Armageddon nyomában

„Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” „Jézus, szabadíts meg minket, tehetetlen bűnösöket, ellenségeidtől.”

Intézményes kapcsolatokat kell létrehozni a Fenevad és az Eurázsiai Unió közt

Oroszország és Belorusszia azon munkálkodik, hogy kiépüljenek a kapcsolatok az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió közt – áll egy vasárnap kiadott külügyminisztériumi közleményben.

Oroszország és Belorusszia szoros együttműködést folytat annak érdekében, hogy létrejöjjenek az intézményes kapcsolatok az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió közt – áll a két ország külügyminisztériumai által vasárnap kiadott közös közleményben.

„Az Oroszországi Föderáció és a Belarusz Köztársaság tovább folytatja együttműködésük koordinálását az Európai Unióval, és törekszenek arra, hogy az Európai Unió és Eurázsiai Gazdasági Unió közt intézményes kapcsolatokat hozzanak létre.”

A közlemény szerint a két ország mostanra olyan fenntartható együttműködést alakított ki, ami lehetővé teszi a felmerülő nehézségek gyors és közös rendezését. A két ország szoros együttműködést alakított ki többek között a terrorizmus elleni harc terén.

A közlemény szerint „a terrorizmus ellni harc csakis kollektív alapon, átpolitizálás és kettős mércék használata nélkül, az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozataival és az ENSZ globális terrorellenes stratégiájával összhangban lehetséges.”

Az ukrán helyzet kapcsán a közlemény hangsúlyozta, hogy annak katona megoldása nem lehetséges, kizárólag politikai és diplomáciai eszközökkel, a minszki egyezménnyel összhangban megoldható.

Az Oroszország, Örményország, Belorusszia, Kazahsztán és Kirgizisztán által alkotott Eurázsiai Gazdasági Unió egy nemzetközi szervezet, amely – az EU korábbi formájához hasonlóan – az áruk és szolgáltatások szabad mozgása révén törekszik a gazdasági integrációra.

http://www.hidfo.ru/2017/06/intezmenyes-kapcsolatokat-kell-letrehozni-az-eu-es-az-eurazsiai-unio-kozt/

Kiderült, minek köszönheti hatalmát a lengyel kormány

Lengyelország korábbi kormánya az Európai Bizottság véleményét képviselte. A Jog és Igazságosság párt amiatt tudott hatalomra jutni, mert hajlandó volt szem előtt tartani a többségi társadalom érdekeit.

A kelet-európai országok mostanra elkeseredett harcot vívnak az uniós bürokraták érdekérvényesítésével szemben, akik mindenféleképpen olyan népességet akarnak telepíteni a térségi országokban, melyek eddig nem éltek itt jelentős számban. A Szputnyik rádió egy lengyel történészt és újságírót kérdezett arról, hogyan lehetséges, hogy a kelet-európai országok élesen ellenzik a muszlim migránsok letelepítését. Kiderült: a jelenlegi lengyel kormány már megválasztását is annak köszönheti, hogy nem az Európai Bizottság álláspontját képviseli, hanem meghallotta az emberek hangját.

Bohdan Piętka szerint a lengyel társadalmat mélyen megosztja a migrációs válság kérdése, és a jelenlegi kormány amiatt nem akar befogadni migránsokat, mert az emberek többsége számára erősebb érvet jelent az esetleges terrorfenyegetés, mint a humanitárius érzések. Sőt: a Jog és Igazságosság párt pont annak köszönhette a kormányra jutást, mert meghallotta a társadalom nagy többségének véleményét. Ez a többségi vélemény ma látványosan ellenzi a több ezer muszlim migráns kényszerített befogadását.

„Pontosan ez az, amit Magyarországon, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában is az emberek többsége gondol. Ennek semmi köze xenofóbiához vagy sovinizmushoz. Az emberek egyszerűen megijedtek attól, hogy a Párizsban, Londonban, Amszterdamban, Manchesterben történtek az ő országaikban ismétlődhetnek meg.”

Bohdan Piętka annak kapcsán, hogy a kormánynak „morális kötelessége” lenne a migránsok befogadása, azt mondta, hogy ez az Európai Bizottság álláspontja, nem az emberek többségéé. A lengyel társadalom abszolút többsége ugyanis nem akar olyan embereket befogadni, akiknél fennáll annak kockázata, hogy később esetleg terrortámadást követhetnek el. Bohdan szerint a Bizottság kettős mércét képvisel, mert bizonyos országok privilégiumokat élveznek, ha a migránsok befogadásáról van szó.

„Hogyan lehetséges, hogy az Egyesült Államokat, vagy Izraelt nem kritizálják, amiért nem fogad be migránsokat? Csak Lengyelországot, Magyarországot, a Cseh Köztársaságot és Szlovákiát éri kritika emiatt.”

Az Európai Unió nemrég szankciókkal fenyegette meg a visegrádi országokat, amiért nem hajlandók részt venni a Közel-Keletről és Afrikából érkező menekültek elosztásában. A radikálisabb hangok akár az uniós források megvonását, vagy az EU-ból kizárást is kilátásba helyezték arra az esetre, ha nem akarunk mesterségesen letelepíteni nagy létszámú arab és afrikai lakosságot.

http://www.hidfo.ru/2017/06/kiderult-minek-koszonheti-hatalmat-a-lengyel-kormany/

Évente tízmillió kutyát esznek meg a kínaiak

Évente több mint tízmillió kutyát esznek meg a kínaiak; nemrég egyetlen nap alatt tízezer ebet fogyasztottak el egy kutyahús evő fesztiválon, amit az állatvédők heves tiltakozása ellenére megtartottak.

A napokban, június 21-én kezdetét vette a Yulin kutyahús-fesztivál, annak ellenére, hogy korábban állatvédő szervezetek tiltakozása után olyan hírek terjedtek, miszerint betiltják a fesztivált, vagy ott nem fognak kutyahúst árulni.

A hatóságok elmondása szerint nem áll hatalmukban betiltani vagy szankcionálni ezt a rendezvényt, hiszen Kínában nem illegális a kutyahús fogyasztása. A Kuanghszi-Csuang Autonóm Területen tartott fesztivált 2010-ben kezdték megrendezni; ilyenkor egyetlen nap alatt több mint tízezer kutyát esznek meg.

Kínában nagy hagyománya van a kutyahús-fogyasztásnak: az ázsiai országban évente több mint tízmillió kutyát esznek meg, de nem-hivatalos becslések szerint ez a szám akár 20 millió is lehet.

Az állatvédő szervezetek idén is megpróbálták betiltatni a rendezvényt; az esemény “morálisan megosztó” jellege mellett többek közt azt állították, hogy ilyenkor rengeteg házi-kedvencnek is nyoma veszik – sokan valószínűleg idén is illegális portékaként végezték valamelyik hentespulton.

http://www.hidfo.ru/2017/06/evente-tizmillio-kutyat-esznek-meg-a-kinaiak/

A német rendőrség mostantól mindenkinek rálát a teljes magánéletére

A német parlament rekord sebességgel elfogadott egy új törvényt, ami lehetővé teszi, hogy a rendőrség ún. trójai programok használatával megfigyelje a felhasználók levelezését, mielőtt még az üzenet titkosításra és elküldésre kerülne. Emellett az internetkapcsolattal rendelkező okoseszközökbe is belenézhetnek.

Az elfogadott új törvény lehetővé teszi, hogy a rendőrség államilag engedélyezett módon trójai programokat telepítsen a felhasználók számítógépeire és okoseszközeire, ezzel lehetővé téve a titkosított levelezést biztosító programok – pl. WhastApp – titkosításának megkerülését. A nyomozóhatóságok így még az előtt kapnak meg minden elküldött személyes üzenetet, hogy az titkosításra és elküldésre kerülne, emellett hozzáférést kapnak az emberek számítógépein, tabletjein, okosteleonjain tárolt személyes képekhez, videókhoz, üzenetekhez, illetve minden más, az eszközön tárolt személyes adathoz is.

A Der Spiegel beszámolójából kiderült, hogy a Bundestag rekord gyorsasággal, második olvasatra fogadta el a törvényt. A kormánykoalíció tagjai, a CDU/CSU és a szociáldemokraták egyaránt túlnyomó többséggel támogatták az intézkedést – elmondásuk szerint ez egyszerűbbé teszi a bűnözők bíróság elé állítását. Az intézkedést a Zöldpárt és a Die Linke tagjai ellenezték.

Az új törvény lehetővé teszi, hogy a rendőrség távolról, pusztán internetkapcsolaton keresztül átkutasson bármilyen okoseszközt, és másolatot készítsen az azon talált adatokról.

A sajtóbeszámolók szerint az államilag támogatott malware használata nem korlátozódik a terrorizmussal kapcsolatba hozható esetekre.

Az új szabályozást támogató képviselők azzal indokolták a radikális intézkedést, hogy a bűnözők rendszerint titkosított csatornákon kommunikálnak egymással. Thomas de Maiziere belügyminiszter a Rheinische Postnak nyilatkozva szintén azt mondta, hogy a titkosított kommunikációt lehetővé tévő alkalmazások nem válhatnak a bűnözők biztonságos menedékévé.

A Die Linke tagja, Jan Korte ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az államilag szponzorált hekkelés sokkal rosszabb, mint egy nagy malware-támadás, mert ma már az emberek többségének teljes magánélete mobileszközökön van eltárolva, beleértve személyes fotókat, kontaktokat, SMS- és email-üzeneteket, valamint a fizikai helyváltoztatásukkal kapcsolatos összes adatot.

Ulf Buermeyer, a Handelsblattnak nyilatkozó bíró szerint „Azok, akik a számítógépeket és okostelefonokat megfigyelik, a mikrofont is aktiválni tudják és hozzáférnek a teljes adatállományhoz, ezáltal mindent megtudhatnak a célszemélyről.”

A Zöldpárt tagjai ráadásul arra hívták fel a figyelmet, hogy a törvényt erővel vitték keresztül rekord idő alatt, a képviselőknek arra sem lehetett ideje, hogy átolvassák a teljes tervezetet, vagy arról tartalmas vitát folytassanak.

Maga a módosítás egy nagy dokumentum-csomag része volt, ami általánosságban véve a bűnügyi törvények módosítását tartalmazta.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-nemet-rendorseg-mostantol-mindenkinek-ralat-a-teljes-maganeletere/

Elfogadta az országgyűlés a politikai reklámplakátok kihelyezésének szigorítását

Rendkívüli ülésen elfogadta az Országgyűlés a településkép védelméről szóló törvény módosítását, ami szigorítja a politikai reklámok kihelyezésének feltételeit.

