Armageddon nyomában

„Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” „Jézus, szabadíts meg minket, tehetetlen bűnösöket, ellenségeidtől.”

6 nem is olyan egészséges “egészséges étel”

Ha úgy nőttél fel, hogy a szüleidtől azt tanultad, miszerint a legjobb módja a nap kezdésének a királyi reggeli, és Te magad is egy nagy tál gabonapehellyel kezded a napot- vagy épp csak teljes kiőrlésű vajas kenyérrel-…akkor ideje elolvasnod ezt a cikket.

Ha egészséged gyengélkedik miközben ezt olvasod, valószínűleg a pozitív előrelépés nem közönyöd vagy akaraterőhiányod miatt várat magára, hanem azért mert nem tudod, hogy mely élelmiszerek jók a testednek és melyek nem.

Számos “egészséges élelmiszer” pontosan az ellenkezője annak, amit a ‘Nagy Élelmiszeripar” állít, köszönhetően rendkívül sikeres vállalati hirdetési kampányoknak. Szilárd tudományos okai vannak annak, ha valaki például fogyni szeretne és mégsem tud.

6 úgynevezett “egészséges élelmiszert” vitatunk meg táplálkozástani szempontból

Szelekciónkat  nagyban segítette az az irányvonal, miszerint csak  megnéztük melyek a legnépszerűbb olyan ételek és italok, amiket mindenki- gyermek és felnőtt egyaránt- nagyon szeret. Például a…

Gyümölcslevek

Annak ellenére, amit tévhitként a legtöbben eddig gondoltak, a különböző gyümölcslevekkel számos probléma van, hiába nevezik őket “egészséges” italnak. Fontoljuk meg a narancslé esetét, különösen a bolti narancsléről révén szó.

A legtöbb bolti narancslé valójában egy olyan erőteljesen feldolgozott folyadék, ami kevés hasonlóságot mutat frissen facsart társához. Ahogy Alissa Hamilton a: “Squeezed: What you don’t know about orange juice”( Kifacsarva: amit nem tudsz a narancsléről ) című könyv szerzője magyarázza:

” Először is: a pasztőrözés megtizedeli a narancslé életképességét. Ezután a levet hatalmas tartályokban tárolják azért, hogy biztosítsák az egész évi ellátmányt. Annak érdekében, hogy frissességét megőrizzék, hatalmas tartályokban tartják úgy, hogy az összes oxigént eltávolítják. Ezért minden olyan természetes vegyület, ami a narancs ízt adja, lebomlik.

Egyes vállalatok mesterséges ízesítő csomagokat adnak hozzá a léhez, amelyek alapvetően kémiai parfümök. Az egyik igen gyakori ilyen adalékanyag az etil-butirát. Ha 60 napnál tovább tartható el a polcon az adott gyümölcslé, akkor gyanítani lehet, hogy erősen feldolgozott cukros löttyel van dolgunk. Bár hozzáteszem, már azt sem lehet elmondani róluk, hogy cukrosak lennének. A legfőbb bolti adalékanyag ezekben a levekben már nem is a cukor, hanem a sokszoros egészségügyi problémával összeköttetésbe hozható kukorica szirup.(A glükóz-fruktóz szirup csökkenti a tanulási képességet és a memóriának sem tesz jót ) És akkor még nem is említettem azt a tényt, hogy rengeteg gyümölcslé van tele sérült gyümölcsről származó penésszel.

Még a friss, tiszta narancslének is nagyon magas a cukortartalma, amely elkülönül a jótékony rostoktól, és így káros az egészségre. Egy 3 dl-es pohár körülbelül 8 teáskanál cukrot tartalmaz. Egy doboz kólában 10 teáskanál cukor van.

A szervezet ily módú szokásos cukorba fojtása növelheti a köszvény, a magas vérnyomás, szívbetegség, vesebetegség és számos más komoly egészségügyi problémák kockázatát. A legtöbb kereskedelmi gyümölcslé elfogadhatatlanul magas mennyiségű arzént is tartalmaz.

Jobban járunk, ha a gyümölcsöt egészben fogyasztjuk el. Ez kisebb problémát okoz, mert a cukor kötődik a rostokhoz-és antioxidánsokhoz. Ha gyümölcslét szeretnél inni, aranyszabály az, hogy készítsd el inkább otthon magad egy gyümölcscentrifuga segítségével.

Teljes kiőrlésű búza és más gabonafélék

Ellentétben azzal, amit már évek óta hallunk, még a teljes kiőrlésű gabonáról is elmondhatjuk- természetesen jelentős tudományos bizonyítékok alapján-, hogy gyakran több kárt okoznak a szervezetben, mint hasznot. A gabona gyakran sok olyan “anti-tápanyagot” és lektint tartalmaz, amelyek károsíthatják a bélt. A gabona rostos része: a korpa tartalmazza valóban a legtöbb anti-tápanyagot. Ezek az összetevők okozhatnak gyulladást, intesztinális permeabilitást, vagyis “szivárgó bél” tüneteket.

