Armageddon nyomában

„Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” „Jézus, szabadíts meg minket, tehetetlen bűnösöket, ellenségeidtől.”

Le Pen: az euró halott

Marine Le Pen francia elnökjelölt szerint az euró halott, és Franciaország vissza kell térjen a nemzeti fizetőeszköz használatához. Az euró megmaradhat a „nagyvállalatok által nemzetközi kereskedelemben használt pénznemnek”.

Az elnökjelölt a Le Parisien francia lapnak nyilatkozva kifejtette, hogy az euró használata hatalmas terhet jelent a nemzetgazdaságnak, mert egy ország saját maga kell irányítás alatt tartsa fizetőeszközét, ha meg akarja őrizni a nemzeti szuverenitást.

„Irányítanunk kell a pénzkibocsátást, hozzá kell igazítanunk a saját gazdaságunkhoz, emiatt a közös fizetőeszköz csak terhet jelent.” – mondta.

Le Pen szerint az euró „halott”, már próbálnak tőle szabadulni az eurozóna tagállamai, és végül egy olyan fizetőeszközként maradhat meg, amit a nagyvállalatok a nemzetközi kereskedelemben egymás közt használnak, de eközben Franciaország visszatérne a nemzeti valuta használatához.

Az elnökjelölt a lapnak nyilatkozva ismét kijelentette, hogy amennyiben megválasztják, 2018 első felében népszavazást írna ki az Európai Unióból kilépésről, előtte pedig tárgyalásokat folytatna ennek kapcsán az EU más tagállamaival.

http://www.hidfo.ru/2017/04/le-pen-az-euro-halott/

Külügyminiszter: gyorsan be kell lépni az Fenevad szövetségesei közé

Macedónia külügyminisztere, Nikola Poposki szerint az ország stabilizálásának egyetlen módja, ha a lehető leggyorsabban belépnek az Európai Unióba.

“Macedónia uniós csatlakozásának felgyorsítása segíthet az ország stabilitásának biztosításában” – mondta. Az integrációra kell összpontosítanunk, és arra, hogy további garanciákkal biztosítani tudjuk az Európai Unióhoz csatlakozást, ha a régióban békét akarunk és stabilizálni akarjuk Macedóniát.”

Popolski az EU külügyminisztereinek máltai találkozóján kifejtette, hogy „a kevesebb integráció nem válasz”, a válsághelyzet csak akkor rendeződhet, ha az ország minél hamarabb csatlakozik az Európai Unióhoz.

2015-ben a macedóniai ellenzék azzal vádolta a konzervatív kormánypártot, hogy több mint húszezer ember telefonbeszélgetéseit lehallgatják, beleértve bírókat, újságírókat és diplomatákat. Az ellenzék által kezdett lejáratókampány a kormányfő lemondásához, a parlament feloszlatásához vezetett, és politikai válságba sodorta az országot.

Napokkal ezelőtt a Die Zeit német lap újságírója egy polkorrekt logikai bukfenccel megindokolta, hogy amikor egy országban az európai integrációt ellenző kormány működik, ott az Európai Uniónak joga van kormányellenes tüntetéseket szervezni.

http://www.hidfo.ru/2017/04/kulugyminiszter-gyorsan-be-kell-lepni-az-eu-ba/

Schäuble inkább a nemzetállamok eltüntetésére költené az uniós forrásokat

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter szombaton azt mondta, Németország nem fizetne nagyobb összeget az Európai Unió közös kasszájába a Brexit után, ehelyett az uniós források „hatékonyabb hasznosítására” törekedne.

A miniszter a Funke Media kérdésére elmondta, hogy ma is a német adófizetők pénzéből finanszírozzák az Európai Uniót, így amennyiben lehetséges, a britek kilépése után már inkább az integráció mélyítésére fordítanák ezt az összeget, hogy más tagállamok ne követhessék a Brexit példáját.

„Németország nem fizethet több pénzt az Európai Unióba a Brexit után. Elegendő forrás van az EU költségvetésében, ezt a továbbiakban hatékonyabban kell felhasználni.”

Schäuble szerint a britek kilépése után sokkal inkább az integráció tovább mélyítésére kellene fordítani az uniós forrásokat, nem pedig az egyes tagállamok igényeinek megfelelően.


http://www.hidfo.ru/2017/04/schauble-inkabb-a-nemzetallamok-eltuntetesere-koltene-az-unios-forrasokat/

Hivatalos: Törökország nemsokára megveheti az Sz-400 rakétavédelmi rendszert

Az Oroszország által gyártott Sz-400 légvédelmi rendszerek Törökországnak eladása is részét képezheti a Vlagyimir Putyin orosz államfő és Recep Tayyip Erdogan török elnök közti tárgyalásoknak, amit május 3-án, Szocsiban tartanak – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

A szóvivőt arról kérdezték az újságírók, lehetséges-e, hogy az Sz-400 eladásáról is tárgyalni fognak a török elnökkel, mire Peszkov azt felelte, elképzelhető, hogy erről is szó lesz a tárgyaláson.

A múlt hét folyamán a török védelmi miniszter, Fikri Isik már arról beszélt, hogy Oroszország és Törökország közel áll a végső megállapodáshoz, nemsokára döntés születhet az Sz-400 törökországi értékesítéséről, de ez egyelőre nem jelenti, hogy napokon belül aláírják az ezzel kapcsolatos egyezményt.

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint Isik azt mondta, Törökország azért fordult Moszkvához ezzel a kéréssel, mert a NATO-tagállamok “nem tudtak olyan alternatívát nyújtani, ami anyagilag megérte volna Törökországnak”.

Törökország korábban Kínával is tárgyalásokat folytatott az FD-2000 (HQ-9) légvédelmi rendszer megvásárlásáról, de 2015-ben felmondta az egyezményt, mert a kínaiak az eladott hardverrel együtt nem akarták volna a technológiát is átadni.

A török és az orosz kormány tavaly novemberben hozta nyilvánosságra, hogy elkezdett hivatalos tárgyalásokat folytatni az Sz-400 eladásával kapcsolatban. Korábban Törökország a NATO-tagállamok fegyvereire alapozta védelmét, főként az Egyesült Államokból és Németországból érkező légvédelmi rendszerek védték Törökország határait.

A szíriai konfliktus során azonban egyértelművé vált a Patriot rendszerek megbízhatatlansága, amikor ismeretlen hackerek átvették az irányítást a Törökországban állomásozó Patriotok felett, és ennek eredményeként számos nemkívánt rakétaindítás történt. Az incidens során egyértelművé vált, hogy a NATO nem tudja ellenőrzés alatt tartani a saját fegyvereit. A török védelmi miniszter később kijelentette; amennyiben megvásárolják az Sz-400-at, ezeket a fegyvereket már nem fogják integrálni a NATO közös rakétavédelmi rendszerébe.

http://www.hidfo.ru/2017/04/hivatalos-torokorszag-nemsokara-megveheti-az-sz-400-raketavedelmi-rendszert/

Káin bélyege: amerikai és európai vezetés kell a Balkánon

John McCain amerikai szenátor azt állítja, hogy a Balkán-félszigeten olyan helyzet van, ami „amerikai és európai vezetésért kiált”, mert a régóta húzódó konfliktusok az eszkalálódás jeleit mutatják.

Az Egyesült Államok és Európa mélyebben érintetté kell váljon a balkáni konfliktusokban, hogy megelőzze a térségben a helyzet tovább romlását – mondta McCain a Politico magazinnak nyilatkozva. McCain az interjú során kijelentette, hogy ha nem az USA diktálja a politikát egy országnak, akkor ott „rossz dolgok kezdenek történni”.

