Armageddon nyomában

„Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” „Jézus, szabadíts meg minket, tehetetlen bűnösöket, ellenségeidtől.”

Amerikai kém volt a lengyel külügyminiszter-helyettes

Menesztették Robert Grey lengyel külügyminiszter-helyettest, mert bebizonyosodott, hogy titkolt kapcsolatban állt az amerikai hírszerzéssel.

Grey az Egyesült Államokban nevelkedett, és 2010-ben tért vissza Lengyelországba. A Gazeta Wyborcza újság azt írta, bizonyítást nyert, hogy az amerikaiaknak kémkedett, emiatt menesztették a posztról.

A Polsat információi szerint Joanna Wajda, a külügyminisztérium szóvivője megerősítette a menesztés hírét, ám annak indokáról nem nyilatkozott.

Grey május óta a lengyel külügyminisztérium politikai osztályán működött tanácsadóként, mielőtt gazdasági diplomáciáért felelős külügyminiszter-helyettesnek nevezték ki.

Lengyelország az utóbbi hónapok során számos fegyverüzletet kötött az Amerikai Egyesült Államokkal, ezek megkötését Grey az amerikai titkosszolgálat alkalmazásában állva javasolhatta a lengyel döntéshozóknak.

http://www.hidfo.ru/2016/11/amerikai-kem-volt-a-lengyel-kulugyminiszter-helyettes-levaltottak/

Minszkben tárgyalnak az ukrán válság rendezéséről

Kedden megkezdődött Belorusszia fővárosában az ukrán válság rendezését tárgyaló úgynevezett „normandiai formátum” következő állomása; Oroszország, Franciaország és Németország külügyminiszterei Minszkben tárgyalnak a konfliktus deeszkalálásáról.

A találkozón résztvevő miniszterek megvitatják, milyen politikai reformok szükségesek ahhoz, hogy Kelet-Ukrajnában a feszültséget enyhíteni tudják, emellett egyeztetést folytatnak számos olyan intézkedésről, melynek kapcsán már 2015-ben megállapodás született, ám a mai napig nem teljesültek.

Ukrajna 2014 áprilisa óta folytat hadmozdulatokat azokon a területeken, melyek 2014 februárjában nem ismerték el a nem-demokratikus úton hatalomra jutott kijevi atlantista kormányt, ehelyett döntést hoztak az elszakadásról, illetve később saját országgyűlési választásokat tartottak.

2015 februárjában az ukrán küldöttség és az elszakadó régiók képviselői megállapodást írtak alá Minszkben, ami lefektette a válság rendezésének alapjait: a minszki egyezmény többek között gondoskodott a tűzszünetről, és a frontvonalról a nehézfegyverzet kivonásáról.

A minszki egyezmény 10. cikke előírja, hogy minden külföldi fegyveres el kell hagyja Ukrajna területét. Az egyezményben foglaltak ellenére jelenleg is tucatnyi NATO-tagállam fegyveres erői állomásoznak Ukrajnában, különböző hadgyakorlatokra és kiképzési feladatokra hivatkozva.


http://www.hidfo.ru/2016/11/minszkben-targyalnak-az-ukran-valsag-rendezeserol/

Japán továbbra is kitart a TPP mellett

Abe Sinzo japán miniszterelnök szorgalmazta, hogy a parlament felsőháza fogadja el a Csendes-óceán Partnerség egyezményét, és Donald Trump amerikai elnök januári beiktatását követően is törekedjen a TPP megkötésére.

A TPP jövője azt követően kérdőjeleződött meg, hogy Donald Trump megnyerte az amerikai elnökválasztást november 8-án. Elnöki kampánya alatt a republikánus jelölt számos alkalommal kritizálta az egyezményt, és kifejezte abbéli szándékát, hogy a globális kereskedelem helyett a hazai gazdasági fejlődést helyezze középpontba, az USA gazdasági helyzetének előmozdítása érdekében.

„A TPP parlamentben való elfogadásával Japán demonstrálni fogja erős akaratát a világ számára, egyúttal tovább tudná folytatni a párbeszédet az Egyesült Államokkal a TPP fontosságával kapcsolatban.”

Abe azt mondta, a TPP szabályozása példaértékű kell legyen a világ kereskedelmi együttműködései számára.

A japán miniszterelnök szeptemberben tett ígéretet arra, hogy sürgetni fogja az egyezmény parlamentben való elfogadását. November 10-én a Képviselőház – a parlament alsóháza – szavazott a TPP ratifikálásáról. Az egyezmény eltörölné a 12 szerződő ország közti kereskedelmi akadályokat, melyek együtt a világgazdaság közel 40%-át képezik.

http://www.hidfo.ru/2016/11/japan-tovabbra-is-kitart-a-tpp-mellett/

Így ér véget a pontgyűjtő kártyák korszaka

A Fullcard nevű új okostelefon applikáció vethet véget a pénztárcánkban lévő kártyahalmaznak és a kuponvagdosásnak. Az applikáció képes kezelni a különböző hűségkártyákat, az aktuális akciós újságok kínálatait, és helymeghatározás funkciójával földrajzilag is segíti a vásárlót a számára legelőnyösebb ajánlatok megtalálásában.

A mobiltelefon alapú kedvezményrendszer-alkalmazást

a magyar tulajdonú Fullcard Zrt. fejlesztette ki. A Fullcard okos megoldása a kereskedelmi szektor számára kínál kényelmes, gyors és papírmentes megoldást különböző értékesítést ösztönző akciók megvalósítására.

A kereskedők az eddigiekhez képest relevánsabb ajánlatokkal és költséghatékonyabban, papírmentes módon szólíthatják meg a potenciális vásárlókat. A Fullcardot kifejlesztő cég az alkalmazás rugalmas jellege miatt nem csupán a nagykereskedelmi láncokat szólítja meg, hanem a kisméretű, akár egy üzlettel működő vállalkozásokat is.

Tapasztalataink szerint a mikrovállalkozások is nyitottak arra, hogy saját vásárlói hűségprogramot alakítsanak ki – mondta Komáromi Zoltán értékesítési vezető.

Egy virtuális kártya, ami mindent visz

A Fullcard megoldásának lényege, hogy a felhasználó egy applikációban összegezve kapja meg a számára releváns kereskedelmi ajánlatokat. Az érdeklődési körének, illetve földrajzi elhelyezkedésének megfelelően állíthatja be, milyen ajánlatokra kíváncsi.

A kereskedők számára pedig

négyféle, a kereskedelmi forgalomban leginkább használt vásárlásösztönző megoldást (pontgyűjtő, pecsétgyűjtő, százalékoskedvez-ménykártya és utalványkártya) kínál egyben.

A magyar piaci bevezetést követően külpiaci is megjelenést is tervezünk. Miután az ötletrendszert kidolgoztuk, és a technikai infrastruktúra rendelkezésre áll, a külpiaci megjelenés már nem nagy lépés a Fullcard számára" – mondta Németh Gábor, a Valor Capital Kockázati Tőkealap igazgatósági tagja.

Origo

Erdogan fenyegetése befolyásolhatja az európai választásokat

Egy amerikai agytröszt szerint a török államfő fenyegetései közvetlen befolyásolhatják a választásokat Franciaországban, Németországban, és Ausztriában; egy újabb nagy migrációs hullám Európa-szerte nagy mértékben növelné a radikális jobboldali vezetők esélyeit.

A Soufan Group nevű amerikai biztonsági és hírszerző cég hétfőn kiadott jelentésében azzal számol, hogy amennyiben Recep Tayyip Erdogan török államfő beváltja fenyegetéseit, az rendkívüli helyzetet idézhet elő az Európai Unióban, annak köszönhetően, hogy több országban is közelegnek a választások, melyek kimenetelét nagy mértékben befolyásolhatja egy újabb migrációs hullám. A jelentés szerint a migrációs hullámok kiújulása fordulópontot jelentene a francia, német és osztrák választások szempontjából.

A cég értékelésében felhívja a figyelmet arra, hogy a korábbi példák – az amerikai elnökválasztás és a brit kilépési referendum – esetében megfigyelhető volt a választásokat megelőző hagyományos tematika háttérbe szorulása, helyüket átvette az új társadalmi jelenségekkel szembeni tömeges elégedetlenség. A bevándorlás-ellenesség mindkét kampány esetében fő kérdéssé vált, és arra lehet számítani, hogy ez történik majd az európai választások esetében is.

Recep Tayyip Erdogan török államfő napokkal ezelőtt azzal fenyegette meg az Európai Uniót, hogy megnyitja a határokat, és Európába engedi azt a több millió menekültet, akiket átmenetileg Törökországban helyeztek el. Amennyiben a török államfő beváltja fenyegetését, ez a jobboldali populista pártok számára kedvező irányba befolyásolhatja a választási kampányt.


http://www.hidfo.ru/2016/11/erdogan-fenyegetese-befolyasolhatja-az-europai-valasztasokat/

Az EU-tagság kérdése döntheti el az osztrák elnökválasztás kimenetelét

Egy hét van hátra az osztrák elnökválasztás megismétléséig, és a választást megelőző viták alapján úgy tűnik, az új államfő személye az Európai Unióhoz való viszony megítélésén fog múlni. Az EU-tagság kérdése és a bevándorlás vált a választási kampány legmeghatározóbb elemévé.