Pénteken az Országgyűlés egy rendkívüli ülésen 123 „igen” és 68 „nem” szavazattal elfogadta a településkép védelméről szóló törvény módosításának javaslatát, ami új feltételekhez köti a politikai tartalmú reklámplakátok kihelyezését. A módosítás elfogadására igennel a Fidesz-KDNP tagjai, nemmel az MSZP-Jobbik-LMP-DK tagjai szavaztak.

Az új szabályozás szerint már csak július 15-ig kihelyezhetőek azok a politikai tartalmú plakátok, melyekre a felek korábban szerződést kötöttek. A politikai tartalmú reklámplakátok kihelyezésére vonatkozó szerződéseket a szerződő felek át kell adják az érintett hatóságoknak, ami a kihelyezett plakátokat két napon belül el is távolíttathatja, ha a szerződésátadás nem teljesül.

Az új szabályozás bevezetéséről azt követően döntött a kormány, miután a Népszava olyan információkat hozott nyilvánosságra, mely szerint egy külföldi kötődésű milliárdos nyomott áron adott bérbe plakátfelületeket egy ellenzéki pártnak.

Kezdeményezői szerint a módosítás célja, hogy megakadályozza a pártok közti verseny torzítását azáltal, hogy a hirdetési felületek tulajdonosai piaci ár alatt adjanak bérbe hirdetési felületeket az általuk favorizált pártoknak.

Korábban több liberális sajtóorgánum, többek közt az Index.hu is élesen kritizálta és a nyugati demokráciával összeegyeztethetetlennek nevezte az olyan politikai rendszert, melyben jól körvonalazhatóan egy-egy oligarchához köthetőek a médiafelületek és politikai pártok.

http://www.hidfo.ru/2017/06/elfogadta-az-orszaggyules-a-politikai-reklamplakatok-kihelyezesenek-szigoritasat/

A német titkosszolgálatok éveken át lehallgatták az amerikaiakat

A Bundesnachrichtendienst (BND) német szövetségi hírszerző szolgálat éveken át lehallgatta az amerikai külügyminisztériumot, pénzügyminisztériumot, és az elnöki hivatalt – derült ki a Der Spiegel által megszerzett dokumentumokból.

Évekkel ezelőtt komoly gondot okozott az Obama-adminisztrációnak, amikor az NSA egy alkalmazottja, Edward Snowden nyilvánosságra hozta a globális megfigyelési programra vonatkozó adatokat, valamint az is kiderült, hogy az NSA lehallgatja a német kancellár telefonját. Belföldön a német titkosszolgálatokba vetett bizalmat is nagy mértékben lerontotta, hogy később kiderült: az amerikai titkosszolgálatok az ő felhasználásukkal figyeltek meg több mint nyolcvanezer európai célpontot, köztük európai vezető politikusokat, nagyvállalatok vezetőit.

A Der Spiegel beszámolójában most azt írja, hogy nem csak az amerikaiak használták eszközként a német titkosszolgálatokat, de a BND is lehallgatta az amerikaiakat. A cikk – hazai szemszögből nézve – arcmentést próbál csinálni a német külföldi hírszerzés számára, és azt írja, a BND egészen a külügyminisztériumig, pénzügyminisztériumig, sőt, a Fehér Házig felmenően le tudta hallgatni az amerikai partnereket.

A Der Spiegel cikke szerint a lehallgatás 1998 és 2006 közt zajlott, ám arról nem ír, hogy 2006 után is lehallgatták-e az amerikaiakat. Márpedig ez lenne a legfontosabb vonatkozás, hiszen Angela Merkel 2005-ben lett először kancellár, és sokan egyszerűen CIA-ügynöknek tartják Merkelt, hiszen vezetése idején semmilyen következménye nem lett annak, hogy az amerikaiak lehallgatták a német vezetőket.


2006 előtt viszont – a Spiegel szerint – a BND még megengedhette magának, hogy megfigyelje az amerikai védelmi apparátust. E szerint a BND információkat szerzett a Lockheed Martin működéséről, de behatolt a légierő, a haditengerészet és a DIA rendszereibe is. A BND-nek emellett hozzáférése volt a NASA, és számos, az USA területén működő nem-kormányzati szervezet belső adataihoz, emellett lehallgatták a Nemzetközi Valutaalap és az Arab Liga washingtoni irodáját is.

A német lap azonban nem részletezi, hogy a BND hőskorszaka 2006 után is kitartott-e, vagy Angela Merkel kancellárrá emelkedése idején már elfordították a német titkosszolgálatok figyelmét az amerikai célpontok felől. A kiszivárogtatás – ami érdekes módon nem amerikai, hanem német sajtóorgánum részéről történt – hazai szemszögből egyszerű arcmentésnek tűnik, amerikai nézőpontból azonban egy olyan ügy, ami alkalmassá válhat diplomáciai nyomásgyakorlásra a Trump-adminisztráció kezében.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-nemet-titkosszolgalatok-eveken-at-lehallgattak-az-amerikaiakat/

Közeleg a kriptolufi kipukkadása?

A héten már mi is alaposan körüljártuk a Bitcoin témát, ahol kitértünk annak kockázataira, előnyeire, illetve arra, hogy egyre többen egyenesen a 17.századi holland tulipánmánia modern megfelelőjeként tekintenek a szuperpénzre az elképesztően gyors árfolyamemelkedés miatt. Most az alapblogon a Fizikus, aki már évek óta foglalkozik a témával, hasonló felütésből írt egy érdekes bejegyzést arról, hogy vajon mi állhat az extrém árfolyamemelkedések mögött.

2014 nyarán az Ethereum projekt megvalósítására közösségi finanszírozásban gyűjtöttek forrást. Akkor 35-36 centért lehetett elővásárlásban étert venni (erre a lehetőségre amúgy akkoriban felhívtuk az Alapblog olvasóinak a figyelmét). Az éter ára jelenleg 360 dollár, vagyis aki akkor vett és kibírta, hogy eddig ne adjon el, az most ezerszeres nyerőnek örülhet. Az ezer még százalékban is durva, nem hogy így. (Update: az éter a cikk megírása óta némi korrekcióba kezdett.)

Brutális áremelkedésen van túl a többi kriptoeszköz is. A régebbiek közül a bitcoin ára egy év alatt ötszöröződött, a litecoin tízszereződött. De nem maradtak le az újabb kiadású kriptopénzek sem, a zcash fél év alatt tízszereződött, az éter klasszik pedig ezalatt húszszorosára emelkedett. Mi ez az őrület és meddig tart?

A jelenlegi helyzet több független tényező egymást erősítő hatására, azok szuperpozíciójaként alakult ki. Ha megnézzük a tradicionális befektetések piacát, akkor azt láthatjuk, hogy a legtöbb tőzsdeindex immár nyolc éve gyakorlatilag töretlenül emelkedik, és ma már bizony elég magas az értékeltségük. A kötvények hozama nagyon alacsony, néhol egyenesen negatív. Nekem személy szerint ezeken az árakon már nincs kifejezetten kedvem túl sokat vásárolni sem részvényekből, sem kötvényekből, és valószínűleg sokan mások is így vannak ezzel. Citadella kolléga is arról ír, hogy az elkövetkező tíz évben a passzív befektetéseken várhatóan nem lesz hozam. De akkor mit kellene venni?

Itt jönnek képbe alternatívaként a kriptoeszközök. Sokan ugyan nem értik pontosan, hogy micsodák, de már csak azért is megveszik, mert egyre többet hallani ezekről és olvastak róluk valami érdekeset az újságban. Segíti a dolgukat, hogy egyre könnyebben elérhetőek és használhatóak. Helyét kereső megtakarítás pedig van bőven a rendszerben (többek között a jegybanki pénznyomtatásnak köszönhetően).

Amellett azonban, hogy ezeknek az egzotikus eszközöknek aktuálisan divatjuk van, még ráadásul hasznos találmánynak is számítanak, van értelmük. Az internetet eddig csak adat továbbítására használtuk, értéket közvetlenül nem tudtunk továbbítani rajta. A bitcoinnal azonban ez megváltozott. Az interneten keresztül egymásnak közvetlenül továbbítható értékes eszközök azonban nem feltétlenül csak pénzszerűek lehetnek, mint a bitcoin. Hanem hasonlíthatnak inkább részvényekre, vagyis reprezentálhatnak akár üzletrészt is. Erre példa egy programhiba miatt tavaly bebukott The DOA nevű cég, de jelenleg minden napra jut ilyen "részvénykibocsátás", úgynevezett ICO (initial coin offering), ami a tradicionális részvények világában az IPO-nak (initial public offering) felel meg. Ezzel pedig a projektek finanszírozása sokkal egyszerűbbé és olcsóbbá válik, de ez a potenciális felhasználási lehetőségeknek csak egy szűk köre.

Az Ethereum okos szerződései pedig lehetővé teszik számunka, hogy a különböző fajta kriptoeszközöket manipulálhatatlan és önmagukat végrehajtó okos szerződések segítségével cserélgessük közvetítő nélkül, közvetlenül egymás között, az előzetesen megállapodott feltételrendszer betartásával. És ismét elmondható, hogy ez a potenciális felhasználási lehetőségeknek csak egy szűk köre.

Az Ethereum hasznosságát ráadásul kezdi felismerni az üzleti szféra is. Február végén alakult meg az Enterprise Ethereum Alliance (EEA), melyet harminc vállalat hozott létre, azonban azóta további cégek csatlakoztak hozzájuk. A névsor impozáns és a gazdaság számos szektora képviselteti magát benne: Microsoft, Intel, Credit Suisse, J.P. Morgan, Toyota, BP, Deloitte, csak hogy néhányat említsek közülük. Céljuk az Ethereum üzleti felhasználásának elősegítése olyan decentralizált alkalmazások kifejlesztésével, melyeket a vállalatok használni tudnak.

Közben viszont számos kockázat is jelen van a kriptoeszközök piacán. A bitcoin blokkméret vitája továbbra sincs megoldva, aminek következtében a bitcoin tranzakciók rendkívül drágák vagy szélsőséges esetben akár nem is teljesülnek. A közösségben a vita ráadásul a közeljövőben könnyen odáig fajulhat, hogy a bitcoin blokklánca elágazik (forkol). Ezután pedig két, egymással versengő bitcoin fog létezni. Egy ilyen esemény biztosan nem növelné a bitcoinba vagy a kriptoeszközökbe vetett bizalmat, és várhatóan árfolyamesést okozna.