Amikor az amerikai vezetők távoznak, az vákuumot hagy maga után és elkezdenek rossz dolgok történni.” – mondta. „Ami a Balkánon történik, az amerikai és európai vezetésért kiált. A feszültség fokozódik.”

McCain szerint a Trump-adminisztráció nem ismeri el, hogy hatalmas kockázatai lehetnek annak, ha nem vesznek részt a balkáni konfliktusokban. Az új elnök szerinte a konfliktus vállalása helyett “továbbra is bizonytalan üzeneteket közvetít az európai NATO-szövetségesek felé.”

http://www.hidfo.ru/2017/04/mccain-amerikai-es-europai-vezetes-kell-a-balkanon/

Megtiltották a német katonáknak a nikáb és burka viselését

A német parlament elfogadott egy részleges tiltó határozatot, ami betiltja a nikáb és burka viselését a hadseregben és a köztisztviselők körében.

A Bundestag weboldalán megjelent törvény szerint az arcot elfedő viselet nem teszi lehetővé, hogy a köztisztviselők a semleges és pártatlan álláspontot jelenítsék meg az állampolgárokkal folytatott interakciók során. A szöveg szerint a vallási vagy ideológiai motivációjú ruhaviselet ezt általánosságban véve lehetetlenné teszi.

Hónapokkal ezelőtt Angela Merkel német kancellár a teljes arcot elfedő viselet betiltására kérte a törvényhozókat. Franciaország, Belgium, Bulgária, Svájc és Hollandia szintén ehhez hasonló korlátozásokat léptetett életbe.

http://www.hidfo.ru/2017/04/megtiltottak-a-nemet-katonaknak-a-nikab-es-burka-viseleset/

Német sajtó: az EU szervezte a budapesti kormányellenes tüntetéseket

A Die Zeit német lap szerint az Európai Unió szervezte a kormányellenes tüntetéseket Budapesten, és erre sikerként kell tekinteni.

A jelenleg számos délkelet-európai országban zajló kormányellenes tüntetések pozitív megítélés alá kell essenek, mert ezek demonstrálják, hogy az EU képes a „puha erő” alkalmazására – írja a Die Zeit német napilap.

Legyen szó Romániáról, Szerbiáról vagy Magyarországról, délkelet-Európában egyre több ember tüntet a kormányok ellen. Ez az Európai Unió számára hatalmas siker.” – mondta Ulrich Ladurner, az Ahol kék zászlók lengenek” című publicisztikában.

„Hol az EU-zászló, hol az EU-zászló? Tűzzük ki, tűzzük ki!”

Minden bizonnyal ismerősek ezek a rigmusok az olvasó számára, mert minden egyes kormányellenes demonstráción rendszeres időközönként megismétlődik ez a jelenet, ami után színpadiasan valaki előhozza az Európai Unió zászlaját. A Die Zeit publicistája ma elismerte, hogy ezek megszervezett koreográfiák, abban az értelemben, hogy az ilyen kormányellenes tüntetéseken nem spontán civil megmozdulásokat, hanem az EU által alkalmazott „puha erő” alkalmazását, azaz enyhe külföldi nyomásgyakorlást láthatunk.

Az elmúlt hónapok folyamán a délkelet-európai országokban számos kormányellenes tüntetés történt. Romániában februárban kezdődtek tömegdemonstrációk a kormánypárt egy kezdeményezése ellen, civil szervezetek és ismeretlen hátterű Facebook-csoportok vitték utcára a tömeget. Szerbiában áprilisban kezdődtek tömegdemonstrációk, szintén NGO-k és Facebook-csoportok szervezésében. Magyarországon szintén ugyanilyen hátterű tömegdemonstrációk zajlottak, melyek a G. Soros által alapított Közép-európai Egyetem kapcsán váltak egyre kiterjedtebbé.

A Die Zeit publicistája elismeri, hogy ezek a tüntetések demokratikusan választott vezetők ellen zajlanak, és konkrétan kijelenti, hogy a tömeges tüntetések az Európai Unió nyomásgyakorlásának részei, az úgynevezett „soft power” (puha erő) megnyilvánulásai. A szerző ráadásul meg is indokolja, hogy az Európai Uniónak jogában áll nyomásgyakorlásként kormányellenes demonstrációkat szervezni a nemzeti kormányok ellen, ha az „európai értékek védelmében” ez szükségessé válik.

http://www.hidfo.ru/2017/04/nemet-sajto-az-eu-szervezte-a-budapesti-kormanyellenes-tunteteseket/

Terrortámadást akart elkövetni egy német katona

Egy a Bundeswehr kötelékében szolgáló német állampolgárt tartóztattak le a hatóságok, aki januárban fegyvert rejtett el a bécsi repülőtéren. A német katona szíriai menekültként regisztráltatta magát, és a gyanú szerint terrortámadást akart elkövetni.

A frankfurti ügyészség közlése szerint a 28 éves német katona menekültként regisztráltatta magát; egy hamis történetet adott elő a hatóságoknak, miszerint ő korábban Damaszkuszban élt. Miután szíriai menekültként regisztráltatta magát, januárban fegyvert rejtett el a bécsi repülőtéren, amit februárban próbált újra magához venni. Ekkor léptek közbe az osztrák hatóságok, a német katonát terrortámadás előkészületének gyanúja miatt letartóztatták.

A német hatóságok szerint egy másik, 24 éves személy is segédkezett volna a terrorakció végrehajtásában, őt szintén őrizetbe vették. A történtek után a nyomozás részeként 16 objektumot kutattak át Németországban, Ausztriában és Franciaországban.

http://www.hidfo.ru/2017/04/terrortamadast-akart-elkovetni-egy-nemet-katona/


Bevándorláspárti politikus ellen tervezett merényletet egy német katona

A német hatóságok letartóztattak egy újabb a Bundeswehr kötelékében szolgáló katonát, akit bevándorláspárti politikus elleni merénylet előkészületével vádolnak.

A 27 éves gyanúsítottat, Maximilian T-t Kehl területén tartóztatták le Baden-Württembergben, miután a katonai hírszerzés kapcsolatot talált közte és az áprilisban letartóztatott két gyanúsított közt.

A nyomozás során kiderült, hogy az őrizetbe vett személy rendszeresen ismeretlen helyre távozott a Strasbourg mellett működő francia-német katonai létesítményből, ahol elszállásolva volt, és ezekhez a távolmaradásokhoz a korábban őrizetbe vett Franco Albrecht szolgáltatott alibit.

Albrechtet először az osztrák rendőrség hallgatta ki februárban, miután rajtakapták, amint magához akart venni egy korábban a bécsi repülőtér mosdójában elrejtett lőfegyvert. Az őrizetbe vétel után kiderült, hogy a 28 éves személy ujjlenyomata már szerepel a menekültügyi rendszer adatbázisaiban, mert korábban szíriai menekültnek adta ki magát, és ehhez egy hamis történetet adott elő a hatóságoknak. Ezt a hamis személyazonosságot akarta később felhasználni egy terrortámadás végrehajtásához, ami így szíriai menekült által elkövetett merényletnek tűnt volna. Egy társát, a 24 éves Mathias F-et április 26-án tartóztatták le.

Az ügyészség szerint a német katonák azt tervezték, hogy olyan politikusok ellen követnek el merényleteket, akik támogatják a kormány bevándorláspolitikáját. Az állítólagos listán szerepelt Joachim Gauck is, aki 2012 és 2017 közt volt Németország elnöke, emellett Heiko Maas igazságügyi miniszter ellen is merényletet terveztek.

Német sajtóértesülések szerint a gyanúsítottak célja az volt, hogy a merényletek muszlim menekültek által elkövetett terrortámadásnak tűnjenek, és ezzel ösztönözzék a német lakosságot a bevándorlók elleni erőszakos fellépésre. Az ügyészség szerint valamennyi gyanúsított szélsőjobboldali aktivistaként működött és bevándorlásellenes nézeteket terjesztett az interneten.

