Armageddon nyomában

„Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” „Jézus, szabadíts meg minket, tehetetlen bűnösöket, ellenségeidtől.”

Lehallgatják a külföldi ügynökként működő liberális újságírókat

Több liberális sajtóorgánum alkalmazottai is arra lettek figyelmesek, hogy telefonkészülékeiken furcsa dolgokat tapasztalnak, ami akár a lehallgatás jeleként is értelmezhető – derült ki a HVG.hu beszámolójából. A lap szerint illegális megfigyelés zajlik.

“Furcsa jelenséggel szembesült az utóbbi hetekben néhány, a kormány által Soros Györgyhöz kötött civil szervezet vezetője, újságírók, köztük a 168 Óra és a HVG munkatársai, valamint egy neve elhallgatását kérő ellenzéki politikus: telefonjuk egyértelmű jelét adta annak, hogy megfigyelhetik őket” – áll a HVG.hu beszámolójában.

“Az történik, hogy telefonhívás közben megszakad a vonal, és amíg az újrahívás tart, a készülék az egyik félnek kicsit felgyorsítva visszajátssza az eltelt 1-2 perc beszélgetését.”

A liberális lap azt írja, korábban a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció politikusával is történt már ilyesmi.

A beszámoló szerint az ilyen hibák a titkos információgyűjtés jelei lehetnek. Állításuk szerint egy informatikai szakember azt mondta nekik, hogy ez nem demonstratív jelleggel történik, hanem nem-hivatalos eljárásban, fedőcégen keresztül kevésbé hozzáértő személyek folytatnak adatgyűjtést a liberális újságírókkal kapcsolatban.

Korábban egy kormánypárti napilap arról számolt be, hogy egy hackercsoport titkos dokumentumokat szivárogtatott ki, melyekből többek közt kiderült, hogy a liberális újságírók külföldről kaptak anyagi juttatásokat, amit kifizetési bizonylatok is alátámasztanak.

Október 17-én a 444.hu-n megjelent egy beszámoló, mely szerint az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője nyíltan elismerte, hogy kapcsolatban áll ellenzéki újságírókkal. David Kostelancik beszédéből kiderült; a kormányellenes újságírók jelentéseket tettek az amerikai nagykövetségnek magyar belpolitikai eseményekkel kapcsolatban.

http://www.hidfo.ru/2017/11/lehallgatjak-a-kulfoldi-ugynokkent-mukodo-liberalis-ujsagirokat/Megkérdőjeleződött a bírói hatalom függetlensége

Külföldről finanszírozott szervezetek befolyása alatt állhat a bírói hatalom egy része: a Soros-hálózat tagjai saját bíróik jelenlétét követelik bizonyos ügyekben.

Egy számukra kedves bíró távolmaradását sérelmezte G. Soros szervezete, a Társaság a Szabadságjogokért egy vesztes pert követően, ami arra utalhat, hogy sérült a bírói függetlenség – derült ki az Origo.hu beszámolójából.

“Egy elvesztett per után a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) meglepő módon szóvá tette, hogy nem a volt főbíró, Baka András vezetése alatt állt az ügyben döntő kúriai tanács”írták. A lap szerint ez arra utal, hogy a TASZ által hiányolt bíró a Soros-szervezet számára kedvezőbb döntést hozott volna, vagyis sérült a bírói függetlenség.

A Magyar Idők beszámolójából emellett kiderül, hogy a Soros-hálózat már korábban is sajátjaként védelmezte Baka Andrást.

“Bakát még 2011-ben emelte pajzsára az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKINT), a Magyar Helsinki Bizottság és a TASZ, amikor a Legfelsőbb Bíróság (LB) megszűnése miatt elvesztette hivatalát […]. Azzal érveltek, hogy „Baka András elmozdítása mellett semmilyen meggyőző érv nem hozható fel”áll a beszámolóban.

A lap visszaidézi, hogy G. Soros donoszervezete, az Open Society Foundations több százmillió forintos támogatásokat küldött ezeknek a civil szervezeteknek arra a célra, hogy úgynevezett “érzékenyítő képzéseket” tartsanak a bíráknak. A képzések során értelemszerűen személyes kapcsolatba kerülnek az igazságszolgáltatás és a Soros-szervezetek tagjai, így nem is csoda, hogy kifogásolták, miért nem egy ismerősük ítélkezik felettük.

Napokkal ezelőtt a külföldről százmilliós nagyságrendű anyagi támogatásban részesülő civil szervezetek egy közös nyilatkozatot jelentettek meg a TASZ weboldalán, melyben azt részletezték, hogy szerintük az lenne helyes, ha a magyar lakosság helyett inkább olyan személyek dönthetnének az őket érintő szabályozásról, akiknek korábban százmilliós támogatásokból képzéseket tartottak, és ennek során személyes kapcsolatba kerültek velük.

http://www.hidfo.ru/2017/11/megkerdojelezodott-a-biroi-hatalom-fuggetlensege/

A New York Times bemutatta Németország új elnökét

A New York Times kedden címlapfotót közölt Németország új elnökéről. Igaz, a jelenlegi német elnököt még nem váltották le.

A New York Times keddi számának címlapját látva igencsak meglepődhettek a német választók, mert úgy tűnik, az amerikai lap már most tudja, ki lesz a német államfő Frank-Walter Steinmeier távozása után. Igaz, Steinmeiert egyelőre nem váltották le. Kivéve a New York Times címlapján, ahol ez a kép jelent meg:

A képfelirat szerint a fotón Angela Merkel és Frank-Walter Steinmeier elnök látható. A fotón Angela Merkel látható, illetve a szövetségi elnöki hivatal vezetője, Stephan Steinlein, aki a New York Times szerint Németország elnöke.

Steinlein egyelőre se megerősíteni, se cáfolni nem tudja, hogy az amerikaiak már őt is értesítették volna az előléptetésről. Frank-Walter Steinmeier szintén nem jelentette be lemondását, de jelenleg az ő kezében van a döntés azzal kapcsolatban, hogy Angela Merkel kisebbségi kormányt alakíthat-e, vagy a CDU kormányképtelensége miatt újabb választásokat írnak ki. Utóbbi a kisebb pártok és a szociáldemokraták megerősödésével végződhet.


http://www.hidfo.ru/2017/11/a-new-york-times-bemutatta-nemetorszag-uj-elnoket/

A NATO-ból kilépésen gondolkoznak a török törvényhozók

Pénteken Recep Tayyip Erdogan török államfő bejelentette; Törökország hazarendel 40 török katonát a Norvégiában zajló Trident Javelin hadgyakorlatról. A parlamenti képviselők a NATO-ból kilépést fontolgatják, amiért a katonai szövetség nem kezeli egyenrangú félként Törökországot.

A Nemzeti Mozgalom Párt (MHP) frakcióvezető-helyettese, Erkan Akcay hétfőn a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, a NATO pszichológiai hadviselést folytat Törökország ellen, emiatt a kormány fontolóra kell vegye a NATO-ból kilépést.

“Az utóbbi fejlemények azt mutatják, hogy a NATO pszichológiai hadviselést folytat Törökország ellen. Emiatt beszélünk arról, hogy egyáltaltalán szükségünk van-e a NATO-tagságra. A szövetség számos ellenséges megnyilvánulást tett Törökországgal szemben” – mondta, hozzátéve, hogy a NATO szervezetében olyan tervezetek is terjednek, melyek Törökország területi egységének megbontását készítik elő.

A politikus megjegyezte; Ankara tiszteletben tartotta a szövetség alapelveit, miközben a NATO nem teljesítette Törökországgal szemben tett vállalásait.

“A NATO-ból való kilépést nem kell apokalipszisnek tekinteni… Ma Törökország nem az az ország, ami 1952-ben belépett a NATO-ba. Nem olyan ország, aminek a létezése a NATO-tagságtól függ. Törökország ma olyan ország, amely legitim módon megvédi a török nemzet érdekeit, akaratát és pozícióit” – mondta.


Hasan Bitmez, az Aranykor Párt vezetőhelyettese szintén Akcay álláspontját képviseli, miszerint a török kormány fontolóra kell vegye, hogy a NATO szervezetén kívül gondoskodjon saját biztonságáról.

“A NATO prioritásai a saját érdekképviseletre összpontosítanak. A szövetség pajzsként akarja használni Törökországot, amivel megvédheti magát a külső fenyegetésektől. Emiatt szükséges felülvizsgálni a NATO és Törökország viszonyát. Törökország biztonsága és a Nyugat biztonsága két külön dolog… ezt meg kell érteni. Törökország új biztonsági koncepciót kell találjon a NATO szervezetén kívül”mondta Bitmez a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva.

A politikus hozzátette; valószínűtlen, hogy a NATO a közeljövőben barátságos lépéseket tenne Törökország és szövetségesei irányába.

Időközben Jens Stoltenberg NATO-főtitkár bocsánatot kért a török elnöktől a norvégiai hadgyakorlaton történt incidens kapcsán.

http://www.hidfo.ru/2017/11/a-nato-bol-kilepesen-gondolkoznak-a-torok-torvenyhozok/

Több ezren tüntettek Londonban a szabad oktatásért

Több ezer diák vett részt Londonban egy tömegdemonstráción, melynek során követelték a tandíjak eltörlését és a gazdagok megadóztatását.

A Munkáspárt által támogatott tüntetésre mintegy tízezer főt vártak a szervezők a parlament épülete elé, de a tényleges résztvevők száma ennél lényegesen alacsonyabb volt.

A tömegdemonstrációt megelőzően a Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn egy videoüzenetet tett közzé, melyben azzal vádolta a politikai fősodor tagjait, hogy elárulták a fiatalokat, mert 2010 óta folyamatosan csökkentik az oktatásra fordított költségvetési forrásokat.

“A politikai establishment tagjai elárulták a fiatalokat. 2010 óta a toryk példátlan módon további megvonásokat eszközöltek az oktatás terén. […] most azt gondolják, elegendő kompenzáció, ha ennek töredékét visszaadják. Micsoda inzultus. Mindenkinek ingyenes kellene legyen az oktatás, bölcsőtől a sírig” – mondta Corbyn a tüntetés toborzó-üzenetében.