Másrészt az Ethereum sem érett még a tömeges felhasználásra. Ugyan a rendszer nem érte el a jelen állapotában való működésének korlátait, de már közel van hozzá. Ha holnaptól hirtelen az egész világ okos szerződéseket szeretne futtatni, azt bizony most még egyáltalán nem tudná kiszolgálni - nagyon nem. A technológia még kiforratlan. Tervek vannak, folynak a fejlesztések, de még nagyon-nagyon hosszú munka van hátra, és a kimenetel is rejt magában bizonytalanságot.

Ettől függetlenül minden okunk megvan azt feltételezni, hogy a kriptoeszközök mögött álló technológia, a blokklánc valóban hatalmas jelentőségű találmány. Ugyanakkor azt még nem tudjuk pontosan, hogy mire fogjuk használni. Az 1990-es években az internet pont ilyen volt. Szinte szükségszerű, hogy egy ilyen innováció piaci buborékot okozzon. Hiszen vitathatatlanul jelentőségteljes, várhatóan hatalmas hatása lesz a mindennapjainkra, ugyanakkor ez a tény már viszonylag rövid idő (néhány év) alatt tudatosul az emberiség számára. Jóval gyorsabban, mint amennyi idő alatt az ehhez kapcsolódó fejlesztések eljuthatnának egy érettebb állapotba.

Mindebből pedig az következik, hogy a találmány jelentőségének felismerése, vagyis a tantusz leesése után rengeteg pénz akar áramlani az új technológiával kapcsolatos eszközökbe felhajtva az árakat, miközben akkor az még nem igazán látszik, hogy a kriptovilágon belül pontosan minek van értelme és jövője. De vesznek mindent, aminek köze van hozzá, még ha nyilvánvaló badarság is. Ekkor jelennek meg azok a lehúzós projektek is, amik magukat ambíciózus vállalkozásoknak álcázzák, de amiket valójában csibészek irányítanak. ICO-kból finanszírozzák magukat, és a technológia népszerűségét meglovagolva a naiv befektetők pénzére utaznak. Ezt már láttuk egyszer a dotkom lufiban és meggyőződésem, hogy a kriptoeszközök piacán is éppen egy ilyen fázisban vagyunk. Egyre szélesebb körben esik le az a bizonyos tantusz, egymást taposva vesznek válogatás nélkül mindent, és jelennek meg sorban olyan projektek is, amelyek megtérülése erősen kérdéses. Alakul a kriptolufi.

Arról azonban szokás szerint fogalmam sincs, hogy pontosan hol tartunk a buborékfújásban. Még tarthat akár nagyon sokáig, vagy holnap kezdődhet egy hatalmas és hosszadalmas korrekció. Azzal kapcsolatban azonban elég magabiztos véleményem van, hogy a kriptoeszközök piaci kapitalizációja öt vagy tíz év múlva jóval magasabb lesz a mostaninál, még ha időközben lesz is benne egy vagy több újabb mélypont, és átalakul az összetétele.

(www.superposition.hu)

Menekültügyi biztos: beengedtünk egymillió migránst, most tíz éven át el kell tartsátok őket

A Németországba érkezett menekültek háromnegyede alkalmatlan arra, hogy öt éven belül munkába álljon, de akik munkaképesek, azok is csak a következő öt évben, egy nem meghatározható időpontban fognak munkába állni.

A menekültek integrációjáért felelős németországi biztos, Aydan Ozoguz a Financial Timesnak nyilatkozva azt mondta, Németország számára komoly kihívást jelent a menekültek integrációja, mert a következő öt évben csak minden negyedik menekült tud belépni a munkaerőpiacra.

„A többiek esetében pedig akár tíz évre is szükség lehet.”

– mondta.

Korábban a bevándorlást támogató liberálisok azzal indokolták a bevándorlás szükségességét, hogy ezzel lehet orvosolni a munkaerő-hiányt. Számos nagy német cég vezetője is tett ehhez hasonló kijelentéseket, a Daimler vezérigazgatója szerint például a menekülteknek lesz köszönhető a “következő német gazdasági csoda”.

Csoda, ha integrálni lehet őket

Ozoguz azonban az elmúlt két év tapasztalatait összegezve azt mondta, hogy a menekültek többsége “híján van bármilyen fajta szakmai képzettségnek vagy nyelvi képességnek”, ami segítené őket az elhelyezkedésben. Bár évekkel ezelőtt valóban érkeztek menekültek más országok felsőbb társadalmi rétegeiből is, a milliószámra érkező migránsok tekintélyes hányada analfabéta, és nemhogy németül nem tud, de saját nyelvén sem tud írni-olvasni. A német hatóságok rajzos ábrákkal próbálták megtanítani őket az alapvető viselkedési normákra, hogy legalább a konfliktusok valószínűségét csökkenteni lehessen.A szövetségi munkaerőpiaci ügynökség kutatásából például kiderült, hogy a szíriai menekülteknek csak 45%-a végzett el valamilyen iskolát. Ozoguz elmondása szerint az a fő prioritás, hogy megtanítsák a menekülteket németül, mert ezáltal hozzáférhetnének olyan képzésekhez, melynek segítségével később munkát találhatnának. Erre amiatt van szükség, mert a menekültek többsége korábban is csak olyan helyen tudott elhelyezkedni, ahol nem kellett beszélniük.

„A múltban nagyon gyorsan elhelyeztük az embereket olyan állásokba, ahol nem kellett beszélniük, és most 40 év után azt kérdezzük tőlük – hogyan lehet, hogy még mindig nem tudtok németül?”

Nem akarjuk megismételni ezt a hibát” – mondta.

A menekültügyi biztos gyakorlatilag azt közölte a német lakossággal, hogy beengedtek az országba több millió analfabétát, akiket most jó eséllyel tíz éven át a német adófizetők kell eltartsanak, de a korábbi tapasztalatok alapján évtizedek után sem várható, hogy megtanuljanak németül és integrálódjanak.

Korábban a pénzügyminiszter azonban egyértelműbben fogalmazott: Wolfgang Schauble egy interú során teljesen nyíltan beszélt arról, hogy nem a munkaerőhiány miatt engedik be az afrikai és arab migránsokat, hanem abból a célból, hogy közösüljenek az európaiakkal.http://www.hidfo.ru/2017/06/menekultugyi-biztos-beengedtunk-egymillio-migranst-most-tiz-even-at-el-kell-tartsatok-oket/

A szabadságjogok korlátozására készülnek a felvilágosult nyugatiak

Az Európai Unió arra készül, hogy a terrorizmus elleni harcra hivatkozva eltüntessen olyan alapvető európai értékeket, mint a szólásszabadság, a magánszféra sérthetetlenségéhez való jog, vagy a gyülekezési jog. A terrorizmus azonban csak ürügy: a nyugati vezetők más indokra hivatkozva is ugyanezen jogok korlátozását tartják kívánatosnak.

Ha Theresa May megteszi, amivel fenyegetett, úgy fog bevonulni a történelembe, mint a miniszterelnök, aki megadta a terroristáknak az elképzelhető legnagyobb győzelmet. Olcsó politikai haszonszerzésért szándékában áll aláásni a demokráciánkat, a szabadságunkat és jogainkat – azon alapvető értékeket, melyeket ezek a gyilkosok is el akarnak tüntetni.” – ezzel összegezte Martha Spurrier, egy brit jogvédő csoport vezetője a kormányfő azon kijelentését, miszerint nem megengedhető, hogy a szabadságjogok a terrorizmus elleni harc útjába álljanak. A jelenség lényege, hogy a tervezett korlátozások nem csak a terrorgyanús személyeket, vagy a nem-európai bevándorlókat és azok leszármazottait érintik, hanem az Európába szándékosan beengedett terroristákra hivatkozva a társadalom egészétől megvonnak bizonyos alapjogokat.

A brit kormányfő a Westminster Bridgenél történt terrortámadást követően jelentette ki, hogy ha az emberi jogok a terrorizmus elleni harc útjába állnak, akkor meg kell változtatni őket. A társadalom tekintélyes hányada pedig egyetért ezekkel a kijelentésekkel: elvégre nehéz lenne úgy megtalálni, majd elfogni egy terroristát, ha a titkosszolgálatoknak nincs joga lehallgatni, vagy a rendőröknek nincs joga házkutatást tartani egy terrorgyanús személynél. A látszólag nagyon is indokolt szigorítások mögött azonban van egy logikai bukfenc: a nyugat-európai vezetők meg sem próbálják leszűkíteni a korlátozások által érintett személyek körét, hanem az egy-két millió migráns közt megbújó terroristákra hivatkozva ötszáz millió európai állampolgár szabadságjogait készülnek korlátozni.

A utóbbi évek során a brit titkosszolgálatok jogköreit folyamatosan bővítették a terrorfenyegetésre hivatkozva; mostanra gyakorlatilag elég a puszta gyanú is, hogy valaki kapcsolatban állhatott terroristákkal, erre hivatkozva teljes megfigyelés alatt tarthatják. Németországban szintén időről időre bővítik a titkosszolgálatok jogköreit. Thomas de Maiziere belügyminiszter legutóbbi indítványa szerint a hatóságok bárkinek átkutathatják a számítógépeit és okoseszközeit, ha azok rendelkeznek internetkapcsolattal és lehetőség van a behatolásra – vagyis már közvetlen bizonyíték nélkül zajlik az adatgyűjtés, a terhelő bizonyítékokat éppen ilyen „virtuális házkutatás” segítségével szerezhetik meg a hatóságok. Franciaországban, amióta 2015-ben egy terrortámadás miatt kihirdették a rendkívüli állapotot, több mint 150 tüntetést tiltottak be. Már a mostani gyakorlatban megjelenik a magánszférához való jog teljes megvonása, a gyülekezési jog korlátozása – és ezek Európa vezető hatalmai, az ő politikusaik szabják meg, milyen irányba haladjon az Európai Unió.

A jogok megvonásával a probléma ott kezdődik, hogy ezt a korlátozást meg sem próbálják leszűkíteni egy adott csoportra, amelyen belül nagyobb arányban reprezentáltak a potenciális terroristák. Példának okáért: egyetlen európai ország vezetői sem mondják azt, hogy korlátozni lehet azon személyek jogait, akik nem-európai országból származnak és sokadik generációs bevándorlók, vagy nemrég érkeztek háború sújtotta övezetből és első generációs bevándorlók. Ehelyett megvonják ötszáz millió európai állampolgár szabadságjogait. Európai tizenévesek személyes fotóit, személyes adatait, magánlevelezéseit gyűjtik be korlátozás nélkül, békés családapák levelezésében túrnak amiatt, mert Ahmed és Abdul határvédelem híján gond nélkül besétált Európába.

