Armageddon nyomában

„Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” „Jézus, szabadíts meg minket, tehetetlen bűnösöket, ellenségeidtől.”

1,5 millió lakost Ukrajnában meg kel ölni.

Ukrajnában folyik a polgár háború.
Miért? Talán az ilyen újságírók miatt is.
Az ukrán központi sajtó újságírója Bogdán Butkevics így vélekedik az ukrajnai Donbass lakosságáról és ezt bátran világgá is kürtöli.

Tíz 2014-et idéző Orwell idézet

Drifting

Forrás: Justin King | The Anti-Media

George Orwell a modernkor egyik legismertebb kritikusának számít. Némelyik gondolata, bár több mint száz évvel ezelőtt fogalmazódott meg, arra enged következtetni, hogy értette, merre halad az emberiség.

1. „A mi korunkban nem lehet távol maradni a politikától. Minden ügy politikai ügy, a politika maga pedig egy rakás hazugság, terelés, ostobaság, gyűlölet és skizofrénia.”

Manapság sokan dugják a fejüket a homokba, ami a politikát illeti. Akármennyire is próbáljuk kerülni a kérdést, azok a politikai döntések, amiknek részvételéből megpróbáltunk kimaradni, előbb utóbb megjelennek az ajtónk előtt.

"Legközelebb már azon vesszük észre magunkat, hogy a tévén keresztül is figyelnek minket!"

“Meglátod, a végén még a tévén keresztül is figyelni fognak minket!”

2. „Az összes háborús propaganda, a kiabálás, a hazugságok és a gyűlölet, kivétel nélkül olyan emberektől származnak, akik nem vesznek részt a harcban.”

Egy-egy katonai intervenció előtt, az esti híradót nézve, számos „szakértőt” és politikust hallhatunk, akik olyan városok megtámadása mellett érvelnek, amiknek a nevét éppen hogy csak megtanulták kimondani. Amikor a golyók elkezdenek repülni, a háborúért kiáltók továbbra is a stúdiók biztonságából adnak percre kész tudósítást a távoli városokban folyó vérontásról, miközben hadiipari részvényeik árfolyama az egekbe szökik.

3. „Háború egy idegen ország ellen kizárólag akkor történik, amikor a pénzosztály úgy gondolja, hogy profitálni fog belőle.”

Bár egyeseknek nehéz lehet szembenézni vele, sajnos az idézet nagyon is igaz. Elegendő megnézni, hogy kinek származott előnye az Egyesült Államok legutóbbi háborúiból, és Orwell idézete életre kel.

4. „Az objektív igazság fogalma fokozatosan eltűnik a világból. A hazugságok történelemmé válnak.”

Történelemkönyv gyűjteményemet nagy becsben tartom. Van iraki történelemkönyvem, ami leírja Saddam Hussein 1991-es győzelmét az Egyesült Államok felett. Három olyan történelemkönyvem is van, három különböző országból, ami azt állítja, hogy az érintett ország egyik állampolgára volt az első ember, aki sikeres repülést hajtott végre. Tudjuk, hogy bizonyos nagyhatalmú országok közös megegyezéssel hagyják, hogy bizonyos tények feledésbe merüljenek, és ez a tendencia az idő előrehaladtával egyre erősödik. A történelmet a győztesek írják, és soha nem kérdezik meg tőlük, hogy az igazat írták-e.

5. „A megtévesztés korában az igazmondás forradalmi tettnek számít.”

A jövő forradalmait nem golyókkal és robbanószerekkel, hanem a világot bejáró információkkal vívják. (IJ: Az emberiség megtévesztése is ugyanezzel a módszerrel történt, így tulajdonképpen az eszközök nem változtak.)

6. „Az újságírás lényege megírni, amit valaki nem akar nyomtatásban látni. Minden más, csupán propaganda.”

Amikor egy cikk senkit sem dühít fel, az nem egyéb, mint üres fecsegés. Manapság a legtöbb hírnek nevezett történet nem egyéb, mint hivatalosnak hangzó reklám.

7. „Az igazi életben mindig az üllő töri szét a kalapácsot…”

Nem az a fél a végső győztes, aki a legnagyobb kárt képes okozni, hanem az, aki a legtöbb kárt képes elszenvedni és mégis kitartani. A történelem tele van olyan példákkal, amelyben egy hadsereg megnyerte a csatákat, de elveszítette a háborút. (IJ: Az emberiség ellen 6000 éve folyó háború kimenetele pedig már 2000 éve eldőlt a Golgotán. Mára csupán személyes csaták maradtak.)

8. „A nacionalista nemcsak nem helyteleníti a saját oldala által elkövetett atrocitásokat, de hihetetlen kapacitással képes meg sem hallani azokat.”

Haditha, Panjwai, Maywand kerület, Mahmudiyah. Ezek a nevek valószínűleg a legtöbb olvasónak semmit sem jelentenek, míg a Bengázi elleni támadásról valószínűleg mindenki hallott. A legfőbb különbség, hogy az első négy esetben a brutális támadást végrehajtók amerikai zászlót viseltek a vállukon.

9. „A szólás, az írás és a tettek szabadságát veszélyeztető tényezők, bár önmagukban apróságnak tűnhetnek, összességükben azonban az állampolgárok jogainak semmibevételét eredményezik.”

Minden egyes nap a cenzúra valamilyen új formája születik, amit sokan vállrándítással fogadnak, azt gondolva, hogy úgyis csak egy kisebbséget érint. Mire felfogják, hogy a kritika kifejezésének lassan minden formája lehetetlenné vált, már túl késő lesz. És ezzel elérkeztünk Orwell legkeményebb megállapításához.

10. „Ha szeretnénk képet kapni a jövőről, képzeljünk el egy csizmát, amint egy ember arcára tapos – állandóan.”

Miután sikerült nacionalista érzelmeket táplálni a népbe és a folyamatosan változó és bővülő ellenségképpel szembeni védelem infrastruktúrája a helyére került, az emberek már nem lesznek képesek visszaszerezni a szabadságukat. Mire minden darab a helyére kerül, nemcsak a szabadság visszaszerzésének lehetősége, de az ehhez szükséges akarat is szertefoszlik. Az olvasók imádni fogják Nagytestvért.

„Ha szeretnénk képet kapni a jövőről, képzeljünk el egy csizmát, amint egy ember arcára tapos – állandóan.”

„Ha szeretnénk képet kapni a jövőről, képzeljünk el egy csizmát, amint egy ember arcára tapos – állandóan.”

„Ha ti megmaradtok az én beszédemben, bizonnyal az én tanítványaim vagytok; és megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.” János 8:31-32


http://idokjelei.hu/2014/08/tiz-2014-et-idezo-orwell-idezet/

Magyarországon két bűnszervezet van, akik a parlamentben ülnek, meg akik a hatóságnál vannak (Nógrádi Zsolt)Most már kikristályosodik az ember számára, hogy Magyarországon csak két bűnszervezet van, akik a parlamentben ülnek és akik a hatóságnál vannak. Nincs több bűnszervezet, ez a kettő pont elég - mondta el egy riportfilmben Nógrádi Zsolt olajtanú, aki szinte gyermekkorától kezdve Flaisz Ferencnek, az egyik leghírhedtebb milliárdos olajbűnözőnek dolgozott és akire az olajbűnözésben nyakig elmerült rendőrség, bíróság és politikusok gond nélkül ráverték saját apjának meggyilkolását, miközben a teremszolgáig bezárólag mindenki tudta, hogy semmi köze hozzá.


Az olajügyeket, melyekből sok ezer milliárd forintot nyelt el, többek közt a mai magyar politikai és gazdasági elit, 85 évre titkosították, Pintér Sándor pedig még kártérítést is kapott.

Domján Tibor, Budapest

A parlament, az ezredforduló idején még jócskán az olajpénzeken hízlalt döntéshozói, az összességében több ezer ember halálát és az ország, addig az egyik legnagyobb erkölcsi és vagyoni hátrányát okozó ügyének hivatalos szintű eltussolására, létrehozták az úgynevezett olajbizottságot, melynek rövid működése kapcsán szinte mindenkit megvádoltak és/vagy leültettek (többen pedig relytélyes körülmények között távoztak az élők sorából) akik bármilyen módon bizonyítani akarták a politikusok és a hatóságok, irányítói, továbbá legfőbb haszonélvezői szerepét az olajügyekben, ami nem is csoda, hiszen akkori értéken, egyes becslések szerint, összességében akár tízezer milliárd forintnyi fekete pénz sikerült kaszírozniuk, "csupán csak" ebből a bűncselekményfajtából.


A mai viszonyok és közállapotok szempontjából, valójában kulcsfontosságú bizottság működését és "eredményeit" mintegy megkoronázta, hogy az azóta már elhunyt Pallag Lászlót, az olajbizottság elnökét egy sajtótájékoztatón tett kijelentése miatt, Pintér Sándor belügyminiszter még be is perelte, a jó hírnevének és becsületének állítólagos megsértése miatt, melyben aztán a független és objektív bíróság, teketórizás nélkül 1.25 millió forint megfizetésére kötelezte Pallagot, az addigra már jócskán (olaj) milliárdos Pintér Sándor javára.

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=dG-3VDIe9a0

Az ítéletről készült MTI jelentés (2000.12.14.)

A bíróság csütörtökön változtatás nélkül jogerőre emelte a Pintér Sándor belügyminiszter és Pallag László kisgazda országgyűlési képviselő közti személyiségi jogi perben az elsőfokú ítéletet. E szerint Pallagnak 1,25 millió forint kártérítést kell fizetnie az olajügyekben Pintér Sándorról tett nyilvános kijelentései miatt.

Az ítélet kimondja: Pallag László olajbizottsági elnökként június 9-én a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján valótlanul híresztelte azokat a Nógrádi Zsolttól származó tényállításokat, melyek szerint Pintér Sándor 1992 és 1996 között országos rendőr-főkapitányként tudta, mi történik Bács-Kiskun megyében, többször megjelent az alvilág rendezvényein, és onnan hol 20, hol 50 millió forinttal távozott.

- Pallag László e valótlan tényállításokkal megsértette Pintér Sándor jó hírnévhez és becsülethez fűződő személyiségi jogait - állapítja meg az ítélet. A bíróság a nem vagyoni kártérítés mellett eltiltotta a képviselőt a további jogsértéstől, illetve sajtótájékoztató keretében nyilvános elégtétel adására is kötelezte.Ez is hatalmas kiadást okozott a magyar államnak!