Az utóbbi év folyamán a szegényebb egyetemi hallgatók már nem támogatásokat, hanem hitelt kaptak, és sokan azzal kellett szembesüljenek, hogy tanulmányaik végeztével 50000 font (mintegy 17,5 millió forint) adóssággal kezdik pályafutásukat.

A tüntetés résztvevői követelték, hogy az oktatás a tömegek számára is hozzáférhető legyen, ne csak “az uralkodó elit tagjai számára”.A felvonuláson emellett követelték a diákoknak adott megélhetési juttatások növelését, és a tandíjak teljes eltörlését.

Az oktatási hivatal szóvivője a tüntetést követően közölte:

“a mi oktatási rendszerünk félreállítja az akadályokat azok elől, akik tanulni akarnak.”

A szóvivő emellett megvédte a diákhitel konstrukcióját is, ami elmondása szerint mindenki számára elérhető, családi háttértől és származástól függetlenül.

A tüntetés során erőszakos cselekmények nem történtek, mindössze a felvonulás kezdetekor voltak kisebb incidensek, amikor valaki fáklyát dobott egy Margaret Thatcher arcképét tartó ellentüntetőre. A Metropolitan Police közleménye szerint nem történtek letartóztatások.


http://www.hidfo.ru/2017/11/tobb-ezren-tuntettek-londonban-a-szabad-oktatasert/

Külföldi anarchisták is részt vettek az Athénban kezdődő tüntetéseken

A görög hatóságok hét külföldi állampolgárt tartóztattak le Athénban, akik egy tömeges tüntetés során rendőrökre támadtak. A külföldi személyeket testi sértéssel, gyújtogatással, rongálással, emellett fegyver- és kábítószer-kereskedelemmel vádolják.

Athénban pénteken kezdődtek utcai harcok az amerikai támogatású katonai junta elleni 1973-as diáklázadás 44. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés során. Az AMNA hírügynökség szerint amikor a tömeg elérte az amerikai nagykövetség épületét, egy a tüntetésen nem résztvevő anarchista csoport csatlakozott a tömeghez, akik köveket, Molotov-koktélokat kezdtek dobálni a felvonulás útvonalát biztosító rendőrökre. A rendőri erők válaszul könnygázzal kezdték oszlatni a tömeget.

A rendőrök és az anarchisták közt egy másik összecsapás is történt a Nemzeti Műszaki Egyetem épülete mellett, Athénban. Ennek során több mint száz ember támadt a rendőrökre, akik emiatt ezen a helyszínen is könnygázas oszlatást kezdtek.

1973-ban Athénban, a Nemzeti Műszaki Egyetemnél épületfoglalással kezdődött tiltakozás az ellen, hogy a katonai junta beavatkozik a diákszakszervezetek tevékenységébe. November 17-én hajnalban a hatóságok harckocsival törték át az egyetem kapuját, meggyilkoltak 24 diákot, emellett az összecsapásnak több mint ezer sérültje volt. Az egyetem körül zajló harcok során több száz diákot tartóztattak le. Bár a felkelést leverték, tömeges tüntetések kezdődtek az országban, ami az amerikai támogatású diktatúra felbomlásával végződött.

A felkelés évfordulóját minden évben megünneplik Görögországban. A résztvevők rendszerint az amerikai nagykövetség épülete elé vonulnak tiltakozni, melynek alkalmazottai aznap szintén nem tartózkodnak az épületben, tiltakozásul az ellen, hogy 1967-74 közt az Egyesült Államok támogatta a Görögországot irányító katonai juntát.

http://www.hidfo.ru/2017/11/kulfoldi-anarchistak-is-reszt-vettek-az-athenban-kezdodo-tunteteseken/

Amerikabérenc Lengyelország megpróbál meggyőzni más országokat az orosz gáztól függetlenedésről

Lengyelország megpróbálja az európai országokat meggyőzni arról, hogy állítsák le az orosz gáz importját – mondta Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter. A kritikusok szerint Oroszország gátlástalanul kihasználja a gázpiacon kivívott uralkodó helyzetet, de ennek éppen ellenkezőjét igazolja Lengyelország esete: az ország gázfogyasztásának kétharmadát az orosz gáz fedezi, de aligha mutatkoznak annak jelei, hogy ez hatással lenne a lengyel kormány politikájára.

Lengyelország megpróbálja az európai országokat meggyőzni arról, hogy állítsák le az orosz gáz importját – mondta Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter pénteken egy rádióinterjú során. A lengyel gazdaság gázfelhasználása éves szinten mintegy 15 milliárd köbméter, melyből 10 milliárd köbméter földgázt az orosz Gazpromtól vesznek. Ezt a biztos behozatali forrást akarják lecserélni egy olyan rendszerre, ami még ki sem épült Európában.

“Véget akarunk vetni az orosz gázüzletnek, legkésőbb 2022-ig. Továbbá, megpróbálunk meggyőzni más országokat is – többek közt Horvátországot – arról, hogy építsenek gázterminált az Adriai-tengeren, mely lehetővé tenné a földgáz importját más forrásokból. Emellett technikai együttműködési programot kezdünk az Egyesült Államokkal” – mondta Waszczykowski a Polskie Radio-nak adott interjú során.

A külügyminiszter az interjú során arról is beszélt, hogy országa alapjaiban ellenzi az Északi Áramlat 2 projektet, melynek részeként Németország a maihoz képest duplájára növelné az orosz gáz importját. Az Északi Áramlat 2 gázprojekt Nyugat-Európa legnagyobb energetikai cégeinek (Engie, OMV AG, Royal Dutch Shell, Uniper és Wintershall) közös vállalkozása, ami éves szinten 55 milliárd köbméter gázt juttatna Németországba, ezzel nagy mértékben növelve az “Oroszországtól függést”.

Az orosz gázimport csökkentése az utóbbi évtizedben Európa-szerte az euro-atlanti együttműködést támogató politikai erők kedvelt témája volt. Bár a kritikusok rendszerint azzal érvelnek, hogy Moszkva gátlástalanul kihasználja és politikai befolyás-szerzésre használja a gázpiacon kivívott uralkodó helyzetet, ennek éppen ellenkezőjét igazolja Lengyelország esete; a lengyel kormány gyakorlatilag képes annak közepette ellenségképként megjeleníteni Moszkvát, hogy az ország ugyanúgy az orosz gázra van utalva, mint Magyarország vagy Európa számos más országa. Miközben a lengyel gázfelhasználás kétharmadát a Gazpromtól vásárolják, Lengyelországot aligha lehetne azzal vádolni, hogy Moszkvából diktálják a lengyel kormánypolitikát.

Waszczykowski szerint az orosz gáztól függetlenedést úgy próbálnák elérni, hogy az orosz forrás helyett inkább az Amerikai Egyesült Államoktól vesznek cseppfolyósított földgázt. Ennek jelenleg se az infrastrukturális feltételei nem adottak, se azok a piaci viszonyok, melyek előnyössé tennék Európa számára a jóval drágább amerikai cseppfolyósított földgázra átállást.


http://www.hidfo.ru/2017/11/lengyelorszag-megprobal-meggyozni-mas-orszagokat-az-orosz-gaztol-fuggetlenedesrol/

Az AfD szerint a németeknek kellene adni a migránsok lakásaitAz illegális migránsok deportálása a megfelelő módja annak, hogy megoldódjanak a német fiatalok lakhatási problémái, és a hajléktalanok száma is csökkenne ezen a módon – mondta Andreas Bleck, az AfD frakciójának tagja a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva.

A politikus kifejtette, hogy a migránsok egyébként is csak a hajléktalanok tömegeit gyarapítják, mert annak ellenére, hogy nem mindegyikük kap menedékjogot, többségük mégis az országban marad.

“A migránsok többsége nem kapja meg a menedékjogot. Az egyetlen probléma az, hogy a német kormány nem is akarja deportálni az illegális bevándorlókat. … Az Alternatíva Németországnak párt azonban alapvetően az illegális migránsok eltávolítását akarja elérni” – mondta, hozzátéve, hogy az illegálisan Németországban maradó migránsok csak a hajléktalanok tömegét duzzasztják, emellett a lakhatási támogatásokat is migránsok kapják, ahelyett, hogy az állam a németeket támogatná.

A közlemény azt követően született, hogy a szövetségi statisztikai hivatal kiadott egy jelentést, miszerint a migrációs válság előtti adatokhoz képest sokszorosára nőtt a haléktalanok száma. Míg 2014-ben 335 ezer hajléktalan élt Németországban, mára ez a szám 860 ezerre nőtt, ennek fele “migrációs hátterű személy.”

Thomas Specht, a statisztikai hivatal igazgatója ráadásul azt mondta, hogy a hajléktalanok számának növekedését a nem elégséges lakhatási támogatás okozza, tehát szerinte a német állam még több házat kellene adjon a migránsoknak, hogy ez a probléma megoldódjon.

Májusban a Daily Mail brit napilap arról számolt be, hogy Hamburgban a hatóságok elkezdtek elkobozni magántulajdonban lévő, de nem használt lakásokat, hogy ezzel próbálják megoldani a migránsok elhelyezését.


http://www.hidfo.ru/2017/11/az-afd-szerint-a-nemeteknek-kellene-adni-a-migransok-lakasait/AfD:
Merkel mondjon le, megbukott

Németországban több mint két hónappal a parlamenti választások után még mindig nem alakult meg az új kormány, és a koalíciós tárgyalásoknak hivatalosan is vége szakadt. Az Alternatíva Németországnak párt közleményben reagált a kialakult helyzetre.

Az Alternatíva Németországnak (AfD) párt vezetője, Alexander Gauland szerint eljött annak az ideje, hogy Angela Merkel lemondjon a kancellár posztról, mert kudarcot vallottak az új kormány megalakítására tett kísérletei.

Hétfőn a Szabaddemokrata Párt hivatalosan is közölte; kilép a Kereszténydemokrata Unióval és a Zöldekkel folytatott koalíciós tárgyalásokból, mert nem tudtak közös nevezőre jutni többek közt a bevándorlás ügyében.

