Erőteljes robbanás rázta meg Kijev belvárosát egy magánkézben lévő TV-csatorna irodájánál. Az incidens során legkevesebb öt személy megsérült és életét veszítette egy parlamenti politikus testőre. Az ukrán hatóságok terrorcselekménnyé nyilvánították az incidenst és vizsgálják a történteket.

Robbantásos merénylet történt Kijev központjában szerda délután – az incidens során életét veszítette az ellenzéki Radikális Párt tagjának, Ihor Moszijcsuknak testőre. Az ukrán hatóságok közlése szerint legkevesebb öt sérültről tudnak, beleértve az országgyűlési képviselőt és Vitalij Bala politikai elemzőt, aki komoly sérüléseket szenvedett a robbanás során.

Az ukrán rendőrség szerint az elkövetők egy motorkerékpárhoz rögzített detonátort robbantottak fel távvezérléssel, amikor az országgyűlési képviselő a magántulajdonban lévő TV Expresso irodájának bejáratához közelített.

A belügyminisztérium szerint terrorcselekményként kezelik az ügyet, és az Ukrán Biztonsági Szolgálat vezetésével folyamatban van a nyomozás.

A pártvezető, Oleh Ljasko szerint a merénylet a robbantás során megsérült törvényhozó politikai tevékenységéhez köthető.

Júniusban az ukrán katonai hírszerzés ezredese, Makszim Sapova szintén egy a nyílt utcán történt robbantásos merénylet során veszítette életét. 2016-ban egy okonyomozó újságíró, Pavel Seremet ugyanilyen körülmények közt halt meg.

http://www.hidfo.ru/2017/10/robbantasos-merenylet-kijevben-meghalt-a-politikus-testore/