Bevándorlás hidfo.ru

Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteki bejelentése szerint a kormány úgy gondolja, a bevándorlást mint problémát a gyökereinél kell kezelni, és a problémát a bevándorlás kiinduló országaiban kell megoldani, hogy az emberek el se induljanak onnan. Mivel a bevándorlás kérdése sikeresen bekerült a közéleti viták középpontjába, mostanra számos megoldási javaslat felmerült ennek kapcsán. Orbán Viktor szerint el kell terjeszteni annak a hírét, hogy Magyarországon összefogják és kiutasítják a bevándorlókat, vagyis a kormányfő szerint a kiinduló országokban kifejtett propagandával csökkenthető lenne a bevándorlás.

A Jobbik ugyanakkor azt a megoldási javaslatot képviseli, miszerint a bevándorlást nagyon is Magyarországon kell kezelni. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a határok tisztességes védelmére, a menekültszállók zárttá tételére van szükség, és a magyarok többségének egyértelmű elvárása van arra vonatkozóan, hogy az Európai Unióhoz történő csatlakozást követően felszámolt határvédelem haladéktalanul kerüljön visszaállításra.

Az Orbán-kormány bevándorlókkal kapcsolatos hozzáállásáról általánosságban elmondható, hogy az amerikai külpolitikára jellemző intervencionalizmus logikája mentén fogják meg a problémát. Ennek részben oka, hogy a kormány Washington elvárása miatt magyar katonákat küld Irakba az ISIS elleni harcra. Ugyan mostanra az iraki közélet központi témája lett, hogy a terrorszervezetet a nyugati országok pénzelik, a kormány amerikai nyomásra mégis a beavatkozás támogatása mellett döntött. Az amerikai intervencionalizmus a bevándorló-kérdés kezelésének mozgatórugójává vált. Ugyanakkor látni kell, hogy a bevándorlás lassításához nem beavatkozni kell, hanem épp ellenkezőleg: be kell szüntetni azt.

A bevándorlás gyorsulása két alapvető okra vezethető vissza: a közvetlen nyugati beavatkozásra (katonai/politikai), és a közvetett nyugati beavatkozásra (propaganda).

Előbbi alatt azt kell érteni, hogy a nyugati országok saját gazdasági érdekeik mentén az észak-afrikai és közel-keleti országokat destabilizálják. A szénhidrogén-tartalékok kitermelése miatt egyetlen háborús övezetté vált a régió, ami a nyugati gazdasági terjeszkedésre, és az azt támogató katonai/politikai terjeszkedésre vezethető vissza. A bevándorlók részben azért jönnek Európába, mert otthonaikban évek óta állandósult a háború. A városok romokban hevernek, a gazdaság összeomlott, az életkörülmények drasztikusan romlottak, és a háborús viszonyok közepette általános a létbizonytalanság. Ha azt akarjuk, hogy a bevándorlók ne érkezzenek tömegesen Európába, ezt az állapotot meg kell szüntetni. Nem kell támogatni a nyugati katonai beavatkozásokat, nem kell támogatni a demokrácia terjesztését a nem-nyugati országokban.

A másik kiváltó ok legalább annyira jelentős, mint a katonai intervenció. Az Egyesült Államok és nyugati vazallus-országai a nyugati típusú liberális demokráciát exportálják azokba az országokba, ahol a gazdasági terjeszkedés már javában zajlik. A liberális demokrácia velejárója a nyugati emberkép és eurocentrizmus, amit szintén exportálnak a nem-nyugati országokba, a demokráciával együtt. A “demokratizált” országokban nyugati médiamonopólium épül ki, ami a tömeges bevándorlás közvetlen kiváltó oka. Ez a médiamonopólium ugyanis a “nyugati értékeket” jeleníti meg a demokratizált országokban, és meghonosítja az atlanti országokban általánosan elfogadott eurocentrikus világképet. A demokratizált országokban egy olyan értékrendet közvetít az import média, ami Európát a világ középpontjának, a civilizáció központjának mutatja, egy fejlett vidéknek, ahová érdemes elvándorolni.

A bevándorlók százezrei, akik a nem-nyugati országokból Európába érkeznek, abba a hamis hitbe lettek kergetve, hogy Európában jólét van, Európa egy fejlett vidék, ahol megszerezhetik a létbiztonságot és boldogulhatnak. A nem-nyugati országokban kialakított nyugati médiamonopólium egyfajta toborzóirodaként működik, ami százezrével küldi a jobb életben és anyagi jólétben reménykedőket az Európai Unió területére.

A Jobbik megoldási javaslata egy rövid távú megoldás, ami a tünetet átmenetileg kezeli, de a problémát nem oldja meg. Ennek ellenére a logikus megoldások közül ez a leginkább megvalósítható: a határok lezárása. Ez azonban azt is jelenti, hogy hátat fordítunk, és cserben hagyjuk emberek millióit, akik a mi adónkból fenntartott média által lettek meggyőzve arról, hogy bevándorlóként Európába induljanak.

A probléma valós megoldása ezzel szemben az lenne, hogy megszüntetjük a probléma kiváltó okát. A bevándorlást két lépéssel lehet megállítani: a nemzetközi politikában fel kell szólalni minden intervenció ellen, amit a nyugati országok nem-nyugati országokban akarnak kezdeni. Ha a NATO nem rombol porig városokat a demokrácia terjesztésére hivatkozva, némileg csökkenni fog a bevándorlás. A legfontosabb lépés azonban a nyugati médiamonopólium felszámolása a nem-nyugati országokban. Meg kell akadályozni, hogy a “demokratizálást” követően a nyugati pénzből felállított médiahálózat elkezdje ráerőltetni a nyugati értékrendet a nem-nyugati társadalomra. Európa nem a világ közepe, ezért nem is kell a nem-európai embereket meggyőzni arról, hogy Európa a világ közepe. Ha a média nem győzi meg az embereket arról, hogy az Európai Unió területén boldogságot és gazdasági jólétet találnak, eszükbe sem jutna ide jönni. Miért is jönnének? Európa nem a világ közepe – csak az európai médiapropaganda szerint.

http://hidfo.ru/2015/04/megtevesztes-miatt-ozonlenek-a-bevandorlok/