A CDU/CSU pártszövetség a történtek fényében dönthet úgy, hogy kisebbségi kormányt alakít a Zöldekkel, de ha nem alakul meg az új kormány, újabb parlamenti választásokat kell kiírni.

A szeptember 24-i választáson a CDU/CSU szövetség a szavazatok 33%-át kapta, ezzel 246 helyhez jutva a parlamentben. A szociáldemokraták (SPD) végeztek második helyen a szavazatok 20,5%-ával, de elutasították a koalícióalakítás lehetőségét. Az Alternatíva Németországnak (AfD) párt 12,6%-ot kapott és első alkalommal bejutott a parlamentbe, 94 mandátummal. A Szabad Demokrata Párt a szavazatok 10,7%-át kapta (80 mandátum), a Baloldal 9,2%-ot (69 mandátum), a Zöldek pedig 8,9%-kal, 67 mandátummal jutnak a parlamentbe.

A friss közvélemény-kutatások szerint a német lakosság a koalíciós tárgyalások sikerében bízik, és egy újabb választás esetén jelentősen csökkenne a részvételi arány, ami a kisebb pártokat hozza jobb helyzetbe.

http://www.hidfo.ru/2017/11/afd-merkel-mondjon-le-megbukott/

Brüsszel elkezdi korlátozni a gyülekezési jogot

A közelmúltban több nyilvános tömegrendezvény is a rendőri erőkkel való erőszakos összecsapásba torkollott, emiatt Brüsszel elrendelte az online közösségi média megfigyelését, hogy kiszűrhesse azokat a tömegdemonstrációkat, melyek veszélyt jelenthetnek a közrendre.

A brüsszeli rendőrség megkezdi az online közösségi média folyamatos megfigyelését, hogy képes legyen beazonosítani azokat a gyülekezéseket, melyek veszélyt jelenthetnek a közrendre. Jan Jambon belügyminiszter csütörtökön köszönetét fejezte ki a rendőri erőknek a közelmúltban történt erőszakos tömegdemonstrációk során tanusított helytállásukért, és azt javasolta, hogy a továbbiakban a rendőrség tartsa megfigyelés alatt az online közösségi hálózatokat, hogy ezáltal lehetővé váljon a hasonló incidensek megakadályozása.

A miniszter szerint a zavargások résztvevőinek “nincs helye a társadalomban”, és “ők egy rákos daganat, amit el kell távolítani“.

A döntés azt követően született, hogy egy “Vargass92” néven működő celeb hatósági engedély nélküli tüntetést hirdetett Brüsszelben, melynek eredményeként erőszakos összecsapások történtek a tüntetésen résztvevők és a rendőri erők közt. A zavargások alatt rendőrök is megsérültek, emellett a városban folytatott rongálás komoly anyagi károkat okozott.

“Vargass92”

Egy korábbi incidens során egy marokkói futballklub Belgiumban élő (marokkói származású) szurkolói kezdtek spontán felvonulást Brüsszelben, melynek eredményeként szintén erőszakos összecsapások zajlottak a városban.

Az utcai harcok során több mint húsz rendőr megsérült, emellett leégett autók, kivert kirakatok látványa kísérte az utcán vonuló migránstömeget.

http://www.hidfo.ru/2017/11/brusszel-elkezdi-korlatozni-a-gyulekezesi-jogot/

Erdogan: az USA támogatja a terroristákat Szíriában

Recep Tayyip Erdogan török államfő azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy támogatja az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet, és szembefordult szövetségeseivel a szíriai háborúban.

A török államfő szerint Washington áll az Iszlám Állam nevű terrorszervezet mögött, emellett az amerikaiak nem tartották be korábbi ígéreteiket, miszerint visszavonják a kurd fegyveres csoportokat a terroristák uralma alól felszabadított területeken.

“Ők [az Egyesült Államok] azt mondták, harcolnak a Daesh ellen, de ehelyett mit tettek? Dollárban fizetik a terroristákat. Nem akarunk szövetségre lépni velük Afrinban. Az Egyesült Államok ismétlődő jelleggel megszegte a velünk kötött megállapodásokat. Mandzsibban és Rakkában – amikor felajánlottuk, hogy dolgozzunk együtt, azt ígérték, ne aggódjunk, a szíriai Kurd Demokratikus Unió Párt egyetlen tagja sem marad a városban” – mondta, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok megszegte korábbi ígéreteit, és a kurdoknak adja át a felszabadított területeket.

Korábban a török elnök azt mondta, Ankara nem fogja megengedni, hogy az Egyesült Államok egy “terrorista pufferzónát” hozzon létre a török-szíriai határon, emiatt török katonai beavatkozás kezdődhet Afrin ellen.

A török elnök közleménye azt követően hangzott el, hogy Törökország és Oroszország egy közös cselekvési tervet fogadott el Afrin felszabadítása kapcsán, ami Erdogan elmondása szerint “új lehetőségeket nyit meg Törökország számára.”

Erdogan korábban számos alkalommal kijelentette, hogy az Egyesült Államok támogatja a terroristákat, miután Washington hivatalosan is elismerte, hogy együttműködik a Szíriai Demokratikus Erőkkel, ami főként a Törökországban terrorszervezetként nyilvántartott Kurdisztáni Munkáspárthoz köthető személyekből áll.

http://www.hidfo.ru/2017/11/erdogan-az-usa-tamogatja-a-terroristakat-sziriaban/

A no-go zónák miatt fegyvert akarnak hordani a norvég rendőrök

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a norvég rendőrök nyolcvan százaléka akarna fegyvert hordani. A fegyverviselést igenlők aránya a migrációs válság során nőtt 20 százalékról 80 százalékra.

Egy nemrég végzett közvélemény-kutatás eredményei szerint a jelenleg fegyvertelen norvég rendőrök 80%-a akarna inkább fegyvert hordani. A kutatás eredménye jelentős eltérést mutat a migrációs válság előtti időszakhoz képest; egy 2011-ben végzett hasonló megkérdezés során még csak a fegyvert nem viselő rendőrök 20%-a mondta azt, hogy fegyvert akarna magánál tartani.

A Politiforum beszámolója szerint ez az arány hat évvel ezelőtt kezdett megfordulni, tavaly év végére pedig már minden tíz rendőrből nyolc magánál akarta volna tartani a fegyverét.

A jelenlegi szabályozás szerint a norvég rendőrök nem tarthatnak maguknál lőfegyvert; a fegyverek a gépjárműben elzártan tartva kell legyenek akkor is, ha a rendőr egy no-go zóna közelében akarja feladatait ellátni. Az utóbbi hónapok során rendőrszakszervezetek kezdtek előállni olyan javaslatokkal, miszerint minden rendőr hordhasson magánál lőfegyvert, amit a fokozódó terrorfenyegetettséggel indokoltak.

A norvég sajtó szerint az utóbbi évek során nem csak a rendőrök véleménye változott meg a fegyverviseléssel kapcsolatban; a közbiztonság romlása miatt a lakosság is megosztottá vált ebben a kérdésben.

A főváros lakosságának többsége mára arra az álláspontra jutott, hogy a rendőrök mindig fegyvert kellene hordjanak.

Norvégiában a rend őrei fegyvertelenek, ezen mindössze 2013-ban történt egy minimális változtatás egy új szabályozással, mely engedélyezte, hogy használat előtt a hatósági személy ne egy közeli hivatalban kell magához vegye a lőfegyvert, hanem azt szolgálati gépjárműbe elzártan a közelben tarthassa.

2014 novemberben és 2016 februárban a biztonsági helyzet romlása miatt átmenetileg engedélyezetté vált a fegyverviselés a norvég rendőrök egy része számára. Ma azonban a mindennapossá váló terrorfenyegetettség miatt az ebben illetékes kormánybizottság annak lehetőségét fontolgatja, hogy engedélyezetté teszik a rendőrök számára az állandó fegyverviselést.

A jelenleg még formálódó új szabályozás szerint a rendőr már magánál tarthatná a lőfegyvert, de a lőszert nem a fegyverben, hanem “elérhető közelségben” kell tartsa. Egy másik javaslat szerint azonban elektromos sokkolókkal látnák el a rendőröket, hogy bemerészkedhessenek a no-go zónákba.

http://www.hidfo.ru/2017/11/a-no-go-zonak-miatt-fegyvert-akarnak-hordani-a-norveg-rendorok/

Az éjjel felgyulladt egy menekülttábor Németországban – egy halott

Tűz ütött ki egy Bamberg területén működő menekülttáborban szerdán hajnalban. Az incidens során egy migráns életét veszítette, és legkevesebb tizennégyen füstmérgezést kaptak. A rendőrség egyelőre vizsgálja az esetet, de azt már közölték, hogy biztosan nem gyújtogatás történt.

A BR24 beszámolója szerint 50 tűzoltó és 30 rendőr vett részt a migránsok kimenekítésében. A tűz hajnali 2-kor ütött ki a földszinten. A helyszínre kiérkező tűzoltók hamar eloltották a lángokat, de mire ez megtörtént, egy embert már holtan találtak. A menekülttáborban több mint 160 migráns volt elszállásolva.

A német sajtó szerint folyamatban van a vizsgálat;

a rendőrség még nem tudja, mi okozhatta a tüzet, de a gyújtogatás lehetőségét már most kizárták.

Németországban a menekülttáborok egyre gyakrabban gyulladnak fel, mióta a kormány nem védte meg az ország határait és beengedett több mint egymillió menekültet, ráadásul az integrációs kísérletek is rendre kudarccal végződnek. A hatóságok az internet cenzúrázásával próbálják visszaszorítani a kormány bevándorláspolitikájával szembeni általános elégedetlenséget.


Januárban ismeretlen tettesek egy laktanyát gyújtottak fel Hövelhof közelében, szintén kora hajnalban. Akkor a menekültközpont épülete teljesen leégett, és több mint harminc menekültet kellett füstmérgezéssel kórházba szállítani.

http://www.hidfo.ru/2017/11/az-ejjel-felgyulladt-egy-menekulttabor-nemetorszagban-egy-halott/

Német kémfőnök: harcolni kell az “orosz veszély” ellen

A német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (BND) elnöke, Bruno Kahl kedden figyelmeztette a nyugati országokat; készen kell álljanak arra, hogy elrettentéssel fellépjenek az “orosz veszély” ellen.