December 4-én ismétlik meg az elnökválasztást Ausztriában; a jelöltek televíziós vitában csaptak össze, melyben legmeghatározóbb témák voltak a bevándorlás kérdése és az Európai Unióból kilépés. Alexander Van der Bellen azzal vádolta a Szabadságpárt jelöltjét, Norbert Hofert, hogy pártja „20 éve játékot űz Ausztria uniós tagságával”, és kiléptetné az országot az EU-ból, ami a jobboldali populizmus előretöréséhez vezetne más európai országokban is.

Hofer korábban kijelentette, hogy népszavazást írna ki Ausztria EU-tagságáról, amennyiben Törökország csatlakozna az Európai Unióhoz, és Brüsszel tovább folytatja a centralizációt, vagy további integrációt erőltet a tagállamok közt. Hofer később a választási kampány során enyhítette ezeket az ígéreteket, és azt mondta, Ausztria nem fog kilépni az Európai Unióból, ő ehelyett az EU pozitív irányú fejlődésében érdekelt.

A vita során Trump megválasztása és Angela Merkel személye is meghatározó téma volt, a két jelölt erősen eltérő elképzelésekkel bír azzal kapcsolatban, mi lenne a megfelelő külpolitikai irány Ausztria számára. Van der Bellen hangsúlyozta, hogy szoros kapcsolatot tartana fenn Németországgal mint Ausztria elsődleges kereskedelmi partnerével, emellett „egyesítené az Európai Uniót” Moszkva ellen – a politikus emellett már Donald Trumpot is fenyegetésnek tartja, ellene is egységbe kovácsolná az EU tagállamait. Van der Bellen szerint az EU tagállamai közt tovább kell fokozni az integrációt, hogy Washingtonnal és Moszkvával szemben is fenn tudja tartani függetlenségét.

Miközben Van der Bellen a bevándorlás ellenzése miatt elfogadhatatlannak tartja Trump politikáját, Hofer épp annak köszönheti pártja megerősödését, hogy erőteljes fellépést követel a bevándorlással szemben. A Szabadságpárt elnökjelöltje azt mondta, Angela Merkel komoly károkat okozott Európának a migránsok beengedésével, és a kancellár miatt jutottak be a terroristák az Európai Unióba.

A december 4-i osztrák elnökválasztást Európa vezető politikusai is aggodalommal figyelik; sokan azzal érvelnek, hogy Norbert Hofer megválasztásával a második világháború óta először kerülne szélsőjobboldali politikus államfői posztra, ami „visszafordítaná az európai integrációt”.

http://www.hidfo.ru/2016/11/az-eu-tagsag-kerdese-dontheti-el-az-osztrak-elnokvalasztas-kimenetelet/

Akár pap is lehet, csak propagandának jó legyen

A minden vallást a sötét középkor maradványának tartó ateista liberálisok akár egyházi személyt is hajlandóak reklámozni, ha az olyan dolgokat mond, ami politikai ellenfeleik megítélésének rontására felhasználható.

Hosszas interjút adott Simicska Lajos újságának Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke. Az általa mondottakat az ország összes liberális sajtóorgánuma kritika nélkül átvette, annak ellenére, hogy korábban tűzzel-vassal üldözték azt, amit most az általuk reklámozott személy folytat.

Iványi a Magyar Nemzet nevű újságnak nyilatkozva a több mint két és fél ezer évvel ezelőtti Görögország tapasztalataival indokolta, hogy a XXI. században Magyarországon papok is kormányellenes politikát kell folytassanak. Az általa mondottaknak médiafelületet adott szinte az összes liberális sajtóorgánum, melynek alkalmazottai egyébként olyan nézeteket képviselnek, miszerint a XXI. Században vallási vezetők és egyházi személyek nem kellene beleszóljanak a közélet folyásába.

Ez a kiterjedt sajtótámogatás nem véletlen; az Iványi nyilatkozatát kritika nélkül leközlő sajtóorgánumok többsége kifejezetten Amerika-barát nézeteket képvisel, fent említett tevékenységük pedig illeszkedik az amerikai külügyminiszter hónapokkal ezelőtti kijelentéséhez, miszerint

az amerikai nemzetbiztonsági érdekérvényesítés során előtérbe kerül a vallási vezetőkkel és egyházi személyekkel folytatott kapcsolatépítés.

John Kerry amerikai külügyminiszter április végén Houstonban, a Rice University rendezvényén beszélt arról, hogy az Egyesült Államok a világ minden egyes országában fokozza az amerikai diplomaták vallással kapcsolatos képzését, és az amerikai nemzetbiztonsági érdekérvényesítés részeként kapcsolatokat épít a helyi vallási vezetőkkel. Az amerikai külügyminiszter kijelentését követően Magyarországon is ébredezni kezdtek a kormányellenes egyházi személyek, akik emellett feltűnően gyakran médiafelületet kapnak a liberális sajtóorgánumokban.

Május közepén, alig két héttel John Kerry beszéde után Fabinyi Tamás evangélikus püspök Simicska Lajos újságában, a Magyar Nemzetben nyilatkozott a korrupció elleni harc fontosságáról. Fabinyi akkor felszólította az eddig “alvó” kormányellenes egyházi személyeket, hogy ébredjenek, és aktívan vegyék ki részüket a korrupció elleni harcból. Az Index.hu, amerikai tulajdonban lévő sajtóorgánum akkor is médiafelületet adott és pozitív alakként mutatta fel az egyházi személyt, ahogy később a Népszabadság által közölt híranyag kapcsán sem a világi ügyekbe beavatkozó bigott papokról beszéltek.

A Népszabadság hetekkel ezelőtt gazdasági okok miatt befejezte működését, így Iványi nyilatkozatát ma már eggyel kevesebb sajtóorgánum tudta leközölni.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke – összhangban Fabinyi Tamás májusi ébresztő-üzenetével – azt mondta, a papoknak példát kell mutatniuk, és tevőlegesen részt kell venniük a politikában. Elmondása szerint a magyar kormányfő el fog kárhozni, és ha véletlen találkozna vele, ezt nem mulasztaná el megemlíteni neki.

Külön említendő, hogy az utóbbi hónapokban látványosan aktivizálódó kormányellenes papok felszólalásait főként a szélsőségesen Amerika-barát nézeteket valló sajtóorgánumok terjesztik. A Magyar Nemzet ahhoz a Simicska Lajoshoz köthető, aki sajtóinformációk szerint a „keleti nyitás politikája” miatt különbözött össze Orbán Viktorral, valamint, akiről a Bilderberg csoport koppenhágai találkozóján részt vevő Bajnai Gordon azt mondta; azt a megbízást kapta a rejtélyes külföldi találkozón, hogy meg kell nyernie Simicskát a Bilderberg magyarországi szponzorának. (A Bilderberg csoport egy olyan, befolyásos politikusokból és üzletemberekből álló nemzetközi közösség, akik az amerikai hegemóniára épülő egypólusú világrend fenntartásában érdekeltek.)

Iványi – és már kormányellenes vallási vezetők – nyilatkozatait rendszeresen közli az Index.hu nevű liberális sajtóorgánum is. Június 27-én az Origo számolt be arról, hogy az Indexet egy amerikai üzletember, John Michael McNutt vásárolta meg. Az amerikai tulajdonban lévő lap láthatóan teljes mértékben követi a John Kerry által kijelölt irányt. Emellett nem árt megemlíteni, hogy ez a bizonyos John Michael McNutt ugyanaz a személy, aki a nemrég beszüntetett Class FM-et működtette. Úgy tűnik, Magyarországon működő, amerikai tulajdonban lévő amerikai médiafelületek valamilyen oknál fogva kormányellenes személyek megszólaltatásával próbálnak különböző irányokból nyomást gyakorolni Magyarország kormányára.

Azáltal, hogy a liberális sajtóorgánumok kormányellenes vallási személyek nyilatkozatait közlik, nem csak nyíltan együttműködnek az amerikai nemzetbiztonsági érvényesítés John Kerry által megnevezett irányvonalával, de emellett saját olvasóikat is szembe köpik. Ezek a sajtóorgánumok egészen addig, míg az amerikai külügyminiszter ki nem jelölte új irányként a vallási vezetőkkel való kapcsolatépítést, olyan véleményeket közöltek az egyházi személyek közéleti tevékenységével kapcsolatban, miszerint minden vallás csak a sötét középkor maradványa, és az egyházi személyek, vallási vezetők egyáltalán nem is lenne szabad beleszóljanak a közélet alakulásába. Az amerikai külügyminiszter világos útmutatása azonban hamar feloldotta a gátlásaikat; ma már barátként tekintenek minden vallásos személyre, aki hajlandó kormányellenes agitációt folytatni. Akár pap is lehet, csak propaganda-célokra felhasználható legyen.


http://www.hidfo.ru/2016/11/akar-pap-is-lehet-csak-propagandanak-jo-legyen/

Németország felszámolja a személyes adatok védelmét

Miközben az Európai Bizottság az adatvédelmi szabályozások megreformálásával megpróbálta visszaadni az embereknek a személyes adataik feletti ellenőrzést, a német belügyminisztérium előállt egy törvénytervezettel, ami teljesen felszámolja a személyes adatok védelmét.

