi javulást, de eközben is érdemes gondoskodni arról, hogy telefon ne legyen a közelben, és ne zavarja meg az együtt töltött időt.

http://www.hidfo.ru/2017/08/a-tanulasra-is-hatassal-lehet-a-tul-sok-ejszakai-tv-zes/

Egy érdekes idézet Weöres Sándortól

"Négyféle vezetőember lehet egy ország élén: Prokrusztész, Napóleon, Samu bácsi és Szolón.

Prokrusztész egy elgondolás híve, melybe nemzetét belekényszeríteni akarja, ha törik, ha szakad.

Napóleon szenvedélyes játékos és akár nyer, akár veszít, mindenképpen tékozol.

Samu bácsi úgy ül az uralkodói teremben, mint egy fűszerboltban, dekákkal és garasokkal ravaszkodik.

Szolón az isteni ihletre figyel, minden tette az örök mértékből ered és országa virul."
(Weöres Sándor)

Legfrissebb bejegyzések
...

Felelős Szakembereket, nem felelőtlen szakbarbárokat,
Kíváló Szakembereket, nem söpredék pártkatonákat!
Magyar Nemzetért tevő Szakembereket, nem magyarság ellen tevő HAZUGSÁGGYÁR alkalmazottakat!

 

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen”

 

Gróf Széchenyi István

Előzmények uzenek.blogspot.com illetve nyomaban.blogspot.com
Feedek
Megosztás
Honnan
websas.hu

MapFree counters! Free counters! Free counters!