A BND vezetője, Bruno Kahl szerint a nyugati országok készen kell álljanak arra, hogy elrettentéssel lépjenek fel azzal a “potenciális fenyegetéssel” szemben, amit Oroszország jelent, de eközben közeli kapcsolatot is kell ápoljanak Moszkvával.

“Hogy egyszerűbben fogalmazzunk; ahelyett, hogy az európai biztonság számára partnerként tekintenénk Oroszországra, potenciális fenyegetést kell látnunk benne”mondta Kahl a Süddeutsche Zeitungnak adott interjú során.

A BND vezetője szerint a NATO-tagállamok és a Nyugat készen kell álljanak arra, hogy “ellensúllyal és elrettentéssel hárítsák el a potenciális fenyegetést”. Továbbá, a nyugati országoknak emellett támogatniuk is kell a közeli kapcsolatokat és közvetlen kommunikációs csatornák fenntartását Oroszországgal, arra az esetre, ha az orosz kormány mégis azt mondaná, hogy érdekelt az együttműködésben.

A NATO 2014 óta fokozza katonai jelenlétét Kelet-Európában, amit azzal indokol, hogy Oroszország állítólag beavatkozott az ukrán válságba.

2016 júliusában a katonai szövetség bejelentette, hogy további négy soknemzetiségű zászlóaljat küld Litvániába, Lettországba, Észtországba és Lengyelországba. Az intézkedés indoka, hogy Oroszország hadgyakorlatokat tart saját határain belül, amire az orosz határig terjeszkedő NATO fenyegetésként tekint.

http://www.hidfo.ru/2017/11/nemet-kemfonok-harcolni-kell-az-orosz-veszely-ellen/

A bírósági korrupció erejében bíznak Soros ügynökei

A külföldről finanszírozott civil szervezetek nem támogatják, hogy a lakosság dönthessen az őket érintő szabályozásról – ehelyett a Soros-hálózat által befolyásolt bíróság döntését tartanák irányadónak.

A külföldről százmilliós nagyságrendű anyagi támogatásban részesülő ügynökszervezetek egy közös nyilatkozatot jelentettek meg a Társaság a Szabadságjogokért nevű csoport weboldalán, melyben G. Soros donorszervezetének álláspontját ismételték meg. Az Open Society Foundations vezetői korábban már nyilvánosan kijelentették; ha tehetnék, semmiről nem kérdeznék meg a magyar emberek véleményét.

Így tett a TASZ nevű szervezet is, ami a közvélemény meghallgatása helyett inkább annak a bíróságnak a döntésében bízna, aminek “szakmai továbbképzésére” már több száz millió forintot költött a Soros-hálózat. A Soros által finanszírozott 444.hu beszámolójából kiderült; a hálózat tagjai “a népszavazást alkalmatlan eszköznek tartják a törvény eltörlésére”.

“A civilek szerint népszavazás helyett inkább azoknak a bírói testületeknek kellene kimondaniuk, hogy a törvény jogsértő, amelyek elé került már a törvény, illetve amelyek elé a közeljövőben kerülni fog.” – írták.

Márciusban Goran Buldioski, az Open Society Foundations európai igazgatója az Index.hu-nak adott interjú során a következőket mondta; „Van értelme 8 millió magyarral konzultálni erről? Szerintem nincs.”


Mint a Magyar Idők napilap beszámolójából kiderült, G. Soros donorszervezete, az Open Society Foundations rendszeresen ad több száz milliós támogatásokat azoknak a civil szervezeteknek, akik utána személyes kapcsolat kiépítésére törekszenek bírákkal, ügyészekkel, és általánosságban véve úgynevezett “érzékenyítő képzésekkel” megpróbálják G. Soros nézetei szerint befolyásolni a jogásztársadalmat.

A “civilek” szerint demokratikus lenne, ha olyan személyek dönthetnének az őket érintő szabályozásról, akiknek korábban százmilliós támogatásokból képzéseket tartottak, és ennek során személyes kapcsolatba kerültek velük.


http://www.hidfo.ru/2017/11/a-birosagi-korrupcio-erejeben-biznak-soros-ugynokei/

Egymást ölik a migránsok Koppenhága utcáin

Állandó háborúban állnak egymással a különöző származású migránsbandák Koppenhága utcáin, ami mostanra országos problémává vált. A halálos áldozatok száma nő, egyre több utcai lövöldözés történik. A hatóságok rendszeres házkutatásokkal próbálják lefegyverezni a migránsokat.

Állandó háborúban állnak egymással a Koppenhágában élő migránsbandák, és folyamatosan nő a halálos áldozatok száma – derült ki a Berlingske dán napilap beszámolójából. A lap megjegyzi, hogy október 31-e óta már a harmadik gyilkosság történt, amit etnikai alapon szerveződő migránsbandák tagjai követtek el. Az utóbbi hat hónap során történt 42 fegyveres összecsapás számos halottat és több tucatnyi sérültet hagyott maga után, a hatóságok pedig arra kényszerültek, hogy országos razziával próbálják lefegyverezni a migránsbandákat.

A Torben Svarrer helyettes rendőrfelügyelő sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint egy keddi utcai lövöldözés után letartóztatott személy szintén tagja egy ilyen bandának. Anne Tønnes rendőrbiztos pedig kijelentette; “kiterjedt bandaháború zajlik Koppenhágában”.

A migránsbandák elsősorban Koppenhága egy multietnikus negyedében, Nørrebroban gyilkolják egymást, ahol az etnikai alapon szerveződő bűnözőcsoportok a terület feletti kontroll megszerzésére törekszenek. Egy az utóbbi hetek során történt fegyveres összecsapás áldozata is bandatag volt, akit börtönből szabadulása után azonnal meggyilkoltak egy rivális banda tagjai. A NRK norvég lap szintén – több forrásra hivatkozva – ír a Koppenhágában zajló interetnikus harcokról, hangsúlyozva, hogy idén nyáron Koppenhága egyre veszélyesebb hellyé vált, a bandháborúnak több ártatlan áldozata is volt.

A norvég lap szerint csak júliusban 30 utcai lövöldözés történt, ezek során négy ember veszítette életét, akik azonban nem bandatagok voltak, hanem ártatlan civilek, akik “rosszkor voltak rossz helyen”. A lap azt írja, a bandák elsősorban területekért folytatnak harcot, hogy ellenőrzés alá vonják a kábítószer-kereskedelmet.

A dán rendőrvezetők nyilatkozata szerint az utóbbi hetek során 60 bandatagot tartóztattak le, és folyamatosan zajlanak házkutatások, hogy a migránsoktól annyi fegyvert kobozzanak el, amennyit csak lehetséges.

http://www.hidfo.ru/2017/11/egymast-olik-a-migransok-koppenhaga-utcain/

Európa szembemenne az amerikai külpolitikával az iráni atomprogram kapcsán

Átmenetileg megkérdőjeleződött az iráni atomenergia-egyezmény sorsa, miután az amerikai elnök azzal fenyegetőzött, hogy felmondja a megállapodást. Európa vezető hatalmai és Oroszország azonban közös álláspontra jutottak, és egyértelművé tették: bármi történjen is, az egyezmény feltételeit be fogják tartatni.

Az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Franciaország, az Egyesült Királyság, Németország és Irán által az atomprogram kapcsán kötött egyezmény átmenetileg veszélybe sodródott, amikor Donald Trump amerikai elnök októberben új politikát hirdetett Iránnal szemben. Az amerikaiakat kivéve azonban minden szerződő fél egyértelműen közölte, hogy nem lehetséges opció a megállapodás felmondása.

Sigmar Gabriel német külügyminiszter hétfői közleményében az áll, hogy megállapodásra jutottak Franciaország és az Egyesült Királyság külügyminisztereivel, illetve Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselővel, miszerint az iráni atomprogrammal kapcsolatos, 2015-ben megkötött egyezményt mindenféleképpen fenn kell tartani.

“Egységes álláspontot képviselünk abban, hogy az iráni atomprogram kapcsán kötött egyezményt fenn kell tartani, más esetben azt kockáztatnánk, hogy Irán atomfegyverhez jut” – mondta a német külügyminiszter. Sigmar Gabriel beszédét az Európai Bizottság weboldalán is élőben közvetítették.

A múlt hét folyamán egy Washingtonban tartott konzultációt követően Federica Mogherini azt mondta, az Európai Unió ragaszkodik ahhoz, hogy az iráni atomenergia-egyezményt minden szerződő fél betartsa, beleértve az Egyesült Államokat is.

Október közepén Donald Trump amerikai elnök kijelentette; a Fehér Ház a kongresszusal együttműködve módosításokat kezdeményez az atomenergia-egyezménnyel kapcsolatban, és amennyiben ezeket nem sikerül más országokkal elfogadtatni, az Egyesült Államok felmondja az egyezményt.

2015 július 14-én Irán és a hat nemzetközi közvetítő (Oroszország, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Kína, Franciaország és Németország) elfogadtak egy közös cselekvési tervet, mely szerint nemzetközi ellenőrzés alá vonják az iráni atomprogramot, és cserébe feloldják az Irán ellen korábban hozott gazdasági szankciókat.

http://www.hidfo.ru/2017/11/europa-szembemenne-az-amerikai-kulpolitikaval-az-irani-atomprogram-kapcsan/

Egy órán át terrorista propagandát adtak a gyanútlan svéd rádióhallgatóknak

A Malmöben élő svédek péntek reggel 8:30-kor az “Allah nevében” című terrorista propagandaműsort hallgatták egy helyi rádión, miután egy terrorszervezet meghekkelte a rádióadást.

Átmenetileg az Iszlám Állam nevű terrorszervezet toborzó adását lehetett hallani egy svéd rádióadó frekvenciáján, miután a terrorszervezet kalózrádiót kezdett működtetni Stockholm közelében.