Thomas de Maiziere német belügyminiszter előterjesztett egy törvényjavaslatot, ami korlátozza az adatvédelmi hatóságok arra vonatkozó jogköreit, hogy kivizsgálják az állampolgárok jogi és orvosi adataival való visszaélést – írja a Deutsche Welle. A törvénytervezet megfogalmazása és célja szerint szigorúbb adatvédelmet hozna létre az Európai Unió által javasoltnál, ám a lap azt állítja, a gyakorlatban éppen ennek ellenkezője történik, és súlyosan sérülnek az állampolgárok személyiségi jogai.

Az új törvény szerint engedélyezik az arcfelismerő programok használatát a térfigyelő kamerákon, és az állampolgároknak többé nincs joga tudni, milyen információkat gyűjtöttek be róluk a hatóságok, ha „az adat nyilvánosságra hozatala fenyegetést jelent a közbiztonságra és közrendre, vagy előnytelen következményeket von magával az ország jólétére vonatkozóan”.

A törvényjavaslat kritikák kereszttüzébe került, a német adatvédelmi szakszervezet tagjai szerint Maiziere javaslata erodálja a személyiségi jogokat Németországban. Az orvosi adatokkal való visszaélések kivizsgálásának korlátozását egyenesen katasztrófának nevezték. Andrea Vosshoff szövetségi adatvédelmi biztos szerint az új törvény számos téren lehetetlenné teszi hivatala számára az ellenőrzést, ezáltal nagy mértékben sérülnek a német állampolgárok személyiségi jogai.

http://www.hidfo.ru/2016/11/nemetorszag-felszamolja-a-szemelyes-adatok-vedelmet/

Juncker: Európa nem építhet biztonsági rendszert Oroszország nélkül

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint Európában nem lehet olyan biztonsági rendszert építeni, aminek nem része Oroszország.

A Bizottság elnöke szombaton az Euronews hírügynökségnek adott interjú során beszélt az EU keleti szomszédságpolitikájáról, melyben kifejtette, hogy nem ért egyet Barack Obama azon vélekedésével, miszerint Oroszországot regionális hatalomként kell kezelni.

Juncker azt mondta; „Egy olyan megállapodást kötnék Oroszországgal, amely tovább megy a szokványos együttműködés kereteinél, figyelembe véve azt, hogy Oroszország nélkül nincs biztonsági felépítmény Európában.”

A politikus hozzátette, hogy nem ért egyet a leköszönő amerikai elnök véleményével, miszerint Oroszország regionális hatalom. “Az EU 5,5 millió négyzetméter területet foglal magában, Oroszország pedig 17,5 milliót. Emiatt Oroszországot egy hatalmas entitásként, büszke nemzetként kell kezelni.” – mondta.

Juncker ráadásul azt is kijelentette, hogy szerinte sokat lehetne tanulni az oroszoktól, bár az európai vezetők ebben a vonatkozásban jelenleg érdektelenek. A Bizottság elnöke azt mondta, hatalmas hiba volt az amerikai elnök részéről,  hogy Oroszországot regionális hatalomként kezelte, és Európa vezetői ehelyett tisztában kellene legyenek azzal, hogy Oroszország milyen szerepet tölt be Európában.


http://www.hidfo.ru/2016/11/juncker-europa-nem-epithet-biztonsagi-rendszert-oroszorszag-nelkul/

A német államfő leállítaná az európai integrációt

Joachim Gauck német államfő szerint szüneteltetni kell az európai integrációt, mert az Európai Unió tagállamai nem tudnak lépést tartani Németországgal.

Gauck a Welt am Sonntag német lapnak adott interjút; a politikus szerint

amiatt szükséges az európai integráció szüneteltetése, mert „nem mindenki érzi magát világpolgárnak”.

Az államfő hangsúlyozta, hogy az „európai projekt különösen nagy teljesítmény”, és az egyesült Európa a „béke, szabadság, biztonság és demokrácia garanciáját jelenti”. Ugyanakkor kifejtette, „sokan nincsenek megelégedve azzal, hogy a világ országai fokozatosan egyetlen organizmussá válnak”.

Joachim Gauck szerint az európai országok vezetői a lakosság bizalmának elvesztése miatt „el kell gondolkozzanak azon, hogy milyen célokat akarnak elérni, és milyen sebességgel”, az európai integrációt pedig egyelőre szüneteltetni kell, mert ha az emberek akaratával ellentétben történik, az veszélybe sodorja az eddig elért eredményeket.

Az államfő emellett figyelmeztetett arra, hogy a nemzetállamok szuverenitásának elvétele szintén egy olyan tényező, ami az Európai Unió ellen fordíthatja az embereket. „Ha valaminek nemzeti jogkörben kell működnie, akkor azt nemzeti jogkörben kell tartsuk” – mondta.

Gauck szerint az EU vezetőinek nem az integráció tovább erőltetésével kellene foglalkoznia, hanem arra kellene törekedniük, hogy visszanyerjék az emberek bizalmát, ami „bizonyos országokban megroppant”. Szerinte a bizalom helyreállításának legjobb módja most az, hogy szüneteltetni kell az európai integrációt, és nem szabad meghozni olyan döntéseket, amelyeket a lakosság jelentős hányada nem támogat.


http://www.hidfo.ru/2016/11/a-nemet-allamfo-leallitana-az-europai-integraciot/Az AfD üdvözli az európai integráció leállítását

joachim-gauck-hidfo-ru

Ronald Glaser, az Alternatíva Németországnak párt képviselője támogatásáról biztosította Joachim Gauck kezdeményezését, miszerint le kell állítani az európai integrációt.

Korábban Joachim Gauck német államfő azt mondta, az Európai Unió vezetői jobban tennék, ha szüneteltetnék az európai integrációt, mert a lakosság tekintélyes része „nem tartja magát világpolgárnak”, és kifejezetten ellenzi, hogy „a világ országai fokozatosan egyetlen organizmussá álljanak össze”. Gauck lényegében azt mondta, a globalizáció mesterséges felgyorsítása csak tovább fokozza az Európai Unió vezetőivel szembeni bizalmatlanságot, és az európai vezetők most arra kell törekedjenek, hogy az emberek újra megbízzanak bennük; emiatt szerinte szüneteltetni kell az európai integrációt.

Az AfD képviselője, Ronald Glaser az EU vezetői által orosz propagandalapnak minősített Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozott ennek kapcsán, és kifejtette, hogy pártja alapvetően támogatja az államfő kezdeményezését; Glauck a Die Welt német lapnak nyilatkozva azt mondta, az európai integráció túl gyorsan haladt, azzal „nem mindenki tudja tartani a lépést”, és az EU fontolóra kell vegye, hogy szünetelteti a további integrációt.

Glaser szerint „az államfő elgondolása alapvetően jó, de már túl későn fogalmazta ezt meg.”

Brüsszel nem most, hanem 20 évvel ezelőtt kellett volna szünetet tartson.

– mondta. Glaser szerint ma már nehéz elképzelni, hogy a nemzetállamok felszámolására és az Európai Egyesült Államok létrehozására törekvő politikusok „szünetet tartanának”.

A német politikus azt mondta, ezek az emberek már nem fognak megállni, amíg fel nem építik az európai szuperállamot, és azok az országok, akik még nem tagjai az EU-nak, csak a csatlakozási folyamatnál tartanak, most hálásak lehetnek azért, hogy mindeddig nem sikerült belépniük az Európai Unióba.

„Sajnos ezek a nem-EU országok nem értik meg, mi a problémánk az Európai Unióval, mert vezetőik kizárólag azt tartják szem előtt, hogy a csatlakozást követően hozzáférhetnek majd az uniós forrásokhoz. Emiatt csapdába esnek, pedig a függetlenség fenntartása fontosabb, mint néhány millió euró.” – mondta.
Az AfD szeptemberben a berlini választásokon 25%-ot szerzett. Angela Merkel német kancellár már számos engedményt volt kénytelen tenni a német lakosságra ráerőszakolt multikulturalizmus nyílt képviseletéből, mert ha nem kezdi el maga képviselni az AfD által vallott nézeteket, a párt további növekedését minden bizonnyal nem tudja megállítani.

http://www.hidfo.ru/2016/11/az-afd-udvozli-az-europai-integracio-leallitasat/

Nem túl jó amerikai hírek.

A Trump javára meghamisított elnökválasztás szavazatainak újraszámlálása egyes államokban nem alulról (a Demokrata Párton belülröl) jövö kezdeményezés, hanem minden jel szerint a háttérhatalom legfelsöbb szintjei állnak mögötte, s forgatókönyv szerint zajlik. Ez akkor vált világossá, amikor Jill Stein, a Zöldek Pátjának vezetöje csodálatos módon dollármilliókat gyüjtött össze a semmiböl 1-2 nap leforgása alatt a szavazatok újraszámlálására, és ö állt a kezdeményezés élére:

USA: a szavazatok újraszámlálásra gyűjt pénzt a Zöldek elnökjelöltje

http://mandiner.hu/cikk/20161124_usa_a_szavazatok_ujra

Jill Stein NWO-s háttérhatalmi bábu, aki szemlátomást mozgatva van. Az elnökválasztást esélye sincs megnyerni, így teljesen értelmetlen, miért ö állt a kezdeményezés élére egy demokrata párti politikus helyett. A játék minden jel szerint Obama idö elötti "kilövésére" megy ki az elnöki székböl, hogy aztán Trumpék ideiglenesen odaültethessék az atomgombot megnyomni hajlandó figurájukat. Pár nap múlva valószínüleg bejelentik a médiumokban, hogy a szavazás meg lett hamisítva (ami igaz), s Clintonné az elnök, ezt viszont a Trump tábor "liberális hatalmi puccsként" fogja értelmezni, s azonnali hatállyal katonai ellenpuccsot kísérelnek meg a Fehér Ház ellen. Trump az oktatásügyi miniszternek Betsy DeVos-t nevezte ki, aki viszont nem más, mint a világ legnagyobb (fasiszta) magánhadseregét, a Blackwater-t tulajdonló Erik Princenek a leánytestvére ...

http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=195:2016-06-24-05-12-59&catid=21:kuelfoeld&Itemid=58#comments

Kinek lesz jó...