HonlaprendszerüNK
 • 45 év szabad garázdálkodása
 • A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…
 • A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…
 • Adni, hogy még többet adhassak!
 • Adni, hogy még többet adhassak!
 • Advent-ÚrJövet
 • Afrikai Látnokokat követvén
 • Afrikai Hűség Hőség
 • Afrikai Víz
 • Ahogy kapom, úgy adom!
 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet
 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – VESZPRÉM
 • Áldott legyen mindörökké az Úr neve!
 • Albert Líra
 • Alföld – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Alvidék-Délvidék, mikor térsz vissza hozzánk? – ZENTA
 • Amarilliszfélék
 • Amerikai Hűség Hőség
 • Amerikai Hűség Hőség – SOPRON
 • Amerikai Látnokokat követvén
 • Amoris Laetitia Háború
 • Andre Lowoa – VESZPRÉM
 • Április
 • Antikrisztus által Irányított Népvándorlás
 • Anzix
 • Anzix
 • Áradások-figyelmeztetések
 • Áradások-figyelmeztetések
 • Armageddon nyomában
 • Armageddon nyomában
 • Armageddon nyomában etnikai tisztogatású polgárháborúkban
 • Áttekintő irodalmi jelleggel
 • Augusztus
 • Ausztrálázsiai Hűség Hőség
 • Ausztrálázsiai Hűség Hőség – SORPON
 • Ausztrálázsiai Víz
 • Bács-Kiskun – SÜKÖSD
 • Bálványtemplomok, vértanuk vesztőhelye
 • Baranya – MOHÁCS
 • Begóniák
 • Békés – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Borsod-Abaúj-Zemplén – SÁTORALJAÚJHELY
 • Böjt-engesztelés-ima
 • Böjt-engesztelés-ima
 • Bölcsen Okosan Magyaran – ESZTERGOM
 • Bölcsen Okosan Magyaran Természetben
 • Bölcsen Okosan Törpemagyaran – BUDAPEST
 • Bölcsességek
 • Bölcsességek idézetekben
 • Bölcsességek, tapasztalatok, népi kutatások
 • Bölcsességek terjedelmében
 • BTankok
 • Buda
 • Budapest
 • BudaPilisSolt – ESZTERGOM
 • Buzogányvirágok
 • Csongrád – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • December
 • Dél-Alföld
 • Dél – Alföld – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Dél-Dunántúl
 • Dél – Dunántúl – BALATONFÖLDVÁR
 • Délvidék
 • Dezső Líra
 • Dunántúl – BALATONFÖLDVÁR
 • Ébredések, jelenések
 • Egri Érseki Kerület
 • Előbb-utóbb
 • Előre! Győzelemre Fel! – VESZPRÉM
 • Epikus Gyökereink
 • Epikusan A-C Lírailag
 • Epikusan A-E Lírailag
 • Epikusan D-F Lírailag
 • Epikusan F-K Lírailag
 • Epikusan FGIK Lírailag
 • Epikusan G-I Lírailag
 • Epikusan J-L Lírailag
 • Epikusan L-R Lírailag
 • Epikusan LMR Lírailag
 • Epikusan M-O Lírailag
 • Epikusan P-S Lírailag
 • Epikusan S-Z Lírailag
 • Epikusan SZ Lírailag
 • Epikusan T-Z Lírailag
 • Erdély-Csángóföld-Bánát-Körösmező-Máramaros-Székelyföld
 • Erdély-Bánát-Csángó-Körösmező-Máramaros-Székelyföld, mikor térsz vissza hozzánk? – ZSOMBOLYA
 • Erkölcsi Gyökereink
 • Ervin Líra
 • Esti Éjszakák
 • Észak-Alföld
 • Észak – Alföld – NYÍREGYHÁZA
 • Észak-Amerikai Víz
 • Észak-Magyarország
 • Észak – Magyarország – SÁTORALJAÚJHELY
 • Esztergom-Budapesti Érseki Kerület
 • Esztergom-Komárom – ESZTERGOM
 • Esztergom-Vác
 • Eucharisztia
 • Eurázsiai Unió az Európai Unió ellen
 • Európai Hűség Hőség
 • Eurázsiai Hűség Hőség – SOPRON
 • Európai látnok által követvén
 • Európai látnok által követvén
 • Európai Víz
 • Február
 • Fejér – ESZTERGOM
 • Fejezetek
 • Fejezetek
 • Felvidék-Kárpátalja
 • Felvidék, mikor térsz vissza hozzánk? – ZSOLNA
 • Ferenc Líra
 • Figyelmeztetések, üzenetek minden szinten
 • Föld
 • Föld
 • Frank Hűség Hőség – SOPRON
 • Friss Üzenetek a Nagy Figyelmeztetés előtt
 • Frissülés
 • Függtelen Határzár
 • Gábor Líra
 • Gomora Szodoma Technika
 • Gomora Szodoma Technika alapján a Végső Időkbe
 • Gomora Szodoma Technika Ellen a Végső Időkben
 • Gondolkodó Szemlélődő
 • Gyarlóságunk miatt az utolsó háború elkerülhetetlen
 • Gyermeki Hűség
 • GyökereiNK
 • Gyökereink
 • GyökereiNK TöbbEzer Kárpát-medencében – ESZTERGOM
 • Győr-Moson-Sopron – SOPRON