Az “Allah nevében” című indulót péntek reggel 8:30-tól hallhatták a megdöbbent svédek, ráadásul a háromperces dalt közel egy órán keresztül sugározták. Az SVT hírügynökség beszámolójában az áll, hogy a dal

örök boldogságot és sorban álló szűzlányokat ígért azoknak, akik csatlakoznak a terrorszervezethez.

Jakob Gravestam, a Bauer Media marketingigazgatója elismerte, hogy az eset megtörtént, és a rádiót péntek reggel hallgató svédek tényleg terrorista propagandát hallhattak egy órán át.

A nemzeti hírközlési hatóság szerint az ismeretlen személy bűncselekményt követett el, de utólag már “lehetetlen” megállapítani a személyi kilétét, tehát Svédországban büntetlenül mehet a terrorista propaganda, az elkövetőt soha nem fogják megtalálni.

2012 óta Svédországból több mint 300 sokadik generációs migráns utazott Szíriába és Irakba, hogy csatlakozzon valamelyik ott harcoló terrorszervezethez. A svéd hatóságok visszavárják őket, és “hazatérésük” után lakást, segélyt adnak a terroristáknak.

http://www.hidfo.ru/2017/11/egy-oran-at-terrorista-propagandat-adtak-a-gyanutlan-sved-radiohallgatoknak/

Trump: eljött a sebek begyógyításának ideje

Donald Trump amerikai elnök szerint az Oroszország elleni szankciók a jövőben nem válhatnak az együttműködés akadályává; a két ország együtt képes lehet arra, hogy megoldja a nemzetközi problémákat és közös munkával begyógyítson minden sebet.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke szerint többé nem válhatnak a két ország közti baráti együttműködés akadályává az Oroszország elleni szankciók, és kiterjedt nemzetközi együttműködésre van szükség az olyan nemzetközi problémák megoldásához, mint a koreai válság és számos globális probléma.

“Oroszországot keményen szankcionálták, a legmagasabb szinten szankcionálták őket és ez a közelmúltban történt. Most eljött az ideje annak, hogy begyógyítsuk a sebeket. Úgy gondolom, ahelyett, hogy állandó harcban állnánk egymással, Oroszországot barátként magunk mellett tudni inkább előny, mint hátrány” mondta. Az amerikai elnök a vietnami elnökkel közösen tartott sajtótájékoztató során kijelentette, hogy az Egyesült Államok együtt kell működjön Oroszországgal a szíriai, az észak-koreai és az ukrán válság megoldásában, emellett a terrorizmus leküzdésében.

Az észak-koreai válság kapcsán Trump azt mondta, az Egyesült Államoknak előrelépésre, és nem provokációra van szüksége, emellett elsődleges cél az életveszteség elkerülése. “Minden felelős nemzet együtt kell cselekedjen, hogy garantálni tudjuk, Észak-Korea nem fenyegetheti a világ országait beláthatatlan életveszteséggel” – mondta.

Trump a nap folyamán üdvözölte a koreai válság terén Kína által tett lépéseket, emellett kijelentette, hogy az Egyesült Államok minden inzultus ellenére erősen törekedett a baráti viszonyra az észak-koreai vezetővel.

Az amerikai elnök annak kapcsán, hogy Oroszországgal szemben is szankciók vannak érvényben, azt mondta, elhiszi, hogy az oroszok szerint ők nem avatkoztak be a választásba, de hogy ő (Trump) elhiszi-e, ez a titkosszolgálatokon múlik, és a közelmúltban szorosan együttműködött velük ebben a kérdésben.


http://www.hidfo.ru/2017/11/trump-eljott-a-sebek-begyogyitasanak-ideje/

A demokrácia-deficit miatt bomlik fel az Európai Unió

A nemzetállamok kormányát megválasztjuk, de az Európai Unió “kormányát”, az Európai Bizottságot nem szavazta meg az 500 millió európai állampolgár, és demokratikus választásokkal leváltani sem lehet őket.

A hét folyamán egy német sajtóorgánum kiszivárogtatta a német belügyminisztérium egy belső használatra szánt jelentését, melyből kiderült, hogy a Bundeswehr olyan forgatókönyvre készül, melynek során már 2040 előtt bekövetkezhet az Európai Unió felbomlása. Russell Foster, a King’s College London európai és nemzetközi tanulmányok tanszékének oktatója szerint alapvető reformokra lenne szükség ahhoz, hogy elkerülhetővé váljon az Európai Unió széthullása; elsősorban a demokráciát kellene bevezetni Európában, mert az embereknek ma nincs közvetlen ráhatása az Európai Bizottság működésére.

“Számos olyan tényező van, melynek eredményeként az emberek elveszítették az Európai Unióba vetett bizalmukat. Egyik a jelenleg is tapasztalható demokrácia-deficit. Az EU rendelkezik egy kormány hatalmával és jogköreivel, de ehhez nem rendelkezik demokratikus legitimitással, mert az Európai Bizottság tagjait nem választottuk meg. […] A német védelmi minisztérium jelentése ezeket az aggodalmakat tükrözi. Az EU vezetői nincsenek kapcsolatban az 500 millió európai polgárral”mondta Foster a Szputnyik rádiónak nyilatkozva.

A szakértő szerint, ha 2040-ig ez mégsem vezet az Európai Unió széthullásához, Európában a demokrácia-deficit és a gazdasági nehézségek miatt kezelhetetlenné válik az általános társadalmi elégedetlenség, emiatt elképzelhető, hogy az unió keleti tagállamai inkább Oroszország felé fordulnak.

“Ha 2040-ig az Európai Unió nem bomlik fel, Európa-szerte jelentős társadalmi és gazdasági instabilitással kell szembenéznünk, miközben az Oroszországi Föderáció egy jóval stabilabb és gazdaságilag kiszámíthatóbb államnak fog tűnni. Emiatt elképzelhető, hogy azok az országok, melyek egykor a Varsói Szerződés részei voltak, a gazdaságilag kiszámíthatatlanná váló nyugat-európai országok helyett elkezdenek inkább kelet felé tekinteni” – mondta.

A szakértő szerint már jelenleg is egyértelműen látható, hogy az Európai Unióval szemben bizalmatlanná váló emberek elérték a kritikus tömeget. Foster szerint még vissza lehet nyerni az emberek bizalmát, de ehhez demokratikussá kellene tenni az Európai Uniót, vagyis alapvető reformokra van szükség, hogy az emberek maguk választhassák meg az Európai Unió vezetőit.

http://www.hidfo.ru/2017/11/a-demokracia-deficit-miatt-bomlik-fel-az-europai-unio/

Az amerikai külügyminisztérium kormányellenes médiát támogatna Magyarországon

Kifejezetten magyar sajtótermékeknek szánt pályázat jelent meg az amerikai külügyminisztérium honlapján – derült ki az Index.hu beszámolójából. Az Egyesült Államok már nem is próbálja leplezni, hogy kormányellenes véleményformálást támogat Magyarországon.

A liberális lap azt írja, mentoraik még több “független-objektív” médiafelületet akarnak működtetni Magyarországon, emellett elvárják, hogy az általuk támogatott lap külpolitikai véleményformálást folytasson.

“November 7-én egy kifejezetten magyar sajtótermékeknek szánt pályázat jelent meg az amerikai külügyminisztérium honlapján. A felhívás célja, hogy olyan Budapesten kívüli sajtótermékeket (lap, rádió, honlap) találjon, amik az objektív tájékoztatást hangsúlyozzák, hazai és nemzetközi témákban is. A külügyminisztérium maximum 700 000 dollárt, vagyis nagyjából 190 millió forintot adna az egy darab nyertesnek” – írták.

Az eredetileg a 444.hu által közölt információ szerint ráadásul nem feltétlen újabb sajtóorgánumot akarnak támogatni, hanem piaci alapon működésképtelen atlantista propagandalapok megmentéséről is szó lehet. “A cél az, hogy segítsék ennek a lapnak, rádiónak vagy honlapnak a fenntarthatóságát” – áll a közleményben.

A 444.hu szerint a pályázatnak köze van David Kostelancik amerikai ügyvivő beszédéhez. Az amerikai ügyvivő még októberben tartott egy beszédet, melyből kiderült, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége rendszeres kapcsolatot tart fenn kormányellenes újságírókkal.

Mint kiderült, az amerikai diplomácia nem elégszik meg azzal, hogy véleményezze a magyar belügyeket, de ezúttal egy több száz milliós támogatással nyíltan felvállalja, hogy anyagi támogatással beavatkozna a magyar médiapiaci egyensúlyba.


http://www.hidfo.ru/2017/11/az-amerikai-kulugyminiszterium-kormanyellenes-mediat-tamogatna-magyarorszagon/Az USA külföldi-ügynök sajtót akar működtetni Magyarországon

Az Egyesült Államok kétszáz millió forint támogatást adna egy Magyarországon tevékenykedő sajtóorgánum működtetésére, de eközben belföldön ugyanezt a gyakorlatot “külföldi ügynöki” tevékenységként határozza meg.

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium kérésére a Russia Today kiadója külföldi ügynökként kellett regisztráljon, amiért egy idegen ország pénzén működik az Egyesült Államokban. Az amerikai hatóságok emellett azzal is vádolták a Russia Todayt, hogy mivel külföldi forrásból működik az Egyesült Államokban, beavatkozik az amerikai belpolitikába.

Az a tény, hogy ezt a tevékenységet az amerikaiak külföldi ügynöki munkának tartják, amiatt lényeges, mert az Egyesült Államok ugyanezt a gyakorlatot akarja folytatni Magyarországon.

Az amerikai külügyminisztérium weboldalán november 9-én jelent meg egy pályázati felhívás, mely szerint több száz millió forintnak megfelelő támogatást adnának olyan magyarországi sajtóorgánumnak, melyet ők arra alkalmasnak tartanak. A kritériumok közt szerepel, hogy az adott sajtóorgánum nem függhet a magyar kormánytól, és külpolitikai véleményformálást kell folytasson.

Az amerikai támogatástól függő, úgynevezett “független” újságírók a Department of State szerint hozzájárulnának a sajtószabadság javításához Magyarországon.