Korábban nagy nyilvánosságot kaptak azok az értesülések, melyek szerint a Bundeswehr kötelékében rengeteg szélsőjobboldali nézeteket valló személy működik, emellett az Iszlám Állam nevű terrorszervezet is sikeresen kihasználta a „sokszínűségre törekvést”, és megpróbálta saját embereit beépíteni a német hadsereg soraiba, hogy azok így kiképzést kapjanak a robbanóanyagok használatával kapcsolatban.

http://www.hidfo.ru/2017/05/bevandorlasparti-politikus-ellen-tervezett-merenyletet-egy-nemet-katona/

Magyarország vereséget mér a Soros-ideológiára

A Soros-egyetem ügye nem pusztán egy egyetemről szól; egy a Russia Today által publikált írás szerint megkezdődött az ideológiai harc, ami a következő években uralni fogja az európai és amerikai közéletet. Ez a harc a Soros-féle ideológia végső vereségével végződik.

Bryan MacDonald véleménypublicisztikája hangsúlyozza: Soros György egy megosztó személyiség, akit Európa-szerte gyűlölnek a nacionalisták. Emiatt került egy ideológiai harc középpontjába az általa alapított egyetem, ahol a saját maga által kidolgozott ideológia mentén képzik ki a régió vezető politikusait, hogy ezek a személyek aztán a balliberális nézeteket ültessék át a gyakorlatba.

A szerző emlékeztet, hogy Soros egyeteme eredetileg Prágában kezdte meg működését, de a cseh kormány néhány év után kiűzte őket. Akkoriban a CEU-nak hivatalos meghatározása szerint is az volt a célja, hogy „regionális vezetők új alakulatait képezze ki, akik segítik a demokratikus átmenet előmozdítását a régió országaiban”. Ezt a meghatározást a 2000 környékén felváltotta a „demokrácia és emberi jogok képviselete”, és nem ok nélkül: a társadalomban eközben jobbra tolódás zajlott le, az emberek egyre inkább elutasítják a Soros-féle ideológiát.

MacDonald levezeti, hogy korábban Magyarországon még kormányzó erőt tudott alkotni a szocialisták és „szabad demokraták” szövetsége, de a gazdasági világválság előrehaladtával a két oldal állandó harcából a Fidesz került ki győztesen, a korrupció terjedésével kapcsolatos vádak pedig halálos sebet ejtettek a szocialista párton. Mostanra megkérdőjelezhetetlen, hogy a társadalom többsége támogatja a kormánypártokat a Soros György elleni harcban, és ebben az ideológiai vitában nem a külföldi milliárdos áll nyerésre, annak ellenére sem, hogy a régió számos vezető politikusa már az ő nézeteit képviseli.

„Az Európai Unióban gyakran felháborodást vált ki Magyarország bevándorlással kapcsolatos hozzáállása. Amikor Angela Merkel meghirdette Németország kapuinak megnyitását, Orbán kerítést épített a migránsok kizárása érdekében.” – mondta.

A szerző szerint Soros György mostanra olyan személlyé vált, aki végletesen megosztja az országot, a nacionalisták pedig Európa-szerte megvetik őt, emiatt nem kérdéses, hogy kinek a vereségével fog végződni az ideológiai harc, ami a következő években az európai és az amerikai közélet meghatározó törésvonalává válik.

(A publicisztika végén a RT feltünteti, hogy a megfogalmazottak nem a Russia Today nézeteit képviselik, hanem a szerző magánvéleménye.)

http://www.hidfo.ru/2017/04/magyarorszag-vereseget-mer-a-soros-ideologiara/

Macron kitiltotta a Russia Todayt a kampányrendezvényekről

Emmanuel Macron francia elnökjelölt kampányközpontja elutasította a Russia Today hírügynökség akkreditációját, mert szerintük az orosz sajtó beavatkozik a demokratikus választási folyamatba.

A Russia Today beszámolója szerint a vasárnapi rendezvényre már nem akarták beengedni a riportereiket, szerdán pedig Macron sajtófőnöke látványosan félrenézett, amikor a RT újságírói megpróbáltak a közelébe férkőzni, hogy megkérdezzék, beengedik-e őket. Az utólagos magyarázat szerint a sajtófelelős túl elfoglalt volt ahhoz, hogy újságírókkal foglalkozzon.

Macron kampányfőnöke, Richard Ferrand azzal vádolta a Russia Todayt, hogy hamis híreket terjeszt és „megpróbálja befolyásolni Franciaország demokratikus életét”. A RT sajtófőnöke visszautasította ezeket a vádakat, a főszerkesztő Margarita Simonyan pedig azt mondta, hízelgő, hogy a centrista kampányban ilyen fontos szerepet töltenek be az orosz sajtóorgánummal kapcsolatos hazugságok.




http://www.hidfo.ru/2017/04/macron-kitiltotta-a-russia-todayt-a-kampanyrendezvenyekrol/



A
liberálisok szerint csak ők korlátozhatják a demokratikus jogokat

A francia sajtó Marine Le Pen médiacenzúrájával riogatja a választókat, de eközben meg sem említik, hogy Emmanuel Macron kitilt egyes sajtóorgánumokat saját kampányközpontjából.

32 francia sajtóorgánum tiltakozott az ellen, hogy a Nemzeti Front egyesével megválogatja, melyik újságíró férkőzhet az elnökjelölt Marine Le Pen közelébe az elnökválasztás május 7-i második fordulója előtt.

A többek közt az AFP, a Le Monde, a Le Figaro napilapok, a TF1 és BFM TV-csatornák képviselői által aláírt közös nyilatkozatban az áll, hogy

„a mi társadalmunkban nem egy politikai párt feladata, hogy megválogassa, milyen sajtóorgánum élhet demokratikus jogaival”.

Miközben a fent említett médiafelületek képviselői fel vannak háborodva azon, hogy Marine Le Pennek nem tehet fel kérdéseket akárki, az általuk favorizált elnökjelölt, Emmanuel Macron egyszerűen kiválasztott néhány neki nem tetsző tudósításokat közlő sajtóorgánumot, és kitiltotta őket a kampányközpontból. Utóbbin nem voltak felháborodva a demokrácia bajnokai.

A Russia Today nemzetközi hírügynökség április 27-én számolt be arról, hogy képviselőiket kitiltották Emmanuel Macron kampányközpontjából. Az elnökjelölt kampányfőnöke, Richard Ferrand azzal vádolta a Russia Todayt, hogy hamis híreket terjeszt és „megpróbálja befolyásolni Franciaország demokratikus életét”. A Szputnyik hírügynökség tudósítóit szintén nem engedik Macron közelébe. Ugyanakkor, erről a tiltásról kiderült, hogy semmivel nem tudják alátámasztani; később még a Reuters hírügynökség is elismerte, hogy Macron kampánystábja nem tudott bizonyítékként felhozni egyetlen tudósítást sem az orosz sajtóorgánumoktól, ami az elnökjelölttel kapcsolatban hazugságot tartalmazott volna.

http://www.hidfo.ru/2017/04/a-liberalisok-szerint-csak-ok-korlatozhatjak-a-demokratikus-jogokat/

WHO: nem a migránsok hozták be a vírust Európába (WHO az Antikrisztus játékszerének tünik)

Az Egészségügyi Világszervezet szóvivője szerint nem a migránsok hordták be a vírust Európába, de a kanyarójárvány gyors terjedése miatt azonnal be kell oltani mindenkit, aki még nem kapta meg az oltóanyagot.