A Postabankot 200 milliárdért konszolidálták, eladták 101 milliárdért. Az államkasszába bekerült 83 milliárd forint, a különbözetet sikerdíjként fizették ki egymásnak az elkövetők. Veres János pénzügyminisztersége idején történhetett... Ugyancsak az ő sara az állami tulajdonú Mol-részvények 6500 forint/darab áron, amit aztán később Orbánék 22 ezer forint/darab áron vásároltak vissza. Se elszámoltatás, se felelősségre vonás, csak sok-sok kótyavetye!! (F.I.)

Kapcsolódó:
Volt egyszer egy CW Bank...
Kifütyülték Kubatovot és Orbánt is a Ferencváros stadionavatóján
Kilakoltatás - "Hol van a Fidesz?"
Ősszel szavazatok kellenek - újra felpörgetik a közmunkaprogramot
Napi ennivaló: Nem lehet végrehajtani
Napi ennivaló 2: A rezsicsökkentések továbbra is egyértelműen meghatározzák az alacsony inflációthttp://www.hirarena.com/magyarorszagon-ket-bunszervezet-van--akik-a-parlamentben-ulnek--meg-akik-a-hatosagnal-vannak--nogradi-zsolt-_463

Leléptek a Meki igazgatói és saját, egészséges gyorséttermet csináltak

alyfemeki.jpg

 

Ha nem tudsz valamit elnyomni, akkor állj az élére s irányítsd te magad!

Mike Roberts, a McDonald’s volt globális igazgatója és Mike Donahue, a nagyvállalat volt kommunikációs igazgatója saját bizniszbe fogott. LYFE Kitchen néven új gyorsétteremláncot gründoltak.

A három éve alapított vállalkozás egyre népszerűbb az USA-ban. Jelenleg 10 üzletük van, amit 250 egységre szeretnének felturbózni a következő öt évben. Hozzáadott értékük – talán nem véletlenül – az egészséges ételek készítése: kevesebb sót, zsírt és cukrot raknak az ételekbe. Illetve minden olyan összetevőt, amit egészségtelennek tartanak, mint például a kristálycukor, a transzzsírok, száműztek a kínálatból. Sok salátával, joghurttal, bioöntetekkel dolgoznak.

Húsok tekintetében csirkét és természetes módon táplált marhát kínálnak. E mellett alkoholt is árusítanak, minőségi bort és kézműves biosört. Természetesen van vegán és gluténmentes menüjük is. A berendezés is az egészséges, harmonikus életmódra gyúr, azt próbálja népszerűsíteni. Például minden egységükben friss fűszerpolcot telepítenek, illetve sok nádból készült asztalt használnak, amit az amerikaiak valamiért nagyon szeretnek.

Éttermeikben pincér szolgálja ki a vevőket, és elvitelre is lehet kérni tőlük, illetve házhoz is szállítanak. Az átlagos kiszolgálási idő a helyszínen 10 perc, állítja a cég. Áraik 4 és 14 dollár szóródnak, ami kifejezetten versenyképesnek számít Amerikában. Szakértők szerint a LYFE Kitchen és a hasonló egészséges étteremláncok komolyan veszélyeztethetik a „hagyományos” gyorséttermek piacát, mint például a McDonald's.

HVG

Tárgy: Az antiszemitizmus elleni harcuk

André Goodfriend
az USA bp-i nagykövetségének ügyvivője

 

 

Ügyvivő Úr,
Sokak szemében az ön vezetése alatt álló budapesti amerikai nagykövetség – a földkerekség amerikai nagykövetségei közül egyetlenként - - fő tevékenysége az „antiszemitizmus elleni küzdelem”. Most, amikor a világtól hermetikusan elvágott gázai övezetben élő palesztin csecsemők, gyerekek, nők, mentősök, ápolók és orvosok kegyetlen mészárlása folyik az önök által is küldött fegyverekkel és pénzzel, a Magyar Nemzet július 23-i száma szerint Budapesten ismét kedvenc témájuk volt napirenden. Ira Forman, az USA külügyminisztériumának az antiszemitizmus elleni küzdelemmel foglalkozó különmegbízottja az MTI-nek adott interjújában arról számolt be, hogy Magyarországon „klasszikus, XIX-XX. századi, náci típusú antiszemitizmus van”.


Az önökkel szembeni ártatlanságát és naivitását a bőséges tapasztalatok ellenére derekasan őrző Prőhle Gergely helyettes államtitkár meglepetését fejezte ki, amiért „Forman úr nem adott hangot az idézett véleménynek”, amikor előtte több zsidó szervezet vezetőjével közösen találkozott vele.
Forman tipológiája szerint tehát nálunk klasszikus, náci típusú az antiszemitizmus. Hogy tisztán lássunk, jó lenne tudni, mely kategóriába tartoznak az elmúlt két-három napban e téren olyan országokban lejátszódott jelenségek, amelyekben nagykövetségeik nem harcolnak hetente többször ellenük és honlapjukon sincs ennek nyoma.
Az ausztriai Bischofshofenben szerdán este a francia OSC Lille és az izraeli Maccabi Haifa focimeccset félbe kellett szakítani, mert szurkolók lerohantak a pályára és megtámadták az izraeli játékosokat, miután olyan plakátokat emeltek a magasba, amelyeken ez állt: „Fuck Israel”.
Az izraeli kormány eközben további pénzösszeggel segíti a Franciaországból Izraelbe menekülő zsidókat. Ők is nyilván nem a náci típusú, hanem a mai, nyilván trendi osztályba sorolandó antiszemitizmus elől vándorolnak ki oda, ahol palesztinoknak tilos letelepedni akkor is, ha izraeli zsidó nőt vesznek feleségül. Arról a Franciaországról van szó, ahol zsidókat lőnek le, zsinagógákat támadnak meg és a gázai öldöklés nyomán Izrael- és zsidó ellenes jelszavakat skandálnak, valamint követelik a Gázai övezet elleni blokád megszüntetését. Párizs patinás negyedében, a Marais-ben tüntetők épp most egy zsidó vendéglőre támadtak. A helyzet ott már olyan súlyos lett, hogy a francia fővárosban be is tiltották egy időre a palesztinbarát tüntetéseket. A szólásszabadság nagy európai hazájában.
19-én és 20-án Dortmundban és Frankfurtban tüntetők ezt kiabálták: „Hamasz, Hamasz, zsidók a gázba!” (Hamas, Hamas, Juden ins Gas). Berlinben ezzel egy időben pedig azt, hogy „Zsidók, zsidók, gyáva disznók, gyertek ide verekedni!”. A berlini Neukölln-ben egy nappal korábban pedig egy dán állampolgár azt javasolta, hogy „számolják össze a zsidókat és pusztítsák el őket az utolsó szálig”. Mindez ugye sokkalta jobb a nálunk tapasztalható régi típusú antiszemitizmusnál, amely abban is kifejeződik, hogy Nyírő József benne van a gimnáziumi irodalomkönyvekben?
Kedden a németországi Dortmundban – ahol szintén nem a betiltott Magyar Gárda két tagja láttán fogta el a halálos rémület a járókelőket – ugyancsak egy focimeccsen, az U19 és Dortmund izraeli testvérvárosa, Netanja csapata közötti mérkőzésen a szurkolók palesztin zászlót magasba tartva kiáltották „Soha többé Izraelt!”. Ami nyilván az antiszemitizmus Forman különmegbízott által előnybe részesítendő formája. Nem úgy, mint az Orbán-kormány szörnyű tette, hogy a német megszállás tényét szoborral dokumentálta az önök rácsokkal elzárt, háborús övezet díszletére átalakított követségének terén. Mely téren a „szovjet felszabadítás” hazug tényének obeliszkjét a magyar nép jobb része már évtizedek óta kénytelen elviselni anélkül, hogy ez önöket zavarná.
Berlinben a Németország-Argentína meccsen ezer szurkoló lengetett palesztin zászlót, majd áttörtek egy rendőrkordont, mielőtt egy rendőrsorfal megállította őket továbbmenetelésükben. De berlini nagykövetségük, akár a bécsi vagy párizsi, mélyen hallgat. De miért?
Holott Franciaországban és Németországban a zsidók már nem mernek kippában az utcára merészkedni nemcsak azért, mert verbálisan, de fizikailag is megtámadják őket. Ami nyilván meglepetésként éri őket, mert eddig a német és francia lapokban csak arról olvastak, hogy Magyarországon uralkodik szörnyű antiszemitizmus.
Erdogan miniszterelnök, az önök NATO-szövetséges Törökországának miniszterelnöke azt mondta, hogy Izrael barbárabb tetteket hajt végre Gázában, mint Hitler. Ezt Izraelben antiszemita kijelentésnek értékelték. De nem kategorizálták. Forman mikor látogat Ankarába?
Mint látja, a gázai emberirtás elleni tiltakozásoknál világszerte keveredik az, hogy egyrészt Izraelt, másrészt a zsidókat vádolják. Miközben a „szabad világ” politikusai és médiumai hangsúlyozzák, az utóbbi megengedhetetlen rasszizmus. Csakhogy a tüntetők nem értik: ha Izrael saját magát „demokratikus és zsidó állam”-nak nevezi (mely elnevezéssel kiveti magából Izrael palesztin polgárait) és minden izraeli vezető nem egyszer jelenti ki, hogy felelősséget érez a világon élő valamennyi zsidó iránt, hogyan tehető éles vonal a kettő közé?
És így sokan azt sem értik, hogy önök miért tesznek úgy, mintha nem értenék: nem „harcolhatnak” az antiszemitizmus ellen, ha a világon száz és százmilliók látják, amint a gázai szabadtéri börtönben menekülőknek fedelet és az óhajtott védelmet kínáló ENSZ-iskolát „a demokratikus és zsidó állam” rakétái pusztítják el. Ahol „persze” Hamasz rakétákat tároltak, csak eddig ezt a bombázó fél képtelen volt szavain kívül bizonyítani.
Izrael vezetői és önök azt állítják, mindez védekezés, mert a gázai övezetből kilőtt rakéták (értsd: röppentyűk) Izrael létbiztonságát fenyegetik. Csakhogy amikor kedden és szerdán több repülőtársaság e „rakétaveszélyre” hivatkozva állította le tel-avivi járatát, ugyanezen vezetők azonnal tiltakoztak, kijelentve, hogy a Gázából kilőtt rakéták semmilyen veszélyt nem jelentenek a repülőkre és a reptérre. Majd nyomást gyakorolva a légügyi hatóságokra és számos repülőtársaságra, a járatok tegnapi újraindítását érték el.
Ha tudni akarja, mi folyik Gázában, olvasson bele az izraeli Haaretz című lap angol kiadásába. Például Amira Hass július 21-i cikkébe, mely így kezdődik: „Én már felvontam a fehér zászlót. Megszűntem a szótárban keresni azt a szót, amely leírná azt, hogy egy fiú fejének fele hiányzik, miközben apja sírva mondja neki: ’Kelj fel, kelj fel, vettem neked egy játékot!’ Hogyan fejezte ki magát Angela Merkel, Nagy Németország kancellárja? Izraelnek joga van megvédenie magát”.
Cikkét ezzel fejezi be: „Hogyan lehet megakadályozni az /erőszak/ eszkalálódását? Itt az idő: nyitottá kell tenni a Gázai övezetet, meg kell engedni, hogy az ott élők visszatérjenek a világba, Ciszjordániába, családjukhoz és Izraelben élő családjaikhoz. Hadd lélegezhessenek, és akkor rájönnek, az élet szebb a halálnál.” És e lap ugyancsak az egyetlen orvosságot javasolja, mert „A Hamasz által a tűzszünetre javasolt feltételek ugyanazok, mint az ENSZ-é: meg kell nyitni a határokat, engedni hagyni dolgozni, tanulni és gazdaságot építeni az embereket. Mert egy saját magáról gondoskodó nép növelné Izrael biztonságát. Olyan helyzetet teremtve, mely nem vezet kétségbeeséshez.”
Nem kellene Ira Forman-nek a szuperszelíd és ultraudvarias Prőhle Gergely helyett Amira Hass-t és a vele egyforma egyszerűséggel és tényszerűséggel író társát, Gideon Levyt, netán a New York Times-t meglátogatnia? Netán magát Németországot, ahol – és erről sajtónk szintén elfelejtett beszámolni – egy reprezentatív felmérés szerint a németek 86 százaléka gondolja úgy, hogy nem kellene Németországnak Izrael mögött állnia?
De idézek az ön egyik napi kötelező olvasmányából is, mert az ugyanazt írja, mint Hass. Július 22-én a New York Times Gáza városából küldött tudósításában (Sötétség száll Gázára – Gáza izraeli támadás alatt) arról írt, miként bombáznak szét családi házakat, és ölik meg a benne lakó családokat – írmag nélkül és hogy a robbanás miként „szívja ki a lélegzetet a tüdőből”. Olyan házakról van szó, olvasható, „ahol nem voltak ’terroristák’, nem voltak rakéták, hanem rémült, a sötétben reszkető családok lakta környéken álltak”.
Hány alternatíva van az igazság és a népirtás közötti választáson kívül? A húsz éve tartó „békefolyamat”, amelyet ma komoly arccal csak a nyugati világ szánalmasan reszkető diplomatái ejtenek ki szájukon? Önt is beleértve.
Tényleg, mitől, kitől fél, Goodfriend? Az igazság kimondásától? Pótcselekvésekbe menekül, mint Forman, John Kerry külügyminiszter vagy Obama elnök?
Na látja, ez az, ami a nyugati világ mai legnagyobb „demokráciadeficitje”: a vezetők és vezetettek közötti mind tátongóbb szakadék, amely most Gázával az önök számára mind veszélyesebbé válik.
És ezért kell a világon mindenütt misszióikat körbe venni oly sok kerítéssel, csatarendbe állítani követségi őröket, akikből – ha így folytatják és így fogják folytatni – egyre többre lesz szükségük.
Szimpatizánsaik száma pedig közben úgy fogy, hogy belőlük annyi marad, mint nálunk: a budapesti követségük előtti Szabadság téren álló német megszállási emlékműre tojást és joghurtot dobálók. Akik a gázai hadművelet láttán a többség benyomása szerint úgy nyalogatják szájuk szélét, mint azok, akik fotelből kukkerjükkel csodálják palesztin családok kiirtását.
Folytassák csak, Goodfriend. És ne felejtse el a jövő héten ismét hívja ide Forman-t. Harcuk ezzel különösen sikeres lesz.