Ugyanakkor, nem a kétszázmilliós támogatásból fizetett médiaalkalmazottak lesznek az elsők, akiket az amerikai nagykövetség külföldi ügynökként működtet Magyarországon. Korábban a 444.hu-n megjelent egy beszámoló, mely szerint az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője nyíltan elismerte, hogy kapcsolatban áll ellenzéki újságírókkal.

“Azok az újságírók, akik ezeknél a médiumoknál dolgoznak vagy dolgoztak, úgy tájékoztattak minket, hogy […]” – mondta Kostelancik, utalva ezzel arra, hogy ellenzéki újságírók “tájékoztatták” az amerikai nagykövetséget bizonyos dolgokról, tehát jelentéseket tettek az amerikai nagykövetségnek.

A Russia Today külföldi ügynökként regisztrálása az Egyesült Államokban abból a szempontból lényeges, mert ezáltal láthatóvá válik, hogy az amerikaiak külföldi ügynökként tekintenek a külföldről finanszírozott médiafelületekre. Ismerve ezt a szemléletet, aligha lehet kételkedni azzal kapcsolatban, hogy az amerikai hatóságok miként tekintenek az általuk külföldről fizetett újságírókra: ügynökként.

Hacsak nem akarja az Egyesült Államok nyíltan elismerni, hogy Magyarországra nem egyenlő félként tekint, nem róhatja fel Magyarországnak, ha ezeket a külföldi ügynököket – és az amerikai nagykövetséget különféle dolgokról “tájékoztató” újságírókat – a magyar törvények ráköteleznék a regisztrációra.


http://www.hidfo.ru/2017/11/az-usa-kulfoldi-ugynok-sajtot-akar-mukodtetni-magyarorszagon/

Újabb adag amerikai helikopter érkezik Európába

http://www.hidfo.ru/2017/11/nemetorszag-bevasarol-a-lockheed-martin-termekeibol/Huszonnégy Apache helikopter érkezik Németországba az “Operation Atlantic Resolve” részeként, melynek célja, hogy “elrettentse Oroszországot az Európa elleni agressziótól”.

Újabb csoport Apache helikopter érkezett Németországba a hét folyamán az “Operation Atlantic Resolve” rotációjának részeként – derült ki a Stars and Stripes magazin beszámolójából. A művelet célja, hogy “elrettentse Oroszországot az Európa elleni agressziótól”. A lap által idézett Cain Baker ezredes elmondása szerint az USA egész Európában meg akarja erősíteni katonai jelenlétét, és elrettentő erővel akar jelen lenni az európai országokban.

Korábban, október elején kétezer amerikai katona és 89 helikopter érkezett Belgiumba, köztük CH-47 Chinook, UH-60 Black Hawk, HH-60 Black Hawk és AH-64 Apache helikopterek.

A beszámoló szerint a Texasból érkező divízió tagjai és az újabb Apache helikopterek Illesheimben (Németország) állomásoznak majd, de kisebb csoportokban elkezdik őket továbbküldeni Lettországba, Lengyelországba és Romániába.

Az amerikai lap említi, hogy a NATO újonnan akadályként tekint a nemzetállamokra, mert a NATO-tagállamok saját hivatalai egyben adminisztrációs akadályt is jelentenek, ha az amerikai katonák át akarnak vonulni Európán. Az észak-atlanti szövetség emiatt egy saját

“katonai schengen-övezetet” akar létrehozni, ami garantálná az amerikai fegyveres erők szabad mozgását Európában.

Értelemszerűen, eközben az európai fegyveres erők nem lehetnek jelen az Egyesült Államok területén, tehát ez egy teljesen egyoldalú megszállás szövetségi viszony.

A lapnak nyilatkozó amerikai vezető kijelentette; “azt szeretnénk elérni, hogy képesek legyünk egyik országból eljutni a másikba az ehhez jelenleg szükséges temérdek papírmunka nélkül”.

A lap szerint a NATO számára egy további probléma, hogy miután a helikoptereket nagy nehezen eljuttatták Kelet-Európába, további problémát jelent a javítás és üzemanyag-utánpótlás.

Ugyanakkor, az amerikaiak az “orosz veszélyre” hivatkozva behozott helikoptereket rendszerint nem az “orosz veszély” miatt hozzák, hanem néhány hónap után megpróbálják eladni valamelyik térségi országnak. Ilyenkor a magyarországi sajtóban is menetrendszerűen megjelennek az amerikai lobbisták által megrendelt reklámcikkek, miszerint most éri meg használt amerikai helikoptert venni – a hatóságok pedig véletlenül sem merik kivizsgálni, hogy az újságírók milyen kapcsolatok hatására írnak ilyen anyagokat és ezt esetleg nem külföldi anyagi juttatásokért cserébe teszik-e.


http://www.hidfo.ru/2017/11/ujabb-adag-amerikai-helikopter-erkezik-europaba/Németország bevásárol a Lockheed Martin termékeiből

A német légierő lecserél 85 elöregedett vadászrepülőgépet, és bevásárol az amerikai Lockheed Martin F-35 ötödik generációs gyártmányából – derült ki a Reuters beszámolójából.

A Luftwaffe arra készül, hogy lecseréli 85 Panavia Tornadoból álló flottáját; az európai fejlesztésű gépek helyett az amerikai Lockheed Martin ötödik generációs gyártmányát vennék meg. Karl Müllner altábornagy közlése szerint az F-35 a Luftwaffe igényeinek minden spektrumát kielégítené, emiatt esett erre a választásuk.

A múlt hónap folyamán a Bundeswehr információkérést nyújtott be az F-35, F-15, F/A-18 és Eurofighter Typhoon gépekkel kapcsolatban. Reményeik szerint az új gyártmányok akkor léphetnek szolgálatba, amikor 2025-ben a Tornado-kat leszerelik.

A Reuters beszámolója szerint az F-35 beszerzése mögötti legfőbb indok, hogy Németország elrettentő erővel akar rendelkezni, és képessé akar válni arra, hogy észrevétlenül bejuttasson repülőgépeket más országok légterébe, ami önmagában is elrettentő erővel bír.Az Egyesült Államok júliusban kezdett tárgyalásokat folytatni európai országokkal az F-35 értékesítésével kapcsolatban. Eddig Dánia, Norvégia, Hollandia, Olaszország, Törökország és az Egyesült Királyság jelentkezett vételre, de potenciális vevőként Németország, Finnország, Spanyolország és Svájc is bejelentkezett.

Májusban Németország hivatalosan is kikérte az F-35-re vonatkozó titkosított információkat az Egyesült Államoktól, hogy ezek segítségével Berlin mérlegelni tudja a piaci lehetőségeket.


http://www.hidfo.ru/2017/11/nemetorszag-bevasarol-a-lockheed-martin-termekeibol/

Svédországnak is eladják a Patriot hasznavehetetlen költséges rakétakomplexumot

Svédországban járt James Mattis amerikai védelmi miniszter – a találkozó során megállapodás született arról, hogy a svédek lecserélik az ország elavult rakétavédelmét az amerikai Patriot komplexumokra – derült ki az Aftonbladet beszámolójából.

Peter Hultqvist svéd védelmi miniszter szerint a Patriot-komplexum a legalkalmasabb arra, hogy a svéd fegyveres erők rendelkezzenek a ballisztikus rakéták elhárításának képességével – ezzel szemben mindössze a francia-olasz Sampt jöhetett szóba alternatívaként.

A védelmi miniszter emellett elmondta, hogy a Patriot megvásárlása nagyon költséges vállalkozás,

az amerikai termék megvétele miatt megszorításokat kell hozniuk és több más védelmi és haditengerészeti projektet háttérbe szorítanak.

Egy a Hufudstadsbladet finn napilapnak nyilatkozó szakértő szerint ez az üzletkötés azt jelenti, hogy Svédország teljes mértékben kiszolgáltatottá válik az amerikai védelmi ipar irányába; a svédek által ma használt radarrendszerek nem kompatibilisek a Patriottal, emiatt Svédország később újabb és újabb üzleteket kell kössön az amerikaiakkal.

Az Egyesült Államok azt követően tört előre Európában a Patriot rendszer értékesítésével, hogy a rakétakomplexum Közel-Keleten éles helyzetben használhatatlannak bizonyult. A közelmúltban Törökország egy hackertámadást követően döntött úgy, hogy inkább orosz rakétavédelmi rendszert vásárol, a Patriotokat pedig kivonta a NATO Törökországból.

2015 júliusában a Local német napilap arról számolt be, hogy hackertámadás érte a NATO Törökországban állomásozó Patriot-rendszereit. A lap szerint magát a behatolást nem is vették észre a NATO-erők; a kibertámadás tényét akkor ismerték fel, amikor a Patriot rakétakomplexumok ki nem adott parancsokat kezdtek végrehajtani, és számos nemkívánt rakétaindítás történt.

Alig néhány héttel azután, hogy ismeretlen hackerek átvették az irányítást a NATO rakétaindítások felett, az USA és Németország egyaránt megkezdte a Patriot komplexumok kivonását Törökországból. Négy hónappal a hackertámadás után már a nemzetközi sajtó számára is ismert tény volt, hogy Törökország nem a NATO-tól vásárol rakétavédelmi rendszert, ehelyett Kínával és Oroszországgal folytat tárgyalásokat.

Később a török kormány az orosz Sz-400 rakétarendszer megvásárlásáról írt alá szerződést, az amerikaiak pedig elkezdtek Patriot rakétakomplexumokat hozni – és értékesíteni – Kelet-Európába. Antoni Macierewicz lengyel védelmi miniszter július 6-án közölte, hogy a védelmi minisztérium és az Egyesült Államok megállapodást kötött a Patriot rakétakomplexum Lengyelországnak eladásáról. Az amerikai védelmi miniszter májusban Litvániában is látogatást tett, ahol szintén elhelyezték az amerikai rakétarendszereket.

http://www.hidfo.ru/2017/11/svedorszagnak-is-eladjak-a-patriot-raketakomplexum/

Megőrizni hazánkat – Invázió

Az invázió (polkorrekt megnevezéssel migránsok, menekültek) témájával, több mint két éve nem foglalkoztunk összefoglalóan. Sorozatunk folytatása az elmúlt 2 évben történtek fényében vált ismét szükségessé.

