A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap beszámol arról, hogy Németországban már belpolitika törésvonal mutatkozik a NATO kelet-európai terjeszkedése miatt. Az ellenzéki politikusok felszólalnak a NATO háborús készülődése ellen.

Sahra Wagenknecht, a Die Linke politikusa az országgyűlés előtt beszélve kijelentette; háborús fenyegetéssel nem igazolható, viszont a nyugati vezetők őrületéről tesz tanúbizonyságot, hogy a NATO légierő felfegyverzett gépekkel járőrözik a balti országok légtere felett. A Die Linke politikusa hangsúlyozta, ezzel a lépéssel a Nyugat maga állítja elő a katonai fenyegetést egész Európa számára, és azok, akik erről döntést hoztak, nem beszámíthatóak.

A képviselő felszólította a német kormányt, hogy azonnal vonja vissza a Baltikum légterének védelmére küldött német vadászrepülőgépeket, és ne járuljon hozzá a háborús készülődés további fokozásához.

A múlt hét folyamán a német légierő gépei teljes fegyverzetben kezdtek járőrözni a Baltikum légtere felett. Az eddigi szimbolikus jelenlét helyett így arra készülnek, hogy lelőjék azokat az orosz repülőgépeket, melyek belépnek valamelyik balti ország légterébe. A német hadsereg ugyanakkor nem az “orosz veszéllyel” indokolja a lépést, hanem azzal, hogy az tapasztalatszerzést jelent a pilótáknak.

A Deutsche Wirtschafts Nachrichten cikke viszont említést tesz arról, hogy Berlin elfogadott egy új katonai doktrínát, amivel ellenséggé nyilvánította Oroszországot. A lap emellett megismételte a német ZDF televízió korábban bejelentett értesülését, miszerint az Egyesült Államok újabb 20 atomtöltetet akar készenlétbe helyezni Németországban, szintén az “orosz veszélyre” hivatkozva.

http://hidfo.ru/2015/09/nemet-politikus-a-nato-vezetoi-nem-beszamithatoak/