 

Facebook

Gerilla-gyógyászat: A szeder - háznál is, erdőben, mezőben is

Érik a szeder!

A szeder sok mindenben hasonlít a málnára, de jobban eltartható, és több benne a jótékony antioxidáns. A tüske nélküli fajták megjelenésével rövidesen lepipálhatja közeli rokonát.

A szeder (Rubus fruticosus) a rózsafélék (Rosaceae) családjába és - egyébként a málnával együtt - a szeder (Rubus) nemzetségbe tartozó, évelő, lombhullató, olykor örökzöld indás cserje vagy félcserje gyümölcse. Az ember ősidők óta ismeri és fogyasztja.


A szeder nemzetségen belül a szeder fajok igen elterjedt, mérsékeltövi növények. Észak-Afrikában, Európában és Észak-Amerikában, illetve Ázsia Európához csatlakozó területein vadon is élnek. Csak európai fajokból több mint százat különítettek el. A legtöbb hazai szeder a földi szeder fajcsoportba tartozik, az úgynevezett gyűjtőfaj latin neve a Rubus fruticosus. Hívják vad szedernek, fekete szedernek, földi szedernek. További nevei szederje, szedernye, fekete málna és még sorolhatnánk. Nagyon hasonló hozzá a kövi szeder, illetve a hamvas szeder (más néven seregély- vagy koldusszeder, Rubus caesius), mely kékesebb, hamvasabb, kevésbé fényes bogyókat terem. Laikus számára a hazai szederfélék felismerése nem könnyű feladat, de nem is elengedhetetlen, hiszen a szeder növények egyetlen része sem mérgező, gyümölcsét fogyasztva pedig nagyon hasonló és fölöttébb áldásos hatásait élvezhetjük, lényegében függetlenül attól, hogy épp melyik bogyóhoz van szerencsénk. Egyébként a fajok könnyen is kereszteződnek.

Vadon erdőszélen, árokparton, félárnyékos, ligetes helyen tenyészik. Könnyen terjed, az erdészek gyomnövényként tekintenek rá, s nem örülnek, ha benövi az új telepítést. A tápanyagdús, jó - főként nyári - csapadék-ellátottságú, humuszos talajt kedveli, a fagyot jól bírja.

A növény nagyon hasonló a málnához, 2-5 méter hosszú kevéssé elágazó indákat hajt. A második évben fordulnak termőre, majd elszáradnak. A második évben a termőhajtás 20-40 virágot hordoz, melyek nagyok, fehér vagy halvány rózsaszínű szirmúak, bőséges nektárforrással csalogatják az őket beporzó rovarokat. Májustól augusztusig virágzik, és augusztustól októberig először zöld, majd fokozatosan piruló, végül feketévé érő termést érlel. A szeder bogyója nem valódi bogyó, hanem csonthéjas terméscsoport, akárcsak a málnánál. Különbség viszont, hogy a szeder éretten nem válik le az azt hordozó, fogyasztható vacokkúpról. Egy-egy szem tömege 4-8 g is lehet.

Hazai kertekbe körülbelül a XIX. századtól került be, nem csak gyümölcsként, de tüskés védősövényként is kedvelt. Az amerikai növénynemesítők munkáját dicséri a tüskétlen szedrek megjelenése, ami nagyon fellendítette termesztését. Az USA-ban például a tüskétlen változatok elterjedése óta többet termelnek belőle, mint málnát, mert gyümölcse kevésbé érzékeny, jobban szállítható, nem penészedik és kiválóan alkalmas élelmiszeripari feldolgozásra. Az egyik hazánkban is legkedveltebb fajta a Thornfree.
A tüskementes fajták is hasonló termőhelyet kedvelnek, mint a vad változat, kissé fagyérzékenyebbek, a vesszők megtartásához mesterséges támasztó szerkezetre szorulnak. Önbeporzók, de a fajták kölcsönös megtermékenyítése jobb minőségű, nagyobb szemű termést eredményez.

A szedernek nincs olyan betegsége, amely ellen rendszeresen kellene védekezni, ezért jó eséllyel lelhetünk a piacokon valóban biominőségű szederre. Magyarországon Pest, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megyében vannak nagyobb szeder-termőterületek.

A szeder tápanyagtartalma nagyon hasonlít a málnáéhoz:

* de szénhidrát- és növény rost- illetve pektintartalma nagyobb,

* C-vitamin- és gyümölcssav-tartalma pedig valamivel alacsonyabb.

* legnagyobb különbség íz-, aroma- és színanyagaiban van, dúskál az antioxidáns flavonoidokban.

100 g gyümölcsben
- nagyjából 85 g víz van.
- Energiatartalma 52 kcal, 218 Kj.
- 7 g fehérjét, 4 g zsírt, 12-13 g szénhidrátot rejt.

Az ásványi anyagok közül 196 mg kálium, 32 mg kalcium, 21 mg foszfor, 20 mg magnézium, kb. 1 mg mangán, fél mg vas, valamint réz van benne.
Sok A-vitamin, 21 mg C-vitamin, fólsav, valamint némi B1-, B6-vitamin, riboflavin, pantoténsav, niacin is van benne.
A fekete szeder levele gyógynövény-alapanyag, ami galluszsav- és ellágsav típusú csersavakat, flavonoidokat, gyümölcssavakat tartalmaz.
A szederlevélből készült teát hasmenés ellen, izzasztónak, salaktalanítónak használják. Vércukorszint-csökkentő hatása is ismert. Főzete gyulladásgátló öblögető, gargarizáló szer szájnyálkahártya- és fogínygyulladás kezelésére, valamint aranyér elleni ülőfürdőhöz.

Az érett szedret legjobb frissen fogyasztani. Vitamin- és antioxidáns tartalmának legnagyobb részét a friss gyümölcshús rejti. Jellegzetes, zamatos íze jól illik különböző tejtermékekkel készült ételekbe, gyümölcslevesbe, joghurtba, tejszínhez, süteményekhez.
A gyümölcsből lekvárt, dzsemet is főzhetünk, amit később szintén felhasználhatunk natúrjoghurthoz keverve vagy süteménybe.
Remek szörp és szederbor, vagy likőr is készíthető belőle. Tartósíthatjuk mélyhűtve is, felolvasztva süteménybe, gyümölcslevesbe, fagylaltkehelybe főként vaníliafagylalt mellé nagyon ízletes. Magának a gyümölcsnek is van gyógyhatása. A gyümölcslé segít vérszegénység lázas meghűlés, rekedtség, hangszálproblémák ellen. Ha leveléből teát szeretnénk készíteni, május és augusztus között gyűjtsük és szárítsuk az ép leveleket, amiből 1 teáskanálnyi felaprított levelet öntsünk le 2-3 dl forralt vízzel.

