2015. november 13. Párizs - holtak a Bataclan koncerttermében.

Az Európai Unió Tanácsának nincsenek arra vonatkozó tervei, hogy rendkívüli találkozót hirdessen az EU igazságügyi és belügyminiszterei számára a Barcelonában történt terrortámadással kapcsolatban.

Az Európai Unió Tanácsának nincsenek arra vonatkozó tervei, hogy rendkívüli találkozót hirdessen az EU igazságügyi és belügyminiszterei számára a Barcelonában történt terrortámadással kapcsolatban – derült ki a Szputnyik hírügynökség beszámolójából.

A lapnak nyilatkozó forrás szerint az Igazságügyi és Belügyi Tanácsot csak akkor hívják össze, ha erről az elnökséget jelenleg betöltő Észtország döntést hoz, az utóbbi napok során Spanyolországban, Németországban és Finnországban történt terrortámadások miatt pedig ezen a gyakorlaton nem változtatnak.

Úgy tűnik, az Európai Unióban olyannyira szokványossá váltak a terrortámadások, hogy az uniós hivatalok munkatervét már annak hatására sem módosítják, ha egymás után több tagállamban gyilkolnak civileket a közel-keleti és afrikai terroristák.

Shadiq Khan, London pakisztáni származású polgármestere hónapokkal ezelőtt kijelentette; a globális nagyvárosok mindennapi életének részét képezi, hogy néha akár terrortámadások is történhetnek.

Manuel Walls volt francia miniszterelnök pedig egy 84 halálos áldozatot követelő merénylet után nyíltan beszélt arról, hogy időnként újabb terrortámadások fognak történni, és mivel a hatóságok ezt nem tudják megakadályozni, “meg kell tanulnunk együtt élni vele.”

http://www.hidfo.ru/2017/08/hivatalos-az-eu-ban-mar-nem-rendkivuli-esemeny-a-terrortamadas/