Ebbe az irányba halad Európa: az utcán néha agyonlőnek civileket, és erre hivatkozva újabb és újabb szabadságjogokat vonnak meg, de valahogy mégsem sikerül megfigyelni a Londonban élő 500 dzsihádistát, mert a nyugati vezetőknek nagyon kényelmes ez a helyzet.

A folyamat lényege, hogy a nyugati vezetők valójából nem a terrorizmus miatt akarnak szabadságjogokat megvonni – mert ha a terrorizmust akarnák legyőzni, elég lenne az első és sokadik generációs bevándorlók jogainak korlátozása. A szabadságjogok megvonásának akarása, ami állandó – de az indok, az ürügy változó. Külső és belső fenyegetésre hivatkozva egyaránt ugyanazokat a jogokat akarják megvonni – mindegy, hogy emberkereskedelem, terrorizmus, vagy a kábítószerkereskedők elleni harcról van szó, vagy orosz veszélyről, a megoldás mindig ugyanaz: a szabadságjogok megvonása.

A napokban épp egy liberális sajtóorgánum közölte örömittasan egy amerikai agytröszt tanulmányát, miszerint az orosz propaganda elleni harc egyetlen megoldása, hogy korlátozni kell a szólásszabadságot. Éljen, éljen! Ellenérvek nincsenek – tiltsuk be. Sokáig hihető volt a szabad világért folytatott harc látszata, de ezt már hiába szépítik – az úgynevezett liberális Európa is csak egy a sok totalitárius rezsim közül. A német rendőrség épp kommentelőket tartóztat le a saját lakásukban, amiért nem tetszettek nekik az illegális bevándorlással járó bűncselekmények. Egyetlen bűnük, hogy nem bölcsészek, és ha a lányaikat megerőszakolja valaki, nem politikailag korrekten fogalmaznak.

Eddig a Bábel tornya szerű Európai Parlament volt Európa jelképe – mostantól a brüsszeli Manneken Pis, a „pisilő kisfiú” szobor lesz az. Ti, felvilágosult nyugatos liberálisok pont úgy tesztek a szabadságjogokkal, mint ez a szobor is. Valljátok be, hogy soha nem is gondoltátok komolyan!


http://www.hidfo.ru/2017/06/a-szabadsagjogok-korlatozasara-keszulnek-a-felvilagosult-nyugatiak/A
„nyílt társadalom” védelmében:
kommentelőket tartóztat le a német rendőrség

Válasz a Kölnben és több nagyvárosban történt tömeges nemi erőszakra - elkezdték cenzúrázni a közösségi médiát, ahol kitudódott a dolog.

A német rendőrség 36 ember otthonait rohamozta meg és tartott házkutatást, amiért bevándorlásellenes véleményeket tettek közzé a Facebookon.

Németországban a rendőrség kedden egy összehangolt akció keretén belül 36 embert tartóztatott le saját otthonaikban, amiért a bevándorláspárti kormánynak nem tetsző véleményt tettek közzé a Facebookon. A véleménybűnözőket rasszizmus terjesztésével és gyűlöletkeltéssel vádolják.

A New York Times beszámolója szerint a szövetségi rendőrhivatal megerősítette, hogy a rajtaütések politikai témájú jobboldali hozzászólások miatt történtek, melyek miatt házkutatásokat hajtottak végre, majd valamennyi érintett személyt kihallgatták. A rajtaütések során néhány olyan személy is érintett volt, aki baloldali extrémista tartalmakat terjesztett, egyvalakit pedig amiatt fogtak el saját otthonában, mert a Facebookon inzultált egy homoszexuális személyt.

Holger Münch, a szövetségi bűnügyi hivatal elnöke elismerte, hogy a Soros-féle nyílt társadalom védelmében tartóztatták le a kommentelőket.

Nyílt társadalmunk nem engedhet teret a félelemnek, fenyegetéseknek se az utcákon, se az interneten.” – mondta, egyértelmű utalást téve George Soros ideájára, a nyílt társadalomra.

A rajtaütések azt követően történtek, hogy a német parlament elkezdte tárgyalni a közösségi média használatát korlátozó új gyűlöletbeszéd-szabályozást. A Heiko Maas igazságügyi miniszter által javasolt intézkedések többek közt a gyűlöletkeltő hozzászólások és bejegyzések eltávolítására kötelezik a közösségi média üzemeltetőit, ennek elmaradása esetén pénzbírságot helyeznek kilátásba.

Ezen felül a német törvények a kommentelők megbüntetését is előírják. Azok a személyek, akik a törvény által tiltott tartalmakat közölnek, faji gyűlöletkeltés miatt akár öt évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetőek.

A német rendőrség közleményéből kiderült, hogy a brutális hatósági fellépés annak a társadalomképnek a védelmében történik – Münch közleménye szó szerint említette a „nyílt társadalmat” -, amit G. Soros amerikai milliárdos külföldről finanszírozott civil szervezeteken keresztül, a többségi lakosság akarata ellenére próbál megvalósítani számos európai országban.

Korábban a német hatóságok nyomására a sajtó nem számolhatott be a tömeges nemi erőszakról, az afrikaiak és arabok által elkövetett csoportos zaklatás híre csak a közösségi médiában tudott elterjedni. Úgy tűnik, ez a német hatóságok válasza arra, hogy a 2015-ös bevándorlási hullám után tömegessé vált a bevándorlók által elkövetett szexuális zaklatás és nemi erőszak: elkezdték cenzúrázni az egyetlen olyan eszközt, amivel az emberek sikeresen megkerülték az állami cenzúrát.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-nyilt-tarsadalom-vedelmeben-kommenteloket-tartoztat-le-a-nemet-rendorseg/

A Facebook megint gyomlálgatni kezdte a magyar közéletet

A Facebook ismét azzal próbálkozik, hogy ideológiai alapon szűrje a magyar nyelvű politikai tartalmakat. A Zuckerberg-birodalom ezúttal a felhasználók privát üzeneteit cenzúrázza; nem enged olyan üzenetet küldeni, amiben a Kuruc-info egy cikke szerepel.

A nemzeti radikális tábor intézményeinek, zenekarainak Facebook-oldalait szinte mind törölték már Zuckerbergék, kezdve a Kuruc.info 72 ezer követővel rendelkező oldalával sok évvel ezelőtt. Most viszont már maguk az egyszerű felhasználók is a Facebook-cenzúra célkeresztjébe kerültek, korlátozzák még a privát üzenetek tartalmát is.” – áll a Kuruc.info beszámolójában.

A lap egy képet is közölt a Facebook által bevezetett újfajta cenzúráról, amelyen az látható, hogy a közösségi oldal nem enged elküldeni egy privát üzenetet, melyben a felhasználó a Kuruc.info egy cikkének elérhetőségét is továbbította volna.

A Facebook üzemeltetői szerint “ezt nem oszthatod meg”

A megosztások, idézések, említések tiltásával az egyes személyek szólásszabadságának korlátozása van érvényben a legolvasottabb jobboldali hírportál ilyen abszolút tiltása által.” – írták. A lap olvasói segítségét kéri a tiltás megszüntetéséhez. Emellett azt írták, ez egy utolsó próbálkozás a Facebook szolgáltatásainak igénybevételére; a nemzeti radikális szervezetek közt folyamatban van valamiféle egyeztetés annak kapcsán, hogy a továbbiakban a Facebook helyett egy másik közösségi médiát használnának.

„Portálunk egy ideje már fontolgatja, és a nemzeti radikális tábor intézményei közt is elindult egy egyeztetés, hogy a Vkontakte oroszországi közösségi oldalra való átköltözésre buzdítsunk.”

A Facebook korábban számos nemzeti radikális szervezet felhasználóját törölte, vagy tette elérhetetlenné. Az utóbbi hónapok során már kormánypárti sajtóorgánumok letiltásával is próbálkoztak, ám arra mindeddig nem volt példa, hogy liberális, bevándorláspárti weboldalakat tegyenek elérhetetlenné a felhasználók számára – ezáltal egyértelművé téve, hogy ideológiai alapon cenzúrázzák a magyar nyelvű politikai tartalmakat.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-facebook-megint-gyomlalgatni-kezdte-a-magyar-kozeletet/

Hatalmas felháborodás a Youtube migránspárti propagandája miatt

Több százezer negatív szavazatot kaptak a Nemzetközi Menekült Bizottság és a Youtube által közösen készített propagandavideók, melyek a tömeges bevándorlást próbálják elfogadhatóbb színben feltüntetni.

A „menekültek világnapja” alkalmából készült felvételek célja, hogy az emberek megismerjék néhány menekült egyéni történetét, és ezáltal – érzelmi alapon – elfogadóbban viszonyuljanak a bevándorláshoz.

A kitűzött célt azonban láthatóan nem érték el ezek a videók, hiszen többségében jóval több negatív szavazatot kapnak, mint ahányan pozitívan értékelik.

Az egyik, #MoreThanARefugee hashtag alatt terjesztett propagandavideó például 85 ezer „tetszik” jelölés mellett jóval több, közel negyedmillió „dislike”-ot kapott. A kommentelőket ráadásul örömmel tölti el, hogy az emberek többsége elutasítja a migránspárti propagandát.

Örömmel látom, hogy ennyire tömegesen elutasítják ezt a videót. Helyreállt az emberiségbe vetett bizalmam.” – írja az egyik kommentelő, aki erre a válaszra alig egy óra alatt több mint ezer „like”-ot kapott.

http://www.hidfo.ru/2017/06/hatalmas-felhaborodas-a-youtube-migransparti-propagandaja-miatt/

Hadseregnyi rendőr kell védje a fesztiválozókat ebben a befogadó országban

Franciaországban ötvenezer rendőr kell biztosítson egy zenei fesztivált, hogy ne történjen újabb tömeggyilkosság.

Tömeges rendőri jelenlét szükséges Franciaországban ahhoz, hogy békében megtarthassák a „zene ünnepét”, és közben ne történjen újabb tömeggyilkosság. A kormányszóvivő Christophe Castaner közlése szerint a június 21-én országszerte megtartott rendezvényeket közel ötvenezer rendőr fogja biztosítani.

„Nem kell pánikba esnünk. Meg kell erősítsük pozícióinkat. Összesen 48000 rendőrt és a csendőrséget mozgósítottuk a francia állampolgárok biztonságának védelmére ezen a napon. Nincs okunk félelemre.”

Castaner az Europe 1 hírügynökségnek nyilatkozva mondta el ezt, arra a kérdésre válaszként; ésszerű-e tömeges rendezvényeket tartani nem sokkal azután, hogy terrortámadás történt Belgiumban.

