Armageddon nyomában

„Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” „Jézus, szabadíts meg minket, tehetetlen bűnösöket, ellenségeidtől.”

Elmarasztalások a Fast and Furious ügyében

Az amerikai igazságügyi minisztérium 14 alkalmazottját marasztalta el egy szerdán nyilvánosságra hozott belső vizsgálat, amelyet a meghiúsult Fast and Furious fedőnevű akció ügyében folytattak.

Az akció keretében az amerikai Alkohol-, Dohány-, Lőfegyver- és Robbanóanyag-ügyi Iroda (ATF) munkatársai azt kívánták feltérképezni, miként jutnak el a fegyverek az Egyesült Államokból a mexikói drogkartellekhez. A Fast and Furious végrehajtása során elkövetett hibák miatt mintegy 2 ezer tűzfegyver jutott át ellenőrizetlenül a mexikói határon, ami az amerikai kormány elleni egyik legfontosabb támadási felület az idei választási küzdelemben. Az igazságügyi tárca belső ügyeket vizsgáló főfelügyelője egy 471 oldalas jelentésben összegezte a 19 hónapig tartó nyomozás eredményét.

A vizsgálat megállapította, hogy Lanny Breuer, akit Barack Obama elnök nevezett ki a minisztérium bűnügyi osztályának élére, 2010-ben elmulasztotta értesíteni a feletteseit az akció során tapasztalt problémákról. Jason Weinstein, Breuer egyik munkatársa távozott a tárcától, miután az ATF embereit elmulasztotta kérdőre vonni kifogásolható módszereikkel kapcsolatban. Ugyancsak kilép a minisztériumból Kenneth Melson, aki 2011-ig ügyvezető igazgatói minőségben állt az ATF élén. Az elmarasztalt személyekkel szemben várhatóan fegyelmi eljárás indul.

A vizsgálat ugyanakkor megállapította: „nincs rá bizonyíték”, hogy Eric Holder igazságügyi miniszter tudott volna a Fast and Furious akció részleteiről, mielőtt azok 2011 februárjában nyilvánosságra kerültek. Holder ekkor rendelte el a belső vizsgálatot.

„Halálos iramban”

A Fast and Furious (Gyors és Dühös – utalás a magyarul Halálos iramban címmel bemutatott filmsorozatra) fedőnevű akció során az ATF arizonai munkatársai 2009 és 2010 folyamán megpróbálták beépüléssel és a bűnözők félrevezetésével nyomon követni, hogyan jutnak fegyverekhez a mexikói kábítószercsempészek. Hasonló titkos műveletet egyébként George W. Bush elnöksége alatt is folytattak.

Az ATF ügynökei azonban ezúttal a saját csapdájukba estek, mert az „árunak” – mintegy 2000 lőfegyvernek – nyoma veszett, miután az eredeti vásárló másoknak adta tovább. A fegyvereket később több, mexikói és amerikai területen elkövetett bűntényben is felhasználták. 2010 decemberében az arizonai Nogales közelében tűzharcban életét vesztette az amerikai határőrizet egyik tagja, Brian Terry. A helyszínen két olyan Kalasnyikov gépkarabélyt találtak, amelyeket az eltűnt fegyverek között tartottak számon.

A Fast and Furious ügyében folytatott kongresszusi vizsgálat – miután az igazságügyi minisztérium eleinte tagadta, hogy köze lenne az ügyhöz – elhúzódó belpolitikai összecsapássá fajult. A képviselőház illetékes bizottságának republikánus tagjai a meghallgatások során újabb és újabb dokumentumok átadását követelték, lemondásra szólították fel az igazságügyi minisztert, és azt állították, hogy a kormány titkol valamit. A demokrata párti politikusok ezzel szemben azt hangoztatták: ellenfeleik célja az, hogy lejárassák a kormányt a választási évben.

A republikánus többségű képviselőház június végén a kongresszus megsértése miatt elmarasztalta Holder igazságügyi minisztert, akit iratok visszatartásával vádoltak. Korábban még sohasem fordult elő, hogy egy hivatalban lévő miniszterrel szemben ilyen retorziót alkalmaztak volna.

A Fehér Ház a miniszter jelképes elmarasztalását megelőzően, a „kormányzati kiváltság” elve alapján hivatalosan is megtagadta, hogy az addig kiadott 7600 dokumentumon felül a kongresszusi vizsgálat számára kiszolgáltasson a Fast and Furious akcióra vonatkozó iratokat.


MTI

Vinnie Paz - "Végnapok" Ft. Block Mccloud

Jobbik Ifjúsági Tagozat: a főherceg ilyen nagy történelmi család ma is élő tagja

Habsburg-Lotaringiai József Árpád főherceg a műsorban amellett, hogy indokolta, miért ő a jogfolytonosságot tekintve a negyedik főkapitánya a Vitézi Rendnek, mesélt életéről és családjáról is. A jelenleg 79 éves főherceggel készült beszélgetést válogatás nélkül ajánljuk mindenkinek, hiszen nem gyakran fordul elő az ember életében, hogy ilyen közvetlenül hallhatja egy ilyen nagy történelmi család ma is élő tagját.

Habsburg-Lotaringiai József Árpád főherceggel beszélgettünk (szombaton hallható) | Szent Korona Rádió
A Szent Korona Rádió hadtörténeti műsorának...
SZENTKORONARADIO.COM (már nem elérhető!)

Már készítik elő nekünk az újabb elnyomót!

Emlékeztetőül - Ébresztőnek!
Egy érdekes idézet Weöres Sándortól

"Négyféle vezetőember lehet egy ország élén: Prokrusztész, Napóleon, Samu bácsi és Szolón.

Prokrusztész egy elgondolás híve, melybe nemzetét belekényszeríteni akarja, ha törik, ha szakad.

Napóleon szenvedélyes játékos és akár nyer, akár veszít, mindenképpen tékozol.

Samu bácsi úgy ül az uralkodói teremben, mint egy fűszerboltban, dekákkal és garasokkal ravaszkodik.

Szolón az isteni ihletre figyel, minden tette az örök mértékből ered és országa virul."
(Weöres Sándor)

Legfrissebb bejegyzések
...

Felelős Szakembereket, nem felelőtlen szakbarbárokat,
Kíváló Szakembereket, nem söpredék pártkatonákat!
Magyar Nemzetért tevő Szakembereket, nem magyarság ellen tevő HAZUGSÁGGYÁR alkalmazottakat!

 

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen”

 

Gróf Széchenyi István

Előzmények uzenek.blogspot.com illetve nyomaban.blogspot.com
Feedek
Megosztás
Honnan
websas.hu

MapFree counters! Free counters! Free counters!

HonlaprendszerüNK

2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

 

Free counters!

 

Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: “Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

Locations of Site Visitors