A búza és az egyéb glutént tartalmazó szemek a legrosszabbak a gabonafélék csapatában. A búzacsíra agglutinin tartalmáról (WGA) már megállapították, hogy gyulladást okozó, immunotoxikus, kardiotoxikus és  neurotoxikus, áthalad a vér-agy gáton és zavarja a neurotranszmitter funkciókat.

Glutén intolerancia lehet a gyökere számos krónikus betegségnek, köztük számos neurológiai és pszichiátriai betegségeknek, mint a depresszió, ADD / ADHD, skizofrénia és az Alzheimer-kór. Sokan szenvednek glutén intoleranciában, és nem is tudnak róla. Ez pedig egy elég alattomos betegség. Fontos megértenünk tehát, hogy minden típusú gabona hozzájárul az inzulin és leptin rezisztencia kialakulásához, vagyis kiváltó oka lehet a legtöbb- ha nem az összes- krónikus betegség, cukorbetegség és rák kialakulásának.

Ne gondold azt, hogy minden olyan termék, amely címkéjén ” gluténmentes” vagy” alacsony “szénhidráttartalom ” áll, jó a testednek. Közülük nagyon sok erősen feldolgozott elemeket tartalmaz, ily módon nem táplálóbbak, mint az átlagos chips, vagy édes keksz. Sajnos sok gyorséttermi étel, készétel és “junk food” sok olyan vegyület kombinációit tartalmazza, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy növelje az étel iránti sóvárgás-, közben pedig kioltsa a telítettség érzetét az agyban.

Sportitalok és müzli sport szeletek

A legtöbb átlagos sportital felesleges pénzkidobás, egyszerű “ital-hulladék”.  A legtöbb sportital olyan összetevőkkel van tele, amik többet ártanak mint használnak, többek között: kukorica sziruppal, nátriummal, mesterséges színezékekkel és aromákkal. Jobban járunk, ha saját elelktrolit italt készítünk.

Azt is érdemes tudnunk, hogy a sportitalok akár 30-szor erősebb eróziót eredményeznek a fogakban, mint a víz. A fogmosás sem segít, mert a citromsav lágyabbá teszi a fogzománcot, mégpedig olyannyira, hogy az már egyszerűen fogmosáskor is megsérülhet. Javaslom, helyettesítsük sportitalunkat kókuszvízzel, amely tele van jótékony tápláló vegyületekkel, beleértve a természetes elektrolitokat, enzimeket, nyomelemeket, aminosavakat és antioxidánsokat. (Készíts saját elektrolit italt)

A kókuszvíz gyulladáscsökkentő és vérnyomáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, így tökéletes “sportital.” Azonban még a kókuszvíz is tele van cukorral, és ideális esetben ennek fogyasztása is csak szaunázás vagy tartós kardio edzés után ajánlott.

A legtöbb kereskedelmi energiaszelet olcsó szójafehérjét, kukorica szirupot, szintetikus vitaminokat és élelmiszeripari hulladéktermékeket tartalmaz.

Növényi olajok és margarin

A mai mérgezett világban a növényi olajok masszív túlfogyasztása folyik, nagyrészt a telített zsírok évtizedek óta folyó démonizálása miatt. Ahogy az állati zsírok teljes elkerülése folytatódik, az emberek egészségtelen mennyiségű magasan finomított növényi olajokat, kukorica, szója, repce, napraforgó olajat fogyasztanak. Sajnos ezek mindegyike ultra- feldolgozott és gyakorlatilag semmi tápértékkel nem rendelkeznek. Ettől az étrendtől az omega-3 és omega-6 zsírsavak egyensúlya megbomlik, ami a krónikus gyulladás hajtóerejévé válik.

A szójaolaj a legrosszabb növényi olajok egyike. Függetlenül attól, hogy részlegesen hidrogénezett, szerves, vagy újabb szójabfajtákból készült szójáról van szó, a szója ösztrogéntartalma hormonális diszfunkciót és káoszt okozhat a szervezetben a sejtek szintjén. A világon termesztett szója több mint 90 százaléka GMO, ennek eredményeként veszélyes szinten tartalmazza a glifozát nevű herbicidet, igy növelve a toxicitás veszélyét. A glifozát fenyegeti a globális élelmiszerellátást

A margarin alapvetően “szívroham egy kanálban”: tele transz- zsírokkal (amik a növényi olajok szilárddá tételének, a hidrogénezési folyamatnak köszönhetők). A transz-zsírsavak hozzájárulnak a szívbetegségek, a rák, csont problémák, hormonális és meddőségi problémák, alacsony születési súly, növekedési problémák, tanulási nehézségek kialakulásával.