A Fete de la Musique évente megtartott zenei fesztivál Franciaországban. A terrorfenyegetés miatt idén a médiában visszatérő jelleggel felmerült az a kérdés, hogy a francia állampolgárok el merjenek-e menni valamilyen rendezvényre.

2015. november 13-án Párizsban éttermeknél, egy koncertteremben és a nemzeti stadion környékén történt az Európai Unióban eddig legtöbb halálos áldozattal járó terrortámadás. A közel-keleti származású terroristák 130 embert gyilkoltak meg a nyílt utcán.

http://www.hidfo.ru/2017/06/hadseregnyi-rendor-kell-vedje-a-fesztivalozokat-ebben-a-befogado-orszagban/

Szír falvakat hoznának létre Kelet-Európában a bevándorláspártiak

Egy német EP-képviselő kezdeményezte, hogy az Európai Unió hozzon létre szír falvakat Kelet-Európában, akár a helyi lakosság akarata ellenére is. Elmondása szerint „a menekültek befogadásának elutasítása ellenkezik az EU alapelveivel.”

Ska Keller, az Európai Zöldpárt tagja kedden a Neue Osnabrücker Zeitung német lapnak nyilatkozva beszélt arról a kezdeményezésről, mely szerint egész közel-keleti népcsoportoknak adnának át területeket Kelet-Európában. A politikus által említett példa szerint szíriai falut hoznának létre Lettországban, mert „a menekültek nem szívesen mennek olyan helyekre, ahol még nincsenek menekültek.”

A politikus elmondása szerint kiderült, hogy a menekültek szívesebben mennek azokba az országokba, ahol már eleve él egy erős közösség a saját népükből, és így sajátjaik közé tudnak beilleszkedni.

Keller a lapnak nyilatkozva kifejtette, hogy ezt az elképzelést akár az érintett országok akarata ellenére is meg kell valósítani, hiszen „a menekültek befogadásának elutasítása sérti az uniós szabályokat”.

Az Európai Bizottság korábban kötelezettségszegési eljárást indított a Cseh Köztársaság, Magyarország és Lengyelország ellen, amiért nem akarnak befogadni migránsokat az EU kvótarendszere alapján.


http://www.hidfo.ru/2017/06/szir-falvakat-hoznanak-letre-kelet-europaban-a-bevandorlaspartiak/

London muszlim polgármestere megerősítette a mecsetek rendőri védelmét


Sadiq Khan, London pakisztáni származású polgármestere elrendelte a mecsetek rendőri védelmének megerősítését, miután támadás érte a Finsbury mecsetnél az éjféli ima után távozó híveket.

Khan arra kérte a londoniakat, hogy maradjanak nyugodtak, emellett kijelentette, hogy a város lakóit „soha nem fogják egymás ellen fordítani”.

Hétfőn egy ember kisteherautóval a mecsetből távozók közé hajtott a Finsbury Parkban. Az incidens során tízen megsérültek, később egy ember belehalt a sérüléseibe. A támadás valamennyi áldozata muszlim volt, az incidenst terrortámadásként kezelik a hatóságok.

Khan szerint a brit kormány fel kellene hagyjon a rendőrség további forrásmegvonására vonatkozó tervekkel, tekintve, hogy az utóbbi hónapok során több terrortámadás is történt az országban.

Mostanra már 13 hónapja mondom, hogy komoly aggodalmakat vet fel a rendőrség forrásainak elapadása. A kormánynak azt üzenem, hogy ne hajtsák végre azt a tervet, amivel további 400 millió fontot vonnának el a rendőrség költségvetéséből” – mondta.

Khan ellátogatott a támadás helyszínére, innen nyilatkozott a Sky News tudósítóinak.

http://www.hidfo.ru/2017/06/london-muszlim-polgarmestere-megerositette-a-mecsetek-rendori-vedelmet/

A terrortámadások a felelőtlen migrációs politika következményei

A lengyel miniszterelnök szerint az Európát sújtó terrortámadások hulláma a felelőtlen migrációs politika következménye.

Ez az éveken át folytatott felelőtlen migrációs politika következménye, melynek köszönhetően Európába érkező népcsoportok generációi olyan helyzetben élnek, amelyben nincsenek kilátásaik.” – mondta Beata Szydlo lengyel kormányfő egy televíziós interjú során.

A politikus ismételten felszólalt a menekültek áthelyezése ellen, elmondása szerint nem lehet olyan alapon megoldani az emberek helyzetét, hogy odébb tesszük őket egy másik európai országba. Ugyanakkor, a miniszterelnök azt mondta, segíteni kell a menekültek tömegein, de a saját otthonaikban, nem pedig Európában.

Szydlo szerint egy biztonságos zónát kellene létrehozni Európa határain, például kórházat kellene építeni a migrációs útvonal kezdetén, ahol az idegen néptömegek Európába érkeznek. Így a helyszínen orvosi ellátást kaphatnának a menekültek, miközben Európában semmilyen kilátással nem rendelkeznek.

Az Európai Bizottság 2015 őszén döntött arról, hogy az unió tagállamai közt kell elosztani azokat az afrikai migránsokat, akiket Görögország és Olaszország engedett be az EU területére. A visegrádi csoport országai ellenzik leghevesebben a migránsok letelepítését; Lengyelország és Magyarország egyetlen bevándorló letelepítését sem vállalta, miközben a Cseh Köztársaság 12, Szlovákia pedig 16 főt helyezett el a bizottság által kiszabott kvóta alapján.

Júniusban az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Lengyelország, a Cseh Köztársaság és Magyarország ellen, amiért nemet mondtak az afrikai migránsok befogadására.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-terrortamadasok-a-felelotlen-migracios-politika-kovetkezmenyei/

Több ezer tüntető követelte, hogy a kormány fogadjon be migránsokat

Madridban több ezren vettek részt egy tömegdemonstráción, melynek szervezői azt követelték, hogy a kormány teljesítse az Európai Bizottság követeléseit és fogadjon be még több bevándorlót.

A Madrid Press beszámolója szerint a tüntetést számos nem-kormányzati szervezet – többek közt az Amnesty International – közösen szervezte. A szombati demonstráción sok bevándorló is részt vett, mivel a szervezők közt volt a Comision Espanola de Ayuda al Refugiado, ami a Magyarországon is működő Migration Aid spanyol megfelelője.

Az aktivisták olyan transzparenseket vittek magukkal, miszerint „nincs több kifogás, le kell bontani a határokat”, „senki nem illegális”, és „üdvözöljük őket” (a migránsokat).

A tüntetés az Európai Bizottság által 2015-ben elfogadtatott kvótarendszert támogatta, ami a Görögország és Olaszország által felelőtlen módon beengedett migránsokat osztaná szét a többi EU-tagállam közt, de főként azokban az országokban, ahol még nem él nagy létszámú afrikai és arab lakosság.

Spanyolország a kötelezően előírt 17337 főből eddig 1304 menekültet fogadott be, a nemzetközi Soros-hálózat emiatt nem-kormányzati szervezeteket mozgósított. Az Amnesty International egy George Soros pénzén működő szervezet. Soros szerint évente legkevesebb egymillió migránst kell beengedjen a Európai Unió.

http://www.hidfo.ru/2017/06/tobb-ezer-tunteto-kovetelte-hogy-a-kormany-fogadjon-be-migransokat/

Fájó pont az osztrákoknak az orosz élelmiszeripar önellátásra törekvése

Karlheinz Kopf, az osztrák parlament alelnöke azt mondta, Oroszországban az élelmiszeripar egyre inkább képes fedezni a hazai szükségleteket, és ez a fajta önellátásra törekvés hátrányosan érinti az exportorientált osztrák mezőgazdaságot.

Kopf szerint közvetlenül érinti Ausztria mezőgazdaságát az orosz élelmiszeripar önellátásra törekvése, mert ezáltal egyre kevésbé van szükség osztrák termékekre az orosz piacon. A politikus nemrég találkozott Vjacseszlav Vologyinnel, az orosz parlament alsóházának elnökével, ekkor személyesen is tájékoztatta arról, hogy Ausztria számára fájó pont az orosz önellátás.

Ausztria érdekeit szem előtt tartva, nekünk fájó pontot jelent Oroszországnak ez a fajta növekvő ereje, illetve az a képessége, hogy önellátást alakítson ki a mezőgazdaság és számos más téren.” – mondta, hozzátéve, hogy az osztrák vállalatok számára mindig is jövedelmező volt az orosz piacon értékesítés.


Természetesen, a mi mezőgazdaságunk megszenvedi ezt a helyzetet. Ugyanakkor, az eddig elért és a jövőben elérni szándékozott orosz gazdasági erő további lehetőségeket tartogat számunkra, például a feldolgozóipar terén.” – mondta, hozzátéve, hogy vélhetően ez a lehetőség is addig adott, ameddig Oroszország nem teljes mértékben saját magának gyártja a feldolgozóiparban használt berendezéseket.

Kopf hangsúlyozta, hogy a két ország közti gazdasági együttműködés és kereskedelem egyúttal a béke záloga és a párbeszéd fontos platformja is volt.

A nyugati országok és Oroszország közti viszony 2014-ben romlott meg drasztikusan, amikor az Európai Unió és az Egyesült Államok szektoriális szankciókat hozott az orosz gazdaság ellen. Oroszország a szankciókra behozatali tilalommal és bizonyos iparágakban a teljes önellátásra törekvéssel reagált.

http://www.hidfo.ru/2017/06/fajo-pont-az-osztrakoknak-az-orosz-elelmiszeripar-onellatasra-torekvese/

Minden szükséges forrást megkapott az „Északi Áramlat 2”

A projekt megvalósítása a tervek szerint halad; minden forrás adott ahhoz, hogy Németország tovább növelje az orosz gázimportot.

Alekszandr Medvegyev, a Gazprom igazgatóságának elnökhelyettese ma bejelentette, hogy a korábban kötött megállapodásoknak megfelelően mostanra minden szükséges összeg beérkezett az Északi Áramlat 2 megvalósításához adott bankszámlákra, aminek a 2017-es év folyamán meg kellett érkeznie. Mivel minden európai szerződött fél befizette a részét, a projekt megvalósítása akadálytalanul zajlik.

Április 26-án a Nord Stream AG pénzügyi megállapodást írt alá a francia Engie, az osztrák OMV AG, a holland Shell és a német Uniper ill. Wintershall vállalatokkal. Az öt vezető energetikai cég vállalást tett arra, hogy finanszírozzák a gázprojekt teljes költségének 10-10%-át. Ezek az összegek érkeztek meg mostanra az Északi Áramlat 2 számláira.