Ukrajnába szakadt magyar testvéreink vízummentességét igen, de nem magyar "ukránokét" nem támogatom, mert a nem magyar ukránok vízummentességét támogatás hazaárulásban és fajirtásban bűnsegédkezés lenne:
Az Országgyűlés 2010. október 8-án engedélyezte, hogy izraeli cégek és velük akárhány izraeli vagy más külföldi izraelita liberalizáltan idetelepülhet. Izrael és az Európai Unió megegyezésére hivatkoztak, ami szerint az izraeli cégek bármelyik európai uniós országba liberalizáltan betelepülhetnek annak fejében, hogy ezen országok cégei is liberalizáltan betelepülhessenek Izraelbe. 1990-ben Pozsgay Imre miniszterről azt írta a Szent Korona lap, hogy Izraelben beleegyezett, hogy hazánkba települhessen 1 millió izraelita, akik Ukrajnát kirabolták. Ehhez csak az kell, amit most intéznek, hogy akármelyik ukrajnai polgár vízum nélkül átjöhessen Magyarországra.
Ha a külföldi izraeliták bejönnek, az ide szült magyar és vagy kettős állampolgár gyermekeik nevére bármit felvásárolhatnak. Lakóingatlant, termőföldet, céget, akármit. Tévedés, hogy munkaalkalmakat teremtenek a magyaroknak. A Cion-káté előírja, hogy csak izraelita munkavállalókat foglalkoztassanak. Ezek a megállapodások lehetővé teszik, hogy az izraeliták néhány évtized alatt végleg és teljesen elbirtokolják hazánk területét, lehetővé teszik, hogy teljesen átvéve a közhatalmat ellehetetlenítsék a magyarok megmaradását. Valójában ez az Izraeliták Szövetsége által 1910-ben közzétett Magyarország elbitorlási „100 éves terv” megvalósítása. Az izraeli parlamentben azt is előadták, hogy "csökkenteni kell a palesztinok természetes szaporodóképességét", és meg kell akadályozni a szülőhazájukban megmaradásukat.

Ezek csökkentik a magyarok természetes szaporodóképességét, élethosszát, miközben el is adósítanak:

1. A mezőgazdasági vegyszerek és a háztartási szennyvíz ivóvízbázis folyókba juttatása.
2. A tiszta ivóvíz, a desztillálással tisztított ivóvíz mérgezőnek hazudása.
3. A "Nemzeti Stop Só Program", "Chips-adó" és "MENZAREFORM" előírások, amelyek felbiztatják az élelmiszer előállítókat, hogy konyhasó helyett kálisóval „sózzák, vagyis mérgezzék a magyarok élelmiszereit. A konyhasópótlás korlátozást nemrég (a bejelentéseim hatására) gyermekeknél visszavonták, de a felnőtteknél nem, s a patkányméreg kálisóval "sózást" továbbra is megengedik a gyerekek étkeztetésében is! 1950-ben Nobel díjat kaptak, akik patkányoknál és embereknél konkrét hatásmérésekkel bebizonyították a kálium-túladagolás és a hiányos konyhasópótlás ivartalanító és életrövidítő, vagyis patkány- és emberirtó hatását.
4. A kálium műtrágyákkal 1960 óta növelik életrövidítő és ivartalanító hatásúra a magyarok élelmiszerei káliumtartalmát.
5. A káliumműtrágyák sokszorosra fokozzák az aszálykárt.
6. Eladósítják a magyarokat a növekvő orvosi kezelési költségekkel, a szennycsatorna-használati díjakkal és a csatornákkal elvitt növénytápláló anyagok műtrágyákkal pótoltatásával, azokat pedig akik nem kötnek rá a szennycsatornára tízszeres vízdíjjal adósítják el.
7. Ráfogják a parlagfűre a kálium-túladagolással és a hiányos konyhasópótlással előidézett allergiát, és súlyos büntetésekkel eladósítják a parlagfüvet irtani már nem képes nyugdíjas ingatlantulajdonosokat is.
8. Tízezer számra eladósították a magyarokat a hamisan humusztermelőnek nevezett, humuszt termelni képtelen giliszták hitelből vásárlására való felbiztatással.
9. Százezer számra adósították el a magyarokat a hamisan devizahitelnek nevezett hitel felvételére felbiztatással. Ma valamennyi hazai állami szervezet, de az Európai Unió is ezekhez a hazaárulási és fajirtási bűnözésekhez statisztál.
10. Az ivóvíz- és élelmiszerrontással (és betegítő repkedő állatokkal) fajirtás óhéber módszereit lásd: Mózes II. 23/20-33. és V. 7/1-26. és Talmud Baba kamma 93 b. lap és Taanith 10 a. lap. Ezek a fajirtó izraelita terroristák ellenünk bevetett módszerei!

A hivatkozott dokumentumokat nem mellékelem, mert már régóta közzé vannak téve a tejfalussy.com honlapomon (Videók, Email könyvek, MEHNAM), és az azon belül működő aquanet.fw.hu
honlapon.

Verőce, 2016. november 25.

Jogos önvédelem és jogos védelem (Btk.) és megbízás
nélküli közérdekű kárelhárítás (Ptk.) keretében
benyújtja és közzéteszi: Tejfalussy András okl. vill.
mérnök hatásmérés tudományi szakértő feltaláló
(1-42-0415-0215, an. Bartha Edit)


/András Tejfalussy/

Egy népszavazás miatt mondhat le Olaszország miniszterelnöke

Matteo Renzi olasz kormányfő valószínűleg vereséget szenved a december 4-i népszavazáson, aminek eredményeként végül Olaszország is kiléphet az Európai Unióból.

Matteo Renzi, Olaszország miniszterelnöke saját karrierjét tette kockára azzal, hogy népszavazást írt ki a szenátus jogköreinek korlátozásáról és a kormányfő által kezdeményezett törvények keresztülvitelének megkönnyítésével kapcsolatban. A közvélemény-kutatások szerint a lakosság nagy mértékben elkötelezett a „nem” szavazat mellett, ami egyben az Európai Unió elleni tiltakozást is jelenti. Renzi korábban ígéretet tett arra, hogy lemond a kormányfői posztról, amennyiben a referendum elbukik.

A mérések szerint az ország déli régióiban – a szegényebb területeken – a várható „nem” szavazatok aránya 11%-kal meghaladja az „igen” szavazatokét. Országos átlagban pedig ez hét százalékos különbséget jelent, ami alapján szinte biztosra vehető, hogy a kormányfő kezdeményezését nem fogják megszavazni az emberek; a brit kilépési referendumot megelőzően 4%-os többséget mértek, ami később visszatükröződött a szavazás eredményeiben.

Az Express.co.uk információi szerint Renzi terveinek elutasítottsága egyfajta általános protest-hangulatot tükröz, amivel az elszegényedő lakosság a kormányfő és az Európai Unió ellen is tiltakozását fejezi ki.

http://www.hidfo.ru/2016/11/egy-nepszavazas-miatt-mondhat-le-olaszorszag-miniszterelnoke/

Migránsokkal zsarolja Európát a török államfő

Megismételte korábbi fenyegetéseit Recep Tayyip Erdogan török államfő, miszerint megnyitja az országhatárt a migránsok számára, ha az Európai Unió „tovább folytatja török-ellenes politikáját”.

Az európai törvényhozók csütörtökön megszavazták Törökország EU-csatlakozásának befagyasztását, amely addig van érvényben, míg a török kormány nem mutat hajlandóságot arra, hogy visszavonja a júliusi, bukott puccskísérlet eredményeként kezdett hatósági intézkedéseket.

Erdogan egyenesen azt mondta; Törökország jelenleg hárommillió menekültet szállásol el, és abban az esetben, ha az Európai Unió 50 ezer ember miatt akar alkudozni a török kormánnyal, megnyitják a határokat és mind a hárommillió migránst ráengedik Európára.

http://www.hidfo.ru/2016/11/migransokkal-zsarolja-europat-a-torok-allamfo/Angela Merkel a migránsok önkéntes kivonulását várja

Százezer migráns hazatérésére számít a német kancellár még az év vége előtt; Angela Merkel szerint ennek fele önként távozhat Németországból.

Merkel egy pénteken, Neumünsterben tartott konferencián felszólalva arról beszélt, hogy a migránsok harmada kötelező jelleggel el kell hagyja Németországot, mintegy 60 ezer fő pedig önkéntes visszahonosítási program keretein belül távozik az országból.