Cristiana Salvi, a WHO szóvivője szerdán azt mondta, Európában 2017 kezdete óta több mint négyezer ember fertőződött meg. Elmondása szerint a most érkező migránsok többnyire olyan országokból érkeznek, ahol magas szintű a védettség, és az emberek többsége már kapott védőoltást.

Ugyanakkor, elmondása szerint a WHO közeli együttműködést kell folytasson a nemzeti kormányokkal, hogy az emberek rendesen be legyenek oltva, és elkerülhető legyen a járvány további terjedése.

Salvi szerint fokozott kockázatnak vannak kitéve azok a migráns gyermekek, akik még nem kapták meg a védőoltást, mert származási országukban az oltási folyamatot megzavarta a háború és az államiság megbomlása.

A WHO azt szorgalmazza, hogy az Európába érkező migránsok gyermekeit minél hamarabb kanyaró és rubeola ellen kell beoltani, amit az EU-ban a tagállamok hatóságai kellene lebonyolítsanak.

http://www.hidfo.ru/2017/04/who-nem-a-migransok-hoztak-be-a-virust-europaba/

CDU-s politikus: a nyugati országok mozdították el az ukrán kormányt

A német Kereszténydemokrata Unió tagja, Willy Wimmer azt állítja, hogy 2014-ben nem forradalom, hanem a Nyugat által szervezett puccs történt Ukrajnában.

A CDU tagja jelenleg a Krím-félszigeten tartózkodik egy közös német-osztrák üzleti delegáció tagjaként, és személyesen találkozott a krími vezetővel, Szergej Akszjonovval. Látogatása során ismét kijelentette, hogy a 2014-es kijevi forradalmat a nyugati országok szervezték meg, és a forradalom előkészítéseként szinte korlátlan anyagi forrásokkal látták el a puccsistákat. A politikus szerint az Oroszország elleni szankciók sem helyénvalók, hiszen az ukrán válság kirobbantásért elsősorban a nyugati országok felelősek.

Wimmer szerint a német sajtó hazugságokat terjeszt ezekről a találkozókról, és azt állítják, hogy Oroszország fizeti a nyugat-európai politikusok krími látogatásait. Elmondása szerint hazatérését követően számos interjút ad a német lapoknak, és megpróbálja tájékoztatni az embereket a valós helyzetről, akik a média hazugságai miatt azt hiszik, hogy a Krím-félsziget egy elnyomásban tartott, megszállt terület.

http://www.hidfo.ru/2017/04/cdu-s-politikus-a-nyugati-orszagok-szerveztek-a-kijevi-forradalmat/

Összecsapások kezdődtek az amerikai rakétarendszer érkezése miatt

Dél-Koreában a helyi lakosság nem látja szívesen az amerikaiak háborús készülődését: rendőrök tömegeit kellett mozgósítani a tiltakozó akciók miatt, mikor a THAAD rakétakomplexumok megérkeztek az országba.

Korábban az amerikai védelmi miniszteri poszt egyik volt várományosa, Jack Keane a Times of London napilapnak nyilatkozva azt mondta, „mára a rakétaindító állomások, földalatti nukleáris létesítmények, a rakétaerők és a rezsim vezetői elleni katonai csapás az egyetlen opció, ami szóba jöhet” Észak-Korea ellen.

A Trump-adminisztráció nemzetbiztonsági tanácsadója, Herbert McMaster altábornagy a Fox News hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, hogy az amerikai haditengerészet csapásmérő erői azért indultak meg Észak-Korea felé, hogy minden lehetséges opció elérhető legyen az elnök számára, ha az USA és távol-keleti partnereinek megvédésére kell sort keríteni. A tengeri jelenlét fokozása mellett az USA rakétavédelmi komplexumokat is elhelyez dél-koreai bázisain.

http://www.hidfo.ru/2017/04/osszecsapasok-kezdodtek-az-amerikai-raketarendszer-erkezese-miatt/



Kína felszólította az amerikai kormányt a dél-koreai katonai jelenlét csökkentésére

A kínai kormány felszólította az Amerikai Egyesült Államokat, hogy hagyjon fel a THAAD rakétakomplexumok Dél-Koreába telepítésével.

Geng Shuang, a kínai külügyminisztérium szóvivője pénteken közölte; Washington le kell állítsa a THAAD rakétarendszerek üzembe helyezését Dél-Koreában.

A kínai kormány azt követően reagált az amerikai rakétakomplexumok érkezésére, hogy Rob Manning ezredes, a Koreában működő amerikai fegyveres erők szóvivője bejelentette; a THAAD rakétarendszerek már üzemképesek, és készen állnak arra, hogy megvédjék Dél-Koreát egy esetleges, Észak-Koreából kiinduló támadástól.

Geng egy sajtótájékoztató során kijelentette, hogy a a kínai kormány álláspontja egyértelmű; az USA azonnal fel kell hagyjon a THAAD rakétakomplexumok Dél-Koreába telepítésével. A szóvivő emellett hangsúlyozta, Kína minden lehetséges lépést meg fog tenni annak érdekében, hogy a fokozódó amerikai katonai jelenlét közepette saját érdekeit megvédje.

http://www.hidfo.ru/2017/05/kina-felszolitotta-az-amerikai-kormanyt-a-del-koreai-katonai-jelenlet-csokkentesere/

A németek átverték Kelet-Európát – megállapodtak az orosz gázimportról

Az „Északi Áramlat 2” gázprojekt megépítéséért felelős vállalat pénzügyi megállapodást kötött Németország vezető energetikai cégeivel. Az „orosz gáztól való függetlenedés” jelszava arról szólt, hogy ne közvetítőn keresztül, hanem közvetlenül vehessék meg az orosz gázt a németek.

A Nord Stream AG pénzügyi megállapodást írt alá a francia Engie, az osztrák OMV AG, a holland Shell és a német Uniper ill. Wintershall vállalatokkal az “Északi Áramlat 2” gázprojekt megépítésével kapcsolatban. Az öt vezető energetikai cég vállalást tett arra, hogy finanszírozzák a gázprojekt teljes költségének 10%-át – ez összesen mintegy 9,5 milliárd eurót jelent.

A közös projekt évente 55 milliárd köbméter orosz gázt fog szállítani a Balti-tengeren keresztül, Ukrajna megkerülésével egyenesen Németországba. A Greifswaldba érkező gáz Németországban és az Európai Unió más tagállamaiban kerül értékesítésre.

Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy a vállalat 2016-ban rekord mennyiségű, 179 milliárd köbméter földgázt értékesített Európában, és ez éves szinten 100 milliárd köbméterrel növekedhet 2035-ig (a Nord Stream AG egyetlen tulajdonosa a Gazprom).

Németország korábban számos alkalommal kritizálta a kelet-európai országokat az „orosz gázfüggőség” miatt. Angela Merkel 2015-ben, Budapesten tett látogatásakor is kifejezésre juttatta nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy Magyarország jelentős mennyiségű orosz gázt importál. Miközben a német külpolitika megpróbálta abba az irányba terelni a kelet-európai országokat, hogy ne vásároljanak földgázt Oroszországtól, Németország épp arra készült, hogy sokszorosára növelje az orosz gázimportot.

Az “Északi Áramlat 2” megvalósulásával mindinkább láthatóvá válik: az „orosz gáztól való függetlenedés” jelszava arról szólt, hogy ne közvetítőn keresztül, hanem közvetlenül vehessék meg az orosz gázt a németek. Ezáltal nem Ukrajna vagy más kelet-európai ország működhet az orosz gáz elosztójaként Európában, hanem Németország veszi át ezt a szerepet.

http://www.hidfo.ru/2017/04/a-nemetek-atvertek-kelet-europat-megallapodtak-az-orosz-gazimportrol/

Kína betiltja a muszlim nevek használatát

A főként muszlimok által lakott régiókban zajló zavargások miatt Kína betiltja a muszlim névadást; mától nem lehet Mohamednek vagy Dzsihádnak nevezni az újszülötteket, ha a szülők azt akarják, hogy gyermekük elvégezhesse az iskolákat és munkát vállalhasson az országban.