A bio vaj ( a füvet legelésző tehenek tejéből) lenne viszont az igazi egészséges élelmiszer-megtöltve vitaminokkal, ásványi anyagokkal, zsírsavakkal, CLA-val és sok olyan más tápanyaggal, amire a szervezetnek szüksége van.

Alacsony zsírtartalmú-és zsírmentes ételek

Az alacsony zsírtartalmú étel fogyasztási őrület az egyik legnagyobb kárt okozó táplálkozási divat volt a történelem folyamán, több tíz millió krónikus betegséget hagyva maga után. Az az ötlet, hogy az összes zsír (főleg az állati eredetű) rossz az emberi testnek, nem más, mint egy téves elképzelés- ami “beragadt” a nyugati kultúrák tudatába.

Természetesen, ha el akarjuk kerülni a korábban “egészségesnek” tartott erősen feldolgozott növényi olajok fogyasztását, amelyek túl sok omega-6 zsírsavat tartalmaznak, egészségesebb alternatívaként ki lehet próbálni az állati zsírokat. Megint nem a hormonokkal táplált, hanem a háztáji gazdaságokból származó állati zsírokról van szó, amit csak termelői piacokon érdemes beszerezni a nagy bevásárlóközpontok helyett. Számos fontos egészségügyi előnyöket rejtenek magukban ezek az ételek. Tény, hogy a szervezet nem funkcionál tökéletesen telített zsírok nélkül! Szükségesek a sejtmembránok, az immunrendszer, a szív, az agy és egyéb szervek működéséhez. Sőt, egy újabb “mérföldkő” a legújabb tanulmányi eredményekben az a meggyőző bizonyíték arra vonatkozóan, hogy nem a zsirok mennyisége, hanem a minősége számít. A mediterrán étrend szívre-és érrendszerre gyakorolt előnyei igen jelentősek.

Amikor a zsírokat eltávolítják az ételekből, gyakran az történik, hogy az ízetlen és állagtalan marad. Így a gyártóknak cukorral, nátriummal-és különböző más vegyi anyagokkal kell betölteniük az űrt, mégpedig ezekből elég nagy mennyiségben.

Ígyhát azt tanácsoljuk, hogy maradjunk a változatlan élelmiszereknél, beleértve a teljes zsírtartalmú, pasztőrözetlen tejet. Sokkal jobb a testednek, és az íze is sokkal finomabb! (Egy pohár tej akár 20 vegyi anyag koktélját is tartalmazhatja)

Reggeliző gabonapelyhek

Ha szereted a napodat gabonapelyhekkel (Mik azok a különféle gabonapelyhek amiket reggelire fogyasztunk?) indítani, akkor jobb ha tudod, hogy legtöbbjükben rengeteg a mérgező összetevő és reklámjuk a TV-ben nagyon megtévesztő. Természetesen, az első probléma az, hogy ezek mindegyike gabona alapú, amiről már beszéltem. Rengeteg reggelizőpehelyben találtak már mérgező növényvédő szerek maradványait, rákkeltő vegyszereket és géntechnológiával módosított összetevőket. A reggeli teljes elhagyása vagy gyümölccsel helyettesitése is megfontolandó, a szervezet természetes méregtelenitési ciklusai miatt. Testünk délig méregtelenitő módban van.

De várjunk csak, nem azt tanultuk hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése? Hogy reggelizz úgy mint egy király stb. stb. Nos,  mára már úgy tűnik ez a tévhit is megdőlt. Lenyűgöző új kutatás azt mutatja, hogy ennek egész másképp kellene lennie. A reggeli kihagyása csökkenti az éhségérzetet, serkenti az anyagcserét, stabilizálja a vércukor- és az inzulinszintet a nap folyamán. A megfelelően végzett időszakos böjtök valójában csak segítenek megszüntetni a legtöbb étel utáni sóvárgást, és az ideális testsúly elérését.

Megoldás: Válassz Valódi Ételt a felsoroltak helyett!

Ami organikus, helyi termelésű és nem a szupermarketek polcairól származó készétel.

 

NaturaHírek

Ehető a bolti ketchup és majonéz?

A bolti szószoknak vajmi kevés köze van az ehető ételekhez.