A Salzburger Nachrichten német lap szerint a kancellár egyértelműen kifejtette, hogy a kényszer alapon történő deportálás fokozza a migránsok önkéntes távozásra való hajlandóságát – eközben az önkéntes távozás esetén számos kedvezményt helyeznek kilátásba a migránsok számára.

Merkel elmondta, hogy abban az esetben, ha a kormány nem hajlandó kényszerintézkedéssel hazatérésre bírni az illegális bevándorlókat, az országban tartózkodó menekültek egyike sem fog önkéntesen távozni.

http://www.hidfo.ru/2016/11/angela-merkel-a-migransok-onkentes-kivonulasat-varja-2/

HOLOKAUSZT IZRAELBEN

Izraeli hivatalos vélemények szerint "szándékos" és "terrorista" gyújtogatások miatt harmadik napja ég Izrael.

Ha ez igaz, akkor a hírekben miért csak ma mondták be? Kép: ATV

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiváncsian várjuk, hogy mit sütnek ki a zsidó állam bölcsei, a tüzek keletkezésének az okairól?

A britek az EU-ból kilépés ellenére is NATO-tagok maradnának

Theresa May brit miniszterelnök arról biztosította a NATO főtitkárát, hogy az Egyesült Királyság továbbra is kulcsszerepet tölt be a NATO katonai gépezetében, annak ellenére, hogy kilép az Európai Unióból.

Szerdán egy Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tartott találkozón a brit kormányfő kijelentette, hogy országa készen áll hosszú távú kilátásokkal kapcsolatban is tárgyalni biztonsági kérdésekben, hiszen az Egyesült Királyság az Európai Unióból kilépést követően is a NATO része lesz.

A miniszterelnöki hivatal közleménye szerint Stoltenberg is megerősítette, hogy az Egyesült Királyság továbbra is kulcsszerepet tölt be a NATO szervezetében, emellett elkötelezettséget mutat arra, hogy a GDP 2%-át katonai kiadásokra költse – összhangban az észak-atlanti szövetség elvárásaival -, emellett a kelet-európai „elrettentő intézkedésekhez” is hozzájárul.

May és Stoltenberg a közlemény szerint megállapodott abban, hogy közös erővel győzzék meg a NATO-tagállamokat arról, hogy számukra is prioritás kell legyen a GDP 2%-ának védelmi kiadásokra fordítása. Annak ellenére, hogy a NATO-tagok számára ez alapvető elvárás, az Amerikai Egyesült Államokon felül mindössze négy tagállam – az Egyesült Királyság, Észtország, Lengyelország és Görögország – felel meg ennek az elvárásnak.

http://www.hidfo.ru/2016/11/a-britek-az-eu-bol-kilepes-ellenere-is-nato-tagok-maradnanak/

Porosenko üdvözölte az orosz sajtóorgánumok elleni uniós fellépést

Petro Porosenko ukrán államfő azt mondta, az orosz propaganda megpróbálja aláásni az európai közösséget, és az európai értékeket.

Petro Porosenko ukrán államfő üdvözölte az Európai Parlament által elfogadott határozatot, amely döntést hozott az orosz állami sajtóorgánumok Európából való kiszorításáról. „Különösen fontos, hogy ezáltal tanúbizonyságot tegyünk egységünkről és szolidaritásunkról, amit a találkozón az orosz propaganda elleni harccal kapcsolatban is kinyilvánítottunk.” – mondta.

Az ukrán államfő egyúttal kijelentette, szerinte különösen fontos, hogy az EU egy kategóriába sorolta az „orosz propagandát” az Iszlám Állam nevű terrorszervezet toborzó tevékenységével, mert ezzel „hozzájárul az Európai Unió egységének megőrzéséhez.”

http://www.hidfo.ru/2016/11/porosenko-udvozolte-az-orosz-sajtoorganumok-elleni-unios-fellepest/Az Európai Unió megkezdte az EU-t bíráló vélemények elhallgattatását

Az Európai Unió amiatt fogadott el az úgynevezett külföldi propagandamédia működését korlátozó határozatot, mert nem tudja felvenni a versenyt a nyers tényekkel, és olyan sajtóorgánumokkal, melyek ugyanazokat az eseményeket más módon mutatják be – mondta Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke.

Szerdán az Európai Parlament elfogadott egy határozatot az Európai Uniót nem pozitív színben feltüntető média terjeszkedésének korlátozásáról. Az úgynevezett „EU-ellenes” külföldi médiafelületekre, többek közt az orosz Russia Today és Szputnyik sajtóorgánumokra vonatkozó határozatot 304 képviselő szavazta meg, 179 szavazott ellene, és 208 tartózkodott. A szavazáson résztvevő 691 politikus közül kevesebb mint fele támogatta a határozatot – az európai képviselők mintegy harmada pedig nem nyilvánított véleményt.

Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke azt mondta, ez az úgynevezett liberális demokrácia lényegéről árulkodik. „Ez a nyugati liberális demokrácia, ami átadja régiónkat a BBC, CNN és más hasonló médiák befolyása alá, melyek háború kirobbantására számítanak, elhallgatják a tényeket és démonizálják a nemzeteket. Ez a demokrácia nem versenyezhet a valós tényekkel, emiatt kell meghozniuk ilyen határozatokat.” – mondta.

Dodik elmondása szerint ezzel az intézkedéssel éppen azt a véleményszabadságot korlátozzák, amit eközben a nyugati világ alapértékének tartanak; elfojtják azokat a hangokat, melyek eltérő véleményt képviselnek az Európai Unió politikai életével kapcsolatban. Az államfő emellett feltette azt a kérdést; ugyanazok a politikusok, akik most ellehetetlenítik az eltérő nézőpontok megjelenítését, vajon mit tennének, ha még több hatalmat, még kiterjedtebb jogköröket kapnának?

http://www.hidfo.ru/2016/11/az-europai-unio-megkezdte-az-eu-t-biralo-velemenyek-elhallgattatasat/Szerbia elnöke:
értelmetlen és provokatív az uniós cenzúra

Az Európai Parlament elfogadott egy határozatot az EU-t nem pozitív színben feltüntető harmadik ország béli médiafelületek ellehetetlenítéséről. Szerbia elnöke szerint az intézkedés célja az lehet, hogy negatív választ provokáljon ki az érintett országok részéről.

Szerdán az Európai Parlament elfogadott egy határozatot, amely többek közt olyan orosz hírügynökségek működését korlátozza, mint a Szputnyik és a Russia Today. A 691 képviselőből 304-en szavazták meg a határozatot, 208-an pedig tartózkodtak. Tomislav Nikolic, Szerbia elnöke szerint az intézkedés célja az lehet, hogy ellenséges választ provokáljon ki Oroszország részéről. Nikolic szerint emiatt Moszkva nem is kellene választ adjon az Európai Unió újabb provokatív lépésére.

A szerb államfő az Európai Unió vezetői által orosz propagandalapnak nevezett Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta; „Ez egy értelmetlen határozat, és nem tudom, mi a konkrét célja. Mindazon változások után, melyek a nyugati országokban választások útján történtek, azt lehetett érezni, hogy kiválóan együttműködhetünk, rendezhetjük érdekellentéteinket, különösen a Nyugat és Kelet közti alapvető ellentéteket. Mindezek után az EU képviselői hirtelen kezdeményeztek egy ilyen intézkedést – úgy gondolom, ez rendkívül furcsának mondható.”

A szerb államfő hozzátette; Oroszország nem kellene különösebb figyelmet fordítson erre az intézkedésre, hiszen annak célja éppen az lehet, hogy ellenséges választ provokáljon ki az orosz médiában. Nikolic emellett úgy gondolja, az EU által hozott határozat arra ösztönözheti az európai állampolgárokat, hogy megismerjék az orosz médiafelületek által közölt “másik álláspontot”, ami ellen az EU törvényhozói oly hevesen tiltakoznak.

http://www.hidfo.ru/2016/11/szerbia-elnoke-ertelmetlen-es-provokativ-az-unios-cenzura/

Meghátrált a német kancellár – mégis feladja elveit

angela-merkel-hidfo-ru

Angela Merkelt sokan amiatt tisztelték, mert a populista politikusok előretörése ellenére nem volt hajlandó engedni abból, amit ő európai értékeknek gondol. Ma azonban a CDU kiadott egy kiáltványt, ami kijelenti, hogy a Földközi-tengeren át érkező migránsokat azonnal vissza kell szállítani Afrikába.

A Kereszténydemokrata Unió kiadott egy kiáltványt, aminek célja vélhetően az, hogy visszaszorítsa a tömeges bevándorlás elutasítása miatt erősödő ellenzéki pártokat. A CDU bajor testvérpártjának nyomására megjelent dokumentum kimondja, hogy a bevándorlást kemény kézzel kell kezelni; Németország meg kell védje határait, a német határokon tranzitzónákat kell működtetni (ahol a migránsok meg kell várják a kérvényeik elbírálását), a Földközi-tengeren át érkező afrikaiakat pedig hajóval vissza kell küldeni oda, ahonnan jöttek.

