Tűz ütött ki egy Bamberg területén működő menekülttáborban szerdán hajnalban. Az incidens során egy migráns életét veszítette, és legkevesebb tizennégyen füstmérgezést kaptak. A rendőrség egyelőre vizsgálja az esetet, de azt már közölték, hogy biztosan nem gyújtogatás történt.

A BR24 beszámolója szerint 50 tűzoltó és 30 rendőr vett részt a migránsok kimenekítésében. A tűz hajnali 2-kor ütött ki a földszinten. A helyszínre kiérkező tűzoltók hamar eloltották a lángokat, de mire ez megtörtént, egy embert már holtan találtak. A menekülttáborban több mint 160 migráns volt elszállásolva.

A német sajtó szerint folyamatban van a vizsgálat;

a rendőrség még nem tudja, mi okozhatta a tüzet, de a gyújtogatás lehetőségét már most kizárták.

Németországban a menekülttáborok egyre gyakrabban gyulladnak fel, mióta a kormány nem védte meg az ország határait és beengedett több mint egymillió menekültet, ráadásul az integrációs kísérletek is rendre kudarccal végződnek. A hatóságok az internet cenzúrázásával próbálják visszaszorítani a kormány bevándorláspolitikájával szembeni általános elégedetlenséget.


Januárban ismeretlen tettesek egy laktanyát gyújtottak fel Hövelhof közelében, szintén kora hajnalban. Akkor a menekültközpont épülete teljesen leégett, és több mint harminc menekültet kellett füstmérgezéssel kórházba szállítani.

http://www.hidfo.ru/2017/11/az-ejjel-felgyulladt-egy-menekulttabor-nemetorszagban-egy-halott/