A német rendőrség egy újabb brutális nemi erőszak után azt tanácsolta a nőknek, hogy legyenek óvatosabbak, és bizonyos helyeken inkább csak párosával tartózkodjanak. Németországban naponta tíz nőt erőszakolnak meg migránsok.

Kritikák kereszttüzébe került a német rendőrség, miután egy újabb, Lipcsében történt brutális nemi erőszak után azt tanácsolták a nőknek, hogy legyenek óvatosabbak, és lehetőleg csak párosával menjenek futni a parkba.

Péntek reggel egy 50-es éveiben járó nőt támadtak meg futás közben a Rosental parkban, Lipcse központjában. A személyleírás szerint az elkövető 25-35 éves, sötét hajjal, rövid szakállal és “déli kinézettel”. Az elkövető a parkban megragadta és brutálisan megerőszakolta áldozatát. Az áldozat a bántalmazás miatt azonnal műtéten kellett átessen, miután kórházba szállították.

Az elkövetőt egyelőre nem fogták el. Lipcse rendőrhivatala egy helyi újságnak nyilatkozva viszont azt nyilatkozta;

“jobb lenne, ha a nők párosával futnának, vagy legalább gondoskodjanak arról, hogy valaki mindig legyen a környéken.”

A rendőrségi közlés szerint ráadásul a nők “óvatosabbak kell legyenek”, és mindig nézzenek hátra, miután elhaladnak valaki mellett, hogy megbizonyosodjanak arról, nem kezdi-e követni őket.

A közösségi média robbanás szerű reakciót adott a rendőrségi nyilatkozatra. Ugyanis a rendvédelmi szervek ahelyett, hogy biztosítanák a közvéleményt arról, mindent megtesznek a nők biztonságának garantálásáért, inkább egy olyan nyilatkozatot adtak ki, miszerint a nőknek alkalmazkodniuk kell a veszélyes környezethez.

Lipcse polgármestere, Burkhard Jung hétfőn szintén reagált a történtekre; ő szerinte az állam erős választ kell adjon a történtekre, fokozni kell a rendőri jelenlétet a parkokban és az utcákon. A Bild napilapnak nyilatkozva azt mondta; “olyan városban akarunk élni, ahol önmagától értetődő, hogy a nők elmehetnek egyedül futni egy parkba. Olyan városban, ahol mindenki biztonságban van.”

Ehhez azonban a németek egyre inkább külföldre kell költözzenek. A szövetségi rendőrhivatal adatai szerint Németországban már naponta tíz nőt erőszakoltak meg “migrációs hátterű személyek”.

http://www.hidfo.ru/2017/09/nemet-rendorseg-nok-ne-menjenek-egyedul-futni/Német politikus:
a nők nem érzik magukat biztonságban

A menedékkérők miatt a közbiztonság nagy mértékben romlott Lipcsében – a nők már nem érzik magukat biztonságban.

A közbiztonság helyzete jelentős mértékben romlott Lipcse környékén, és folyamatosan növekszik a külföldiek által elkövetett bűncselekmények száma – mondta Frauke Petry a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva. Az Alternatíva Németországnak párt vezetője szerint a német kormány bevándorláspolitikája a felelős a múlt héten történt brutális nemi erőszakért és számos hasonló bűncselekményért, valamint azért, hogy a nők már nem érzik magukat biztonságban a korábban még nyugodt környéken.

Pénteken újabb nemi erőszak történt Lipcsében; a személyleírás szerint egy “déli kinézetű” személy támadt egy 50-es éveiben járó nőre a Rosental parkban. Nem ez az első eset: Lipcsében több hasonló bűncselekmény történt, és a sajtó már nem tudja elhallgatni a rendszeressé vált erőszakot. Az AfD vezetője szerint az emberek biztonságérzete is sérült, a nők már egyre kevésbé mernek egyedül megjelenni a város legnépszerűbb rekreációs helyein. Ezeket a bűncselekményeket főként külföldiek követik el, akik menekültként érkeztek Németországba.

“A külföldiek által elkövetett bűncselekmények esetében az állam felelőssége lenne az ok megszüntetése, és ez elsősorban a német határok megvédését jelenti. Továbbá, ha a hatóságok számára is ismert, hogy külföldi bűnözők élnek köztünk, ezeket a személyeket ki kell utasítani. Jelenleg az a legnagyobb problémánk, hogy a német kormány semmit nem tanult a 2015-ös migrációs válságból” – mondta.

A 2015-ös év folyamán kétmillió migráns érkezett Németországba, ezek egy része menedékjogot kért. A 2016-os Újév idején a nyilvánosság számára is ismertté vált, hogy az arab és észak-afrikai menekültek hordákba verődve járták az utcákat Kölnben, és csoportosan vadásztak a férfi kísérő nélküli nőkre, akik így rablás, szexuális zaklatás vagy csoportos nemi erőszak áldozatává váltak. Egyazon napon ugyanez megtörtént Frankfurtban, Düsseldorfban és Berlinben, majd később Finnországban, Belgiumban, Ausztriában, Dániában és Svédországban is ugyanilyen jellegű bűncselekmények váltak ismertté, ami igazolta, hogy ez a fajta elkövetési mód az arab és észak-afrikai menekültekre jellemző.


http://www.hidfo.ru/2017/09/nemet-politikus-a-nok-nem-erzik-magukat-biztonsagban/