Sajnos az összetevők listáján feltüntetett riasztó neveket kezdjük megszokni és elfogadni. Ilyen például a monoszódium glutamát, amit gyakran név szerint kiírnak, máskor pedig csak a természetes ízfokozók, maláta kivonat (malt extract) vagy szója fehérje (soy protein) megnevezéssel illetnek. A monoszódium glutamát egy különösen veszélyes izgató méreg, mely súlygyarapodást, depressziót, fejfájást, fáradtságot, szemkárosodást, gyors szívverést, különböző fokú agykárosodásokat, bizsergést és végtagbeli érzéketlenséget okozhat.

Ehhez még hozzájönnek olyan újabb technológiával előállított összetevők, amik “természetes aromák vagy ízesítők” -ként kerülnek a csomagolásokra. Teljesen szabályosan, mert a szabályok lassabban alakulnak, mint a pénzéhes emberek leleményessége. Biotechnológiával rettentő olcsón, olyan ízeket illetve ízhatást tudnak produkálni, hogy észre se vesszük a valódi földben nőtt alapanyagok hiányát. Sőt megnyaljuk a 10 ujjunkat, ha lenyeltük őket. Csakhogy ezzel a betegségek felé vezető utat is kikövezzük magunknak.

Nézzünk most meg néhány boltban kapható öntetet részletesebben.

MAJONÉZ

A legtöbb iparilag előállított majonézt szója olajból készítik, ami az egyik legártalmasabb olajfajta az összes fogyasztható olajok és zsírok közül, függetlenül attól, hogy részlegesen vagy teljesenen hirdogénezett, organikus/bio vagy újabban módsodított szója fajta (genetikusan módósított), ami nem kíván hidrogénezést. A szójaolaj olyan betegségeknek kövezi ki az utat, mint a kóros elhízás, szív és érrendszeri betegségek vagy utódnemzési problémák.

BLUE CHEESE DRESSZINGEK

A blue cheese öntetek előállítása során egy olyan kémiai főzet keletkezik, amit elnézve nem könnyen jutna eszünkbe, hogy étel készül. Gyakran szója olaj az alapjuk, mely önmagában is káros (lásd majonéz), mesterséges színezőkkel adják nekik az elvárt fehér színt és elmaradhatatlan belőlük a monoszódium glutamát.

KETCHUP

Legtöbb üvegezett ketchup agyonfőzött paradicsomból, vízből és nagy mennyiségű édesítőből készül, általában kukorica szirupból. Sok tartalmaz úgynevezett “természetes ízesítőket”, amik leginkább kémiai anyagok, így MSG, azaz monosódium glutamát (lásd Blue Cheese dresszingek). Sajnos jelen szabályozások szerint világszerte megengedett, hogy a biotechnológiával előállított kémiai ízek és ízfokozók, természetes aromák- és ízesítőkként kerülhetnek a csomagolásra.  Egy kanál ketchup, még a bio variációk is, legalább 4 gram cukrot tartalmaz, és a legtöbb ember jóval több, mint egy kanalat fogyaszt egy étkezésnél.

BARBEQUE  SZÓSZOK ÉS PECSENYE ÖNTETEK

A közkedvelt steak és barbeque szószok kevés igazi étel- adalékot tartalmaznak. Kémiai töltőanyagokból készülnek, tartósítószerekből, mint a kálium-szorbát, karamell szín, mely utóbbi általában MSG-vel dúsított (monoszódium glutamát), túlzott mennyiségű nátriumból, színezőkből, stabilizátorokból, szerkezet- és íz fokozókból és genetikailag módosított alapanyagokból állnak. Ráadásul magas fruktóz tartalmú kukorica sziruppal édesítik őket, mely önmagában is nagyon káros.

Legjobb, ha saját magunk készítjük el önteteinket. Őszintén szólva a barbeque szószt még sosem kóstoltam, ahhoz hasonló ízt nem tudok itthon előállítani, de a ketchup-hoz itt van egy jól bevált házi receptem:  masodiksziv.blogspot.be A majonézre talán még emlékszünk… Egészséges, házi majonéz recept

Próbáljunk meg minél kevesebb cukrot használni a szószainkhoz. A cukrot orvosok is károsabbnak találják mostanában, mint a sót!