Úgy tűnik, Angela Merkel számára végül mégis fontosabbnak bizonyul a hatalom megtartása, mint a humanitárius ideák és az úgynevezett “európai értékek”; a következő választásokon a CDU látványos vereséggel kell számoljon, ha tétlenül nézi, amint egyedül az Alternatíva Németországnak párt ígéri meg az emberek által elvárt intézkedéseket.

Merkel populizmusát azonban nem nézik tétlenül; a Szociáldemokrata Párt korábban már egyértelművé tette, hogy amennyiben a migránsok határ menti tranzitzónákban kell megvárják a menedékkérelmeik elbírálását, az szerintük a koncentrációs táborokhoz hasonlít.

A CDU által kiadott dokumentum azt is említi, hogy a Németországban menedékjogot szerző migránsok kötelező jelleggel részt kell vegyenek “önkéntes” tevékenységekben, például helyi sportközösségekben, vagy kulturális jellegű civil szervezetek segítésében, hogy ezzel “hozzájáruljanak a társadalmi kohézió erősítéséhez.”

A dokumentum lényege, hogy irányelveket ad a CDU politikusainak, akik azáltal, hogy átveszik a migránsellenes jobboldal retorikáját, ki tudják fogni a szelet a gyorsan erősödő AfD vitorlájából. Angela Merkel ezzel próbál időt nyerni, hogy átvészelje a következő választásokat, és a következő ciklusban se legyen bevándorlás-ellenes kormánya Németországnak.


http://www.hidfo.ru/2016/11/meghatralt-a-nemet-kancellar-megis-feladja-elveit/

Hofer: a Moszkva elleni szankciók sértik az EU alapértékeit

norbert-hofer-hidfo-ru

Ausztriában az elnökválasztás megismétlésével egy olyan vezetőváltás történhet, aminek köszönhetően az osztrák kormány barátságosabb alapállást képvisel majd Oroszországgal szemben. Norbert Hofer korábban számos alkalommal kijelentette, hogy az Európai Unió fel kell hagyjon a szankciós politikával.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint Norbert Hofer, a Szabadságpárt jelöltje nyerheti a következő elnökválasztást. A leendő osztrák államfő interjút adott a Szputnyik hírügynökség németországi oldalának, melyben kijelentette, hogy megválasztását követően azonnal félre fogja állítani azokat a gazdasági korlátozásokat, melyekkel az Európai Unió komoly gazdasági csapást mért az osztrák mezőgazdaságra. Hofer azt mondta, ha megnyeri a választást, fokozatosan eltörölné az Oroszország elleni szankciókat, és helyreállítaná a két ország közti kereskedelmet, mert ez a hazai termelők érdekét szolgálja.

A politikus szerint “a szankciók ellehetetlenítik a kommunikációt, fájdalmas károkat okoznak a gazdaságnak, különösen a mezőgazdaságnak, és munkahelyek szűnnek meg a szankciós politika miatt.” Hofer ráadásul azt mondta, az uniós alapelvekkel nem ellenkezik a kereskedelmi korlátozások feloldása – épp ellenkezőleg; a Moszkva elleni szankciók sértik az EU alapértékeit.

“Az Európai Uniót azon elgondolás mentén alapították, hogy az országok gazdasági együttműködést folytassanak egymással, és ez az együttműködés hozzájáruljon a békéhez. Következésképp, a szankciók nem a béke útját jelentik.” – mondta.

Idén az osztrák elnökválasztást Norbert Hofer nyerte volna, ám a második fordulóban, az utolsó pillanatban rejtélyes módon fordított a zöldpárti jelölt, aki így fél százalékkal megnyerte a választást. Később kiderült, hogy számos helyen szabálytalanságok történtek, emiatt az elnökválasztást meg kell ismételni.

http://www.hidfo.ru/2016/11/hofer-a-moszkva-elleni-szankciok-sertik-az-eu-alapertekeit/

Madam President: Le Pen esélyes a francia elnöki posztra

marine-le-pen-hidfo-ru

A britek népszavazással döntöttek arról, hogy kilépnek az Európai Unióból, majd az amerikaiak megszavaztak egy politikust, aki a kampány során a NATO feloszlatásáról beszélt. Hat hónap múlva pedig a Clinton-hívek bánatára Franciaország élére kerülhet “Madam President”.

A britek június 23-án egy népszavazással döntöttek az Európai Unióból kilépésről, melynek során a választók 51,9%-a, mintegy 17,4 millió ember utasította el az uniós tagságot. A döntés lerombolta azt az illúziót, miszerint az Európai Unióba csak belépés van, és ez a szövetségi rendszer Európa végső formája, amit már csak tovább központosítani lehet. Kiderült; az Európai Unió nem utópia, a lakossági elégedetlenség fokozódik, sok helyen a lakosság többsége ellenzi az EU-tagságot. A britek döntése rámutatott arra, hogy az uniós tagság és a demokrácia egymás ellentétévé vált, hiszen az unió egyik legnagyobb gazdaságával bíró országában a lakosság többsége a kilépés mellett döntött. Ha egy tagállam 43 évi uniós tagság után nincs megelégedve az uniós tagság eredményeivel, ez intő jel lehet azoknak az országoknak, melyek politikusai azzal nyugtatják magukat, hogy 20-30 év integráció után minden jobb lesz.

A britek döntését a nagy közvélemény-kutató intézetek nem tudták előre jelezni. Napokkal a népszavazás előtt a fővonalú médiában publikált felmérések EU-párti többséget mutattak. Nem sokkal a népszavazás előtt egy politikailag motivált gyilkosság is történt, ami a felmérések szerint több mint 7%-kal növelte az EU-tagság fenntartására szavazók arányát. A britek mégis megszavazták a kilépést.

November 8-án az amerikai elnökválasztás szintén nem várt eredménnyel zárult. A nagy közvélemény-kutató intézetek Hillary Clinton fölényes győzelmét vetítették előre. Voltak olyan felmérések is, melyek hitelesen előre jelezték Trump győzelmét (erről ITT számoltunk be), ám a fővonalú média főként a Clinton győzelmét prognosztizáló méréseket hozta címlapon, emiatt a nagy nyilvánosság nem számított a republikánus jelölt győzelmére. Az elnökválasztás napján Clinton hívei látványosan siratták a demokrata elnökjelöltet, aki nem szólalt fel az eredmények ismertetését követően, hiszen senki nem írt neki vesztes beszédet. Clinton maga is meg volt győződve a választási győzelemről, egy amerikai lapot pedig előre 125000 példányban ki is nyomtattak “Madam President” felirattal a címlapon. Clinton néhány példányt még dedikált is a választási vereség előtt.

Teljesen elkeserednie azonban nem kell azoknak, akik pusztán a női jelölt győzelmét várva támogatták Hillary Clintont. Nemsokára kezdődik a francia elnökválasztás, ahol egy európai nép jó eséllyel megválaszt egy Madam Presidentet. A múlt héten Manuel Valls francia miniszterelnök elismerte, hogy a Nemzeti Front vezetője esélyes az elnöki posztra. A francia politika haladó voltát az sem homályosíthatja el, hogy Marine Le Pen népszavazást akar tartani az EU-tagságról, és támogatja az Oroszország elleni szankciók eltörlését – hiszen megválasztásával női elnöke lehet Franciaországnak.

http://www.hidfo.ru/2016/11/madam-president-le-pen-eselyes-a-francia-elnoki-posztra/

Megszavazták az európai hadsereg létrehozását

europai-hadsereg-megszavaztak-hidfo-ru

Az Európai Parlament 369 “igen” és 255 “nem” szavazattal – 70 tartózkodás mellett – megszavazta az uniós haderő felállítását.

Az EP-képviselők az Európai Védelmi Unió létrehozásáról szóló határozat megszavazásával garantálták, hogy az Európai Unió évente 522 millió dollárt fordít az európai hadsereg felállítására, amit a képviselők “gyorsreagálású erőnek” neveznek. Az új katonai struktúrát egy éven belül létrehozhatják.

A közös hadsereg létrehozásának elgondolása elsőként az 1950-es években jelent meg, ám a későbbiekben gazdasági és politikai alapokra helyezték az európai integrációt. Később 2015 márciusában merült fel, amikor Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke azt mondta, az EU saját katonai erővel kell rendelkezzen ahhoz, hogy megfelelő választ tudjon adni a tagállamokra leselkedő fenyegetésekre.

Az uniós haderő felállításának kérdését az európai politikusok több, merőben eltérő nézőpontból közelítették meg. Ellenzői szerint a közös európai hadsereg a nemzeti szuverenitás sértését jelenti, és Brüsszel később katonai erővel akarhatja megakadályozni újabb tagállamok kilépését.Az EU megszavazta a központi hadsereg felállítását és először Irakba küldik

Az Európai Parlament elfogadta azt a határozatot, ami felszólítja a tagállamokat, hogy saját GBP-jük 2 százalékával támogassák egy önálló uniós hadsereg felállítását Európai Védelmi Unió néven (European Defense Union), az EU hivatalos sajtóközleménye szerint.

A jelek szerint Nagy-Britannia kivonulása az Unióból komoly katonai erőhiányt teremtett. Ez lesz az Unió történelmének első saját költségvetéssel rendelkező, több országot védeni hivatott hadserege.