A Financial Times beszámolója szerint Kína nyugati tartományaiban kiterjesztettek egy korábbi rendeletet, ami a muszlim nevek használatát szabályozta. Az új rendelet nem csak a Mohamed, Fatima, Szaddam stb. nevek használatát tiltja be, de megtiltja, hogy az újszülöttek bármilyen olyan nevet kapjanak, ami egyben erőteljes vallási tartalmakat hordoz. Azok a szülők, akik nemrég ilyen nevet adtak újonnan született gyermeküknek, át kell nevezzék a gyermeket, és amennyiben ezt nem hajlandóak megtenni, komoly büntetéssel kell szembenézzenek.

A lap szerint azon szülők gyermekei, akik megszegik a rendeletet, többé nem kaphatnak meg egy alapvető személyigazoló okmányt, ami ahhoz szükséges, hogy később oktatásban, szociális juttatásokban részesüljenek, vagy munkát vállalhassanak Kínában.

Az új szabályozás egy korábbi rendelet kiterjesztését jelenti, ami 2015-ben betiltotta a Fatima és Szaddam nevek használatát a Hotan prefektúrában. A rendelet főként az ujgur lakosságot érinti, mert az ujgurok által lakott régiókban elterjedtebb a vallási és etnikai alapú extrémizmus. A tartományban korábban a muszlim viseletet is korlátozták, emellett betiltották a szakáll viselését is.

http://www.hidfo.ru/2017/04/kina-betiltja-a-muszlim-nevek-hasznalatat/

Az amerikaiak többsége követeli az orosz beavatkozás kivizsgálását

A Wall Street Journal hétfői beszámolója szerint az amerikai lakosság többsége támogatja annak kivizsgálását, hogy Oroszország beavatkozott-e a tavaly novemberi elnökválasztásba.

Az ABC News és a Wall Street Journal felméréséből hétfőn kiderült, hogy az amerikai lakosság 73%-a támogatja az állítólagos orosz beavatkozás kivizsgálását, de mindössze 16%-a gondolja úgy, hogy a kongresszus feladata az ügy kivizsgálása.

Az amerikaiak többsége – 54 százalék – ma is úgy gondolja, hogy a kongresszus fel kell tárja Donald Trump és az orosz titkosszolgálatok esetleges kapcsolatát. Ez a februári megkérdezések során kapott adatokkal megegyező arány, azóta érdemben nem változott a lakosság ezzel kapcsolatos véleménye.

A felmérés során ugyanakkor kiderült; az amerikaiak mindössze 39%-a bízik abban, hogy a kongresszus képes lenne egy független vizsgálat lefolytatására (3,3 százalékos hibahatár mellett).

Március 20-án a nemzetbiztonsági bizottság meghallgatta az FBI és az NSA vezetőit a 2016-os orosz beavatkozással kapcsolatban. A meghallgatás során Comey és Rogers megismételték az amerikai hírszerző szervek által januárban kiadott jelentés fő megállapításait, ami főként médiapublikációk és a közösségi média vizsgálatára épült, ugyanakkor kijelentették, hogy Oroszország nem avatkozott be közvetlenül a szavazási folyamatba.

Az újonnan beiktatott amerikai elnök, Donald Trump szintén tagadta, hogy az oroszok juttatták volna hatalomra.

http://www.hidfo.ru/2017/04/az-amerikaiak-tobbsege-koveteli-az-orosz-beavatkozas-kivizsgalasat/

Egyre több migráns követ el bűncselekményt Németországban

A német belügyminisztérium hétfőn kiadott jelentése szerint tavaly több mint 52 százalékkal nőtt azoknak a menedékkérőknek a száma Németországban, akiket bűncselekmény elkövetésével vádolnak.

A jelentés szerint jelenleg összesen 174438 bevándorló ellen zajlik nyomozati eljárás, és a 2016-os év során a bűnelkövetéssel vádolt bevándorlók száma 52,6%-kal nőtt. Eközben az országban elkövetett összes bűncselekmény 4,3%-ának esetében volt migráns az áldozat, és tíz migráns vált gyilkosság áldozatává.

Németország 2015-ben hirdette meg a nyitott kapuk politikáját, ezáltal a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkező migránsok első számú célpontjává vált. A belügyminisztérium jelentései szerint 2015-ben 890000, 2016-ban 280000 migráns érkezett Németországba, többségük Szíriából és Afganisztánból.

http://www.hidfo.ru/2017/04/egyre-tobb-migrans-kovet-el-buncselekmenyt-nemetorszagban/

 


Dolgoztatnák a migránsokat, hogy ne lopjanak

Az Alternatíva Németországnak párt már az első naptól megadná a munkavállalási jogot a migránsoknak, hogy ne a szociális juttatásokra utalva éljenek, hanem inkább munkát vállaljanak. A párt szerint ezáltal kevesebb lopás, rablás és erőszakos bűncselekmény történne.

Ronald Gläser, AfD

Hétfőn a német belügyminisztérium kiadott egy jelentést, melyben az áll, hogy a tavalyi év folyamán 52,7%-kal nőtt a migráns bűnelkövetők száma. Thomas de Maiziere belügyminiszter szerint a túlzsúfolt menekültszállókon élő migránsközösségek közti etnikai és vallási feszültségek okolhatóak a látványos növekedésért.

Ronald Gläser, az Alternatíva Németországnak párt tagja szerint a hatóságok a nyilvánvaló összeférhetetlenség miatt etnikai és vallási alapon külön kellene válasszák a migránsokat, emellett már az országba érkezésüket követően arra kellene törekedni, hogy ne legyenek a szociális hálóra utalt helyzetben, hanem azonnal munkát vállalhassanak.

„Ha lehetővé tesszük a számukra, hogy dolgozzanak, nem ülnének érdektelenül a hotelekben, és nem merülnének fel bennük irracionális ötletek. Ez javítana a helyzeten.”

A német sajtóban többnyire szélsőjobboldalinak nevezett párt szerint nem kell tartani attól, hogy a migránsok elveszik a munkát a németektől, és nem lesz annak semmilyen negatív következménye, ha még a menedékjog megszerzése előtt munkát vállalhatnának.

http://www.hidfo.ru/2017/04/dolgoztatnak-a-migransokat-hogy-ne-lopjanak/

Az amerikaiak többsége támogatja a katonai beavatkozást

Donald Trump elnökségének első 100 napja után egyelőre a legnépszerűtlenebb elnöknek tekinthető a második világháború óta. A Szíria és Észak-Korea elleni fellépést azonban az amerikai lakosság többsége támogatja.

Egy friss közvélemény-kutatás szerint nagymértékben csökkent Donald Trump támogatottsága, mióta elnökként beiktatták. Az ABC News és a Washington Post által közölt felmérések eredményei szerint az amerikai lakosság 53%-a nem ért egyet Trump döntéseivel, és 42%-uk van többé-kevésbé megelégedve az elnök politikájával, ami Bill Clinton népszerűségi mutatóit közelíti (59 és 39 százalék).

Ugyanakkor, a mérés szerint Trump esetében megmutatkozott, hogy azok az emberek, akik a kampány idején támogatták őt, egyelőre továbbra is mögötte állnak. Trump támogatói bázisából 5%-ot veszített a kampányidőszak óta, ami ma is egy stabil támogatói tömeget jelent, bár a lakosság többsége inkább ellenzi az elnök politikáját (az amerikai választási rendszer sajátosságai miatt Trump nem a választók többségének támogatásával lett elnök). A kutatásból kiderült, hogy azok, akik novemberben Trumpra szavaztak, valószínűleg most is rá voksolnának egy újabb elnökválasztáson.