 

Cseh Katalin

AZ ÖSSZES ILYEN JELLEGŰ HITELKIHELYEZÉST EGYSZERÜEN PÉNZÜGYI TERRORTÁMADÁSNAK NEVEZHETJÜK

Az a benyomásom, hogy mindenki elakad a felszínen a probléma boncolgatása közben.
Azt nem látják tisztán-vagy akik igen azok megpróbálják elfedni-, hogy az, hogy a hitelfelvevőt becsapták már csak a hab a tortán. Ha szerződések teljesen korrektek lettek volna az összeomlásnak akkor is törvényszerűen be kellene következnie. A fizetni nem tudás az esetek kilencven százalékában nem az árfolyamon, kamatokon és egyebeken múlik. Ha a gazdaság ilyen szűk szegmenseit túlhitelezem-ráadásul pont az ingatlan, személygépjármű és fogyasztási cikk piacot aminek a termékei nem exportálhatóak, megvalósulásuk után sem materiális javakat, sem más értékesíthető produktumot nem termelnek és így a korlátozott belső fogyasztás miatt egy határ felett törvényszerűen eladhatatlanok-, akkor az tovagyűrűző nemfizetések miatt az az egész gazdaságot bedönti. A megszűnő fogyasztás, a megszűnő munkahelyek, a hiányzó jövedelmek mindenféleképpen magukkal rántották volna a gazdaságot. Ehhez a deviza alapú hitelt felvevőknek semmi köze. Ezekről, a gazdaság összes szereplőjének okozott károkról-tönkrement vállalkozások, megszűnt munkahelyek, ellehetetlenült tevékenységek-soha nem esik szó.

A lakáshitelek személygépjármű és fogyasztási cikk miatti eladósodás tehát:
- lekötötte a lakossági megtakarításokat, de nem termelő beruházási célra,
- ráadásul ezekben a szegmenseiben a gazdaságnak olyan többlet-kínálatot hozott létre, amely a megtakarítások leértékelődéséhez vezetett, és mindemellett
- fokozta az ország külföldi finanszírozóktól való függését.

-Amikor a jelzálog hitelek kihelyezését elindítom a gazdaság egy olyan szegmensében indokolatlanul nagy volumenben amely szegmensben plusz javakat ennek a hitelnek az elköltése során és következtében nem állítanak elő(amit szofisztikáltan és szemérmesen csak pénzügyi buboréknak neveznek a szakemberek), akkor a hitelezés szinte automatikusan egy össztársadalmi pilótajátékká válik, mert a megjelenő hitelpénzek amit a hitelfelvevő elkölt, a gazdasági közösségben a többi szereplőnél olyan bevételeket generálnak amelyet minden szereplő továbbad, de miután körbeforgott a gazdaságban csak a következő hitelfelvevő pénzéből újabb hiteléből lehet folytatni. Ugyanis ekkor legfeljebb eddig döglött készletek cserélnek gazdát, illetve olyan tevékenységek pörögnek fel, amelyek eddig sem véletlenül haldokoltak. Mint például az ingatlanpiac és az építőipar. A megnövekedett pénzfogalom olyan beruházásokra ösztönöz, amelyek nem csak indokolatlanok, hanem a valójában nem likvid eszközökbe való befektetéssel tovább fokozzák a tragédiát.A folyamat mindaddig nem áll le, amíg van újabb hitelfelvevő, mert annak a hitele mindig vásárlóerőként jelenik meg a piacon folyamatosan azt a képzetet keltve a résztvevőkben, hogy a piaci igények reális gazdasági alapokra és jövedelmekre épülnek. Ez egészen addig folytatódik amíg el nem fogynak a hitelfelvevők, mert már nincs mit elzálogosítaniuk. Amikor a szereplők rájönnek, hogy már nincs mit elzálogosítaniuk és eddig is csak a saját vagyonukat élték fel pénzzé transzformálva akkor bekövetkezik a tragédia.
A devizahitelekkel a gond ott volt, hogy a kockázatokat nem az embereknek kell felmérni, mivel nem ők a pénzkibocsátók hanem a bankoknak akik a hiteleket kihelyezik és nem tudták a kockázataikat kezelni, értsd olyan fedezetazonossági kockázatot vállaltak amely kezelhetetlen volt, értsd spekuláltak és alulbecsülték a kockázataikat.

Amikor valaki pénzügyi szakember létére olyan célra és olyan fedezetre bocsát ki hitelt, amely a kibocsátás pillanatában is nyilvánvaló, hogy még megvalósulása esetén sem termel majd értékesíthető javakat, valamint tulajdonságainál fogva semmilyen módon nem exportálható, akkor az vagy hülye, vagy tudatosan teszi tönkre az adott gazdasági lokalitást.

Az olyan mérvű fedezet, illetve célazonosság mellett kibocsátott hitelek esetében ahogyan nálunk a hiteleket kibocsátották-és amit ilyen mértékben a legelemibb logika is tilt nem csak a pénzügyi szabályok-a legbutább pénzügyi szakember számára is nyilvánvaló kellet, hogy legyen ezek következménye.