A sajtóközlemény tételesen felsorolja, hogy milyen tényezők indokolták a hadsereg létrehozását:

„A terrorizmus, a hibrid veszélyek, valamint a kiber- és energiabizonytalanság elleni harc rákényszeríti az EU tagállamokat, hogy megerősítsék biztonsági és védelmi együttműködési kísérleteiket, megalapozva az utat az Európai Védelmi Unió létrehozása előtt.”

Itt érdemes megjegyezni, hogy amikor 2001. szeptember 11 után az Egyesült Államok megkezdte a „terrorizmus elleni harcot”, a harctérül szolgáló országokban matematikailag szinte kifejezhetetlen mértékben megnőtt a terrorista támadások száma, vagyis nulláról több száz, egyes országokban, mint például Irakban, több ezerre nőtt. Az amerikai kormány saját adatai szerint a terrorizmusból eredő halálesetek száma a közel-keleten 2002 és 2014 között 4500 százalékkal nőtt. Más szóval az elmúlt másfél évszázadban tapasztaltak szerint a „terrorizmus elleni harc” eredménye a terrorizmus erősödése volt. Vajon Európában más eredményre számítanak a honatyák?

A képviselők javaslata szerint minden tagállam saját GDP-jének 2 százalékával támogatná „a multinacionális erők és egy uniós központ felállítását valamint a válságkezelő műveletek vezetését, lehetővé téve az EU számára, hogy cselekedjen ott, ahol a NATO erre nem hajlandó.”

Ez egy komoly kijelentés, hiszen a tagállamok mindegyike rendelkezik már saját hadsereggel, most azonban elvileg egy nagyobb erővel és kiterjedtebb fennhatósággal bíró védelmi és támadó erőt akarnak felállítani központi irányítással. Elképzelhető, hogy a határozatot részben Donald Trump bizonyos kampánykijelentéseire szánták válaszként, amelyekben arra utalt, hogy megválasztása esetén országa kilép a NATO-ból.

Az 1949-ben alapított, jelenleg 28 tagú szövetségben mindössze három ország, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és a Görögország költi nemzeti össztermékének 2 százalékát honvédelemre. Márciusban Trump azt nyilatkozta a Washington Postnak, hogy az USA „ezt nem engedheti meg magának”.

„A NATO egy vagyonba kerül nekünk és igen, a NATO Európát védi, de nagyon sok pénzt költünk rá,” mondta.

Vajon az EU komolyan vette Trump kijelentéseit és ez a válasz?

A sajtónyilatkozat kitér arra is, hogy

„a tagállamok közösen szerezzék be a szükséges védelmi forrásokat és közösen használják a halált nem okozó felszereléseket, mint például a szállítójárműveket vagy repülőket.”

Lehetséges, hogy ez az első lépés a katonai szuperhatalommá válás felé? Franciaország, Németország, Olaszország, Törökország, Belgium és Hollandia már rendelkezik nukleáris fegyverekkel és a legmodernebb katonai eszközökkel. Vajon egy ilyen központi parancsnokság felállítása azt is jelenti, hogy vészhelyzet esetén hatalmában áll majd utasítani az ilyen fegyverek bevetését? Ezek fontos kérdések.

Az európai képviselők közül 369-en szavaztak a határozat mellett, 255-en ellene, 70-en pedig tartózkodtak, ami azt is jelentheti, hogy egyes tagállamok Nagy-Britanniához hasonlóan inkább távolodni akarnak az ilyen központi kezdeményezésektől és a központi hatalomtól.

Érdemes megemlíteni még, hogy a határozat egy uniós védelmi miniszter kinevezését is célul tűzte és azt javasolja, hogy az új hadsereg Irakban kezdje meg tevékenységét:

„[Az EU hadsereg] kiképző programot indít Irakban, hogy ezzel támogassa a Daesh elleni koalícióban résztvevő tagállamokat.”

Vajon ki lesz az a személy, akit az Unió ilyen komoly hatalommal ruház fel és miért Irak az első állomáshely, ahol az új csapatokat bevetik? Ezekre a kérdésekre sokan szeretnék tudni a választ.

Forrás: Activist Post
http://idokjelei.hu/2016/11/az-eu-megszavazta-a-kozponti-hadsereg-felallitasat-es-eloszor-irakba-kuldik/

A közös európai hadsereg támogatói azonban a “nemzetállamoknál magasabb szintű, európai szuverenitással” indokolják az új katonai struktúra szükségességét; az Európai Unió mindaddig nem lesz képes önálló külpolitikát folytatni, amíg az EU külstratégiájának erőtámaszát az amerikai hadsereg jelenti. Jean Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pedig korábban azzal indokolta az európai hadsereg szükségességét, hogy így Európa erőt tudjon felmutatni Oroszországgal szemben.

Az Európai Védelmi Unió és az európai gyorsreagálású erők létrehozásának azonban deklarált célja, hogy az Európai Unió készen álljon a katonai cselekvésre akkor is, amikor a NATO-nak az nem áll szándékában.

Korábban a NATO főtitkára és balti országok vezető politikusai egyaránt ellenezték az európai hadsereg létrehozását, mert úgy gondolták, hogy az veszélyt jelent a NATO szervezetére, és végül annak felbomlásához vezethet.


http://www.hidfo.ru/2016/11/megszavaztak-az-europai-hadsereg-letrehozasat/

Lavrov: új irányt vehet az európai integráció

szergej-lavrov-hidfo-ru

Oroszország és Belorusszia vezetői megvitatták az Eurázsiai Gazdasági Unió fejlődésének lehetséges irányait. Az orosz külügyminiszter szerint az Európai Unióval együttműködés miatt új irányt vehet az európai integráció.

Az Eurázsiai Gazdasági Unió, az Európai Unió és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) közti együttműködésről tárgyaltak egy Belorusszia fővárosában tartott találkozón. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, elsősorban az Eurázsiai Gazdasági Unió fejlődésének lehetséges irányait vizsgálták, különös tekintettel az Európai Unióval való együttműködés lehetőségeire, emellett mélyrehatóan vizsgálták az európai integráció lehetséges irányait is.

A sajtótájékoztató során Lavrov ígéretesnek nevezte, hogy az ASEAN döntést hozott arról, megkezdi a tárgyalásokat az Eurázsiai Gazdasági Unióval a kiterjedt gazdasági és kereskedelmi együttműködésről. A külügyminiszter azt mondta, Oroszország érdekelt abban, hogy a két gazdasági tömb közt minél hamarabb szabadkereskedelmi egyezményt kössenek.

Lavrov elmondása szerint hasonló kontextusban az Európai Unióval való együttműködés lehetőségeit is vizsgálják. A tárgyalások során egyúttal arra is megpróbálnak közös megoldást találni, hogy bizonyos országokban a történelmi tények szándékos eltorzításával megpróbálnak akadályt állítani a régió országaiak szövetségre lépése elé.


http://www.hidfo.ru/2016/11/lavrov-uj-iranyt-vehet-az-europai-integracio/

Egy érdekes idézet Weöres Sándortól

"Négyféle vezetőember lehet egy ország élén: Prokrusztész, Napóleon, Samu bácsi és Szolón.

Prokrusztész egy elgondolás híve, melybe nemzetét belekényszeríteni akarja, ha törik, ha szakad.

Napóleon szenvedélyes játékos és akár nyer, akár veszít, mindenképpen tékozol.

Samu bácsi úgy ül az uralkodói teremben, mint egy fűszerboltban, dekákkal és garasokkal ravaszkodik.

Szolón az isteni ihletre figyel, minden tette az örök mértékből ered és országa virul."
(Weöres Sándor)

Legfrissebb bejegyzések
...

Felelős Szakembereket, nem felelőtlen szakbarbárokat,
Kíváló Szakembereket, nem söpredék pártkatonákat!
Magyar Nemzetért tevő Szakembereket, nem magyarság ellen tevő HAZUGSÁGGYÁR alkalmazottakat!

 

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen”

 

Gróf Széchenyi István

Előzmények uzenek.blogspot.com illetve nyomaban.blogspot.com
Feedek
Megosztás
Honnan
websas.hu

MapFree counters! Free counters! Free counters!