Csak az érett szemeket érdemes leszedni, mert nem utóérő gyümölcs!

Érdekességek

Levelének csersavtartalmát bőrfeldolgozásra alkalmazták. Szárított leveleiből és fiatal hajtásaiból barna színek előállítására szolgáló festékanyagot nyertek.
A szeder az egyik legrégebben említett gyógynövény. Már i.e. 400-ban, Hippokrátesz korában is említik jótékony hatását. Az 1500-a években a patikusok ismerték fogínyvédő hatását, állatok fekélyeinek kezelésére is használták. A változatos szederformák léte annak köszönhető, hogy a szederfajták természetes körülmények között is könnyen kereszteződnek, és stabil hibrideket képeznek.jeik megtermékenyülés nélkül is termést és magokat hoznak. Vagyis ezen növények gyakorlatilag önmaguk klónozásával tudnak szaporodni.

Tóth János összeállítása - Hernád Völgye Hungarista Háztáji Közösség

Az ENSZ betiltaná a harci robotokat

Bármennyire is minimalizálhatják a harci robotok a saját veszteségeket, tisztában kell lenni azzal, hogy alkalmazásuk milyen egyéb veszélyekkel jár.

Napjainkban az egyes államok részéről teljesen elfogadott dolog, hogy harci drónok éles bevetéseken vesznek részt és az irányítóközpontoktól több ezer kilométer távolságra lévő célpontokat semmisítenek meg. Számos hadipari konszern kísérletezik autonóm robotokkal és ezeket különböző feladatokkal bízzák meg. Az ENSZ egy több napon át tartó konferencia keretében tárgyalt szakértőkkel és döntéshozókkal, s ezután jutott arra a következtetésre, hogy be kell tiltani a harci robotokat. A nemzetközi szervezet arra akar rámutatni, hogy a kialakult helyzet mennyire kritikus.

A szakemberek számos veszélyre hívták fel a figyelmet. Az első ezek közül, hogy a hadviselő felek még gátlástalanabbá válhatnak. Ugyan könnyen elképzelhető lesz, hogy míg az egyik oldalnak egyáltalán nem lesz vesztesége, a másik kénytelen lesz gyorsan feladni a küzdelmet, de ha mindkét félnek lesznek robotjai, akkor a "háború teljes automatizálásának" veszélye fenyeget. Mindezt Noel Sharkey professzor, a Sheffieldi Egyetem munkatársa fejtette ki.

Emellett felmerülnek etikai kérdések: mi történik, ha egy harci robot meghibásodik? Ilyen esetekben a gyártó vagy az adott egység parancsnoka viseli a felelősséget? Szintén kérdéses, hogy a harci robotok képesek lennének-e "tiszta háborúra". Nyilván nem fordulnának elő erőszakos cselekmények vagy a polgári lakosság elleni atrocitások, de kétséges, hogy minden helyzetben megfelelően tudnák-e azonosítani az ellenséget. Az ENSZ úgy vélte, ezekre a kérdésekre mindenképpen választ kell találni, csak ezután engedélyezhető a harci robotok alkalmazása.

Észak- és Dél-Korea határán már szolgálatot teljesítenek a Samsung harci robotjai, amelyek egy 2,5 mérföldes területet ellenőriznek, s beszédfelismerési képességgel, kamerákkal, mikrofonokkal, hő- és mozgásérzékelő szenzorokkal, valamint egy 5 mm-es könnyű géppuskával és egy 40 mm-es gránátvetővel rendelkeznek. Egy ilyen SGR-A1 típusú modell 200 000 dollárba kerül, Dél-Korea ezer ilyen harci robotot rendelt. Az új egységek fő feladata az Észak-Koreából érkező illegális menekültek, valamint a dezertőrök feltartóztatása.

Oroszországban automatizált robotdzsipek védik a rakétabázisokat. Christof Heyns, az ENSZ jelentéskészítője már tavaly júniusban azt szorgalmazta, hogy világszerte hirdessenek moratóriumot a harci robotrendszerek gyártása kapcsán, hogy így adjanak időt az egyes nemzeteknek arra, hogy megvitathassák a fejlesztésekkel kapcsolatban felmerülő jogi és etikai kérdéseket.

Halál a Paradicsomban

Vajon mi történik majd, ha az emberiség továbbra is egyre sűrűbben lakott nagyvárosokba költözik? John B. Calhoun kísérletei szerint kulturális összeomlás lesz. A zseniális etológus "várost" épített a patkányainak, ahol nem voltak ragadozók, ideálisan temperált volt a hőmérséklet, korlátlanul állt rendelkezésre táplálék és víz. Egyedül a város mérete maradt állandó.
A patkányszoba
A vándorpatkányok négyfelé osztott szobákban éltek, rámpákon lehetett átmenni egyik részből a másikba. Minden kvadránsban volt etető, itató és néhány mesterséges odú.
A rágcsálók kezdetben nagyon boldogan éltek a patkányutópiában. A domináns hímek területet és nőstényeket szereztek és vígan szaporodtak, utódaik elvándoroltak, és ugyanígy tettek. Amikor azonban elfogyott a megszerezhető terület, furcsa viselkedésmintázatok kezdtek megjelenni.
A területszerzésre képtelen fiatalok céltalanul kóboroltak fel alá, de legtöbbször az itatóknál gyülekeztek. Ilyenkor gyakorta megmarták, olykor meg is ölték egymást, majd kisebb-nagyobb csoportokba verődve megtámadták a nőstényeket és a kicsiket. Néha az egész populációra kiterjedő erőszakhullám vette így kezdetét. Egyéb aberránsnak számító viselkedések is megjelentek. A nőstények nem gondozták megfelelően az utódaikat, egyszerűen keresztülsétáltak rajtuk vagy megölték őket. Megnőtt a kizárólagosan homoszexuális patkányok aránya, és a heteroszexuális patkányok nagy része egyre kevesebb hajlandóságot mutatott a szaporodásra, míg néhányuk pánszexuálissá vagy hiperszexuálissá változott. A korlátlan élelem ellenére megjelent kannibalizmus is.
Calhoun munkatársaival ezután építette meg az "egéruniverzumot," ami ugyanerre az elképzelésre épülő egérélettér volt. Az eredmények Calhoun elképzelései szerint alakultak.
Az egérpopuláció kezdetben 55 naponként megduplázódott, aztán megjelentek a patkányoknál is tapasztalt rendellenes viselkedésformák. Az utolsó életben maradt egér a 600. napon született. Ekkor már nem is szaporodtak az állatok. Néhány idősebb domináns hím még normálisan viselkedett, de a többség az életben maradásért cserébe teljesen passzívvá vált. Nem martak vissza, ha megtámadták őket, lapítva, akarattalan masszaként, teljes alávetettségben, utódok nélkül élték le az életüket. Mellettük éldegéltek a "gyönyörű példányok" (Calhoun nevezte így őket). Fiatal egerek, egész nap csak ettek, ittak és a bundájukat tisztogatták. Gyönyörű, hibátlanul csillogó bundájukról könnyű volt felismerni őket. A területüket még védő, idősebb hímek sem bántották őket, valószínűleg azért, mert ezek a szép szőrűek már képtelenek voltak a szaporodásra vagy bármilyen szociális tevékenységre, kizárólag magukkal foglalkoztak. Az egérutópia ezután összeomlott, kipusztultak az egerek. Hiába lettek megint ideálisak feltételek, az egerek nem változtak vissza, az összeomlást mindig kipusztulás követte. Calhoun sokféleképpen megismételte ezeket a kísérleteket, de nem számított semmilyen egyéb változó: Ha korlátlan volt az erőforrás, de korlátos a hely, a rágcsálók mindig kipusztultak.
Sokan úgy gondolják, hogy ugyanaz történik a túlnépesedett emberiséggel, mint Calhoun rágcsálóival. Maga Calhoun is ezen a véleményen volt. Az első kísérlet óta (1968), pszichológusok megpróbáltak hasonló eredményeket kimutatni emberekkel kapcsolatban, sikertelenül. Persze, a kísérlet pontos megismétlése etikátlan és egyúttal lehetetlen is volna.

Farkas Dávid

Negyvenféle gyümölcs nő egyetlen fán

Sam Van Aken eredetileg szobrászként ismert, azonban hosszú évek elszánt munkájával létrehozott egy olyan fát amin nem kevesebb, mint negyven különböző gyümölcs terem.

 

40-fruits
Fotó: Sam Van Aken

A munka akkor kezdődött, mikor Van Aken megtudta, hogy egy csődbe ment, New York állambéli gyümölcsöskertben olyan fákat ítéltek pusztulásra, amik 150-200 éve képviselnek egy amúgy kiveszett gyümölcsfélét. A férfi ekkor kezdte el chip szemzéssel oltani a mára igencsak színessé vált fát.

Hat év kellett ahhoz, hogy a különleges mai formája kialakuljon. A tavasszal rózsaszín, fehér, piros és lila virágokkal borított fa a nyári hónapokban aztán szilvát, barackot, nektarint, cseresznyét és még mandulát is hoz, vagyis csupa csonthéjas gyümölcsöt.

Van Aken összesen 16 darab, 40 gyümölcsű fát hozott létre, ezek az USA különböző múzeumaiban, közösségi központjaiban és magángyűjteményeiben lettek elhelyezve. De mi történik a gyümölcsökkel? Van Aken egy interjúban azt is elárulta, hogy a fák gondozói szerint minden egyes gyümölcsből jó sok terem, ráadásul finomak is, így a gazdának júliustól októberig egyetlen fa oldja meg a gyümölcsszükségletét.

http://mkh.valosag.net/

A DNS megváltoztatása a gondolat erejével

A tudóstársadalom egy részét mélyen megrázta az a felismerés, hogy DNS-ünk pusztán a gondolat erejével megváltoztatható. Mégis másképpen épülne fel fel és működne a világ, mint ahogyan eddig gondoltuk?