Ilyen mérvű fedezet és célazonossággal kibocsátott hitel a megtakarítások lekötésével- mert a hitel feltétele általában a saját kezdőtőke a “sajáterő” megléte -és a gazdaság többi szegmenséből történő pénzkivonásával maga korlátozza, csökkenti a gazdaság működését, akadályozza meg, hogy a törlesztéshez szükséges jövedelmek megtermelhetőek legyenek és a fedezetet jelentő instrumentumok túlkínálatával egyben maga vonja el a fedezetet a hitelügylet mögül.

Az fedezetlenné vált hiteleivel tudatosan tönkretett bankrendszert megmentő, kisegítő állam hiteleket felvéve maga is eladósodik és a konszolidációs segítségek ellenében elértéktelenedett banktulajdonhoz jut.

Ez a folyamat Görögország esetében gyönyörűen ki is rajzolódik a pénzügyi eseményeket követve és elemezve.

-Ez nem egy apró figyelmetlenség, hozzá nem értés, vagy véletlen esemény miatt alakult így. Ez egy jól megtervezett, pontosan előkészített és tökéletesen végrehajtott akció volt.
-Amit a bankok ezekben az esetekben művelnek, az egy közönséges, köztörvényes bűncselekmény.
Úgy hívják, hogy fedezetlen váltó kibocsátása. Ráadásul a saját maguk által megszerkesztett és a hitelfelvevőre rábeszélt -az általa aláírt hitelszerződést- a fedezetlen váltót ők azonnal leszámítolják és a leszámítolás hasznát zsebre rakják a pénzre váltással kapcsolatos költségekkel – és a törlesztési idő alatt a különböző díjakkal.
Ha egy kicsit reálisabb szemszögből nézzük, vizsgáljuk ezt az ügyet egész nyugodtan nevezhetjük az összes ilyen jellegű hitelkihelyezést egyszerűen pénzügyi terrortámadásnak.
Ráadásul ez sokkal veszélyesebb mint néhány bomba mert sokkal több halálos áldozattal és kárral jár.
Ez már messze túlmutat az egyszerű köztörvényes bűncselekmények fogalmán is.
Az igazán tragikus az egészben az, hogy ezt még utólag sem ismerjük fel.
Antalffy Tibor honlapja a Másodfokú egyenlet c.cikkhez vélemény

Forrás : Melampo

Egy érdekes idézet Weöres Sándortól

"Négyféle vezetőember lehet egy ország élén: Prokrusztész, Napóleon, Samu bácsi és Szolón.

Prokrusztész egy elgondolás híve, melybe nemzetét belekényszeríteni akarja, ha törik, ha szakad.

Napóleon szenvedélyes játékos és akár nyer, akár veszít, mindenképpen tékozol.

Samu bácsi úgy ül az uralkodói teremben, mint egy fűszerboltban, dekákkal és garasokkal ravaszkodik.

Szolón az isteni ihletre figyel, minden tette az örök mértékből ered és országa virul."
(Weöres Sándor)

Legfrissebb bejegyzések
...

Felelős Szakembereket, nem felelőtlen szakbarbárokat,
Kíváló Szakembereket, nem söpredék pártkatonákat!
Magyar Nemzetért tevő Szakembereket, nem magyarság ellen tevő HAZUGSÁGGYÁR alkalmazottakat!

 

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen”

 

Gróf Széchenyi István

Előzmények uzenek.blogspot.com illetve nyomaban.blogspot.com
Feedek
Megosztás
Honnan
websas.hu

MapFree counters! Free counters! Free counters!