A mérés szerint Trump politikájából leginkább a munkahelyek megőrzését, a gyárak külföldre kiszervezésének visszafordítását értékelik (70%). Trump fiskális politikáját viszont nem támogatják ilyen mértékben, emellett tömeges elégedetlenség mutatkozik azzal kapcsolatban is, hogy az új elnök rokonait is bevonta az ország irányításába.

A megkérdezettek közül minden második ember egyetértett azzal az állítással, hogy Trump erős vezető. Az amerikai lakosság relatív többsége támogatja az elnök azon döntését, hogy katonai csapást rendelt el Szíriában, emellett széleskörű támogatottsága van az Észak-Korea elleni erőteljesebb fellépésnek is.

Trump korábban a politikai ellenfeleihez tartozó médiát tette felelőssé az „alacsony támogatottságért”, elmondása szerint a közvélemény-kutatásokat rendszerint politikai érdekek mentén meghamisítják.

http://www.hidfo.ru/2017/04/az-amerikaiak-tobbsege-tamogatja-a-katonai-beavatkozast/

Több ezer francia állampolgárt zártak ki az elnökválasztáson voksolásból

Strasbourgban a helyi lakosság több mint 5%-a nem tudott élni szavazati jogával, mert adminisztratív problémák miatt törölték nevüket a választói jegyzékből.

A Le Monde napilap beszámolója szerint Strasbourg 270000 választópolgára közül több mint 15 ezren adminisztratív akadályok miatt nem tudták leadni szavazataikat az elnökválasztás első fordulójában. A lap szerint több mint tizenötezer ember nevét amiatt törölték a választói jegyzékből, mert nem értesítették időben a hatóságokat a lakcím megváltozásáról vagy névváltoztatásáról.

A lap szerint rengeteg olyan ember, akit kizártak az elnökválasztás első fordulójából, még jogi eljárást indíthat annak érdekében, hogy a májusi második fordulón már leadhassa szavazatát.

Az elnökválasztás első fordulójában Marine Le Pen a szavazatok 21,42%-át szerezte meg, legfőbb riválisa, Emmanuel Macron pedig a szavazatok 23,86%-ával lett első helyezett. Az elnökválasztás második fordulóját május 7-én tartják, ekkor a választók már a két továbbjutó jelölt közt kell döntsenek.

http://www.hidfo.ru/2017/04/tobb-ezer-francia-allampolgart-zartak-ki-az-elnokvalasztason-voksolasbol/



LE PEN MEGELŐZTE A JEHUDÁT

Le Pen óriási szavazói részvétel mellett megelőzte zsidó ellenfelét, Macront, aki a szabadkőművesek, a cionisták és globalisták fizetett jelöltje volt. A hazai lapok és híroldalak már előre ittak a medve bőrére, hogy Le Pen második helyre szorul majd az első fordulóban.

GYILKOS KÜZDELEM LESZ EGY HÓNAP MÚLVA

Le Pen nemvárt módon az első fordulóban győzött, ezt már a korábbi hírekben is jósolgatták, de azt is hozzátették, hogy a második fordulóban veszíteni fog. A pár nappal ezelőtti rendőrgyilkosság kizárólag arra volt időzítve, hogy Le Pen szavazatait ezzel a hangulattal is növeljék. Csak a két profilt kell nézni a képen, egy francia és megint egy zsidó, Hollande után. Persze a sötét luciferek minden erővel azon dolgoznak majd, hogy a francia nemzetiek lelkesedését a júniusi szavazásig letörjék. Minden mocskos eszközt be fognak vetni Le Pen lejáratására, mivel igen nagy a tét. Az EU Franciaország nélkül mielőbb széthullik és a németek már most is pánikban vannak. Teljesen mindegy, hogy Merkel vagy Schulz lesz a kancellár, ugyanazt akarja mind a kettő. Az AFD német nemzeti párt igen jó karikatúrája Schulzról, ahol mindenfélét igérget.

ELHALLGATJÁK A HAZAI HÍROLDALAK LE PEN GYŐZELMÉT

Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje vezet a voksok 24,38 százalékával, Emmanuel Macron független jelölt pedig a második helyen áll a voksok 22,19 százalékával a francia elnökválasztás első fordulójában 20 millió szavazat összeszámlálása után - közölte vasárnap este a francia belügyminisztérium.(MTI, 22 óra 20)

BEINDULT A CSALÁSI GÉPEZET

Vasárnap éjfél előtt ezt az eredményt hozták ki, ami a felső képen látható 76 %-os erdeményeknél.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/le-pen-megel%C5%91zte-jehud%C3%A1t

A bajor belügyminiszter szerint végleg le kell állítani a török EU-csatlakozást

Bajorország belügyminisztere, Joachim Herrmann követelte, hogy az Európai Unió véglegesen zárja le a Törökország EU-csatlakozásával kapcsolatos tárgyalásokat.

Április 16-án a török lakosság többsége támogatta Recep Tayyip Erdogan alkotmánymódosítási kezdeményezését, ezzel elfogadva az államfői jogkörök kiterjesztését. A szavazást követően Erdogan bejelentette, hogy még egy újabb referendumot tarthatnak a közeljövőben; ezúttal az EU-csatlakozással kapcsolatban.

Bajorország miniszterelnöke szerint a történtek miatt az Európai Unió egyértelműen ki kell nyilvánítsa, hogy Törökországnak többé nincs lehetősége a csatlakozásra.

„Az Európai Unió fel kell hagyjon a török csatlakozási tárgyalásokkal. Nem szüneteltetni vagy felfüggeszteni kell ezeket a tárgyalásokat. Nem hazudhatunk többé önmagunknak: nincsenek közös céljaink az Erdogan vezetése alatt álló Törökországgal.”

Herrmann a Bild am Sonntagnak nyilatkozva azt mondta, az Európai Unió megálljt kell parancsoljon ennek a folyamatnak, és nem szabad megengedni, hogy a török államfő beléptesse országát az EU-ba, ezzel relativizálva az európai értékeket.

Törökország 1963-ban lépett be az Európai Gazdasági Közösségbe, és 1987-ben jelezte EU-csatlakozási igényét. A tényleges csatlakozási tárgyalások 2005-ben kezdődtek, de a Törökország és a nyugat-európai országok közti diplomáciai feszültségek fokozódása miatt felfüggesztésre kerültek.

http://www.hidfo.ru/2017/04/a-bajor-belugyminiszter-szerint-vegleg-le-kell-allitani-a-torok-eu-csatlakozast/

Szakértő: Európa választ kell adjon az új típusú terrorfenyegetésre

Csütörtök éjjel egy ismeretlen fegyveres nyitott tüzet Párizs központjában az utcán járőröző rendőrökre. Az incidens során egy rendőr életét veszítette. Az elkövetőnél radikális iszlamista iratokat találtak, szakértők szerint azonban nem a korábbi esetek ismétlődnek meg, ez már egy új típusú terrortámadás.

A Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő, Dmitrij Efimov szerint Európa egy új típusú biztonsági kihívással kell szembenézzen, ami nagy mértékben különbözik az utóbbi évek során történt számos terrortámadástól.

Az incidens során egy rendőr életét veszítette, két másik rendőr és egy rosszkor rossz helyen tartózkodó járókelő megsérült. A rendőrök a helyszínen végeztek az iszlám extrémistával, akinek otthonát később átkutatták. Az elkövetőnél és a házkutatás során talált bizonyítékok alapján Karim C. már nem az a típusú merénylő, akikkel az utóbbi évek során szembesült Európa: minden jel arra utal, hogy az elkövető professzionális, szisztematikus katonai kiképzésben részesült, és egy terrorszervezet kötelékében követett el merényletet Párizsban.