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

A következőkben ismertetett kísérletek újabb fontos lépést jelentettek. Az Egyesült Államok hadseregének megbízásából az 1990-es évek elején azt vizsgálták kutatók, hogy az érzelmek akkor is hatással vannak-e az élő sejtekre, ha azok másutt vannak – távol a testtől.

Az ötletet eleinte kétkedéssel fogadták, hiszen az addigi fizikai ismeretek értelmében ez egyszerűen lehetetlennek tűnt. Nem hitték tehát, hogy például a szervek vagy a csontok, a bőr vagy a szövetek továbbra is kapcsolatban maradnak azzal a személlyel, akiből kivették őket.

1993-ban azonban megjelent az “Advances” című lapban egy cikk, amely beszámolt a hadsereg kísérleteiről. E kísérlet során azt vizsgálták, hogy bizonyíthatóan kapcsolatban áll-e a DNS a kísérleti személy érzelmeivel; a szájból vettek szövetmintákat és DNS-t, amelyet elkülönítettek, és az épület másik szárnyába vittek.

Erre a célra kifejlesztett műszerek segítségével azt akarták megvizsgálni, hogy akkor is reagál-e a DNS az egyén érzelmeire, ha messzire eltávolítják tőle.

A kísérleti személyben erotikus fotókkal, valamint háborús jelenetek, komikus helyzetek és erőszakos cselekmények képeivel keltettek érzelmeket. Ily módon az érzelmek teljes skáláját lefedték, hogy a résztvevő az érzelmek minden hullámzását átélje.

Habár a legtöbb tudós ezúttal is kételkedett a DNS-re gyakorolt hatás

ban, ismét olyasmit kellett látniuk, ami a fizika jelenlegi törvényei szerint nem létezhet.

Miközben a kísérleti személy a vegyes érzelmeket átélte, a tudósok az eltávolított szövetmintákon egyértelműen elektromos reakciókat mértek. A DNS úgy viselkedett, mintha még mindig az illető személy testében lenne!

Gregg Baden írja egyik könyvében, hogy dr. Backster fenti kísérleteit később azzal bővítették ki, hogy az érzelmeket sugárzó egyén és a DNS távolságát fokozatosan növelték. Az egyik kísérlet során a távolság az 560 km-t is meghaladta!

Ekkor – egy atomóra segítségével – már az érzelmek sugárzása és a DNS reakciója között eltelt időt is mérték, és megállapították, hogy a reakció késedelem nélkül, azonnal bekövetkezett, vagyis ugyanolyan gyors volt, mintha a DNS még mindig az érzelmeket sugárzó személy testében lenne.

Bármit érezzünk, gondoljunk vagy higgyünk is, a DNS-ünk a másodperc milliomod része alatt felfogja.

Teljesen mindegy, hogy a rezonáló DNS közvetlenül mellettünk vagy a földgolyó másik oldalán található-e. Időközben arról is meggyőződtek, hogy a már említett erőtér – a mátrix, a kvantummező  – közvetíti gondolatainkat és érzelmeinket. Méghozzá nem fénysebességgel, hanem sokkal gyorsabban!

A kísérletekben szintén részt vevő dr. Jeffrey Thompson ezt a felismerést a következőképpen fogalmazta meg:

Többé nincs olyan pont, ahol egy test véget ér, és olyan sincs, ahol elkezdődik.

ezzel kapcsolatban az orosz Pavlov Intézet egy további, igen érdekes kísérletet végzett, amely igazolta amerikai kollégáik felfedezését. Egy fiatal anyapatkánytól elvették, és a Föld hat különböző pontjára szállították hat kölykét. Ezt követően az anyában pánik, félelem vagy az öröm érzését keltették. Ebben az esetben is tapasztalniuk kellett, hogy a kölykök, habár a világ különböző pontjain tartózkodtak, nyomban reagáltak anyjuk érzelmeire.

A tudomány számára ezek a felismerések egy új dimenziót jelentenek, és mérföldkőnek számítanak az emberi sejt felépítésének és működésének újfajta értelmezésében.

Forrás: http://rejtelyekszigete.com/pszi-kepessegek/gondolataink-erejevel-egy-tavoli-dns-re-hatast-gyakorolhatunk/

Életet mentett a juice-diéta

A zöldség- és gyümölcslevek mentették meg Joe Cross életét, akinek lassan kultusszá váló juice programját milliók követik. Nem találta fel a spanyol viaszt, csak éppen formába itta magát. Egy pár napot esetleg mi is rászánhatunk, mondjuk, az új fürdőruha kedvéért.

„Kövéren, betegen, féllábbal a sírban” (Fat. Sick and Nearly Dead). Ezt a kijelentést Joe Cross tette dokumentumfilmjében, amely először az USA-t, majd Európát rendítette meg. A betegséggekkel és feles kilókkal küzdő Cross egy saját zöldség- és gyümölcslé kúrával böjtölte ki magát a végzetet jelentő gyógyszeres fiolák mögül. Ráadásul több számmal kisebb nadrágba.

A kúra alatt az USA-ba utazott, hogy elgondolkoztassa az embereket az étkezési szokásaikról és követőket keressen. A dokumentumfilm ezt az (önfelismerő) utat dolgozza fel, megrendítő eredménnyel. A mai Joe nem csak szilfid, de kicsattanóan egészséges is, és semmilyen gyógyszert nem szed.

Története pedig elég tanulságos azoknak, akik ezerrel pörögnek a mókuskerékben. Az ausztrál származású Joe Cross a karrierje csúcsán volt, és az egész üzleti világ a lába előtt hevert. Életében egymást érték a partik, az all inclusive nyaralások, a fékevesztett zabálós vacsorák, amelyeket lehetett elegánsan gourmet jelzővel is illetni. Az egyik üzleti útjának reggelén azonban mindennek vége szakadt. A fickó különös kiütéssekkel ébredt, a teste tele lett égető és viszkető karfiolszerű kelésekkel. Az orvosok egy elhízással kapcsolatos autoimmun betegséggel diagnosztizálták, diétára, önmegtartóztatásra és a négy fal közé ítélték. Elkezdődött a tablettaszedés. A szteroidok és egyéb gyógyszerek még jobban lebetegítették, és a tévé elé kényszerítve, a pizzát és a hamburgert sem volt könnyű ejtenie.

Joe élete egyre inkább korlátok közé szorult, és a kétségbeesés arra ösztönözte, hogy a vagyona egy részét elit egészségügyi szakértőkre, és sokat reklámozott, alternatív, inkább vajákos gyógymódokra költse.

A 40.(!) születésnapja környékén egy reggel belenézett a tükörbe: felismerhetetlenre puffadt, kövér alak nézett vissza. Tudta, ha élni akar, akkor sürgősen változtatnia kell életmódján, újragondolni a szokásait, átreformálni az életét, mert a javulás – ha van még esély rá – most már csakis belülről lehetséges.

A megoldás, amire rátalált nem a saját találmánya, csak a módszer, ahogy alkalmazta.

A dzsúszolás tudományának felfedezője ugyanis Norman W. Walker, aki már a 80-as évek derekán tudott a titokról, és bőszen reszelgetett és trancsírozott csak azért, hogy a zöldségekből és gyümölcsökből nyert koncentrátumok testre gyakorolt hatását elemezhesse. Az ő kimerítő és eredményekkel teli munkájának köszönhetjük az első kis konyhai présgépek megjelenését, és a zöldség- és gyümölcslevek elterjedését.

A táplálkozási szakértők természetesen mindjárt tovább is gondolták Walker elméleteit, mert a présgépek megjelenése megoldást talált a fent említett problémára, és azt jelentette, hogy eddig soha nem látott mennyiségben fogyaszthatunk zöldséget és gyümölcsöt, és élvezhetjük azok testre gyakorolt jótékony hatását.

Egy liter juice nagyjából 2 almát, 1 narancsot, 4 répát, 1 kígyóuborkát és 1 nagy zacskónyi spenótot vagy kínai kelt jelent. A legtöbb program átlagosan napi 2-3 liter juice elfogyasztását ajánlja.

Innentől érezhető, hogy egy ilyen időszakos és koncentrált program profán hatással lehet a szervezetünkre. A zöldségek és gyümölcsök leve pedig nem csak egészséges, de viszonylag alacsony kalória tartalmú is. Emellett a folyékony tápanyagbevitel tisztítja a beleket és szünetet kínál a szervezetünknek, hogy az helyreállító programra válthasson.

Joe-t – beteg lévén – ez utóbbi tulajdonság vonzotta a leginkább, amikor a dzsúszolást választotta. Úgy gondolta, hogy ha fejest ugrik egy ilyen programba, akkor a szervezete végre lassíthat, hogy öngyógyításra kapcsolhasson. Ez az idő pedig alkalmas arra, hogy ízlelőbimbóit visszaprogramozza, életvitelét átállítsa, testét hozzá szoktassa egy könnyebb, frissebb és tápanyagokban gazdagabb étrendhez.

Ebben segítségére volt Roni DeLuz teljesen juice alapú Martha's Vineyard diétája (az erről írt könyv hónapokig a New York Times bestsellere volt), az önmagát Juice Mesternek nevező, Jason Vale receptjei, és vagy több tucat más kiadvány, amely a fenti gondolatokon alapul.

Cross szétszedte és leegyszerűsítette ezeket a diétákat. Kiszedte belőlük a keresztülvihetetlen elemeket, megszüntette a pepecselést (hiszen a mai gépek egy almát már hámozatlanul, magostul akár egészben is lenyelnek), a bűntudatébresztő hangnemet pedig józan észre és humánus hangvételre változtatta. Az így megszületett Újraindító programja annyira egyszerű, hogy akár két pontban is összefoglalható:

1. Végy egy présgépet, vagy gyümölcscentrifugát

2. Szivárvány színekben fogyasszuk a juice-okat mindennap

Az újraindító kúra alatt, semmi mást nem fogyasztunk, csak növényi eredetű táplálékot, juice formájában. Nyáron a piacon minden frissen adva van nekünk egy kis átprogramozáshoz. Tarthatunk 3, 5, 15 napos kúrát is, legyen szó egy hosszú hétvégéről, vagy a nyári szabadságról, amikor egyébként is szeretnénk új bikiniben virítani.