HonlaprendszerüNK
 • 45 év szabad garázdálkodása
 • A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…
 • A szenvedés szeretetté, a kereszt pedig a szeretet útjává válhat…
 • Adni, hogy még többet adhassak!
 • Adni, hogy még többet adhassak!
 • Advent-ÚrJövet
 • Afrikai Látnokokat követvén
 • Afrikai Hűség Hőség
 • Afrikai Víz
 • Ahogy kapom, úgy adom!
 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet
 • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – VESZPRÉM
 • Áldott legyen mindörökké az Úr neve!
 • Albert Líra
 • Alföld – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Alvidék-Délvidék, mikor térsz vissza hozzánk? – ZENTA
 • Amarilliszfélék
 • Amerikai Hűség Hőség
 • Amerikai Hűség Hőség – SOPRON
 • Amerikai Látnokokat követvén
 • Amoris Laetitia Háború
 • Andre Lowoa – VESZPRÉM
 • Április
 • Antikrisztus által Irányított Népvándorlás
 • Anzix
 • Anzix
 • Áradások-figyelmeztetések
 • Áradások-figyelmeztetések
 • Armageddon nyomában
 • Armageddon nyomában
 • Armageddon nyomában etnikai tisztogatású polgárháborúkban
 • Áttekintő irodalmi jelleggel
 • Augusztus
 • Ausztrálázsiai Hűség Hőség
 • Ausztrálázsiai Hűség Hőség – SORPON
 • Ausztrálázsiai Víz
 • Bács-Kiskun – SÜKÖSD
 • Bálványtemplomok, vértanuk vesztőhelye
 • Baranya – MOHÁCS
 • Begóniák
 • Békés – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Borsod-Abaúj-Zemplén – SÁTORALJAÚJHELY
 • Böjt-engesztelés-ima
 • Böjt-engesztelés-ima
 • Bölcsen Okosan Magyaran – ESZTERGOM
 • Bölcsen Okosan Magyaran Természetben
 • Bölcsen Okosan Törpemagyaran – BUDAPEST
 • Bölcsességek
 • Bölcsességek idézetekben
 • Bölcsességek, tapasztalatok, népi kutatások
 • Bölcsességek terjedelmében
 • BTankok
 • Buda
 • Budapest
 • BudaPilisSolt – ESZTERGOM
 • Buzogányvirágok
 • Csongrád – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • December
 • Dél-Alföld
 • Dél – Alföld – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Dél-Dunántúl
 • Dél – Dunántúl – BALATONFÖLDVÁR
 • Délvidék
 • Dezső Líra
 • Dunántúl – BALATONFÖLDVÁR
 • Ébredések, jelenések
 • Egri Érseki Kerület
 • Előbb-utóbb
 • Előre! Győzelemre Fel! – VESZPRÉM
 • Epikus Gyökereink
 • Epikusan A-C Lírailag
 • Epikusan A-E Lírailag
 • Epikusan D-F Lírailag
 • Epikusan F-K Lírailag
 • Epikusan FGIK Lírailag
 • Epikusan G-I Lírailag
 • Epikusan J-L Lírailag
 • Epikusan L-R Lírailag
 • Epikusan LMR Lírailag
 • Epikusan M-O Lírailag
 • Epikusan P-S Lírailag
 • Epikusan S-Z Lírailag
 • Epikusan SZ Lírailag
 • Epikusan T-Z Lírailag
 • Erdély-Csángóföld-Bánát-Körösmező-Máramaros-Székelyföld
 • Erdély-Bánát-Csángó-Körösmező-Máramaros-Székelyföld, mikor térsz vissza hozzánk? – ZSOMBOLYA
 • Erkölcsi Gyökereink
 • Ervin Líra
 • Esti Éjszakák
 • Észak-Alföld
 • Észak – Alföld – NYÍREGYHÁZA
 • Észak-Amerikai Víz
 • Észak-Magyarország
 • Észak – Magyarország – SÁTORALJAÚJHELY
 • Esztergom-Budapesti Érseki Kerület
 • Esztergom-Komárom – ESZTERGOM
 • Esztergom-Vác
 • Eucharisztia
 • Eurázsiai Unió az Európai Unió ellen
 • Európai Hűség Hőség
 • Eurázsiai Hűség Hőség – SOPRON
 • Európai látnok által követvén
 • Európai látnok által követvén
 • Európai Víz
 • Február
 • Fejér – ESZTERGOM
 • Fejezetek
 • Fejezetek
 • Felvidék-Kárpátalja
 • Felvidék, mikor térsz vissza hozzánk? – ZSOLNA
 • Ferenc Líra
 • Figyelmeztetések, üzenetek minden szinten
 • Föld
 • Föld
 • Frank Hűség Hőség – SOPRON
 • Friss Üzenetek a Nagy Figyelmeztetés előtt
 • Frissülés
 • Függtelen Határzár
 • Gábor Líra
 • Gomora Szodoma Technika
 • Gomora Szodoma Technika alapján a Végső Időkbe
 • Gomora Szodoma Technika Ellen a Végső Időkben
 • Gondolkodó Szemlélődő
 • Gyarlóságunk miatt az utolsó háború elkerülhetetlen
 • Gyermeki Hűség
 • GyökereiNK
 • Gyökereink
 • GyökereiNK TöbbEzer Kárpát-medencében – ESZTERGOM
 • Győr-Moson-Sopron – SOPRON
