Martin Schulz, a német szociáldemokraták vezetője azt mondta, legkésőbb 2025-ig létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, és aki ebben nem akar részt venni, annak ki kell lépnie az Európai Unióból.

A német Szociáldemokrata Párt vezetője, Martin Schulz kijelentette, hogy szerinte 2025-ig létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, és ha egy ország ebben nem akar részt venni, azt rá kell kényszeríteni arra, hogy elhagyja az Európai Uniót.

Schulz az SPD pártkonferenciáján 600 ember előtt elmondott beszédében kifejtette, hogy azok az országok, melyek nem akarják aláírni az Európai Egyesült Államokat megalapító új európai alkotmányt, mindenféleképpen el kell hagyják az EU-t, hiszen az Európai Egyesült Államok jelenti az Európai Unió jövőjét.

Később egy Twitter-üzenetben ismét hitet tett az Európai Egyesült Államok létrehozása mellett.

“Új alkotmányt akarok, hogy létrehozhassuk az Európai Egyesült Államokat. Egy olyan Európát, ami nem jelent fenyegetést tagállamaira, hanem hozzájárul azokhoz.”

A politikus ráadásul egyértelművé tette, hogy az Európai Egyesült Államok alkotmányát a Soros-hálózat tagjaival egyeztetve akarja megírni, és amelyik tagállam nem írja alá ezt a dokumentumot, az “automatikusan elhagyja az Európai Uniót.”

Az egyezményt a civil szférával szoros együttműködésben fogjuk megírni. “Ennek eredményeit a tagállamok elé terjesztjük. Bármely állam, amely nem írja alá ezt az egyezményt, automatikusan elhagyja az Európai Uniót.”

Angela Merkel már korábban tett arra utalásokat, hogy Magyarországot ki kell zárni az Európai Unióból, amiért szembeszáll Brüsszel központosítási törekvéseivel. A kancellár szeptember 13-án a Berliner Zeitungnak nyilatkozva azt mondta, a migránsok kényszerbetelepítésének elutasításával Magyarország kockára teszi uniós tagságát.

Schulz szavait emiatt különösen komolyan kell venni, hiszen az SPD jelenleg tárgyalásokat folytat Angela Merkel pártjával a kormányalakításról, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben ez – a behódolást elutasító tagállamok kizárása – lesz a német külpolitika hivatalos álláspontja.


http://www.hidfo.ru/2017/12/magyarorszag-2025-re-kell-kilepjen-az-europai-uniobol/A
német külügyminiszter szerint is Európai Egyesült Államok kell

Martin Schulz szerint 2025-ig létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, és amelyik tagállam ebben nem akar részt venni, az ki kell lépjen az Európai Unióból. A külügyminiszter megvédte párttársát, akinek “legalább van jövőképe” Európára vonatkozóan.

Sigmar Gabriel német külügyminiszter védelmébe vette Martin Schulz szociáldemokrata vezető korábbi kijelentését, miszerint 2025-ig meg kell alapítani az Európai Egyesült Államokat, és amelyik tagállam ebben nem akar részt venni, azt ki kell zárni az Európai Unióból. Ezáltal egyértelművé vált, hogy az európai országok szuverenitásának megszüntetése hivatalosan is a német külpolitika célkitűzései közt szerepel.

A Tagesschau beszámolója szerint a CDU/CSU tagsága visszautasította a föderális európai állam létrehozásának tervét, de Sigmar Gabriel arra utasította őket; tartózkodjanak az olyan személyek kritizálásától, akik új ideákkal állnak elő. Elmondása szerint a fővonalú politikát gyakran éri az a kritika, hogy nincs semmilyen jövőképe, és most valakinek végre van jövőképe.

“A politikát gyakran éri az a kritika, hogy nem rendelkezik semmilyen jövőképpel. Most valakinek van egy határozott jövőképe – Martin Schulznak – arról, merre haladjon tovább Európa, ennek ellenére mindenki rátámad” mondta.

Sigmar Gabriel szerint Európa olyan intézménnyé kell váljon, ami “globális szinten képviseli az európaiakat.”

A német külügyiniszter kifejtette, hogy a mai gyorsan változó világban a nemzetállamok nem képesek válaszokat adni a globális kihívásokra, és “ha ma nem tartunk össze, gyermekeinknek nem lesz hangja” nemzetközi szinten.

Schulz napokkal ezelőtt nyilvánosan kijelentette; szerinte 2025-ig létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, és azok a tagállamok, melyek vezetői nem írják alá a civil szervezetekkel közösen kidolgozott európai alkotmányt, “automatikusan távoznak az Európai Unióból.”

http://www.hidfo.ru/2017/12/a-nemet-kulugyminiszter-szerint-is-europai-egyesult-allamok-kell/