A cél, hogy egy kis szünettel megtörjük az egészségtelen táplálkozási ciklust, és újraindítsuk a szervezet öngyógyító, helyreállító tevékenységét. Már említettük, hogy a színesebb növények több tápanyagot tartalmaznak. A zöldségek (kivéve a paradicsom) és gyümölcsök azonban főzés közben elveszítik tápértékük nagy részét. Ezért minden zöldség és gyümölcs kizárólag nyersen fogyasztandó.

Azoknak, akik komolyan fogyni szeretnének, a zöldség-gyümölcs arány 80%-20% javallott, akik inkább az egészségre törekednek, azok egy kicsit eltolhatják ezt az arányt a gyümölcsök irányába, de a főszerep mindig a zöldségeké legyen. A banán, a mangó magas cukortartalma miatt, az avokádó a zsírtartalma miatt nem ajánlott.

S most lássuk, milyen lesz egy szivárványos nap:

 

Reggelire narancs vagy piros levet fogyasszunk.
Tízóraira, ebédre és uzsonnára igyunk zöld levet.
Vacsorára jöhet ismét narancs vagy piros, esetleg lila juice.

Egy adag juice nagyjából fél liter. Az ajánlott napi adag, 5-6 pohár, de ha éhesek vagyunk, igyunk többet.

Kezdjünk minden napot citromos gyógynövény teával, vagy gyömbéres, citromos forró vízzel. Ez nagyon fontos, mert a citrom – bár meglepő – nem savasítja, hanem lúgosítja a szervezetet, amely az éjszakai emésztés után majdnem mindig savas.

Napközben igyunk meg legalább 4 nagy pohár vizet is a juice mellé, a hidratálásnak fontos szerepe van a méregtelenítésben. Joe a kókuszvizet (nem a tej) ajánlja, mert az tele van elektrolitokkal és potassziummal, ezt azonban nálunk csak igen ritkán lehet kapni.

Mi az ásványvízre voksolunk. A proteinhiányt azzal pótolhatjuk, hogy leveles zöldségeket rakunk a juiceba. A kínai kelben és a spenótban elég protein van, ahhoz hogy pár napig megéljünk belőle, és egy zacskónyi levél úgy eltűnik a juice-unkba, hogy szinte észre sem vesszük.

Ez persze nem azt jelenti, hogy ha rágcsálunk, akkor hátráltatjuk az újraindítást. Ha hiányzik a rágás, nyugodtan nasizzunk a préselendő zöldségekből, vagy készítsünk a kezünk ügyébe az esti tévézéshez egy kis tálnyi koktélparadicsomot. Rágjuk meg jól az ételt, ha a szervezetünket használjuk présgépnek, kevésbé érezzük csalásnak a rágást.

Nyers zöldségen és gyümölcsön kívül azonban semmi mást ne fogyasszunk!

+ Tippek

 • A gyökereket, a citrusféléket mindig hámozzuk meg (a répákat nem kell, és a tetejét is nyugodtan rajta hagyjatjuk), de a narancson hagyjunk rajta annyi fehér kérget, amennyit lehetséges. A csontmagvas gyümölcsféléket magozzuk ki.
 • Ha lehet, a piacon vegyük a hozzávalókat. Vásároljunk több termelőtől, több fajtát, hogy a növényvédő szereket, a viaszolást, a klóros vízben mosott termékeket lehetőség szerint elkerüljük.
 • A hozzávalóinkat érdemes alaposan átmosni préselés előtt, ez eltávolítja az esetleges szennyeződéseket. Használjunk egy spriccolós flakont, töltsünk bele vizet citromot és 2 teáskanál ecetet. Ezzel a fürdetővel fújjuk le a gyümölcsöket/zöldségeket, suvickoljuk meg őket, majd öblítsük le a keveréket róluk.
 • A juice hűtőben egy napig tárolható különösebb állagromlás nélkül. A fagyasztás  – bár lehetséges –  nem ajánlott. Rázzuk fel a juice-t fogyasztás előtt, mert a zöldség- és gyümölcslé hamar szeparálódik.
 • A leveles zöldségeket mindig préseljük a szilárd zöldségek előtt, vagy velük együtt, mert így magasabb hozamot tudunk kihozni belőlük. A pépes végterméket mindig préseljük újra alacsony fokozaton, mert még legalább fél decinyi manna rejlik a pépgyűjtő konténerben.
 • A legjobb, ha a pépes konténert kibéleljük egy zacskóval, így komolyabb rendetlenség nélkül tudunk megszabadulni a végterméktől. A gyümölcs és zöldség pépekből remek leveseket vagy főzelékeket készíthetünk, és sütésre is felhasználhatók.

HVG

Egy új eszköz lehetővé teszi, hogy képeket készítsek az elmémmel

Az elme parancs felismerő technológia hamarosan a piacon lesz. Egy brit cég bemutatott egy alkalmazást, amely összeköti a Google szemüveget egy hordható elektroenkefalográf (EEG) eszközzel, így a felhasználója képessé válik arra, hogy a gondolat erejével képeket készítsen.

A londoni székhelyű This Place nevű cég ingyenes szofvert kínál, az úgynevezett MindRDR-t, hogy felkeltsék a fejlesztők érdeklődését, akik új alkalmazásokat tervezhetnek.Az alkalmazás csatlakozik a Google elektronikus szemüvegéhez egy másik eszközzel, a Neurosky EEG bioszenzorral, mely körülbelül 71 angol fontba (27 ezer Ft) kerül. A viselhető, könnyű eszköz elektródákat tartalmaz, melyek a felhasználó fejével érintkeznek, és leolvassák a koncentráció és a fókuszálás agyhullámait.

Kép készítéséhez a felhasználónak a Google szemüveg képernyőjén megjelenő fehér vonalra kell összpontosítania. Amikor a vonal felemelkedik, a szemüveg kamerája elkészíti a képet.

Ugyanakor a rendszer egyelőre kissé "egyszerű", és egy "minimálisan életképes termék, egy első lépés, amit tovább kell fejleszteni" - írja a TechCrunch riportere, aki részt vett az eszköz technológiai bemutatóján.

Az EEG eszközök, melyeket jelenleg mutatnak be a piacon, főként a játékoknál használatosak, míg a számítógépek és protézisek agykontroll kutatásainál használt berendezések nagyon drágák és terjedelmesek.

A technológia azonban gyorsan fejlődik, és a This Place bízik abban, hogy a jövőben a szoftver használható lesz a sebészek számára, illetve olyan betegeknél, akik mozgásszervi problémákkal küzdenek.

"Miközben a MindRDR jelenlegi képességei korlátozottak a képek készítése és megosztása terén, a Google szemüveg 'telekinetikus' lehetőségei óriásiak." - mondta Chloe Kirton, a cég kreatív igazgatója a BBC-nek.

"A jövőben MindRDR adható olyanoknak, akik bezártságszindrómában, súlyos sclerosis multiplextől vagy quadriplégiától szenvednek, ami lehetőséget biztosítana számukra, hogy szélesebb kölcsönhatásba lépjenek a világgal a hordozható technológiák segítségével," - tette hozzá.

Ugyanakkor a Google világossá tette, hogy nem támogatja a MindRDR-t kijelentve, hogy azt nem vizsgálták és nem hagyta jóvá a cég, ezért nem lesz elérhető a szemüveghez tartozó alkalmazások áruházában.

Ugyanakkor a cég szóvivője hozzátette: "Természetesen mindig érdekelnek bennünket a szemüveghez készülő új alkalmazások, és már látunk nagyobb kutatásokat a különböző orvosi területektől kezdve egészen a Parkinson-kór műtétnél történő használatáig."

 

ÚjVilágTudat

Ahogyan születtél, olyan életed lesz

Bár felnőve rég nem emlékszünk rá, saját születésünk igen mély élményként él tudatalattinkban. Annyira, hogy akár mindennapi életünket, stresszhelyzeteinket is befolyásolhatja.


Traumák sora ér születés közben?

Nemcsak szülni, de megszületni is nagyon nehéz. Miközben az anya minden erejével küzd azért, hogy gyermeke világra jöjjön, a baba is ugyanezt teszi. Elhagyja a biztonságos anyaméhet, átpréselődik egy borzasztóan szűk csatornán, s végül megérkezik oda, ahol lélegezni, emészteni, hőt szabályozni, védekezni kell a kórokozók ellen. Mindez még meghitt, szeretetteli körülmények között is igen megterhelő, stresszes élmény, pláne akkor, ha nem figyelnek oda a pici test igényeire. A születés ugyanis az emberi élet első nagy változása. Szakemberek pedig állítják, hogy ahogyan ezt az első változást megéltük, az belénk ég, s az életünk összes további változást hozó helyzetét - többek között saját szülésünket is - meghatározza.

Örökre belénk ég az élmény

Felnőve édesanyánktól tudhatjuk meg, hogyan zajlott születésünk, tudatalattinkban azonban hordozzuk az élményt. Németh Anna szülésznő, gyakorló édesanya mesél a miértekről:

"Születésünk életünk első és talán legnagyobb változása, ilyenkor dimenziót váltunk, biológiailag és lelki értelemben is. Ez a tapasztalat nagyon mélyen belénk ég, még ha a tudatunkkal nem is emlékszünk rá. Ilyenkor tanuljuk meg, hogyan kell átalakulni, hogyan kell alkalmazkodni a megváltozott környezethez. Ezt a tudást alkalmazzuk aztán egész életünkben, amikor olyan helyzetbe kerülünk, hogy kénytelenek vagyunk elengedni valamit, és aztán fogadni az újat. Lehetnek ezek apró dolgok, az iskolakezdés, költözés, új munkakör, de nagyobb horderejűek is, mint egy betegség vagy a gyász. Sajátos, ránk jellemző stratégiával küzdünk meg ezekkel a helyzetekkel, ami a megfigyelések alapján nagyon összhangban van születésünk mikéntjével. Másképpen küzd meg a változással egy császáros, egy farral vagy vákuummal született, és egy normál úton világra jött baba. Négy-ötéves gyermekek egyébként még emlékeznek a saját születésükre, s egy megnyugtató közegben szakemberek le is tudják ezt velük rajzoltatni, itt Budapesten is."

