Machetével vágta le egy jegyellenőr kezét egy illegális bevándorló Milánó külvárosában, egy vonatpályaudvaron.

A pályaudvaron hetek óta gyülekeznek az illegális bevándorlók, akik többnyire az Európai Unió más országaiba akarnak eljutni. A június 13-án történt eset szemtanúinak elmondása szerint a támadás akkor történt, amikor felszólítottak egy a vonatra felszálló csoportot, hogy mutassák fel jegyeiket. A csoport egyik tagja sem vett elő jegyet, ellenben az egyikük egy machetét húzott elő a táskájából, és ott helyben lesújtott az ellenőr kezére.

A szemtanúk elmondása alapján olyan hírek kezdtek terjedni, hogy dél-amerikai bevándorló lehetett a támadó. Ennek azonban mindössze annyi alapja van, hogy a szemtanúk szerint legalább három dél-amerikai volt a csoportban, emiatt a támadást követően a rendőrök megállítottak és őrizetbe vettek gyanúsan viselkedő, dél-amerikainak látszó személyeket. Az elkövető kiléte azonban ismeretlen.

Az esetről a Libero Quotidiano olasz napilap számolt be. A támadás áldozatát 8 órán át műtötték, és az előzetes hírek alapján az orvosok nem tudták megmenteni a kezét, azt a vágás miatt amputálni kellett.

http://hidfo.ru/2015/06/milanoban-machetevel-tamadt-a-multikulturalizmus/