Ismét felgyújtottak egy menekültközponttá átalakított óvodát Svédországban. A skandináv országban egyébként is gyakran gyújtják fel a menekülttáborokat, de a rendőrség beszámolója szerint ez már a harmadik alkalom, hogy ugyanezt az épületet leégetik.

Kedd kora reggel felgyulladt a Kungsbacka területén egy óvoda átalakításával létrehozott menekültközpont – mire a tűzoltók kiértek a helyszínre, az épület lakhatatlanná vált. Személyi sérülés nem történt, de úgy tűnik, ebben az épületben egy ideig nem fognak tudni migránsokat elszállásolni – derült ki az SVT hírügynökség beszámolójából.

A svéd napilap szerint a hatóságok nem tudják, hogyan keletkezett a tűz. Bár a gyújtogatás egyelőre nem bizonyított, korábban már két alkalommal kigyulladt ugyanez az épület, miután kiderült, hogy ott migránsokat akarnak elhelyezni.

“Korábban ugyanez az óvodaépület már kétszer kigyulladt, mindkét esetben felmerült a gyújtogatás gyanúja. Mindkét incidens azt követően történt, miután a helyi lakosságot értesítették arról, hogy az épületet menekültközponttá alakítják” – áll a beszámolóban. Ennek megfelelően, a keddi incidens esetében is vizsgálják annak lehetőségét, hogy gyújtogatás történt.

“Egyszerűen nincs olyan időjárási körülmény, ami miatt az épület háromszor egymás után kigyulladhatna”

– mondta Thomas Fuxborg, a helyi rendőrség szóvivője.

Fuxborg elmondása szerint az épület ismét jelentős károkat szenvedett – ha a tűzoltók nem érnek ki ilyen hamar, a földig leégett volna.

A történtek után a képmutató önkormányzat azt tervezi, hogy biztonsági őrökkel fogja őriztetni a korábbi óvodaépületet, és ismét megkezdik a felújítási munkálatokat, hogy azok végeztével be tudják költöztetni a migránsokat.

http://www.hidfo.ru/2017/12/harmadszorra-gyujtottak-fel-a-menekulttabort-a-duhos-svedek/