A fuldoklás élménye

Minden egyes szülés másfajta élményeket, traumákat okozhat:

"Ha egy babának a nyaka köré van tekeredve a köldökzsinór, vagy oxigénhiány lép fel és fuldoklást él meg, akkor később stresszes helyzetekben átélhet egy lelki, érzelmi fuldoklást, hiszen ez az ismert érzés kapcsol be, s akár félhet is ezektől a helyzetektől. Ha sokáig van a szülőcsatornában, később előfordulhat, hogy nehezebben ugrik majd bele kiszámíthatatlan, változással járó élethelyzetbe. Az sem mindegy, hogy az újszülöttet kiérkezésekor hogyan fogadják: ha nem találkozik az anyjával, akkor azt tapasztalhatja meg, hogy beleugrott a változásba, de nincs rá garancia, hogy majd ettől jobb lesz, és igazából magány vár az út végén. Az anyjuk nélkül sokáig magukra hagyott babák hosszú ideig sírnak ilyenkor, s végül nem megnyugszanak, hanem egy idő után feladják, és megtanulják, hogy a dolgokat egyedül kell megoldaniuk, nem számíthatnak senkire."

Fontos az azonnali kontaktus

A születés során szerzett rossz élményeken szerencsére javíthatunk:

"Születéskor tulajdonképpen nem azzal van baj, hogy traumát élünk át, hanem azzal, ha ezt nem tudjuk feldolgozni. Ha anyaként a szülés során nem történt minden úgy, ahogy szerettük volna - akár egy heves vérzés vagy bármiféle probléma miatt -, akkor is vannak lehetőségek arra, hogy a kötődés megerősödjön, és a születés utáni órákban, napokban nagyon sok feszültséget, rossz élményt feloldhatunk, kisimogathatunk gyermekünkből. Ha nem adták oda azonnal a babát, akkor az anyuka a gyakori szoptatással, bőr-bőr kontaktussal, hordozókendő használatával gyógyítóan hathat a következő napokban, hetekben."

Mi is az a gyengéd születés?

Ahhoz, hogy ezt a külvilágba tartó nagy utat a lehető legkevesebb zökkenővel tegyük meg, biztonságra és az anyai ölelésre van szükségünk.

"Volt idő, amikor az újszülötteken végrehajtott műtétek alkalmával nem érzéstelenítették a kicsit, mert azt gondolták, hogy úgysem érez semmit. Borzalmasan hangzik, pedig nem is volt annyira régen. Ettől a szemlélettől kellett eljutni odáig, hogy egy francia szülészorvos, Frederick Leboyer felismerje, hogy a megszületés valójában nagyon megviseli a babákat, mindent éreznek és felfognak, és annak, aki jelen van segítőként, arra kell törekednie, hogy a nehéz átmenetet az egyik világból a másikba minél elviselhetőbbé tegye számára. A babának az a jó, ha a váltás minél kevésbé drasztikus: a meleg, sötét anyai testből kikerülve egy szintén viszonylag meleg és sötét vagy félhomályos környezet fogadja, és elhagyva az anyjával való élettani egységet, rögtön az ő ölelésébe érkezik, és onnan senki ki nem szakítja. Találkozhatnak egy másik dimenzióban, mint eddig, és a kötődés kettejük között stabilan meg tud alapozódni. A köldökzsinóron keresztül még megkaphatja azt a muníciót, ami jár neki, nem vágják el, amíg nem szűnt meg a pulzálása. És úgy általában, nem végeznek felesleges (rutin) beavatkozásokat rajta, és ezen a kapcsolaton. Ha ez így történik, akkor lehet, hogy a baba egyáltalán nem is sír, csupán elkezd lélegezni. Akár rögtön szopni kezdhet, ha szeretne... Ezekhez persze a szülés háborítatlansága szinte elengedhetetlen, vagyis ha az anyán végeznek bármilyen beavatkozást (gyógyszerek, fájdalomcsillapítás), az már megbillenti a természetes ritmust, és több beavatkozást tehet szükségessé."

Mire figyeljünk a szülésnél?

A legtöbb leendő édesanyában azonnal felmerül, hogy mit tehet gyermeke minél háborítatlanabb megszületéséért. Szerencsére egyre több lehetőség áll rendelkezésünkre:

"Fontos, hogy előre informálódjunk a szülés lehetőségeiről, hogy ne csak ismeretlen dolgok lavinájaként éljük meg azt. Menjünk el szülésfelkészítőkre, és keressük az információkat már a baba tervezgetésekor. A terhesség már nem feltétlenül a legjobb időszak erre, ahogyan a fájások megindulása sem - a szülés nem a küzdelem időszaka, kifejezetten hátrányosan hat a vajúdás érzékeny hormonális egyensúlyára, ha az anyában a harcra jellemző, adrenalinszerű anyagok kerülnek túlsúlyba. Érdeklődjünk a különböző kórházakban, találjuk meg azokat az orvosokat, szülésznőket, akik - természetesen a szakmai protokollokon belül - kicsit máshogyan gondolkoznak, engedékenyebbek, bátrabbak, újítóak."

 

Antal Vali

Bőr alá ültethető fogamzásgátlót dobnak piacra

A bőr alá beültethető és 16 évig működőképes távirányítású fogamzásgátló chip készült Bill Gates támogatásával – írta a The Daily Telegraph.

A számítógépes chip a fogamzásgátló hatású levonorgesztrel hormon kibocsátásával szabályozza a teherbeesést. Az implantátum ugyanakkor távirányítható: a chippel rendelkező nő aktiválhatja, de ki is kapcsolhatja. A chipet a tompor, a felkar vagy a has bőre alá ültethetik be.

Az implantátum hosszú távú megoldást nyújthat a születésszabályozásra. A jelenleg használatos fogamzásgátló implantátum három évig jó, és működését csak úgy lehet leállítani, ha egy klinikán eltávolítják.

Az új chip alkotói – a massachusettsi MicroCHIPS startup cég – szerint ha az implantátum sikeresen túljut az utolsó teszteken is, akár már 2018 elején a piacra kerülhet, ráadásul „versenyképes áron”. A chip preklinikai vizsgálata a jövő év elején kezdődik.

A chip ötlete két éve merült fel, amikor Bill Gates kollégáival látogatást tett a Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT): arról faggatták Robert Langer professzort, hogy létre lehet-e hozni olyan születésszabályozó chipet, amelyet egy nő ki- és bekapcsolhat. Az MIT szerint az implantátumnak kódoltnak kell lennie, hogy védve legyen a vezeték nélküli adatforgalom, és használata biztonságos kell legyen. A chip mérete 20x20x7 milliméter, a tárolt hormon pedig egy 1,5 cm széles mikrochipen kap helyet a készüléken belül.

Az implantátum működése esetén naponta 30 mikrogrammos hormondózist enged a szervezetbe oly módon, hogy a chip egy apró elektromos töltéssel felolvaszt egy ultravékony tömítést a hormon körül.

A szerkezet kétségtelenül előnyös lehet a családtervezésben, és más adagolható gyógyszerek esetében is megoldást jelenthet. Ugyanakkor Simon Karger, a Cambridge Consultants sebészeti és terápiás részlegének vezetője arról beszélt a BBC-nek, hogy az implantációs technológia bizonyos kockázatokat és kihívásokat is hordoz magában. Mint mondta, egy olyan jövő rajzolódik ki előtte, amelyben rengeteg dolgot kezelnek majd beültetett okos-rendszerek.

Forrás: MTI

Az USA háborús anatómiája (video)

http://www.klagemauer.tv/index.php?a=showportal&keyword=ungarisch&id=3587
A video bemutatja, hogy gerjeszt ès gerjesztett Amerika a 2 .vh befejezèse ota a vilàg minden tàjàn – az utobbi èvekben È-Afrikàban ès Sziriàban, jelenleg Ukrajnàban – hàborukat.

Gerilla-gyógyászat: A mezei zsurló - A fegyvermester

A mezei zsurlófű (népi nevei: bábaguzsaly, békarokka, csikófark, sikár) régi haszonnövény, bár manapság a kiskertekben(ahol megél) gyomnak tartják és aszerint is kezelik, – nagy szilícium tartalma következtében – valamikor a háztartások fontos tisztítószere volt, a fém, agyag és faedényeket ezzel súrolták. Fém- és finom fatárgyak „csiszolására” még ma is használják Csángóföldön és Erdély szerte valamint a Felvidéki részeken az egyszerű emberek, vagyis kitűnően alkalmazható gerillakörülmények között fegyvertisztításhoz is.

Nyirkos réteken, agyagos lejtőkön, vízpartokon gyakori, a mély fekvésű, vizenyős talajokon mértéktelenül elszaporodik. Gyökérzete mélyreható, tarackos. Maga a nyövény föld feletti része frissen szedve vagy szárított állapotban a biotermesztésben is eredményesen használt permetezőszer készülhet belőle, főként gombásodás, penészedés ellen hatékony.

Gyógynövény is:

- a teáját az emésztés fokozására, vizelethajtásra, fekélyek, mészlerakódás kezelésére,

- a főzetét külsőleg reuma és köszvény ellen dunsztolással vagy borogatással használhatjuk.

Mezei zsurló

Figyelem!

Csak a mezei zsurlót (Equisetum arvense) gyűjtse, mert a nagyobb termetű, ritkábban előforduló óriás és az ágas zsurló nem gyógyhatású!

Drótos Tamás – Hernád Völgye Hungarista Háztáji Közösség

Egy érdekes idézet Weöres Sándortól

"Négyféle vezetőember lehet egy ország élén: Prokrusztész, Napóleon, Samu bácsi és Szolón.

Prokrusztész egy elgondolás híve, melybe nemzetét belekényszeríteni akarja, ha törik, ha szakad.

Napóleon szenvedélyes játékos és akár nyer, akár veszít, mindenképpen tékozol.

Samu bácsi úgy ül az uralkodói teremben, mint egy fűszerboltban, dekákkal és garasokkal ravaszkodik.

Szolón az isteni ihletre figyel, minden tette az örök mértékből ered és országa virul."
(Weöres Sándor)

Legfrissebb bejegyzések
...

Felelős Szakembereket, nem felelőtlen szakbarbárokat,
Kíváló Szakembereket, nem söpredék pártkatonákat!
Magyar Nemzetért tevő Szakembereket, nem magyarság ellen tevő HAZUGSÁGGYÁR alkalmazottakat!

 

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen”

 

Gróf Széchenyi István

Előzmények uzenek.blogspot.com illetve nyomaban.blogspot.com
Feedek
Megosztás
Honnan
websas.hu

MapFree counters! Free counters! Free counters!