HonlaprendszerüNK
 • 45 év szabad garázdálkodása
 • A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…
 • A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…
 • Adni, hogy még többet adhassak!
 • Adni, hogy még többet adhassak!
 • Advent-ÚrJövet
 • Afrikai Látnokokat követvén
 • Afrikai Hűség Hőség
 • Afrikai Víz
 • Ahogy kapom, úgy adom!
 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet
 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – VESZPRÉM
 • Áldott legyen mindörökké az Úr neve!
 • Albert Líra
 • Alföld – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Alvidék-Délvidék, mikor térsz vissza hozzánk? – ZENTA
 • Amarilliszfélék
 • Amerikai Hűség Hőség
 • Amerikai Hűség Hőség – SOPRON
 • Amerikai Látnokokat követvén
 • Amoris Laetitia Háború
 • Andre Lowoa – VESZPRÉM
 • Április
 • Antikrisztus által Irányított Népvándorlás
 • Anzix
 • Anzix
 • Áradások-figyelmeztetések
 • Áradások-figyelmeztetések
 • Armageddon nyomában
 • Armageddon nyomában
 • Armageddon nyomában etnikai tisztogatású polgárháborúkban
 • Áttekintő irodalmi jelleggel
 • Augusztus
 • Ausztrálázsiai Hűség Hőség
 • Ausztrálázsiai Hűség Hőség – SORPON
 • Ausztrálázsiai Víz
 • Bács-Kiskun – SÜKÖSD
 • Bálványtemplomok, vértanuk vesztőhelye
 • Baranya – MOHÁCS
 • Begóniák
 • Békés – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Borsod-Abaúj-Zemplén – SÁTORALJAÚJHELY
 • Böjt-engesztelés-ima
 • Böjt-engesztelés-ima
 • Bölcsen Okosan Magyaran – ESZTERGOM
 • Bölcsen Okosan Magyaran Természetben
 • Bölcsen Okosan Törpemagyaran – BUDAPEST
 • Bölcsességek
 • Bölcsességek idézetekben
 • Bölcsességek, tapasztalatok, népi kutatások
 • Bölcsességek terjedelmében
 • BTankok
 • Buda
 • Budapest
 • BudaPilisSolt – ESZTERGOM
 • Buzogányvirágok
 • Csongrád – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • December
 • Dél-Alföld
 • Dél – Alföld – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Dél-Dunántúl
 • Dél – Dunántúl – BALATONFÖLDVÁR
 • Délvidék
 • Dezső Líra
 • Dunántúl – BALATONFÖLDVÁR
 • Ébredések, jelenések
 • Egri Érseki Kerület
 • Előbb-utóbb
 • Előre! Győzelemre Fel! – VESZPRÉM
 • Epikus Gyökereink
 • Epikusan A-C Lírailag
 • Epikusan A-E Lírailag
 • Epikusan D-F Lírailag
 • Epikusan F-K Lírailag
 • Epikusan FGIK Lírailag
 • Epikusan G-I Lírailag
 • Epikusan J-L Lírailag
 • Epikusan L-R Lírailag
 • Epikusan LMR Lírailag
 • Epikusan M-O Lírailag
 • Epikusan P-S Lírailag
 • Epikusan S-Z Lírailag
 • Epikusan SZ Lírailag
 • Epikusan T-Z Lírailag
 • Erdély-Csángóföld-Bánát-Körösmező-Máramaros-Székelyföld
 • Erdély-Bánát-Csángó-Körösmező-Máramaros-Székelyföld, mikor térsz vissza hozzánk? – ZSOMBOLYA
 • Erkölcsi Gyökereink
 • Ervin Líra
 • Esti Éjszakák
 • Észak-Alföld
 • Észak – Alföld – NYÍREGYHÁZA
 • Észak-Amerikai Víz
 • Észak-Magyarország
 • Észak – Magyarország – SÁTORALJAÚJHELY
 • Esztergom-Budapesti Érseki Kerület
 • Esztergom-Komárom – ESZTERGOM
 • Esztergom-Vác
 • Eucharisztia
 • Eurázsiai Unió az Európai Unió ellen
 • Európai Hűség Hőség
 • Eurázsiai Hűség Hőség – SOPRON
 • Európai látnok által követvén
 • Európai látnok által követvén
 • Európai Víz
 • Február
 • Fejér – ESZTERGOM
 • Fejezetek
 • Fejezetek
 • Felvidék-Kárpátalja
 • Felvidék, mikor térsz vissza hozzánk? – ZSOLNA
 • Ferenc Líra
 • Figyelmeztetések, üzenetek minden szinten
 • Föld
 • Föld
 • Frank Hűség Hőség – SOPRON
 • Friss Üzenetek a Nagy Figyelmeztetés előtt
 • Frissülés
 • Függtelen Határzár
 • Gábor Líra
 • Gomora Szodoma Technika
 • Gomora Szodoma Technika alapján a Végső Időkbe
 • Gomora Szodoma Technika Ellen a Végső Időkben
 • Gondolkodó Szemlélődő
 • Gyarlóságunk miatt az utolsó háború elkerülhetetlen
 • Gyermeki Hűség
 • GyökereiNK
 • Gyökereink
 • GyökereiNK TöbbEzer Kárpát-medencében – ESZTERGOM
 • Győr-Moson-Sopron – SOPRON
 • Hajdú-Bihar – NYÍREGYHÁZA
 • Hamis Béke
 • Helyreállítás egységben egységért egyben míg élhet… Földkerekségen
 • Heves – VÁC
 • Heves Jeges – SOPRON
 • Himnuszok-dalok településekről
 • Hogyan akartam, de mégse úgy lett
 • Hosszúság – AL-SAFIROV
 • HőseiNK PéldaképeiNK
 • Hűség Hőség
 • Hűség Hőség – SOPRON
 • Ibolyafélék
 • Igazságokat keresek, nem féligazságokat!
 • István Líra
 • Jácintok
 • Január
 • Jász-Nagykun-Szolnok – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Jelenések-Zarándoklások – VÁC
 • Jelenések-Zarándoklások – VÁC
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus Krisztus Dobogó Szíve és Szeretete – SOPRON
 • Jézus Krisztus Urunk Dobogó Szíve és Szeretete
 • József Líra
 • Jövő a Múltból kikövetkeztethető – SÜKÖSD
 • Július
 • Június
 • Kadarkút-Siófok-Veszprém
 • Kadarkút-Siófok-Veszprém-Esztergom-Vác
 • Kalitka
 • Kalocsa-Kecskeméti Érseki Kerület
 • Karácsonyi kaktuszok
 • Kard(Gladiátor)virágok
 • Károly Líra
 • Kegyelemteljes Áldásodat kérjük jóságos Uram!
 • Keresztény bizonyságok, életek, történetek
 • Keresztény életek, filmek, történetek
 • Keresztes Imahadjárat
 • Kolon (S)Zala – SÜMEG
 • Kontyvirágfélék
 • Koralkák
 • Közép-Dunántúl
 • Közép – Dunántúl – ESZTERGOM
 • Közép-Magyarország
 • Közép – Magyarország – VÁC
 • Ladik
 • Lajos Líra
 • Latin.Amerikai Víz
 • Lég
 • Lég
 • Legendák, mesék, mondák
 • Liliomok
 • Lírikus Gyökereink
 • Legendás MeseMondaVilág – HERCEGSZÁNTÓ
 • Lélektárs – MOHÁCS
 • Lelkitársaknak, majdnem lelkitársaknak
 • Magasság -VARSÓ
 • Magyarán-magyarul hazánk, nemzetünk, nemzedékünk
 • Május
 • Március
 • Margitvirágok
 • MártírSors
 • MártírSzentSors – SÜMEG
 • MédBabiloni Hűség Hőség – SOPRON
 • Meddig még?
 • Mélység – TRIESZT
 • Messze Távolban
 • Mi hunok 300millióan vagyunk
 • Mihály Líra
 • Munkanapló
 • Muskátlik
 • Nebáncsvirágok
 • Nefelejcsek
 • Nemzeti Imahadjárat
 • Nógrád – VÁC
 • November
 • Nyugat-Dunántúl
 • Nyugat-Dunántúl – SOPRON
 • Október
 • Olajfafélék
 • Olvasó gondolkodó
 • Öntsünk Tiszta Vizet a Pohárba!
 • Örömhír
 • Örömhír
 • Örömhír
 • Őrvidék-Gyepüvidék
 • Őszinte alázatos erkölccsel
 • Pálmafélék
 • Pest – VÁC
 • Pesti kerületek – VÁC
 • Pesti Nagykörút
 • Péter Líra
 • Polgárháborús Védelem
 • Pólusharc
 • Pünkösd-ElJövet
 • Római Katolikus – keresztény rádió – ZENTA
 • Rózsák
 • Sándor Líra
 • Segítek, hogy segíthessek!
 • Skandináv Hűség Hőség
 • Somogy, Pannonhalmi főapáti birtoktól napjainkig – BALATONFÖLDVÁR
 • Sopron-Vác-Mohács
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg – NYÍREGYHÁZA
 • Szegfűk
 • Szélesség – TACHOV
 • Szentek köztünk élnek, a múlt róluk beszélnek
 • Szentek köztünk járnak, csodák bennünk élnek
 • Szeptember
 • Szeretve szeretett egységben szép az élet, ha nem adják meg-vissza türelemmel várd a lelkitársad!
 • Szétszaggatott szívek, akik összetalálkozhatnak, ha egymásra figyelnének mennyei segítséggel
 • SzívHang
 • SzívSzólam
 • Szodomán túl Armageddon
 • TABU
 • Tamás Líra
 • Természet Bűnös természetünk ellen lázad!
 • Titkok, amelyre ideje, hogy fény derüljön!
 • Tolna – Mohács
 • TöbbEzer
 • Tulipánok
 • Tűz
 • Tűz
 • Üdvözlet
 • Üzenet
 • Üzenet
 • Üzenet a Kárpát-medence területéről
 • Üzenet a Kárpát-medencén kívülről
 • Üzzed El a Sötétséget!
 • Üzzed El a Sötétséget!
 • Változás
 • Vas – SOPRON
 • Veszprém – SÜMEG
 • Veszprémi Érseki Kerület
 • Vigyázz!
 • Visegrádi Hűség Hőség – SOPRON
 • Víz
 • Víz
 • Zoltán Líra
 • 2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

  2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

  2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

   

  Free counters!

   

  Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: “Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

  Locations of Site Visitors