Kezdjük talán a sorozat 3. és 4. részében kívánatosnak tartott megoldásokkal.

Az Invázió 2 részében:

„Azokkal szemben, akik már betolakodtak és megtagadják a hatósággal való együttműködést, alkalmazzanak kényszerítő intézkedéseket.
Ahelyett, hogy közmunkásokkal takaríttatnak utánuk, és rendőrökkel szolgáltatják ki őket, követeljék meg tőlük, hogy a táborokban tartsák tisztán és rendben a saját környezetüket, …
tartsák be a higiénés alapelveket! A magyar államtól pedig ne kapjanak egy fillért sem!”

Akik okmányaikat megsemmisítették, ne is hagyhassák el a tábor területét kíséret nélkül, ezt akár erővel akadályozzák meg. A táborokból senkit se engedjenek ki az utcára, amíg nincsenek meg a szükséges papírjai, és nincsen érvényes egészségügyi igazolása az orvosi vizsgálatok negatív eredményéről, ….”

De még jobb, ha már a határon sem léphetnek be papírok nélkül, akik pedig nem a kijelölt határátkelőn jönnek, azokat kérdés nélkül toloncolják vissza, ha ellenállnak, akkor fegyverrel akadályozzák meg őket. Sőt később semmilyen indokkal se engedjék be az országba az illegális határátlépőket. Figyelmeztessék őket, hogy a saját irataikat, úti okmányaikat maguk kérjék ki és küldessék meg a követségeiken keresztül magyar hatóságoknak a kibocsájtó országtól, ahonnan valóban érkeztek, és hivatalosan kérjék a menedékjogot.

Nos, az eltelt 2 év változásait figyelembe véve, van ami már megvalósult, vagy még folyamatban van.

Létrejött a fizikai, technikai és jogi határzár, megerősítették a határőrséget, a mélységi felderítést és folyamatos a határellenőrzés.

Létrejöttek a határmenti tranzit zónák, melyek kifelé nyitottak, itt a menekültügyi eljárás megindításáig kapnak elhelyezést.

Elméletileg azok, kiknek az azonosítása, iratai korrektek és menedékkérelme már elbírálás alatt van a befogadó állomásokon nyernek elhelyezést. (Magyarország területén befogadó állomás Bicskén és Vámosszabadi telephelyen működik, illetve a BÁH (Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal) ideiglenes befogadó állomásokat üzemeltet Nagyfán, Körmenden és Kiskunhalason.

A gyakorlatban még mindig jócskán akad olyan is aki nem rendelkezik hiteles és érvényes papírokkal.

Az azonosítás kérdésben nem tudjuk milyen előrelépés történt, de azon estekben, ahol határsértés történt, vagyis illegálisan (zöldhatáron, és/vagy iratok nélkül, jutottak be) ez mindenképpen kizáró tényező kell legyen, és azonnali kiutasítást eredményezzen! Bármennyire nem polkorrekt, az eddigi tapasztalatok megerősítik, hogy Magyarországnak elsősorban az üldözött keresztények befogadását kell preferálnia. Vissza kell szállítani és kikell utasítani mindazokat, akik az európai, keresztény normákat nem akarják elfogadni, követelőznek, erőszakoskodnak, zaklatják a magyar lakosságot. Ez Európa és azon belül Magyarország. Nem Eurábia.

Aki Magyarországtól kér menedéket és rendelkezik érvényes iratokkal, bizonyítványokkal, valamint egészséges, a kérelme csak abban az esetben kerülhessen elbírálásra,

  • ha bizonyíthatóan háború, vagy üldöztetés elől menekül,
  • ha legalább angolul beszél és vállalja a magyar nyelv 2 éven belüli kommunikáció képes elsajátítását,
  • ha vállalja a magyar törvények maradéktalan betartását (pl. kiskorúak és nők jogainak tiszteletben tartása, stb.)
  • ha vállalja a magyar kultúra, a viselkedési szabályok, valamint keresztény vallásunk tiszteletben tartását, és a magyar szokások betartását, valamint mindezek rendszeres felülvizsgálatát.
  • ha vállalja, hogy hazájában a menekülése okának megszűnése esetén elhagyja az országot.

Az a gyerekek, aki szülei ideiglenes itt tartózkodása ideje alatt született szintén ne kapjon automatikusan állampolgárságot.

Pozitív elbírálás esetén is csak ideiglenes magyarországi tartózkodásra és munkavállalásra kapjon engedélyt. Állampolgárságot semmiképp ne adjunk. Ennek kérelmére csak akkor nyíljon lehetőség, ha már jól beszél magyarul, legalább 10 éve folyamatosan és életvitelszerűen él Magyarországon, problémamentesen integrálódott, állandó munkahellyel és lakhellyel rendelkezik, és semmilyen szabály- vagy törvénysértést nem követett el.

Az Invázió 3. rész részében

„A jóknak (értsd a nép biztonságát, a nemzeti érdekeket képviselők ) kapcsolatot kell találniuk egymáshoz …”

Meg kell vizsgálni, miben tudják egymást támogatni, hogyan tudnak összefogni, és megszabadulni azoktól, akik ezt meggátolják. Nem lehet, és nem is kell mindenkinek mindenkivel összefogni.”

A nemzet szempontjából további megoldást jelent a migráció támogatása helyett a magyarság (ez nem azonos kategória a magyar állampolgársággal (is) rendelkezőkkel!) népességcsökkenésének megállítása. A magyarság fennmaradása a magyar családok támogatásával érhető el, akár pozitív megkülönböztetésük alkalmazásával is!)”

„Meg kell nyirbálni az érdemtelenek jogait, amíg nem bizonyítják, hogy tudnak felelősen viselkedni és érdemessé nem válnak a nemzethez tartozásra.”

Vissza kell állítani hazánk önvédelmi képességét, nem csupán katonai, hanem gazdasági téren is, vagyis az élet minden területén, mely születésünktől halálunkig kísér, legyen az oktatás, egészségügy, élelmezés, bármi, ami a haza, a magyarság érdekét szolgálja.”

„Szerezzünk érvényt akaratunknak, mert a mi jogunk eldönteni, hogy kiket és milyen feltételek mellett fogadunk be, és ne az EU, vagy más szervezetek diktáljanak nekünk a mi kárunkra. Ha pedig a minket elözönlő migránsok közül mégis megengedjük néhánynak, hogy itt éljen, akkor azok kizárólag keresztények lehetnek.”

Az összefogás már megkezdődött, a V 4-ekkel, Ráadásul a környező országok népessége is kezdi hallatni a szavát a migráció ellen, ez az elmúlt külhoni választások, szavazások során nyilvánvalóvá vált.

Itthon már szerencsére megdőlt az az álságos és kártékony nemzetközi hozzáállás, miszerint a népességcsökkenés csupán a migráció felgyorsításával érhető el. A kormány nem csak felismerte, hogy a családok gyermekvállalásának támogatása szükségszerű, hanem pénzügyi és jogi eszközökkel támogatja a magyar családok gyermekvállalását (CSOK, hitelcsökkentés, családi pótlék emelés, stb)

Folyamatosan bővítik a katonaság, rendőrség, és határvédelmi erők számát, képzését és technikai színvonalát. Erre a költségvetésben alaposan megnövelt összeget különítettek el.

Az EU-ban a hazafias parlamenti képviselők határozottan kiállnak érdekeinkért. Már két alkalommal nemzeti konzultáció keretében kérte ki a kormányzat a hazai lakosság véleményét és kérte a támogatását, hogy a magyar nemzeti érdekekért komoly nemzeti felhatalmazással tudjon kiállni az EU migráns simogatói ellen, valamint országunkat nyomásgyakorlással, gazdasági-, pénzügyi- eszközökkel lenyomni szándékozók ellen.

Fentiekben összefoglaltuk, hogy mit tett az ország jelenlegi kormánya az általunk már 2015-ben szükségesnek vélt megoldások valóra váltásában.

Elmondhatjuk, hogy eddig jó úton járunk. Ám eddigi válaszaink nem jelentenek megoldást az invázióra, csupán kezelése a krízisnek. Ha a nyitott befogadó állomások, mint a fenti videóban, eszkalálják a problémát, akkor azokat be kell zárni és lakóikat vissza kell küldeni vagy a határmenti tranzit állomásra, vagy ki kell toloncolni őket.

Ez annál is inkább helyes, mivel zömmel életerős fiatal férfiakról van szó, akiknek az a kötelességük, hogy a saját hazájukat tegyék élhetővé, mert ott meg ők vannak otthon. A megszállókat elnyomóikat, gyarmatosítóikat maguknak kell kiverni a saját hazájukból, ez nem a mi dolgunk. Nem a magyaroké és nem Európáé.

A felelősök

A felelősség elsősorban a az EU-ban hangadó német kormányt, A. Merkel-lel az élen, valamint a senki által meg nem választott, dúsgazdag bűnözőkkel kollaboráló brüsszeli bürokratákat terheli. No meg mindazokat, akik az embercsempészetből hasznot húznak, őket segítik, vagyis a „migráns simogatók” is felelősek .

Miközben sikerült a magyar határokon erősen visszaszorítani az illegális migrációt, ennek ellenére nem ülhetünk tétlenül, mert az invázió folytatódik, mi több mennyiségében ijesztő a növekedés, minőségében pedig durva visszaesés tapasztalható, várható (afrikai, és közel-keleti, ázsiai analfabéta migránsok személyében)

http://frontex.europa.eu/trends-and-routes/migratory-routes-map/

A történelmi felelősség megint más kérdés, azok a volt és jelenlegi gyarmattartók, megszállók, akik a gazdasági haszonért, még a népirtástól, háborútól, fizikai- pénzügyi- és gazdasági- erőszaktól és totális kifosztástól sem riadtak vissza, ők a problémák előidézői és valódi felelősei.

A migráció egyik fő mozgatórugója a mocskos pénz.

Az Afrikából özönlő invázióért elsődlegesen a felsorolt európai országokat terheli a felelősség, pl. Franciaország, Belgium, Spanyolország, Portugália, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország. – innen várható a legnagyobb számbú illegális migráns.