HonlaprendszerüNK
 • 45 év szabad garázdálkodása
 • A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…
 • A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…
 • Adni, hogy még többet adhassak!
 • Adni, hogy még többet adhassak!
 • Advent-ÚrJövet
 • Afrikai Látnokokat követvén
 • Afrikai Hűség Hőség
 • Afrikai Víz
 • Ahogy kapom, úgy adom!
 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet
 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – VESZPRÉM
 • Áldott legyen mindörökké az Úr neve!
 • Albert Líra
 • Alföld – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Alvidék-Délvidék, mikor térsz vissza hozzánk? – ZENTA
 • Amarilliszfélék
 • Amerikai Hűség Hőség
 • Amerikai Hűség Hőség – SOPRON
 • Amerikai Látnokokat követvén
 • Amoris Laetitia Háború
 • Andre Lowoa – VESZPRÉM
 • Április
 • Antikrisztus által Irányított Népvándorlás
 • Anzix
 • Anzix
 • Áradások-figyelmeztetések
 • Áradások-figyelmeztetések
 • Armageddon nyomában
 • Armageddon nyomában
 • Armageddon nyomában etnikai tisztogatású polgárháborúkban
 • Áttekintő irodalmi jelleggel
 • Augusztus
 • Ausztrálázsiai Hűség Hőség
 • Ausztrálázsiai Hűség Hőség – SORPON
 • Ausztrálázsiai Víz
 • Bács-Kiskun – SÜKÖSD
 • Bálványtemplomok, vértanuk vesztőhelye
 • Baranya – MOHÁCS
 • Begóniák
 • Békés – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Borsod-Abaúj-Zemplén – SÁTORALJAÚJHELY
 • Böjt-engesztelés-ima
 • Böjt-engesztelés-ima
 • Bölcsen Okosan Magyaran – ESZTERGOM
 • Bölcsen Okosan Magyaran Természetben
 • Bölcsen Okosan Törpemagyaran – BUDAPEST
 • Bölcsességek
 • Bölcsességek idézetekben
 • Bölcsességek, tapasztalatok, népi kutatások
 • Bölcsességek terjedelmében
 • BTankok
 • Buda
 • Budapest
 • BudaPilisSolt – ESZTERGOM
 • Buzogányvirágok
 • Csongrád – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • December
 • Dél-Alföld
 • Dél – Alföld – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Dél-Dunántúl
 • Dél – Dunántúl – BALATONFÖLDVÁR
 • Délvidék
 • Dezső Líra
 • Dunántúl – BALATONFÖLDVÁR
 • Ébredések, jelenések
 • Egri Érseki Kerület
 • Előbb-utóbb
 • Előre! Győzelemre Fel! – VESZPRÉM
 • Epikus Gyökereink
 • Epikusan A-C Lírailag
 • Epikusan A-E Lírailag
 • Epikusan D-F Lírailag
 • Epikusan F-K Lírailag
 • Epikusan FGIK Lírailag
 • Epikusan G-I Lírailag
 • Epikusan J-L Lírailag
 • Epikusan L-R Lírailag
 • Epikusan LMR Lírailag
 • Epikusan M-O Lírailag
 • Epikusan P-S Lírailag
 • Epikusan S-Z Lírailag
 • Epikusan SZ Lírailag
 • Epikusan T-Z Lírailag
 • Erdély-Csángóföld-Bánát-Körösmező-Máramaros-Székelyföld
 • Erdély-Bánát-Csángó-Körösmező-Máramaros-Székelyföld, mikor térsz vissza hozzánk? – ZSOMBOLYA
 • Erkölcsi Gyökereink
 • Ervin Líra
 • Esti Éjszakák
 • Észak-Alföld
 • Észak – Alföld – NYÍREGYHÁZA
 • Észak-Amerikai Víz
 • Észak-Magyarország
 • Észak – Magyarország – SÁTORALJAÚJHELY
 • Esztergom-Budapesti Érseki Kerület
 • Esztergom-Komárom – ESZTERGOM
 • Esztergom-Vác
 • Eucharisztia
 • Eurázsiai Unió az Európai Unió ellen
 • Európai Hűség Hőség
 • Eurázsiai Hűség Hőség – SOPRON
 • Európai látnok által követvén
 • Európai látnok által követvén
 • Európai Víz
 • Február
 • Fejér – ESZTERGOM
 • Fejezetek
 • Fejezetek
 • Felvidék-Kárpátalja
 • Felvidék, mikor térsz vissza hozzánk? – ZSOLNA
 • Ferenc Líra
 • Figyelmeztetések, üzenetek minden szinten
 • Föld
 • Föld
 • Frank Hűség Hőség – SOPRON
 • Friss Üzenetek a Nagy Figyelmeztetés előtt
 • Frissülés
 • Függtelen Határzár
 • Gábor Líra
 • Gomora Szodoma Technika
 • Gomora Szodoma Technika alapján a Végső Időkbe
 • Gomora Szodoma Technika Ellen a Végső Időkben
 • Gondolkodó Szemlélődő
 • Gyarlóságunk miatt az utolsó háború elkerülhetetlen
 • Gyermeki Hűség
 • GyökereiNK
 • Gyökereink
 • GyökereiNK TöbbEzer Kárpát-medencében – ESZTERGOM
 • Győr-Moson-Sopron – SOPRON
 • Hajdú-Bihar – NYÍREGYHÁZA
 • Hamis Béke
 • Helyreállítás egységben egységért egyben míg élhet… Földkerekségen
 • Heves – VÁC
 • Heves Jeges – SOPRON
 • Himnuszok-dalok településekről
 • Hogyan akartam, de mégse úgy lett
 • Hosszúság – AL-SAFIROV
 • HőseiNK PéldaképeiNK
 • Hűség Hőség
 • Hűség Hőség – SOPRON
 • Ibolyafélék
 • Igazságokat keresek, nem féligazságokat!
 • István Líra
 • Jácintok
 • Január
 • Jász-Nagykun-Szolnok – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Jelenések-Zarándoklások – VÁC
 • Jelenések-Zarándoklások – VÁC
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus Krisztus Dobogó Szíve és Szeretete – SOPRON
 • Jézus Krisztus Urunk Dobogó Szíve és Szeretete
 • József Líra
 • Jövő a Múltból kikövetkeztethető – SÜKÖSD
 • Július
 • Június
 • Kadarkút-Siófok-Veszprém
 • Kadarkút-Siófok-Veszprém-Esztergom-Vác
 • Kalitka
 • Kalocsa-Kecskeméti Érseki Kerület
 • Karácsonyi kaktuszok
 • Kard(Gladiátor)virágok
 • Károly Líra
 • Kegyelemteljes Áldásodat kérjük jóságos Uram!
 • Keresztény bizonyságok, életek, történetek
 • Keresztény életek, filmek, történetek
 • Keresztes Imahadjárat
 • Kolon (S)Zala – SÜMEG
 • Kontyvirágfélék
 • Koralkák
 • Közép-Dunántúl
 • Közép – Dunántúl – ESZTERGOM
 • Közép-Magyarország
 • Közép – Magyarország – VÁC
 • Ladik
 • Lajos Líra
 • Latin.Amerikai Víz
 • Lég
 • Lég
 • Legendák, mesék, mondák
 • Liliomok
 • Lírikus Gyökereink
 • Legendás MeseMondaVilág – HERCEGSZÁNTÓ
 • Lélektárs – MOHÁCS
 • Lelkitársaknak, majdnem lelkitársaknak
 • Magasság -VARSÓ
 • Magyarán-magyarul hazánk, nemzetünk, nemzedékünk
 • Május
 • Március
 • Margitvirágok
 • MártírSors
 • MártírSzentSors – SÜMEG
 • MédBabiloni Hűség Hőség – SOPRON
 • Meddig még?
 • Mélység – TRIESZT
 • Messze Távolban
 • Mi hunok 300millióan vagyunk
 • Mihály Líra
 • Munkanapló
 • Muskátlik
 • Nebáncsvirágok
 • Nefelejcsek
 • Nemzeti Imahadjárat
 • Nógrád – VÁC
 • November
 • Nyugat-Dunántúl
 • Nyugat-Dunántúl – SOPRON
 • Október
 • Olajfafélék
 • Olvasó gondolkodó
 • Öntsünk Tiszta Vizet a Pohárba!
 • Örömhír
 • Örömhír
 • Örömhír
 • Őrvidék-Gyepüvidék
 • Őszinte alázatos erkölccsel
 • Pálmafélék
 • Pest – VÁC
 • Pesti kerületek – VÁC
 • Pesti Nagykörút
 • Péter Líra
 • Polgárháborús Védelem
 • Pólusharc
 • Pünkösd-ElJövet
 • Római Katolikus – keresztény rádió – ZENTA
 • Rózsák
 • Sándor Líra
 • Segítek, hogy segíthessek!
 • Skandináv Hűség Hőség
 • Somogy, Pannonhalmi főapáti birtoktól napjainkig – BALATONFÖLDVÁR
 • Sopron-Vác-Mohács
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg – NYÍREGYHÁZA
 • Szegfűk
 • Szélesség – TACHOV
 • Szentek köztünk élnek, a múlt róluk beszélnek
 • Szentek köztünk járnak, csodák bennünk élnek
 • Szeptember
 • Szeretve szeretett egységben szép az élet, ha nem adják meg-vissza türelemmel várd a lelkitársad!
 • Szétszaggatott szívek, akik összetalálkozhatnak, ha egymásra figyelnének mennyei segítséggel
 • SzívHang
 • SzívSzólam
 • Szodomán túl Armageddon
 • TABU
 • Tamás Líra
 • Természet Bűnös természetünk ellen lázad!
 • Titkok, amelyre ideje, hogy fény derüljön!
 • Tolna – Mohács
 • TöbbEzer
 • Tulipánok
 • Tűz
 • Tűz
 • Üdvözlet
 • Üzenet
 • Üzenet
 • Üzenet a Kárpát-medence területéről
 • Üzenet a Kárpát-medencén kívülről
 • Üzzed El a Sötétséget!
 • Üzzed El a Sötétséget!
 • Változás
 • Vas – SOPRON
 • Veszprém – SÜMEG
 • Veszprémi Érseki Kerület
 • Vigyázz!
 • Visegrádi Hűség Hőség – SOPRON
 • Víz
 • Víz
 • Zoltán Líra
 • 2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

  2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

  2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

   

  Free counters!

   

  Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: “Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

  Locations of Site Visitors