A közös projekt évente 55 milliárd köbméter orosz gázt fog szállítani a Balti-tengeren keresztül egyenesen Németországba.

http://www.hidfo.ru/2017/06/minden-szukseges-forrast-megkapott-az-eszaki-aramlat-2/Nem veszik figyelembe az ukránok érdekeit az orosz gázt importáló németek

A Wintershall német energetikai cég igazgatótanácsának elnöke egyértelművé tette, hogy nem fogják figyelembe venni Ukrajna érdekeit, miközben tovább növelik Németországban az orosz gázimportot.

Mario Mehren, a Wintershall igazgatótanácsának elnöke a Der Spiegel német lapnak nyilatkozva elmondta; a vállalat nem hajlandó vitát folytatni arról, hogy az Északi Áramlat 2 projekt miatt Ukrajna elesik a gáztranzitból korábban szerzett bevételeitől.

Vállalatként nem az ukrán állami költségvetés konszolidálása a célunk” – mondta.

Mehren ráadásul felhívta a figyelmet arra, hogy az ukrán gáztranzit-rendszer nagyon rossz állapotban van; az európai felhasználók évtizedeken át milliárdokat fizettek ki az Ukrajnán át továbbított gázért, de „ezt a pénzt mindenre költötték, kivéve a gázvezetékek karbantartására.”

A Wintershall reményei szerint a közeljövőben sikerül megvalósítani az Északi Áramlat 2-t, és Mehren kijelentése szerint Oroszország az egyetlen forrás, ami el tudja látni Európát megfizethető árú gázzal.

Az Északi Áramlat 2 projektről 2014 szeptemberében kötöttek előzetes megállapodást a Vlagyivosztokban tartott Keleti Gazdasági Fórumon. A tervek szerint 2019-ben kezdi meg működését, és évente 55 milliárd köbméter orosz gázt fog továbbítani Németországba.

http://www.hidfo.ru/2017/06/nem-veszik-figyelembe-az-ukranok-erdekeit-az-orosz-gazt-importalo-nemetek/

Egymást fogják felfalni a liberálisok

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóvá tétele miatt egyre több liberális sajtóorgánum próbál olvasóihoz fordulni támogatásért. Kérdéses, hogy van-e a magyar olvasóknak igénye ennyi liberális sajtóorgánum fenntartására.

A magyar médiapiacon évek óta zajló nagy átrendeződést csak a legnagyobb, piaci alapon is működőképes liberális sajtóorgánumok élhetik túl, a kisebbek vélhetően el fognak tűnni – derült ki egy a Kettős Mérce blogon megjelent írásból. A néhány hete közölt cikk a hirdetők politikai elvárásait és a kormány állítólagos nyomásgyakorlását tette felelőssé a kisebb lapok várható megszűnéséért. A közelmúltban többek között a 444.hu is olvasói támogatását kérte a továbbműködéshez, amit sokan már a megszűnik előjeleként értelmeztek.

Az Index vagy az RTL Klub nyilvánvalóan túléli ezeket a támadásokat, mert óriási elérésük miatt megkerülhetetlenek egy nem politikai szempontok szerint megtervezett médiakampányban. De a kisebb portálok felületére, így a 444-re már nem feltétlenül van szüksége a hirdetőknek.” – írták.

A kedden elfogadott új civiltörvény szintén anyagi gondokat okozhat a liberális sajtónak. Mint a 444.hu példája is mutatja, az ilyen internetes lapok a nemzetközi Soros-hálózat pénzéből is kapnak juttatásokat, ami ha nem is fedezi az összes működési költséget, hiányát minden bizonnyal meg fogják érezni.

Maga a közösségi finanszírozásra átállás is arra utalhat, hogy az érintett személyek tudják, nemsokára már nem fognak problémamentesen hozzájutni a külföldi forrásokhoz. Az új törvénynek köszönhető fokozott ellenőrzés közepette könnyebben felfigyelhetnek a hatóságok néhány olyan alapítványra vagy egyesületre, ami gyakorlatilag semmilyen tevékenységet nem folytat, azon kívül, hogy külföldi támogatásban részesül, majd Magyarországon mindenféle indokkal pénzt osztogat/költ (ami így a másodvonalas szervezet esetében már magyar támogatásnak minősül). A donorszervezetek lassú elhullásával pedig a liberális lapok rákényszerülnek arra, hogy az olvasókhoz forduljanak.

Az Átlátszó.hu így próbálja elnyerni a célközönség kegyeit: Kormánypropaganda helyett valódi hírek! Átlátszó előfizetőnek lenni büszkeség.” A 444.hu pedig ezt írja: „Jó cikkeket, videókat készíteni sok ideig tart, és ezért sokba is kerül. Szeretnénk minél több jó anyagot csinálni, erre fogjuk költeni a pénzt. A támogatásoddal a 444 függetlenségét is erősíted.”

Kérdéses, hogy amennyiben a liberális lapok áttételes külföldi támogatás helyett elkezdenek piaci alapon, vagy közösségi alapon az olvasók támogatásával működni, hány olyan lap lesz, aminek hosszú távon így biztosított lehet a működése. Egy olyan országban, ahol a lakosság többsége ellenzi a tömeges bevándorlást és a nemzetállami szuverenitás feladását, egyszerűen nincs igény ennyi és ekkora médiafelületre, ami ezeket a nézeteket képviseli. A liberális médiafölény egy mesterségesen fenntartott buborék volt, ami a külföldi pénzek akadozása esetén kipukkan; a külföldi források elapadásával hamar el fog dőlni, van-e a magyar olvasóknak igénye ennyi liberális sajtóorgánum fenntartására.

http://www.hidfo.ru/2017/06/egymast-fogjak-felfalni-a-liberalisok/

Hét év börtönbüntetés egy bírának puccskísérletben részvétel miatt

A hét év börtönbüntetésre ítélt személy olyan ítéleteket hozhatott volna, amivel legitimmé teszi a puccsot, ha az sikerrel jár.

Egy török bíróság szerdán hét év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy bírát, aki háborús bűnök ügyében szokott eljárni az ENSZ számára. Aydin Sefa Akay a vád szerint részt vett a tavaly elbukott puccskísérletben azáltal, hogy tagja a Fetullah Gülen -féle terrorszervezetnek, ami tavaly nyáron megpróbálta erőszakos úton megdönteni a legitim kormányt.

Aydin Sefa Akayt tavaly szeptemberben tartóztatták le saját otthonában, és terrorizmussal vádolták meg, mivel bizonyíthatóan tagja a Gülen -féle terrorszervezetnek. A török kormány korábban Fethullah Gülent azzal vádolta, hogy külföldi titkosszolgálatok segítségével az ő szervezete próbált katonai puccsot végrehajtani. Az Ankarában és Isztambulban zajló fegyveres harcokban több száz ember veszítette életét.

Korábban Gülen és az amerikai kormány is tagadta a vádakat, mely szerint ők lennének felelősek a puccskísérlet beindításáért.

A nyomozás során azonban Akay volt az egyik legmagasabb rangú letartóztatott személy, és “bizonyítást nyert, hogy ő is használt egy Bylock nevű okostelefonos applikációt, amit Gülen mozgalmának tagjai használnak kapcsolattartásra”.

A tavaly júliusban történt katonai puccskísérletet néhány óra alatt leverték a kormányerők, de ez idő alatt is több mint 240 ember veszítette életét és több mint kétezren sebesültek meg a harcokban. Törökországban azóta több ezer katonát tartóztattak le a puccskísérletben részvétel miatt, emellett számos aktivistát, újságírót is bíróság elé állítottak, akiknek a gyanú szerint köze volt Gülen szervezetéhez.

http://www.hidfo.ru/2017/06/het-ev-bortonbuntetes-egy-biranak-puccskiserletben-reszvetel-miatt/

Megdöbbentő, milyen eredményre jutottak ezek az amerikai ügynökszakértők

Egy amerikai intézet számára készített közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a magyarok többsége mindenről pont azt gondolja, amit az USA külpolitikája szerint gondolni kell.

Megdöbbentő kutatást hoztak nyilvánosságra egy Amerika-barát, bevándorláspárti weboldal készítői: kiderült, hogy a magyarok többsége pont úgy gondolkodik, mint ők. A lakosság többsége le akarja bontani a határkerítést, és nem támogatja a kapcsolatok szorosabbra fűzését Washington fő riválisával.

Egy amerikai intézet megrendelésére készült felmérés szerint a magyarok többsége elutasítja a határok lezárását, mivel szerintük egyetlen uniós tagország sem képes megoldani önmagában a menekültválság okozta problémákat.”írták.

Az Átlászó.hu által közölt adatokból emellett kiderült, hogy a magyarok többsége szerint nem szabad szorosabbra fonni a kapcsolatokat Oroszországgal akkor sem, ha az Európai Unióban ilyen folyamatok indulnak meg.

„Az adatok szerint a térségben Magyarországon legnagyobb azon embereknek az aránya, akik függetlenül az Európai Unió aktuális politikájától, semmiképp nem próbálnának közeledni Oroszországhoz.”

A kutatásból emellett kiderült, hogy a magyarok többsége teljesen meg van elégedve az euro-atlanti integrációt és bevándorlást képviselő fővonalú média tevékenységével. A megkérdezettek közel negyven százaléka szerint nagyon professzionális, amit az atlantista sajtó művel, további közel negyven százalék szerint próbálnak profik lenni.

Összegzésként az atlantista lap azt írta, hogy az emberek az EU-tól és NATO-tól várják a béke és biztonság helyreállítását.

A V4 országok lakossága a béke és biztonság helyreállítását inkább olyan kollektív szervezetektől várják, mint az EU és a NATO.”– írták.

A kutatás hitelessége azonban erőteljesen megkérdőjelezhető; kiderült, hogy készítői eleve ellenséges szemszögből vizsgálták az emberek Oroszországról alkotott véleményét. Ezt az Átlátszó.hu maga is írja: A kutatás célja […], hogy jobban megértsék, vajon az egyes visegrádi országok társadalmaiban milyen réseket próbál kihasználni a Kreml, illetve milyen mértékű a közép-európai országokban az orosz dezinformációs tevékenység.”