 • Hajdú-Bihar – NYÍREGYHÁZA
 • Hamis Béke
 • Helyreállítás egységben egységért egyben míg élhet… Földkerekségen
 • Heves – VÁC
 • Heves Jeges – SOPRON
 • Himnuszok-dalok településekről
 • Hogyan akartam, de mégse úgy lett
 • Hosszúság – AL-SAFIROV
 • HőseiNK PéldaképeiNK
 • Hűség Hőség
 • Hűség Hőség – SOPRON
 • Ibolyafélék
 • Igazságokat keresek, nem féligazságokat!
 • István Líra
 • Jácintok
 • Január
 • Jász-Nagykun-Szolnok – HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 • Jelenések-Zarándoklások – VÁC
 • Jelenések-Zarándoklások – VÁC
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus az Emberiséghez
 • Jézus Krisztus Dobogó Szíve és Szeretete – SOPRON
 • Jézus Krisztus Urunk Dobogó Szíve és Szeretete
 • József Líra
 • Jövő a Múltból kikövetkeztethető – SÜKÖSD
 • Július
 • Június
 • Kadarkút-Siófok-Veszprém
 • Kadarkút-Siófok-Veszprém-Esztergom-Vác
 • Kalitka
 • Kalocsa-Kecskeméti Érseki Kerület
 • Karácsonyi kaktuszok
 • Kard(Gladiátor)virágok
 • Károly Líra
 • Kegyelemteljes Áldásodat kérjük jóságos Uram!
 • Keresztény bizonyságok, életek, történetek
 • Keresztény életek, filmek, történetek
 • Keresztes Imahadjárat
 • Kolon (S)Zala – SÜMEG
 • Kontyvirágfélék
 • Koralkák
 • Közép-Dunántúl
 • Közép – Dunántúl – ESZTERGOM
 • Közép-Magyarország
 • Közép – Magyarország – VÁC
 • Ladik
 • Lajos Líra
 • Latin.Amerikai Víz
 • Lég
 • Lég
 • Legendák, mesék, mondák
 • Liliomok
 • Lírikus Gyökereink
 • Legendás MeseMondaVilág – HERCEGSZÁNTÓ
 • Lélektárs – MOHÁCS
 • Lelkitársaknak, majdnem lelkitársaknak
 • Magasság -VARSÓ
 • Magyarán-magyarul hazánk, nemzetünk, nemzedékünk
 • Május
 • Március
 • Margitvirágok
 • MártírSors
 • MártírSzentSors – SÜMEG
 • MédBabiloni Hűség Hőség – SOPRON
 • Meddig még?
 • Mélység – TRIESZT
 • Messze Távolban
 • Mi hunok 300millióan vagyunk
 • Mihály Líra
 • Munkanapló
 • Muskátlik
 • Nebáncsvirágok
 • Nefelejcsek
 • Nemzeti Imahadjárat
 • Nógrád – VÁC
 • November
 • Nyugat-Dunántúl
 • Nyugat-Dunántúl – SOPRON
 • Október
 • Olajfafélék
 • Olvasó gondolkodó
 • Öntsünk Tiszta Vizet a Pohárba!
 • Örömhír
 • Örömhír
 • Örömhír
 • Őrvidék-Gyepüvidék
 • Őszinte alázatos erkölccsel
 • Pálmafélék
 • Pest – VÁC
 • Pesti kerületek – VÁC
 • Pesti Nagykörút
 • Péter Líra
 • Polgárháborús Védelem
 • Pólusharc
 • Pünkösd-ElJövet
 • Római Katolikus – keresztény rádió – ZENTA
 • Rózsák
 • Sándor Líra
 • Segítek, hogy segíthessek!
 • Skandináv Hűség Hőség
 • Somogy, Pannonhalmi főapáti birtoktól napjainkig – BALATONFÖLDVÁR
 • Sopron-Vác-Mohács
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg – NYÍREGYHÁZA
 • Szegfűk
 • Szélesség – TACHOV
 • Szentek köztünk élnek, a múlt róluk beszélnek
 • Szentek köztünk járnak, csodák bennünk élnek
 • Szeptember
 • Szeretve szeretett egységben szép az élet, ha nem adják meg-vissza türelemmel várd a lelkitársad!
 • Szétszaggatott szívek, akik összetalálkozhatnak, ha egymásra figyelnének mennyei segítséggel
 • SzívHang
 • SzívSzólam
 • Szodomán túl Armageddon
 • TABU
 • Tamás Líra
 • Természet Bűnös természetünk ellen lázad!
 • Titkok, amelyre ideje, hogy fény derüljön!
 • Tolna – Mohács
 • TöbbEzer
 • Tulipánok
 • Tűz
 • Tűz
 • Üdvözlet
 • Üzenet
 • Üzenet
 • Üzenet a Kárpát-medence területéről
 • Üzenet a Kárpát-medencén kívülről
 • Üzzed El a Sötétséget!
 • Üzzed El a Sötétséget!
 • Változás
 • Vas – SOPRON
 • Veszprém – SÜMEG
 • Veszprémi Érseki Kerület
 • Vigyázz!
 • Visegrádi Hűség Hőség – SOPRON
 • Víz
 • Víz
 • Zoltán Líra
 • 2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

  2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

  2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

   

  Free counters!

   

  Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: “Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

  Locations of Site Visitors