Az ő kötelességük újra élhetővé tenni és segíteni azon afrikai országokat, amelyeket gyarmatosítottak, kifosztottak. Ezen államok, és nagyvállalataik húzták, vagy még mindig húzzák az óriási hasznot, ezért most ne akarják a kelet- és közép európai országokra ráerőszakolni saját felelősségüket, és a szolidaritásra hivatkozva nyakunkba varni a következményeket. Viseljék csak maguk tetteik minden ódiumát.

Csak egy példa; talán még emlékeznek az olvasók arra – egyébként film is készült belőle. Amikor 2013 február 3-án a francia hadsereg folyamatosan bombázta Maliban Kidal térségét. Párizsi források szerint ezen a vidéken volt az hét francia túsz, akiket még a francia katonai intervenció megindítása előtt három héttel raboltak el Maliban.
A polkorrekt hivatalos magyarázat szerint iszlamisták által megszállt terület felszabadítása, és a túszok kiszabadítása volt a cél. Valójában a kínaiakkal rúgták össze a port, méghozzá a térségben bányászható urán miatt. Franciaország jelenlegi 58 nukleáris reaktorából fedezi energia ellátásának 75%-át. A Kínaiak azonban megállapodtak a várost irányítás alatt tartó iszlamistákkal, hogy jó pénzért szerzett koncessziót a területen, noha a franciáknak a szomszédos nigeri Arlitban van bányászati joguk, azonban a mali-i Kidal térségében (ahol egy ausztrál cég is folytat uránbányászatot), egy francia vállalat is végezett éveken át kutatásokat további urán lelőhelyek feltérképezéséhez. Az elrabolt túszok sem akárkik voltak, természetesen tudósok, akik mi mással is foglalkoztak, mint a hely feltérképezésével, nos, ezekre a térképekre lett volna szüksége a kínaiaknak is megspórolandó a sok éves kutatást. Mivel semmi sincs ok nélkül, és minden politikai cél mögött a pénz, a profit áll.
Meglehetősen szemforgató viselkedés s fenti országok részéről rajtunk számon kérni a szolidaritást, illetve minket fenyegetni EU-s pénzek megvonásával, különösen, úgy, hogy minket is gyarmatként kezelnek, és kíméletlenül ki is fosztanak.

Tévedés elkerülése végett a mai gyarmatosítás nem azonos a régi kolonizációs szisztémával, ma a gyarmatosítás, a pénz kiszivattyúzásával valósul meg. Melynek végrehajtói a betelepült multi cégek és bankok. (a „tréfa” ebben az, hogy a multinacionális cégek és bankok tulajdonosi köre nagyban megegyezik – rossz „tréfa”)

A Migrációkutató Intézet szerint:

„Az „Arab Tavasz” eseményei nyomán a menekültek és az otthonukat országhatárokon belül elhagyók számában és arányában is jelentős emelkedés következett be: számuk összesen több mint 65 millióra emelkedett globálisan. A közel-keleti és afrikai térségek gazdasági leszakadása, fegyveres konfliktusai (és ebből következő politikai instabilitása), illetve a klímaváltozás nyomán e tendencia tartós maradhat. Ebből következően a másfél évvel ezelőtt kirobbant európai migrációs válság következményei még jó ideig éreztethetik hatásukat, és komoly kihívást jelenthetnek az EU jövője szempontjából.

***

Az Európát célzó tömeges migráció mögöttes okai rövid távon nem változnak, így a mostani hullám magas intenzitásának fennmaradására kell felkészülni idén is. A „kibocsátó” faktorok tekintetében kiemelendő, hogy a közel-keleti térség – különösen Szíria, kisebb mértékben Irak és Afganisztán – és Líbia érdemi konszolidációja még várat magára. Emellett a szubszaharai és az észak-afrikai államok gazdasági helyzete csak több év (vagy inkább évtized) alatt javulhat olyan mértékben, mely nyomán az otthonmaradás egyáltalán reális mérlegelési szempontként megjelenhet a kivándorlást fontolgatók körében.

Afrikából 2020-ig további 15 millió gazdasági bevándorló érkezhet az EU-ba. A legfontosabb kibocsátó országok ez alapján Nigéria, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Szudán és Etiópia lehetnek. Ez egybecseng az ENSZ 2015-ös népesedési előrejelzésével is: a 2050-ig prognosztizált globális népességnövekedés fele 9 országban koncentrálódik, melyek közül 5 (Nigéria, Kongói Demokratikus Köztársaság, Etiópia, Tanzániai Egyesült Köztársaság és Uganda) Afrikában – többségük azon belül a szubszaharai térségben – található.

***

Az aktuális migrációs hullám intenzitására és trendszerűségére utal, hogy ebből 3 184 785 kérelmet a 2014–2016-os időszakban regisztráltak.”

Forrás: Eurostat (http://ec.europa.eu/eurostat/data/database) (Letöltés ideje: 2017. 02. 17.)

2016-ban nagyságrendileg 500 000 illegális határátlépés történt az EU külső határain

A 2016-ban ténylegesen Európába érkezők között átrendeződés következhetett be: a közép-mediterrán útvonal felértékelődésével nigériai, eritreai és guineai menedékkérők léptek nagy számban illegálisan az EU (Olaszország) területére.

A benyújtott menedékkérelmek tekintetében továbbra is Németország vezet toronymagasan: 2016-ban a kérelmek 60%-át (több mint 745 000-t) itt nyújtották be. A legmagasabb arányt tavaly is a szír menedékkérők képviselték (26%) az Unió egészében, akiket az afgán (14%) és iraki nemzetiségűek (10%) követtek.

2016-ra, azonban az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) vezetője szerint az elutasítottak kevesebb mint felét (42%) tudták visszaküldeni a tagállamok.

Ezt a magában is ijesztő jövőképet még tovább rontja, hogy az illegálisan beözönlő néger, arab, közel-keleti és ázsiai migránsok elhanyagolható része a valódi menekült, az igazolható okmányokkal érkező beazonosítható. Legnagyobb részük kulturálatlan analfabéta ráadásul elvakult iszlamista, vagy már képzett terrorista, vagy könnyen azzá tehető. Igen sok a különböző betegséget terjesztő is. (Természetesen erről is hallgatnak a statisztikák!) Közös bennük, hogy az integrációra még csak hajlandóság sincs bennük, ezzel szemben irreális elvárásaik vannak. Dolgozni a zömük nem is akar, aki meg igen az meg alkalmatlan a nyelvtudás és tanulatlansága okán. Nem titkolt céljuk sáskaként elfoglalni országainkat, megszerezni javainkat, és kiszülni innen minket. Társadalmainkat, kultúránkat elpusztítani, és lecserélni a saját szokásaikra. Ez nem vízió, hiszen az európai térnyerésük nyomán már megkezdődtek eme változások, a no-go zónák ékes bizonyítékai ennek.

Ha meg akarjuk őrizni keresztény erkölcsiségünket, jogállamiságunkat, hagyományainkat és értékrendünket és nem akarjuk, hogy ezeket felváltsa a totális iszlamizáció, a nyílt erőszak, a sharia, akkor ebben a kérdésben nem tehetünk engedményeket, nem köthetünk kompromisszumot, sem a valami álságos szolidaritásra, sem más kártékony ideológiára való hivatkozással, pláne nem politikai vagy gazdasági nyomásra hivatkozva. Nekünk akkor is a saját utunkat kell járni, ha mások más utat követnek.

Mivel az Unió szétesőben van, erős a gyanúm, hogy képtelenek leszünk belülről megjavítani, bár szerintem nem is érdemes. Nekünk olyan új szövetségesekre van szükségünk, akik úgy gondolkodnak, úgy éreznek és olyan értékrendet követnek, mint mi. Vissza kell térnünk a Nemzetek Európájához.

Bár a jelenlegi kormány nem tökéletes, képviselőink is gyakran korruptak, mégis a rendszerváltás óta ez az első olyan kormány, amely képviseli a magyar nemzeti érdekeket.  Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen következtetésre jutok, de a jelenlegi választékból nincsen jobb. Ha megvalósul a teljes foglalkoztatás és végre eljutunk oda, hogy a keresetből, nyugdíjból is meg tudunk élni normális életszínvonalon, és lélekszámunk is növekedésnek indul, akkor lesz igazán okunk büszkének lenni.

Meg kell teremteni, hogy a gazdaság szereplői, elsöprő többségben magyar tulajdonú vállalkozások legyenek.  Ám mindehhez azonban alapvető feltétel, hogy megőrizzük hazánkat az inváziótól, megőrizzük a függetlenségünket, és képességünket a nemzeti érdekeink érvényesítésére, akár Brüsszellel szemben is.

Audie – Szabad Riport

Egy érdekes idézet Weöres Sándortól

"Négyféle vezetőember lehet egy ország élén: Prokrusztész, Napóleon, Samu bácsi és Szolón.

Prokrusztész egy elgondolás híve, melybe nemzetét belekényszeríteni akarja, ha törik, ha szakad.

Napóleon szenvedélyes játékos és akár nyer, akár veszít, mindenképpen tékozol.

Samu bácsi úgy ül az uralkodói teremben, mint egy fűszerboltban, dekákkal és garasokkal ravaszkodik.

Szolón az isteni ihletre figyel, minden tette az örök mértékből ered és országa virul."
(Weöres Sándor)

Legfrissebb bejegyzések
...

Felelős Szakembereket, nem felelőtlen szakbarbárokat,
Kíváló Szakembereket, nem söpredék pártkatonákat!
Magyar Nemzetért tevő Szakembereket, nem magyarság ellen tevő HAZUGSÁGGYÁR alkalmazottakat!

 

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen”

 

Gróf Széchenyi István

Előzmények uzenek.blogspot.com illetve nyomaban.blogspot.com
Feedek
Megosztás
Honnan
websas.hu

MapFree counters! Free counters! Free counters!

HonlaprendszerüNK
2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek: 2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek: 2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

Feedjit Live Blog Stats

Free counters!

 

Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: “Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

Locations of Site Visitors