Utóbbi – dezinformációs tevékenység – alatt egyébként hasonló jelenséget kell érteni, mint amit ezzel a kutatással az Átlátszó.hu művel. Ha egy amerikai intézet olyan kutatást közöl, miszerint az emberek szoros kapcsolatot akarnak Amerikával, és be akarják engedni a migránsokat, hogy az USA-hoz hasonló szép színes ország legyünk, az a liberálisok szerint nyilvánvalóan hiteles. Ugyanakkor, ha egy orosz kutatóintézet közölne olyan tanulmányt, miszerint az emberek nem akarják beengedni a migránsokat, és szoros kapcsolatot akarnak Moszkvával, az már dezinformáció.

A kétfajta megközelítés közt az a különbség, hogy az atlantista – fővonalú – média szerint a nyugati egyetemen végzett szakértőket szakértőnek kell tartani, az orosz egyetemen végzett szakértőket viszont orosz ügynöknek.

http://www.hidfo.ru/2017/06/megdobbento-milyen-eredmenyre-jutottak-ezek-a-szakertok/

Megszavazta az országgyűlés a külföldi ügynökszervezetek átláthatóvá tételét

Elfogadta az országgyűlés a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló indítványt. A kezdeményezést a Fidesz-KDNP politikusai támogatták, az MSZP, LMP és Jobbik tagjai nem támogatták.

Az új törvény szerint azok a civil szervezetek, melyek külföldről 7,2 millió forintnak megfelelő összegnél nagyobb támogatást kapnak, 15 napon belül kötelesek jelezni a bíróságon külföldi támogatottságukat, ezt követően külföldi támogatottságú szervezetté minősítik őket.

Az érintett szervezetek emellett a nyilvánosság számára egyértelműen látható módon – honlapjaikon, általuk kiadott sajtótermékekben – fel kell tüntessék, hogy külföldről támogatott szervezetnek minősülnek.

Az MTI szerint az indítványt 130 „igen” és 44 „nem” szavazattal fogadták el, 24 fő pedig tartózkodott a szavazástól. Igennel a Fidesz-KDNP tagjai szavaztak. Akik nem támogatták a kezdeményezést, azok közül az MSZP és LMP tagjai nyíltan nemmel szavaztak, a Jobbik tagjai pedig tartózkodtak.

Az új törvény szerint azok a külföldről finanszírozott szervezetek, melyek nem tesznek eleget az előírásoknak, felszólításban részesülnek, majd pénzbírsággal büntethetőek.

http://www.hidfo.ru/2017/06/megszavazta-az-orszaggyules-a-kulfoldi-ugynokszervezetek-atlathatova-tetelet/Nem tetszik egy törvény a külföldi civileknek, emiatt nem fogják betartani

Az Open Society Foundations központja New Yorkban.

Nem tetszik egy új törvény a külföldről pénzelt civil szervezeteknek, emiatt bojkottot hirdettek. A Soros-hálózat tagjai nem akarják feltüntetni a kiadványaikban, hogy tevékenységükért külföldről fizetik őket.

Bojkottot hirdetnek egy amerikai milliárdos pénzén működő civil szervezetek, miután úgy gondolják, hogy egy az országgyűlés által elfogadott törvény számukra nem előnyös helyzetet teremt. A Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet ügyvezető igazgatója alig néhány órával a törvény elfogadása után nyilatkozott az Indexnek; az interjú során elismerte, hogy George Soros alapítványhálózatának pénzéből működnek. A szervezet vezetője az ország legnagyobb államellenes lapjának nyilatkozva polgári engedetlenséget hirdetett.

Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója azt mondta, nekik nem számít, milyen kormány irányítja Magyarországot, ők mindig az állam ellen pozicionálják magukat, és ezért a tevékenységért külföldről fizetik őket.

„Nem fogjuk regisztrálni magunkat külföldről támogatott szervezetként, még ha a támogatásaink nagy részét onnan is kapjuk.” – mondta, hozzátéve, hogy „a TASZ […] a mindenkori magyar állammal szemben képviseli az állampolgárok érdekeit”, legnagyobb támogatója pedig „a Nyílt Társadalomért Alapítványok (Open Society Foundations) és több más külföldi magánalapítvány.”

Kapronczay kifejtette: ő teljesen elfogadhatónak tartja, hogy olyan országos hálózatok működjenek Magyarországon, melyeket külföldről fizetnek, és mindenféleképpen a magyar állammal szemben pozicionálják magukat.

A külföldről pénzelt szervezet vezetője alig néhány órával azután nyilatkozott a Bilderberg csoport magyarországi szponzora által tulajdonolt Indexnek, hogy az országgyűlés elfogadta a törvényt, mely szerint a külföldről finanszírozott csoportok fel kell tüntessék a kiadványaikban, hogy külföldről támogatják őket.

Bár az interjú során a TASZ vezetője nem próbált távolabb tekinteni a saját anyagi problémájuknál, az általuk kezdeményezett bojkott precedenst teremthet. A civil szervezet vezetője az ország legnagyobb internetes lapjának nyilatkozva gyakorlatilag egy olyan álláspontot képviselt, mely szerint az állampolgárok egyéni szimpátiától tehetik függővé a jogkövető magatartást; ne kelljen betartani egy nekünk nem tetsző törvényt, ha azt morálisan kifogásolhatónak tartjuk.

Talán maguk a liberálisok tudják legjobban, hogy az emberek erkölcsisége nem egyöntetű. Valaki a civiltörvényt tartja morálisan elfogadhatatlannak, más viszont egészen más törvényeket, amiket a liberálisok a demokrácia alapvető kellékének tartanak. Mivel utóbbi esetekben a hatóságok mégis betartatják a törvényeket, érthetetlen, hogy a külföldről pénzelt civilek milyen alapon akarnának mentesülni egy nekik nem tetsző törvény alól.

http://www.hidfo.ru/2017/06/nem-tetszik-egy-torveny-a-kulfoldi-civileknek-emiatt-nem-fogjak-betartani/A
német külügyminisztérium tiltakozik a külföldi ügynökszervezetek leleplezése ellen

A német külügyminisztérium tiltakozását fejezte ki az ellen, hogy Magyarország egy törvénymódosítással megpróbálja átláthatóvá tenni a külföldről finanszírozott civil szervezetek működését.

A német külügyminisztérium szóvivője, Martin Schafer szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, Magyarország egy társaságba tartozik Oroszországgal, Kínával és Izraellel, amiért „ellenséges tevékenységnek tekinti az NGO-k külföldi finanszírozását.” A német kormány – elmondása szerint – „kritikus dialógust” folytat a magyar kormánnyal az újonnan elfogadott törvénnyel kapcsolatban, ami „nehéz helyzetbe hozza a külföldről támogatott nem-kormányzati szervezeteket.”

Kedden a parlament elfogadta a törvényjavaslatot, mely szerint külföldről támogatott szervezetként kell regisztráljanak azok a civil szervezetek, melyek több mint 7,2 millió forintnak megfelelő összegű külföldi támogatásban részesülnek. A törvény szankciókat helyez kilátásba arra az esetre, ha egy civil szervezet nem tesz eleget ennek a kötelezettségnek.

A sajtótájékoztató alapján a német kormány nagyon sérelmezi az átláthatóságot: Schafer szerint jelenleg is „kritikus dialógust” folytatnak a kormánnyal (vagyis megpróbálnak nyomást gyakorolni az irányba, hogy a kormány enyhítse vagy törölje el az új szabályozást). A szóvivő kijelentette; a német kormány figyelemmel fogja kísérni, milyen hatást gyakorol az új szabályozás a magyarországi civil szervezetekre.

Schafer nem indokolta meg, Németországnak milyen alapon lehet beleszólása ebbe a magyar belügybe, de vélhetően ugyanolyan alapon, mint az amerikaiaknak: saját maguk által finanszírozott szervezetek működését féltik.


A szóvivő szerint Magyarország az új törvény miatt „egy társaságba tartozik Oroszországgal, Kínával, Izraellel.”

A három ország politikájában az a közös vonás, hogy szuverén államként fel mernek lépni a külföldi befolyással szemben, akár az ellenérdekelt országok kritikái és nyomásgyakorlása ellenében is.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-nemet-kulugyminiszterium-tiltakozik-a-kulfoldi-ugynokszervezetek-leleplezese-ellen/Az amerikai nagykövetségnek is véleménye van erről a magyar belügyről

Az amerikai nagykövetség közleményt adott ki egy a magyar országgyűlés által kedden elfogadott törvény kapcsán.

A 444.hu, az Index, és számos más liberális sajtóorgánum címlapon jelentette meg az amerikai nagykövetség kritikáját egy jogszabállyal kapcsolatban, amit kedden fogadott el a magyar országgyűlés. A követség politikai állásfoglalást fogalmazott meg a magyar belüggyel kapcsolatban; e szerint az Egyesült Államok kormányát aggodalommal tölti el egy a magyar országgyűlés által elfogadott törvény.

Az Egyesült Államokat aggodalommal tölti el, hogy a magyar parlament elfogadott egy olyan jogszabályt, amely méltánytalanul sújtja a magyar civil szervezetek egy célzott csoportját, akik közül sokan a korrupció elleni harcot, valamint az emberi jogok és a polgári szabadságjogok védelmét tekintik fő feladatuknak” – áll a 444.hu által idézett közleményben.

Az Index.hu szintén örült a külföldi nyomásgyakorlásnak. Ők azt írták: Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége határozott hangú nyilatkozatban szólalt fel a kedden elfogadott civilellenes törvénnyel szemben, a megbélyegezni kívánt civil szervezetek védelmében.”

Az amerikai nagykövetség magyar nyelven megjelent közleménye ráadásul utalást tesz arra, hogy amennyiben a módosított civiltörvény érvényben marad, a kormányellenes csoportok tevékenysége egyre kevésbé lesz demokratikus jellegű.

„Ez az új törvény megbélyegez helyi szervezeteket — különösen azon kormányzati kommunikáció kontextusában, mely a külföldről támogatást kapó civil szervezeteket úgy ábrázolja, mint amelyek a társadalom érdeke ellenében tevékenykednek –, és elrettentő hatással lesz a magyarok önszerveződésére és azon képességére, hogy aggodalmaikat demokratikus úton hozzák a kormány tudomására.”

Érdemes figyelni a szórendet: nem “demokratikus úton a kormány tudomására hozzák”, hanem “demokratikus úton hozzák a kormány tudomására”. A szórend arra utal, hogy nem a tudomására hozás képessége fog megszűnni, hanem a tudomására hozás mint olyan – egyre kevésbé lesz demokratikus jellegű.

A követség közleménye alapján, ha a külföldről pénzelt civilek regisztrációs kötelezettsége érvényben marad, a civil szervezetek olyan módon fogják aggodalmaikat a kormány tudomására hozni, ami nem demokratikus jellegű. Egyelőre nem tudni, hogy ez nyílt fenyegetést jelent-e, vagy véletlen fogalmazták meg félreérthetően a közleményt.