 • Hajdú-Bihar – NYÍREGYHÁZA
 • Hamis Béke
 • Helyreállítás egységben egységért egyben míg élhet… Földkerekségen
 • Heves – VÁC
 • Heves Jeges – SOPRON
 • Himnuszok-dalok településekről
 • Hogyan akartam, de mégse úgy lett
 • Hosszúság – AL-SAFIROV
 • HőseiNK PéldaképeiNK
 • Hűség Hőség
 • Hűség Hőség – SOPRON
 • Ibolyafélék
 • Igazságokat keresek, nem féligazságokat!
 • István Líra
 • Jácintok
 • Január
 • Jász-Nagykun-Szolnok – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Jelenések-Zarándoklások – VÁC
 • Jelenések-Zarándoklások – VÁC
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus Krisztus Dobogó Szíve és Szeretete – SOPRON
 • Jézus Krisztus Urunk Dobogó Szíve és Szeretete
 • József Líra
 • Jövő a Múltból kikövetkeztethető – SÜKÖSD
 • Július
 • Június
 • Kadarkút-Siófok-Veszprém
 • Kadarkút-Siófok-Veszprém-Esztergom-Vác
 • Kalitka
 • Kalocsa-Kecskeméti Érseki Kerület
 • Karácsonyi kaktuszok
 • Kard(Gladiátor)virágok
 • Károly Líra
 • Kegyelemteljes Áldásodat kérjük jóságos Uram!
 • Keresztény bizonyságok, életek, történetek
 • Keresztény életek, filmek, történetek
 • Keresztes Imahadjárat
 • Kolon (S)Zala – SÜMEG
 • Kontyvirágfélék
 • Koralkák
 • Közép-Dunántúl
 • Közép – Dunántúl – ESZTERGOM
 • Közép-Magyarország
 • Közép – Magyarország – VÁC
 • Ladik
 • Lajos Líra
 • Latin.Amerikai Víz
 • Lég
 • Lég
 • Legendák, mesék, mondák
 • Liliomok
 • Lírikus Gyökereink
 • Legendás MeseMondaVilág – HERCEGSZÁNTÓ
 • Lélektárs – MOHÁCS
 • Lelkitársaknak, majdnem lelkitársaknak
 • Magasság -VARSÓ
 • Magyarán-magyarul hazánk, nemzetünk, nemzedékünk
 • Május
 • Március
 • Margitvirágok
 • MártírSors
 • MártírSzentSors – SÜMEG
 • MédBabiloni Hűség Hőség – SOPRON
 • Meddig még?
 • Mélység – TRIESZT
 • Messze Távolban
 • Mi hunok 300millióan vagyunk
 • Mihály Líra
 • Munkanapló
 • Muskátlik
 • Nebáncsvirágok
 • Nefelejcsek
 • Nemzeti Imahadjárat
 • Nógrád – VÁC
 • November
 • Nyugat-Dunántúl
 • Nyugat-Dunántúl – SOPRON
 • Október
 • Olajfafélék
 • Olvasó gondolkodó
 • Öntsünk Tiszta Vizet a Pohárba!
 • Örömhír
 • Örömhír
 • Örömhír
 • Őrvidék-Gyepüvidék
 • Őszinte alázatos erkölccsel
 • Pálmafélék
 • Pest – VÁC
 • Pesti kerületek – VÁC
 • Pesti Nagykörút
 • Péter Líra
 • Polgárháborús Védelem
 • Pólusharc
 • Pünkösd-ElJövet
 • Római Katolikus – keresztény rádió – ZENTA
 • Rózsák
 • Sándor Líra
 • Segítek, hogy segíthessek!
 • Skandináv Hűség Hőség
 • Somogy, Pannonhalmi főapáti birtoktól napjainkig – BALATONFÖLDVÁR
 • Sopron-Vác-Mohács
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg – NYÍREGYHÁZA
 • Szegfűk
 • Szélesség – TACHOV
 • Szentek köztünk élnek, a múlt róluk beszélnek
 • Szentek köztünk járnak, csodák bennünk élnek
 • Szeptember
 • Szeretve szeretett egységben szép az élet, ha nem adják meg-vissza türelemmel várd a lelkitársad!
 • Szétszaggatott szívek, akik összetalálkozhatnak, ha egymásra figyelnének mennyei segítséggel
 • SzívHang
 • SzívSzólam
 • Szodomán túl Armageddon
 • TABU
 • Tamás Líra
 • Természet Bűnös természetünk ellen lázad!
 • Titkok, amelyre ideje, hogy fény derüljön!
 • Tolna – Mohács
 • TöbbEzer
 • Tulipánok
 • Tűz
 • Tűz
 • Üdvözlet
 • Üzenet
 • Üzenet
 • Üzenet a Kárpát-medence területéről
 • Üzenet a Kárpát-medencén kívülről
 • Üzzed El a Sötétséget!
 • Üzzed El a Sötétséget!
 • Változás
 • Vas – SOPRON
 • Veszprém – SÜMEG
 • Veszprémi Érseki Kerület
 • Vigyázz!
 • Visegrádi Hűség Hőség – SOPRON
 • Víz
 • Víz
 • Zoltán Líra
 • 2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

  2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

  2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

   

  Free counters!

   

  Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: “Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

  Locations of Site Visitors