Efimov felhívta a figyelmet arra, hogy a korábbi merénylők önhatalmúan követtek el támadásokat Európában – amit később a Daes magára vállalt –, ők még az európai társadalomban helyüket nem találó bevándorlók voltak, de Karim C. esetében már egy szakszerűen kiképzett katonáról beszélhetünk, akit a terrorszervezet meghatározott céllal utasított erre az akcióra.

A francia sajtóban megjelent beszámolók szerint ráadásul az elkövetőt korábban, 2001-ben 15 év börtönre ítélték, amiért rendőrökre támadt. Szabadulását követően egy rövid felkészülési időt követően újra rendőrökre támadt, ezúttal azzal a szándékkal, hogy ő is meghaljon a tűzharc során.

Efimov szerint a támadót valós harci körülmények közt képezhették ki Líbiában vagy Szíriában, a terrorszervezet pedig azért vállalta korábban nem megszokott gyorsasággal a felelősséget, mert ezt a terrortámadást már előzetesen megtervezték. Ez azt jelenti, hogy Európa egy új fajta biztonsági kihívással kell szembenézzen, történetesen azzal, hogy egy nemzetközi fegyveres szervezet elkezdett szisztematikusan megtervezett háborút vívni egy európai ország ellen.

Korábban a Magyar Időknek nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő, Földi László arra hívta fel a figyelmet, hogy Európa már most háborúban áll, de a politikai vezetők nem készülnek fel semmilyen védelmi stratégiával, mert ők még mindig nem látják, hogy ez egy háborús helyzet.

Az a tény, hogy az elkövetőt több mint egy évtized börtönre ítélték és ezután követett el újabb merényletet, ráadásul arra hívja fel a figyelmet, hogy a francia börtönrendszer nem képes a veszélyes bűnözőket visszaintegrálni a polgári társadalomba, és a börtönökben egy földalatti iszlamista mozgalom működik, ami tagjait terrorcselekmények elkövetésére készíti fel.

Korábban Hans Georg Maassen, a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal vezetője arról számolt be, hogy a német titkosszolgálatok a Daes terrorszervezet 17 olyan tagjáról tudnak, akik a menekültek közt szivárogtak be az Európai Unióba. Elmondása szerint a terrorszervezetek a migránspárti civil mozgalmakat is képesek felhasználni és saját céljaik szolgálatába állítani.

http://www.hidfo.ru/2017/04/szakerto-europa-valaszt-kell-adjon-az-uj-tipusu-terrorfenyegetesre/

Tőzsdespekuláns áll a Dortmund-merénylet mögött

Shortolni akarta a kiszemelt célpont részvényeit, ezért robbantott pokolgépet a 28 éves merénylő.

A Bild német napilap szerint pénzügyi okokból hajtott végre merényletet a Borussia Dortmund labdarúgócsapat ellen az a 28 éves személy, akit nemrég fogott el a rendőrség Stuttgartban, és mostanra vallomást tett a bűncselekmény motivációiról. A lap beszámolójából kiderül, hogy a német-orosz kettős állampolgárságú Szergej W. 3,9 millió euró profitot remélt a robbantástól: úgy gondolta, hogy a sportklub részvényeinek ára esni fog a merénylet híre miatt, ő pedig shortolással jelentős profitra tehet szert.

Az elkövető által kiszemelt részvények végül 5,5%-ot veszítettek értékükből a robbantás óta. A német sajtóorgánumok ideológiai hovatartozástól függően iszlamista vagy szélsőjobboldali motivációt sejtettek a merénylet mögött, mígnem az elkövető valós indítékai nyilvánosságra jutottak.

http://www.hidfo.ru/2017/04/tozsdespekulans-all-a-dortmund-merenylet-mogott/

Egy érdekes idézet Weöres Sándortól

"Négyféle vezetőember lehet egy ország élén: Prokrusztész, Napóleon, Samu bácsi és Szolón.

Prokrusztész egy elgondolás híve, melybe nemzetét belekényszeríteni akarja, ha törik, ha szakad.

Napóleon szenvedélyes játékos és akár nyer, akár veszít, mindenképpen tékozol.

Samu bácsi úgy ül az uralkodói teremben, mint egy fűszerboltban, dekákkal és garasokkal ravaszkodik.

Szolón az isteni ihletre figyel, minden tette az örök mértékből ered és országa virul."
(Weöres Sándor)

Legfrissebb bejegyzések
...

Felelős Szakembereket, nem felelőtlen szakbarbárokat,
Kíváló Szakembereket, nem söpredék pártkatonákat!
Magyar Nemzetért tevő Szakembereket, nem magyarság ellen tevő HAZUGSÁGGYÁR alkalmazottakat!

 

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen”

 

Gróf Széchenyi István

Előzmények uzenek.blogspot.com illetve nyomaban.blogspot.com
Feedek
Megosztás
Honnan
websas.hu

MapFree counters! Free counters! Free counters!