Nem ez az első alkalom, hogy az amerikai diplomácia megpróbál nyíltan beavatkozni a magyar belügyekbe. Évekkel ezelőtt az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője, André Goodfriend maga is részt vett azon a felvonuláson, ahol a tüntetők megrongálták a kormánypárt székházát. Legutóbb a G. Soros által alapított egyetem privilégiumainak megvonása ellen tiltakoztak az amerikai diplomaták – a CEU ügyében szintén közleményeket adott ki, nyílt politikai állásfoglalásokat tett egy magyar belügy kapcsán az amerikai nagykövetség.

http://www.hidfo.ru/2017/06/az-amerikai-nagykovetsegnek-is-velemenye-van-errol-a-magyar-belugyrol/

Egy érdekes idézet Weöres Sándortól

"Négyféle vezetőember lehet egy ország élén: Prokrusztész, Napóleon, Samu bácsi és Szolón.

Prokrusztész egy elgondolás híve, melybe nemzetét belekényszeríteni akarja, ha törik, ha szakad.

Napóleon szenvedélyes játékos és akár nyer, akár veszít, mindenképpen tékozol.

Samu bácsi úgy ül az uralkodói teremben, mint egy fűszerboltban, dekákkal és garasokkal ravaszkodik.

Szolón az isteni ihletre figyel, minden tette az örök mértékből ered és országa virul."
(Weöres Sándor)

Legfrissebb bejegyzések
...

Felelős Szakembereket, nem felelőtlen szakbarbárokat,
Kíváló Szakembereket, nem söpredék pártkatonákat!
Magyar Nemzetért tevő Szakembereket, nem magyarság ellen tevő HAZUGSÁGGYÁR alkalmazottakat!

 

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen”

 

Gróf Széchenyi István

Előzmények uzenek.blogspot.com illetve nyomaban.blogspot.com
Legnépszerűbb bejegyzések
 1. Betegen és becsapva – lányok HPV oltás után - A dán TV bemutatta a gyógyszeripart leleplező filmet
 2. Milánóban machetével támadt a multikulturalizmus
 3. Szertefoszlik a NATO technikai fölénye
 4. Vlagyimir PUTYIN: „ELEGEM VAN!” “Oroszország legyőzi az ISIS t!”
 5. Íme a legkeményebb magyar futballedzői nyilatkozat - A játékosként keménységéről ismert Lendvai Miklós meccs utáni értékelésében rendesen kifakadt, de érthetően elkeseríti a hazai futballvalóság.
 6. A Saudi klán földi harcosai menekülnek Jemenből. Oroszország szövetségese kész kontrolalatt tartani Áde-öblöt. USA folyamatosan szorul hátra a globális poziciókból.
 7. A hírek összeállítása
 8. Isis - ok okozati összefüggések
 9. Anyák napja van ma…
 10. Önellátás egyszerűen
 11. Az amerikaiak megszállják Európát
 12. Orvos, vagy a HATALOM pribékje?
 13. Homokszemek nagyítva
 14. GYŐZELEM NAPI 9-órás kezdésig Oroszország különböző nagyvárosaiban (az időeltolódás miatt) már eddig lezajlott helyi ünnepségek üsszefoglalói láthatók.
 15. Az Egyesült Államok Kelet-Európából mérne atomcsapást Oroszországra
 16. Megtévesztés miatt özönlenek a bevándorlók
 17. A migrációs válság eltereli a figyelmet a háborús készülődésről
 18. Franciaország nem vállalja a felelősséget az amerikai hadsereg lépéseiért
 19. Német politikus: a NATO vezetői nem beszámíthatóak
 20. A szabadkőművesek megparancsolták az EU-nak: Ne korlátozzák az egyre nagyobb bevándorlást.
 21. A szíriai elnök megszólal! Fontos üzenet! (magyar felirat)
 22. Hol az aggresszor?
Feedek
Megosztás
Honnan
websas.hu

MapFree counters! Free counters! Free counters!

HonlaprendszerüNK
 • A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…
 • A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…
 • Adni, hogy még többet adhassak!
 • Ahogy kapom, úgy adom!
 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet - VESZPRÉM
 • Akit elmartak Mellőlem, a felelősök szinte még nem bünhödtek!
 • Áldott legyen mindörökké az Úr neve!
 • Alföld - HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Alvidék-Délvidék, mikor térsz vissza hozzánk? - ZENTA
 • Amerikai Hűség Hőség - SOPRON
 • Andre Lowoa - VESZPRÉM
 • Anzix
 • Áradások-figyelmeztetések
 • Áradások-figyelmeztetések
 • Armageddon nyomában
 • Armageddon nyomában
 • Armageddon nyomában etnikai tisztogatású polgárháborúkban
 • Áttekintő irodalmi jelleggel
 • Ausztrálázsiai Hűség Hőség - SORPON
 • Bács-Kiskun - SÜKÖSD
 • Baranya - MOHÁCS
 • Békés - HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Borsod-Abaúj-Zemplén - SÁTORALJAÚJHELY
 • Böjt-engesztelés-ima
 • Bölcsen Okosan Magyaran - ESZTERGOM
 • Bölcsen Okosan Törpemagyaran - BUDAPEST
 • Bölcsességek, tapasztalatok, népi kutatások
 • BudaPilisSolt - ESZTERGOM
 • Csongrád - HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Dél - Alföld - HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Dél - Dunántúl - BALATONFÖLDVÁR
 • Délvidék
 • Dunántúl - BALATONFÖLDVÁR
 • Ébredések, jelenések
 • Előre! Győzelemre Fel! - VESZPRÉM
 • Epikusan A-C Lírailag
 • Epikusan A-E Lírailag
 • Epikusan D-F Lírailag
 • Epikusan F-K Lírailag
 • Epikusan FGIK Lírailag
 • Epikusan G-I Lírailag
 • Epikusan J-L Lírailag
 • Epikusan L-R Lírailag
 • Epikusan LMR Lírailag
 • Epikusan M-O Lírailag
 • Epikusan P-S Lírailag
 • Epikusan S-Z Lírailag
 • Epikusan SZ Lírailag
 • Epikusan T-Z Lírailag
 • Erdély-Csángóföld-Bánát-Körösmező-Máramaros-Székelyföld
 • Erdély-Bánát-Csángó-Körösmező-Máramaros-Székelyföld, mikor térsz vissza hozzánk? - ZSOMBOLYA
 • Észak - Alföld - NYÍREGYHÁZA
 • Észak - Magyarország - SÁTORALJAÚJHELY
 • Esztergom-Komárom - ESZTERGOM
 • Esztergom-Vác
 • Eucharisztia
 • Eurázsiai Hűség Hőség - SOPRON
 • Európai látnok által követvén
 • Fejér - ESZTERGOM
 • Felvidék-Kárpátalja
 • Felvidék, mikor térsz vissza hozzánk? - ZSOLNA
 • Frank Hűség Hőség - SOPRON
 • Frissülés
 • Föld
 • Gomora Szodoma Technika alapján a Végső Időkbe
 • Gomora Szodoma Technika Ellen a Végső Időkben
 • Gondolkodó Szemlélődő
 • Gyarlóságunk miatt az utolsó háború elkerülhetetlen
 • Gyarlóságunk nyomában
 • Gyökereink
 • GyökereiNK TöbbEzer Kárpát-medencében - ESZTERGOM
 • Győr-Moson-Sopron - SOPRON
 • Hajdú-Bihar - NYÍREGYHÁZA
 • Hamis Béke
 • Helyreállítás egységben egységért egyben míg élhet… Földkerekségen
 • Heves - VÁC
 • Heves Jeges - SOPRON
 • Hogyan akartam, de mégse úgy lett
 • Hosszúság - AL-SAFIROV
 • Hűség Hőség - SOPRON
 • Igazságokat keresek, nem féligazságokat!
 • Jász-Nagykun-Szolnok - HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Jelenések-Zarándoklások - VÁC
 • Jelenések-Zarándoklások - VÁC
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus Krisztus Dobogó Szíve és Szeretete - SOPRON
 • Jézus Krisztus Urunk Dobogó Szíve és Szeretete
 • Jövő a Múltból kikövetkeztethető - SÜKÖSD
 • Kadarkút-Siófok-Veszprém
 • Kegyelemteljes Áldásodat kérjük jóságos Uram!
 • Keresztény bizonyságok, életek, történetek
 • Kolon (S)Zala - SÜMEG
 • Közép - Dunántúl - ESZTERGOM
 • Közép - Magyarország - VÁC
 • Lég
 • Legendák, mesék, mondák
 • Legendás MeseMondaVilág - HERCEGSZÁNTÓ
 • Lélektárs - MOHÁCS
 • Lelkitársaknak, majdnem lelkitársaknak
 • Magasság -VARSÓ
 • MártírSors
 • MártírSzentSors - SÜMEG
 • MédBabiloni Hűség Hőség - SOPRON
 • Meddig még?
 • Mélység - TRIESZT
 • Mi hunok 300millióan vagyunk
 • Nógrád - VÁC
 • Nyugat-Dunántúl - SOPRON
 • Olvasó gondolkodó
 • Öntsünk Tiszta Vizet a Pohárba!
 • Örömhír
 • Örömhír
 • Őrvidék-Gyepüvidék
 • Őszinte alázatos erkölccsel
 • Pest - VÁC
 • Pesti kerületek - VÁC
 • Római Katolikus - keresztény rádió - ZENTA
 • Skandináv Hűség Hőség
 • Somogy, Pannonhalmi főapáti birtoktól napjainkig - BALATONFÖLDVÁR
 • Sopron-Vác-Mohács
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg - NYÍREGYHÁZA
 • Szélesség - TACHOV
 • Szentek köztünk élnek, a múlt róluk beszélnek
 • Szentek köztünk járnak, csodák bennünk élnek
 • Szeretve szeretett egységben szép az élet, ha nem adják meg-vissza türelemmel várd a lelkitársad!
 • Tolna - Mohács
 • Titkok, amelyre ideje, hogy fény derüljön!
 • Tűz
 • Üzenet
 • Üzenet
 • Üzenet a Kárpát-medence területéről
 • Üzenet a Kárpát-medencén kívülről
 • Vas - SOPRON
 • Veszprém - SÜMEG
 • Visegrádi Hűség Hőség - SOPRON
 • Víz
 • 2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

  2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

  2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

  2017. február 11-e óta szerkeszthetlenek:

  Feedjit Live Blog Stats

  Free counters!

   

  Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: “Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

  Locations of Site Visitors