HonlaprendszerüNK
 • 45 év szabad garázdálkodása
 • A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…
 • A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…
 • Adni, hogy még többet adhassak!
 • Adni, hogy még többet adhassak!
 • Advent-ÚrJövet
 • Afrikai Látnokokat követvén
 • Afrikai Hűség Hőség
 • Afrikai Víz
 • Ahogy kapom, úgy adom!
 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet
 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – VESZPRÉM
 • Áldott legyen mindörökké az Úr neve!
 • Albert Líra
 • Alföld – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Alvidék-Délvidék, mikor térsz vissza hozzánk? – ZENTA
 • Amarilliszfélék
 • Amerikai Hűség Hőség
 • Amerikai Hűség Hőség – SOPRON
 • Amerikai Látnokokat követvén
 • Amoris Laetitia Háború
 • Andre Lowoa – VESZPRÉM
 • Április
 • Antikrisztus által Irányított Népvándorlás
 • Anzix
 • Anzix
 • Áradások-figyelmeztetések
 • Áradások-figyelmeztetések
 • Armageddon nyomában
 • Armageddon nyomában
 • Armageddon nyomában etnikai tisztogatású polgárháborúkban
 • Áttekintő irodalmi jelleggel
 • Augusztus
 • Ausztrálázsiai Hűség Hőség
 • Ausztrálázsiai Hűség Hőség – SORPON
 • Ausztrálázsiai Víz
 • Bács-Kiskun – SÜKÖSD
 • Bálványtemplomok, vértanuk vesztőhelye
 • Baranya – MOHÁCS
 • Begóniák
 • Békés – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Borsod-Abaúj-Zemplén – SÁTORALJAÚJHELY
 • Böjt-engesztelés-ima
 • Böjt-engesztelés-ima
 • Bölcsen Okosan Magyaran – ESZTERGOM
 • Bölcsen Okosan Magyaran Természetben
 • Bölcsen Okosan Törpemagyaran – BUDAPEST
 • Bölcsességek
 • Bölcsességek idézetekben
 • Bölcsességek, tapasztalatok, népi kutatások
 • Bölcsességek terjedelmében
 • BTankok
 • Buda
 • Budapest
 • BudaPilisSolt – ESZTERGOM
 • Buzogányvirágok
 • Csongrád – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • December
 • Dél-Alföld
 • Dél – Alföld – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Dél-Dunántúl
 • Dél – Dunántúl – BALATONFÖLDVÁR
 • Délvidék
 • Dezső Líra
 • Dunántúl – BALATONFÖLDVÁR
 • Ébredések, jelenések
 • Egri Érseki Kerület
 • Előbb-utóbb
 • Előre! Győzelemre Fel! – VESZPRÉM
 • Epikus Gyökereink
 • Epikusan A-C Lírailag
 • Epikusan A-E Lírailag
 • Epikusan D-F Lírailag
 • Epikusan F-K Lírailag
 • Epikusan FGIK Lírailag
 • Epikusan G-I Lírailag
 • Epikusan J-L Lírailag
 • Epikusan L-R Lírailag
 • Epikusan LMR Lírailag
 • Epikusan M-O Lírailag
 • Epikusan P-S Lírailag
 • Epikusan S-Z Lírailag
 • Epikusan SZ Lírailag
 • Epikusan T-Z Lírailag
 • Erdély-Csángóföld-Bánát-Körösmező-Máramaros-Székelyföld
 • Erdély-Bánát-Csángó-Körösmező-Máramaros-Székelyföld, mikor térsz vissza hozzánk? – ZSOMBOLYA
 • Erkölcsi Gyökereink
 • Ervin Líra
 • Esti Éjszakák
 • Észak-Alföld
 • Észak – Alföld – NYÍREGYHÁZA
 • Észak-Amerikai Víz
 • Észak-Magyarország
 • Észak – Magyarország – SÁTORALJAÚJHELY
 • Esztergom-Budapesti Érseki Kerület
 • Esztergom-Komárom – ESZTERGOM
 • Esztergom-Vác
 • Eucharisztia
 • Eurázsiai Unió az Európai Unió ellen
 • Európai Hűség Hőség
 • Eurázsiai Hűség Hőség – SOPRON
 • Európai látnok által követvén
 • Európai látnok által követvén
 • Európai Víz
 • Február
 • Fejér – ESZTERGOM
 • Fejezetek
 • Fejezetek
 • Felvidék-Kárpátalja
 • Felvidék, mikor térsz vissza hozzánk? – ZSOLNA
 • Ferenc Líra
 • Figyelmeztetések, üzenetek minden szinten
 • Föld
 • Föld
 • Frank Hűség Hőség – SOPRON
 • Friss Üzenetek a Nagy Figyelmeztetés előtt
 • Frissülés
 • Függtelen Határzár
 • Gábor Líra
 • Gomora Szodoma Technika
 • Gomora Szodoma Technika alapján a Végső Időkbe
 • Gomora Szodoma Technika Ellen a Végső Időkben
 • Gondolkodó Szemlélődő
 • Gyarlóságunk miatt az utolsó háború elkerülhetetlen
 • Gyermeki Hűség
 • GyökereiNK
 • Gyökereink
 • GyökereiNK TöbbEzer Kárpát-medencében – ESZTERGOM
 • Győr-Moson-Sopron – SOPRON
 • Hajdú-Bihar – NYÍREGYHÁZA
 • Hamis Béke
 • Helyreállítás egységben egységért egyben míg élhet… Földkerekségen
 • Heves – VÁC
 • Heves Jeges – SOPRON
 • Himnuszok-dalok településekről
 • Hogyan akartam, de mégse úgy lett
 • Hosszúság – AL-SAFIROV
 • HőseiNK PéldaképeiNK
 • Hűség Hőség
 • Hűség Hőség – SOPRON
 • Ibolyafélék
 • Igazságokat keresek, nem féligazságokat!
 • István Líra
 • Jácintok
 • Január
 • Jász-Nagykun-Szolnok – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Jelenések-Zarándoklások – VÁC
 • Jelenések-Zarándoklások – VÁC
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus Krisztus Dobogó Szíve és Szeretete – SOPRON
 • Jézus Krisztus Urunk Dobogó Szíve és Szeretete
 • József Líra
 • Jövő a Múltból kikövetkeztethető – SÜKÖSD
 • Július
 • Június
 • Kadarkút-Siófok-Veszprém
 • Kadarkút-Siófok-Veszprém-Esztergom-Vác
 • Kalitka
 • Kalocsa-Kecskeméti Érseki Kerület
 • Karácsonyi kaktuszok
 • Kard(Gladiátor)virágok
 • Károly Líra
 • Kegyelemteljes Áldásodat kérjük jóságos Uram!
 • Keresztény bizonyságok, életek, történetek
 • Keresztény életek, filmek, történetek
 • Keresztes Imahadjárat
 • Kolon (S)Zala – SÜMEG
 • Kontyvirágfélék
 • Koralkák
 • Közép-Dunántúl
 • Közép – Dunántúl – ESZTERGOM
 • Közép-Magyarország
 • Közép – Magyarország – VÁC
 • Ladik
 • Lajos Líra
 • Latin.Amerikai Víz
 • Lég
 • Lég
 • Legendák, mesék, mondák
 • Liliomok
 • Lírikus Gyökereink
 • Legendás MeseMondaVilág – HERCEGSZÁNTÓ
 • Lélektárs – MOHÁCS
 • Lelkitársaknak, majdnem lelkitársaknak
 • Magasság -VARSÓ
 • Magyarán-magyarul hazánk, nemzetünk, nemzedékünk
 • Május
 • Március
 • Margitvirágok
 • MártírSors
 • MártírSzentSors – SÜMEG
 • MédBabiloni Hűség Hőség – SOPRON
 • Meddig még?
 • Mélység – TRIESZT
 • Messze Távolban
 • Mi hunok 300millióan vagyunk
 • Mihály Líra
 • Munkanapló
 • Muskátlik
 • Nebáncsvirágok
 • Nefelejcsek
 • Nemzeti Imahadjárat
 • Nógrád – VÁC
 • November
 • Nyugat-Dunántúl
 • Nyugat-Dunántúl – SOPRON
 • Október
 • Olajfafélék
 • Olvasó gondolkodó
 • Öntsünk Tiszta Vizet a Pohárba!
 • Örömhír
 • Örömhír
 • Örömhír
 • Őrvidék-Gyepüvidék
 • Őszinte alázatos erkölccsel
 • Pálmafélék
 • Pest – VÁC
 • Pesti kerületek – VÁC
 • Pesti Nagykörút
 • Péter Líra
 • Polgárháborús Védelem
 • Pólusharc
 • Pünkösd-ElJövet
 • Római Katolikus – keresztény rádió – ZENTA
 • Rózsák
 • Sándor Líra
 • Segítek, hogy segíthessek!
 • Skandináv Hűség Hőség
 • Somogy, Pannonhalmi főapáti birtoktól napjainkig – BALATONFÖLDVÁR
 • Sopron-Vác-Mohács
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg – NYÍREGYHÁZA
 • Szegfűk
 • Szélesség – TACHOV
 • Szentek köztünk élnek, a múlt róluk beszélnek
 • Szentek köztünk járnak, csodák bennünk élnek
 • Szeptember
 • Szeretve szeretett egységben szép az élet, ha nem adják meg-vissza türelemmel várd a lelkitársad!
 • Szétszaggatott szívek, akik összetalálkozhatnak, ha egymásra figyelnének mennyei segítséggel
 • SzívHang
 • SzívSzólam
 • Szodomán túl Armageddon
 • TABU
 • Tamás Líra
 • Természet Bűnös természetünk ellen lázad!
 • Titkok, amelyre ideje, hogy fény derüljön!
 • Tolna – Mohács
 • TöbbEzer
 • Tulipánok
 • Tűz
 • Tűz
 • Üdvözlet
 • Üzenet
 • Üzenet
 • Üzenet a Kárpát-medence területéről
 • Üzenet a Kárpát-medencén kívülről
 • Üzzed El a Sötétséget!
 • Üzzed El a Sötétséget!
 • Változás
 • Vas – SOPRON
 • Veszprém – SÜMEG
 • Veszprémi Érseki Kerület
 • Vigyázz!
 • Visegrádi Hűség Hőség – SOPRON
 • Víz
 • Víz
 • Zoltán Líra
 • 2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

  2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

  2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

   

  Free counters!

   

  Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: “Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

  Locations of Site Visitors